De tofste tips voor het eerste weekend van februari

Dit weekend

Door Willemijn –  De staking zit er weer op. Een lang weekend om leuke dingen te doen. Ik heb donderdag gewoon gewerkt, vrijdag ben ik met de kinderen naar de bioscoop geweest. En ook dit weekend is er weer veel leuks te doen. Het aanbod is behoorlijk gevarieerd: naar buiten, het museum of een theater. Het kan allemaal dit weekend. Lees dus snel verder, want er zit vast iets voor jullie bij. Wil je weten wat wij dit weekend doen? Volg Ranja en Rosé dan op insta. Veel plezier!

Zaterdag

Alice in Wonderland in Theater De Nieuwe Regentes

Alice in Wonderland vandaag in Theater De Nieuwe Regentes is een eigentijdse versie van het beroemde sprookje. Deze Alice in Wonderland is voor stoere kinderen die het niet eng vinden een beetje te veranderen. Alice is zelf ook stoerder. In plaats van een blauw jurkje draagt ze een hoody. En haar nette schoentjes heeft ze verruild voor gympen. Stoer kijkt ze nu de wereld in. Maar als Alice is veranderd. Is Wonderland dat dan ook? Dat kun je gaan zien in deze moderne uitvoering van het beroemde verhaal.

Praktisch: Deze voorstelling is zaterdagochtend om 11 uur te zien in Theater De Nieuwe Regentes. Kaartjes kosten 6,50 euro per stuk als je ze op de website van het theater besteld. Koop je ze aan de kassa, dan kost het 7,50 euro.De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Grupo Sportivo – een sportieve dansvoorstelling en workshop voor het hele gezin

De bewegingen van sporters, vooral die van voetballers, hebben dikwijls veel weg van dans. Andersom laten choreografen zich vaak door sporters inspireren. Dat is dan ook de inspiratie geweest voor de nieuwe familievoorstelling Grupo Sportivo  van Introdans. Hierin zie je waar de combinatie sport en dans toe kan leiden: mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën, pakkend en aanstekelijk voor alle leeftijden. De dansers laten een buitengewoon fysieke beheersing en spierkracht zien.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een toffe workshop voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de IntroDansklas kruipen de deelnemers in de huid van een Introdanser en maken zij op actieve wijze kennis met de familievoorstelling Grupo Sportivo. Een docent van Introdans leert de deelnemers danscombinaties uit de voorstelling en ze gaan ook zelf creatief aan de slag en maken een eigen choreografie. Alles natuurlijk op muziek uit de voorstelling.

Praktisch: Deze sportieve dansvoorstelling is aanstaande zondag te zien in De Leidse Schouwburg. De voorstelling begint om 19 uur en kaarten bestel je online op de website van het theater. Willen de kinderen deelnemen aan de workshop, dan bestel je daar ‘losse’ kaarten voor. Ook dat kan online.

Foto: introdans – Hans Gerritsen

Don Bosco Festival in Rijswijk

In Rijswijk kun je zaterdagmiddag schaatsen, glow-in-the-dark-bowlen, of een spannend zinnenspel spelen. Je kunt een broodje op het kampvuur roosteren, lekker kleuren en knutselen of genieten van iets lekkers.

Praktisch:  Het Don Bosco Festival is zaterdag van 12 tot 16 uur aan het Julialaantje 26 in Rijswijk. De toegang is gratis. Voor een spellenkaart betaal je een euro.

Vuurfeest in het Toverbosch

Bij het Toverbosch is het weer feest. Dit keer kun je hier het Vuurfeest vieren. Dat betekent al een eind van de Winter en het verwelkomen we de Lente. Met een kampvuur, warme chocolademelk en een magische vuurshow wordt dit feest gevierd. Je bent om 18.30 uur welkom in het Toverbosch. Om 19 uur begint de vuurshow en daarna kun je weer verder op het vuurfeest. Het Toverbosch vind je achter Zwembad Overbosch, op de grens van Bezuidenhout en Mariahoeve.

Open dag Egelopvang

Na een maandje winterrust is de Egelopvang in Den Haag weer open. Want zelfs in Den Haag leven heel veel egels. Met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Maar aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. De egels houden een winterslaap, maar in een opvang kan die iets korter zijn dan in de natuur. Misschien heb je dus geluk en kun je ze zien wakker worden tijdens de Open Dag van de Egelopvang.

Praktisch: De open dag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Snertwandeling in Meijendel

Vandaag kun je meedoen aan een leuke excursie voor de hele familie. De duinwachter vertelt prachtige verhalen over de natuur in Meijendel en laat je de mooiste plekken zien. Na de frisse wandeling ga je genieten van een lekkere kop snert in de Pannenkoekenboerderij.

Praktisch: De wandeling begint vandaag om 10.30 uur. Deelname kost 12,50 euro per persoon, dat is inclusief een kop erwtensoep. Reken er op dat deze excursie zeker 2 uur duurt. De wandeling start bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea. Aanmelden is verplicht.

Avonturentocht Meijendel 2019

Het Bakbeest in Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is voor kinderen vanaf 5 jaar een leuke, maar ook spannende activiteit. Vandaag speelt Het Bakbeest. In deze voorstelling moet bakker Bram een groot verjaardagskrentenbrood voor de Koning bakken. Een eervolle opdracht en de bakker heeft dan ook erg zijn best gedaan. ’s Nachts komt een Bakbeest de winkel binnen en steelt het brood. Maar Wasco de Wasbeer komt de dief op het spoor met de hulp van Bianca het Witte Wief en Pepijn het Moeraskonijn Hij sluit vriendschap met het Bakbeest en bezorgt hem een toepasselijk baantje!

Praktisch: Wil je hier naartoe, ga dan snel naar de site van Kooman’s Poppentheater om je kaarten te bestellen. Kooman’s poppentheater vind je op de Frankenstraat 66 in Den Haag.

Zondag

NEE! In theater Ludens

Tessa en Olivier zijn serieus. Heel serieus. Ze geven de kinderen in hun voorstelling alles mee wat ze écht moeten weten in het leven. Dus iedereen moet goed luisteren, want Tessa en Olivier doen ontzettend hun best. Maar soms gaat niet alles volgens plan. Je bent verkouden of je bent wat vergeten. Soms zit alles tegen, dan lijkt het wel alsof iemand je in de verkeerde richting duwt, je bal afpakt en je pootje haakt. En soms is iets eigenlijk gewoon helemaal niet leuk… Is het niet heerlijk om je eigen plan te trekken en nee te zeggen? Tessa en Olivier zeggen keihard nee en dat levert een mooi avontuur op.

Praktisch: Deze leuke voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 2 jaar. Je kunt zondagochtend naar NEE! in Theater Ludens in Voorburg. De voorstelling begint om 11 uur. Voor families heeft het theater een aantrekkelijk familieticket.

Natuuravontuur over Vogels bij Pluk

Zondag valt er weer van alles te beleven bij Pluk! Via een spannende quiz leren de kinderen wat voor soort vogel een sperwer is. Vervolgens gaat een meneer met gekke schoenen een sperwernest van wilgentenen hoog in een boom ophangen. Onderweg gaan de kinderen vogels kijken met behulp van een zoekkaart. Ook mogen de kinderen proberen om mooie vogelnesten voor merels te bouwen in de bomen. Kortom een leuke workshop, lekker buiten, over vogels.

Praktisch: Het Natuuravontuur is voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Om kwart voor 11 worden de sticker voor deelname uitgereikt. Om 11 uur start het avontuur. Het duurt tot ongeveer 12.30 uur. De activiteit is bij Pluk!

Laatste kans Monet in het Kunstmuseum

Dit weekend is de laatste kans om te gaan kijken naar Monet in het Kunstmuseum. Prachtige tentoonstelling en met een doe-blad ook leuk voor kinderen. Als je op zondag gaat zou ik het zeker combineren met een knutselmiddag in het kinderatelier.

Natuur ontdekkingstocht: wintergasten

In Delft kunnen de kinderen met de IVN mee op een jeugd-natuur-ontdekkingstocht. Je kunt meer leren over wintergasten. De weilanden zijn nog nat en dat is mooi: Er zullen heel wat vogels te zien zijn die hier overwinteren. Kom je ook kijken? Als je een verrekijker hebt, neem die dan zeker mee. En zorg voor warme kleren.

Praktisch: Deze excursie start om 14:00 uur en duurt tot 15:30. Deze excursie is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De start is bij Noordeindseweg 70 in Delfgauw (parkeerplaats Staatsbosbeheer). Deelname is gratis.

De Kleine Prins in Nootdorp

In de bibliotheek en het theater van Nootdorp kun je voor 5 euro per persoon gaan kijken naar de film De kleine Prins. Een klein meisje wordt door haar moeder voorbereid op de volwassen wereld waarin ze leven. Ze wordt hierin echter gehinderd door haar excentrieke, goedhartige buurman; de Aviator. Hij introduceert zijn nieuwe vriendin in een buitengewone wereld waarin alles mogelijk is. Een wereld waarin hij zelf lang geleden werd ingewijd door de Kleine Prins.

Praktisch: Deze film begint zondagochtend om 10.30 uur in CulturA &Zo in Nootdorp. Kaarten kosten 5 euro per persoon en je kunt ze online bestellen.

Maak een schatkistje in Science Centre Delft

Zijn al je geheimen helemaal veilig? Laat de kinderen in Science Centre Delft een zelfgemaakte schatkistje maken voor al hun geheimen. Extra leuk is dat alleen de maker weet hoe deze open kan.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn €6,50 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

Foto: Science Centre Delft

Kinder-escaperoom in Museon

Sommige mensen zijn er dol op: een escape room. Opgesloten in een kamer moet je allemaal opdrachten, puzzels en raadsels doen om te kunnen ontsnappen. In het Museon staat nu een escaperoom voor kinderen van 9 jaar. De kinderen gaan in een groep 45 minuten naar binnen om samen de kluis te kraken. Super spannend, maar ook heel leuk. Naast deze escaperoom zijn er ook nog andere toffe vakantieactiviteiten voor kinderen in Museon.

Praktisch: Deze escaperoom is voor kinderen vanaf 9 jaar. Deelname kost 2 euro per persoon. Er is zaterdag 1 ronde, namelijk om 14 uur en zondag zijn er twee rondes (11 uur en 14 uur). Aanmelden is alleen mogelijk bij de infobalie. Er geldt een beperkt aantal deelnemers per sessie.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en rosé ontvangt geen vergoeding voor vermelding in dit overzicht. 

Voor alle voorstellingen en activiteiten waren op het moment van publicatie nog kaarten beschikbaar. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart