Fijne weekendtips voor 10 en 11 februari

Dit weekend

Door Willemijn – Wat heb ik afgelopen week genoten van het zonnetje. Ik was helemaal toe aan een zonnig weekend. Maar helaas fietste ik vanmiddag door de natte sneeuw naar huis. En dat nattige weer kunnen we ook de komende dagen verwachten. Maar niet getreurd. Want er is dit weekend weer veel te doen in en om Den Haag. Veel mooie en grappige theatervoorstellingen, een leuke markt, diverse films en lekker de natuur in. Lees snel verder voor de tips die in dit weekend voor je hebt uitgezocht.

Zaterdag en zondag

Sea Side Market op De Pier

Afgelopen week eindelijk de zon. En ondanks dat het ook erg koud was, kreeg ik er een lentegevoel van. Heerlijk! Misschien kun je dit lentegevoel vasthouden op de Sea Side Market op de Pier. Een bezoek aan de Pier is met mooi weer altijd al leuk, maar als er een markt is waar lokale ondernemers hun waar aanbieden is het een extra fijn uitje. Voor kinderen zijn er de hele dag leuke jeugdactiviteiten, ouders kunnen lekker shoppen of genieten van een biertje op de Pier. En als je je lief extra wilt verwennen? Neem hem dan mee in het Reuzenrad. Daar hebben ze dit weekend een speciale valentijnsaanbieding. Een glaasje prosecco op grote hoogte…

Praktisch: De Sea Side Market op de Pier is zowel zaterdag als zondag te bezoeken op De Pier.

10 en 11 februari

Fotocredits: Facebookpagina De Pier

Early Man in Theater Voorschoten

In Voorschoten wordt weer een film gedraaid. Deze week staat Early Man op het programma. Deze komedie speelt zich af in het begin der tijden. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren.

Praktisch: De voorstelling draait zowel zaterdag als zondag om 11 uur. Kaarten kun via de site van het theater bestellen.

Early man

Fotcredits: Aardman Animations

Zaterdag

Swaffie de Zeehond in Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is een van mijn favoriete uitjes. De kinderen vinden de voorstellingen in het poppentheater altijd heel leuk en ik heb het idee dat ik even terug ben in mijn eigen kindertijd. Momenteel kun je gaan kijken naar Swaffie de Zeehond. In deze voorstelling komt een visser met zijn hengel te dicht bij de Zure Zeevrouw. Zij betovert hem waardoor hij een vissengezicht krijgt. Swaffie de Zeehond wil de visser helpen en gaat samen met Wasco de Wasbeer naar de Vuurtorenwachter, die raad weet. Hij zingt een slim visje uit de zee die het tweetal op het spoor zet van de mythische Zure Zeevrouw. Swaffie palmt de Zeevrouw in en ontsnapt met haar magische ketting om de betovering van de visser ongedaan te kunnen maken. Maar de ketting heeft een geheim in zich. Zal het Swaffie lukken?

Praktisch: Swaffie de Zeehond kun je vandaag om 14.30 uur gaan zien in Kooman’s Poppentheater, Frankenstraat 66 in Den Haag. Kaarten zijn online te bestellen. Afrekenen doe je bij de kassa.

10 en 11 februari

Fotocredits: Kooman’s Poppentheater

Carnavalsoptocht in Leidschendam, Noordwijkerhout en Stompwijk

Ben je een carnavalsvierder? In een aantal plaatsen in onze regio kun je genieten van de optocht. Zo is er een carnavaloptocht in Leidschendam. In Noordwijkerhout wordt nog wel redelijk actief Carnaval gevierd en ook in Stompwijk wordt een optocht verzorgd. Kijk op de websites van de verschillende carnavalsverenigingen voor de nodige informatie.

Energiesafari in Den Haag

Waar komt je energie vandaan? Vandaag kun je het gaan zien bij verschillende energiecentrales en aardwarmtepunten in Den Haag. Het programma is niet specifiek voor gezinnen of kinderen, maar ze zijn op bijna alle locaties wel welkom. Zo kun je op de Leyweg leren hoe een aardwarmtecentrale werkt, maken de kinderen op het Regentesseplein kunst van afval en kun je met eigen ogen zien hoe de Uithof koud blijft. Ook de Energiecentrale is te bezoeken. Maar alleen als de kinderen 12 jaar of ouder zijn.

Praktisch: Er zijn veel locaties geopend. Voor alle informatie kun je een kijkje nemen op de site van de gemeente.

Fotocredit/ Bron: Gemeente Den Haag

Ssst Loet! De tijger slaapt   in Bibliotheek Escamp

In Bibliotheek Escamp wordt vandaag een voorstelling gespeeld die gebaseerd is op het boek Ssst! De tijger slaapt. Heb jij knuffeldieren? Het stoere meisje Loet heeft er heel veel! Speciaal voor tijger houdt ze een verrassingsfeestje. Maar dat is wel veel werk. Help jij haar mee? Pas op, niet teveel lawaai maken hoor, want dan wordt de tijger wakker…

Praktisch: De voorstelling is gratis te bezoeken in Bibliotheek Escamp. Het is wel noodzakelijk om je aan te melden. Dat kan door te bellen met 070-3538030. De bibliotheek vind je op de Leyweg 811 in Den Haag. Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen op de foto met Loet en jullie knuffeldieren.

tijgerslaapt

Zondag

De Gelaarsde Kat in het Zuiderstrandtheater

Zondag kun je in het Zuiderstrandtheater terecht voor de musical De Gelaarsde Kat. En dit is echt de toptip van dit weekend! Wij hebben hem al gezien tijdens de Kerstvakantie in een ander theater. Zowel ik als de kinderen waren heel enthousiast. De Efteling weet hoe je sprookjes moet vertellen. Daar zijn ze ook dit jaar weer heel goed in geslaagd. Het belooft morgen wat minder mooi weer te worden. En wat kun je dan beter doen dan een bezoek brengen aan deze mooie show.

In deze sprookjesmusical zie je het bekende sprookje van de excentrieke (gelaarsde) kat en de arme molenaarszoon. In ruil voor kleren en leren laarzen, mag de molenaarszoons alles wenen wat hij maar wil. Alles! De kat krijgt zijn kleren en laarzen, maar houdt deze zich vervolgens aan zijn woord…..?

 Praktisch: De Gelaarsde Kat wordt zondag om 13.30 uur en om 16 uur gespeeld in het Zuiderstrandtheater. Kaarten zijn online te bestellen via de website van het theater.

Fotocredits: Zuiderstandtheater

De Kleine Zeemeermin (6+) in Theater de Veste

In Theater de Veste in Delft kun je ook een musical bezoeken. Hier wordt De Kleine Zeemeermin, het sprookje van Hans Christiaan Anderson, vertoond. Het is een musical waarin poppen de hoofdrol spelen.

Diep in de oceaan woont een zeemeermin met een schitterende stem. Ze droomt vaak over de wereld boven de zeespiegel. Wanneer ze daar dan eindelijk eens mag kijken, redt ze meteen een jonge prins van een zinkend schip. En ja, ze wordt verliefd en wil nu ook zelf een mens worden. Wanhopig zoekt ze de hulp van een valse zeeheks. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem…

Praktisch: De Kleine Zeemeermin kun je gaan zien om 14.30 uur. Kaarten bestel je online. Theater de Veste ligt aan het Vesteplein 1 in Delft.

Kleine Zeemeermin

Fotocredits: Theater Terra

Maak je eigen Piepschuim kunst in Science Centre Delft

Van piepschuim kun je alles maken. Het is niet alleen handig als verpakkingsmateriaal, maar ook perfect knutselspul. IN het Science Centre Delft kun je vandaag zelf aan de slag met piepschuin en maak je je eigen 3d kunst.

Praktisch: De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11:30. Bijkomende kosten zijn €3 en het is voor kinderen vanaf 6 jaar. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. Het museum vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft.

Piepschuim Science Centre Delft

Fotocredits: Science Centre Delft

Het Vijfde Couplet (6+) in Theater de Naald (Naaldwijk)

VET Kindercabaret weet herkenbare situaties voor kinderen en ouders te vertalen in hilarische sketches. Nu kun je in ‘Het Vijfde Couplet’, de nieuwste show, genieten van zwemlesproblemen, samen gezellig een kaartspel (vals?)spelen, trakteren op school en kampeerhelden (op sokken)… Wie is er nou eigenlijk verliefd op wie? En het is weer totale chaos op de achterbank.

Praktisch: Deze voorstelling begint zondag om 15 uur. Kaarten zijn nog beschikbaar en kun je online bestellen.  Het westlandtheater vind je aan de Stokdijkkade 3 in Naaldwijk

weekend 27 en 28 januari

Fotocredits: Vet Kindercabaret

Snoeien in het griend voor kinderen vanaf 6 jaar

Zin om te leren snoeien en te helpen bij het onderhoud van een griend in Park Cronesteyn? De IVN-leiden organiseert een snoeimiddag voor jong en oud. Dus grijp je kans.
Maar wat is een griend eigenlijk. Om je te helpen heb ik het opgezocht. Wikipedia meldt: “een griend is een vochtige akker waarop wilgenhout wordt verbouwd. Grienden werden tot ca 1960 op grote schaal geëxploiteerd, daarna nam de vraag naar griendhout sterk af zodat veel grienden niet meer werden onderhouden. Soms kregen ze de status van natuurgebied.”

Praktisch: De middag is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar met hun begeleider(s). Deze zijn zelf verantwoordelijk voor toezicht. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden en aanmelden is niet nodig. Om mee te doen kun je om 14 uur verzamelen bij De Tuin van de smid. Daar ontvang je instructies en kun je aan de slag.

Bob de Bouwer: Mega Machines in Filmhuis Den Haag

In het Filmhuis in Den Haag kun je zondagochtend al om 10.30 uur terecht om naar de nieuwe Bob de Bouwer film te gaan. In deze nieuwe Bob de Bouwer film gaan Scoop, Muck en Liftie Bob helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad. Bob vraagt een andere bouwer, Conrad, om met zijn Mega Machines te helpen met het leegmaken van de steengroeve. Conrad is stiekem jaloers dat Bob het contract voor de bouw van de dam heeft gekregen. Hij wil Bobs reputatie onderuithalen dus besluit hij de dam te saboteren. Bob is een slimmerik en heeft al snel in de gaten dat er iets niet pluis is… en nu zullen hij en zijn team er alles aan moeten doen om Lentestad te redden!

Praktisch: Bob de Bouwer draait om 10.15 uur in het filmhuis Den Haag. Je kunt de kaartjes online kopen. Het adres van het Fimhuis is Spui 191 in Den Haag.

Bob de bouwer

Fotocredits: Filmhuis Den Haag

Mannetjes met plannetjes (2+)

In de Koninklijke Schouwburg kun je zondag terecht voor de voorstelling Mannetjes met Plannetjes. Deze stoere, energieke en beeldende voorstelling over drie mannetjes, een kooi en een vogel is geschikt voor peuters en kleuters.

De mannetjes zijn op weg. Ze zijn onderweg naar hun favoriete plek in het bos. In hun armen hebben ze takken, planken, touw, dekens… Ze gaan namelijk een hut bouwen! Tenminste, dat denken ze. Maar op hun favoriete plek in het bos vinden ze iets wel heel erg vreemds. Een kooi! Een kooi met een vogeltje erin! Naast de kooi ligt een briefje.  “Wat fijn dat jullie mijn vogeltje hebben gevonden! Ik kan er niet meer voor zorgen en daarom moeten jullie dat voor me doen. Liefs, Oma. PS: wat je ook doet, laat de vogel niet uit de kooi!” 

De plannetjes van de mannetjes veranderen! Nu hebben ze geen hut maar een kooi met een vogel! Te gek! Wat zullen ze daar eens mee gaan doen? Niet uit de kooi laten zegt oma, maar vogeltjes horen toch te vliegen? Hij komt heus wel weer terug! Of niet?

Praktisch: Deze voorstelling kun je zien in Het Paradijs. Een van de kleinere zalen van de Koninklijke Schouwburg. De voorstelling begint om 11.30 uur. Wees er snel bij want de kaartverkoop loopt goed.

Fotocredits: Floris Heuer – Onder het Buro

Welterusten Kleine Beer (4+) in Stadstheater Zoetermeer

Ken je het wereldberoemde prentenboek ‘Welterusten, Kleine Beer’? Wij lezen het graag voor het slapen gaan. Het boek gaat over kleine Beer. Hij kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee en alle fonkelende sterren. Nu kun je dit mooie verhaal ook in het theater zien. Voor de kinderen is het extra leuk dat ze na de voorstelling met Kleine Beer op de foto mogen.

Praktisch: Deze voorstelling kun je zien in Stadstheater Zoetermeer (Theaterplein 10 in Zoetermeer). De voorstelling begint om 14.00 uur. Kaarten zijn online te bestellen.

Fotocredits: Theater Terra

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding van een van deze tips. 

Op het moment van publicatie waren voor alle voorstellingen nog kaarten beschikbaar. 

Delen:


Bekijk op kaart

Fijne weekendtips voor 10 en 11 februari

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart