Rrrronkende Weekendtips – 10 en 11 november

Dit weekend

Door Willemijn – Over precies een week komt Sinterklaas aan in ons land. Een prachtig vooruitzicht. Maar voor het zover is, genieten we dit weekend eerst nog van die andere heilige, namelijk Sint Maarten. Voordat we zondagavond onze lampionoptocht doen, is er echter nog zo veel leuks te doen in en rond Den Haag. Wat dacht je van ronkende motoren in Scheveningen? Of een ‘heus’ circus in een kerk! Maar ook voor een wat rustiger weekend moet je onderstaande tips even tot je nemen. Zo kun je in Leiden deelnemen aan het Techno Lab of in Science Center Delft meedoen aan een leuke workshop. En trouwens, je schaatsen kunnen ook al uit het vet, want vanaf vandaag opent de schaatsbaan van het Cool Event haar deuren. Kortom: geen tijd te verliezen. Maak er een leuk weekend van.

Zaterdag en zondag

Circus Barolosolo met Plus Haut in de Lourdeskerk – Scheveningen

Volgens mij is dit dé tip van dit weekend. In de Lourdeskerk in Scheveningen kun je vanavond en morgenmiddag gaan genieten van acrobaten, sterke vrouwen en prachtige kunsten.

Circuscompagnie Barolosolo is een Franse circusgezelschap. Al meer dan 10 jaar maken ze de meest betoverende circusvoorstellingen. Ze touren de hele wereld over en verwonderen jong én oud. En dit weekend zijn ze in Den Haag! Ze spelen de voorstelling ‘Plus Haut’. In deze grappige, kolderieke en spannende voorstelling beleef je de verhalen van Meneer Loyal met zijn acrobaten, sterke vrouw, wilde dieren, mannenorkest en zelfs een pauze vol met popcorn!

Dus komt dat zien! Komt dat zien! Kaarten zijn nog te koop via de site van het theater. Veel plezier!

Plus_Haut_cowboy

Opening Cool Event op het Kurhausplein

Vanaf dit weekend kun je weer schaatsen op het Kurhausplein. Want de ijsbaan die bij het cool event hoort is weer open. Heerlijk zwieren over het ijs of hakkelen achter een duw-pinguin? Het maakt niet uit. Want iedereen is welkom voor een gezellige middag.

Is Scheveningen voor jou wat uit de route? Ook op het Anna van Buerenplein (achter het Centraal Station) en in Leidschenhage zijn de ijsbanen weer geopend.

Cool Event

Zaterdag

Red Bull Knock Out Race

Ze zijn al zeker een week aan het graven. Grote graafmachines maken heuvels en creëren kuilen. En dat doen ze voor een internationaal motorcross event op het Scheveningse strand. De Red Bull Knock Out Race is een groot evenement waar racers uit de hele wereld aan deelnemen. Ze voorspellen zelfs dat dit de zwaarste strandrace van de wereld is.

Zelf ben ik niet zo van hard geluid en motoren. Mijn moeder is vorig jaar met de kinderen gaan kijken. Zij vonden het een bijzondere sfeer op Scheveningen.  Er wordt grote drukte verwacht, dus als je iets wilt zien kun je het beste op tijd zijn. En met de fiets komen, want parkeren zal wel eens heel lastig kunnen zijn.

Dus als je het leuk vindt om stoere mannen en gave motoren te zien en héél veel decibellen te horen, dan zou ik zeker Scheveningen een bezoekje brengen zaterdag. Mijn tip is wel om voor je kinderen (en misschien ook wel voor jezelf) gehoorbescherming mee te nemen, want het gaat echt om een stevig geluid.

Herfstwandeling van schemer naar duister – Wassenaar

Zaterdag eind van de middag begint er een avondherfstwandeling door de duinen en langs het strand. Als het een beetje helder weer is kun je genieten van het laatste licht van de zon en daarna van het licht van de sterren. In deze excursie ervaar je het vallen van de duisternis, de kleuren van de avondlucht, de verandering van de luchtvochtigheid, de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Hopelijk zie je bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Ook vleermuizen zijn waarschijnlijk van de partij en dat is te horen via de batdetector. Met een beetje geluk zie je ook nog vossen of reeën.

Praktisch: Er wordt verzameld om 16.30 uur op het parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26, Wassenaar). De wandeling duurt 2 uur. Deze wandeling is geschikt voor iedereen met een grote interesse in de natuur en de duinen. Je kunt meedoen als je voldoende conditie hebt en goed ter been bent.

Zondag

Laatste Kans: Familierondleiding Groeten uit Scheveningen in het Haags Historisch Museum

Ook nu het weer wat herfstiger is geworden kun je nog prima naar het strand. Namelijk in het Haags Historisch Museum. Hier kun je namelijk een kijkje gaan nemen in de zomerse familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen. In deze tentoonstelling ga je mee op reis door de 200-jarige geschiedenis van Scheveningen. De tentoonstelling zit vol leuke doe-activiteiten voor jong en oud: maak een quiz, verstuur een ouderwetse ansichtkaart en ga op de foto in badkleding van vroeger. Bijzondere affiches, foto’s, badmode en schilderijen leren je op speelse wijze hoe Scheveningen zich in de loop der jaren ontwikkelde tot de drukbezochte badplaats die het nu is. Zaterdag kun je nog meer leren tijdens de familie-rondleiding. Als je het leuk vindt, kun je na afloop als souvenir nog iets leuks knutselen in het museumcafé.

Praktisch: De familierondleiding start om 13 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Aanmelden is niet nodig. De rondleiding is geschikt voor zowel kinderen als (groot-)ouders. Je kunt met een geldig toegangsbewijs voor het museum gratis deelnemen aan de rondleiding.

Bouw je eigen Led Huisje bij Science Centre Delft

Wij vinden, helemaal nu de kids wat ouder zijn, Science Centre Delft echt een aanrader. Vandaag kun je genieten van het museum, maar ook deelnemen aan de workshop ‘Bouw een Led huisje’. Bouw je eigen huisje en voorzie deze van mooie lampjes. Leer over een elektrische schakeling en ga dus zelf aan de slag.

Praktisch: Science Centre Delft kun je vinden aan de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop hoeft niet. Wil je meedoen, dan kun je je aanmelden bij de balie in het museum. De eerste workshop start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn €3. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Ontdek de natuur in de haven van Scheveningen – Excursie

Zondag kun je op het strand van alles leren over het leven in de zee. Bij eb kun je heerlijk struinen tussen de stenen van het Zuidelijk Havenhoofd. In de oksel van het havenhoofd kunnen kinderen met hun ouders onder leiding van een gids korren met een garnalennet. Tijdens deze excursie leer je veel over het strand en het leven in de zeereep.

Praktisch: De excursie begint zondag om 13 uur. Verzamelen bij het zuidelijk havenhoofd, Strandopgang einde Houtrustweg in Den Haag. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Technolab in Leiden

In Leiden kunnen kinderen vandaag van alles leren over film. Op het Tech It Out Festival kun je ontdekken dat je film en muziek niet alleen kunt ervaren, maar dat je het ook zelf kunt maken. In speciale workshop gaan kinderen experimenteren met het combineren van filmbeelden, geluid en technologie.

Er is ook een workshop waarin je zelf een dansmat kunt maken, die met (film)muziek of licht reageert op danspassen. Ook kun je een programmeerworkshop doen. Hierin  mix je muziek met filmbeelden. Ook voor jongere kinderen is dit mogelijk. Zij maken een eenvoudige versie van en combineren muziek- en beeldfragmenten tot een eigen filmpje.

Voor ouders is er een korte lezing over filmwetenschap, in samenwerking met het Leiden International Film Festival. Dat is natuurlijk handig. Dan kun je na de workshop met je kids meepraten over wat jullie allemaal geleerd hebben.

Praktisch: Het festival vindt plaats in de BplusC Bibliotheek aan de Nieuwstraat 4 in Leiden. Kaarten voor dit festival koop je via deze site. Er zijn twee rondes met workshops, om 10.00 en om 12.00 uur. Wil je het totale programma zien? Klik dan hier.

 

Natuurspeurtocht bij De tuin van de smid – Leiden

Zondag kun je een leuke speurtocht doen bij De tuin van de smid. Kinderen gaan, samen met hun ouders op zoek naar spannende dingen in de natuur. In de speurtocht wordt een vleermuizenspel gesppeeld en ga je op zoek naar het levensweb in de polder. Wie eet wie? Wie zoekt een schuilplaats? En waarom vallen sommige dieren dan toch ten prooi?

Praktisch: De natuurspeurtocht begint om 14 uur vanaf De tuin van de smid. De speurtocht is geschikt voor kinderen kinderen vanaf 5 jaar met hun ouders. Om 15.30 uur eindigt deze activiteit weer. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Naar de film in Filmhuis Lumen – Delft

In Filmhuis Lumen in Delft kun je zondag genieten van twee kinderfilms. Jongere kinderen kunnen naar Gordon & Paddy. Voor oudere kinderen draait Rosie & Moussa.

Rosie & Moussa is een prachtige Vlaamse film van internationale allure over een meisje dat zelf wel bepaalt wat ze van de grote mensenwereld vindt. In deze film verhuist Rosie met haar moeder naar de andere kant van de stad. In het nieuwe appartementengebouw leert ze Moussa kennen. Samen gaan ze naar het dak, hoewel dat verboden is. Daar belooft Moussa aan Rosie dat hij samen met haar haar vader zal opzoeken, die in de gevangenis zit. Rosie wil niets liever dan haar ouders weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken? Haar moeder wil namelijk geen woord meer tegen haar vader zeggen… en tot overmaat van ramp wordt ze verliefd op een andere man.

Wij zagen Gordon & Paddy in de herfstvakantie in Filmhuis Den Haag. Zowel de jongste van vier als de oudste van zeven vond deze film leuk. In de film ontmoet je hoofdcommissaris Gordon (de pad). Hij is al jaren werkzaam in het dierenbos. Hij heeft talloze zaken, waaronder diefstallen, vermissingen, etc. goed opgelost. Daarmee is hij een ervaren ‘rot in het vak’ geworden. Maar nu is hij oud en kijkt hij uit naar zijn pensioen. Hij zoek al enige tijd naar een opvolger. Toevalligerwijs loopt hij die tegen het lijf bij de zaak van de gesloten nootjes: spitsmuis Paddy blijkt een slimme en doortastende hulp. Na kort zijn assistent geweest te zijn, wordt ze de nieuwe politiecommissaris van het Dierenbos. Een mooie uitdaging die ze graag oppakt. Maar al snel wordt ze geconfronteerd met een ingewikkelde en ingrijpende verdwijning: er zijn enkele jonge dieren uit het bos plotseling verdwenen. Wie heeft hen meegenomen of ontvoerd? Was het de vos? Ze roept toch weer de hulp in van oud-gediende Gordon en samen gaan ze op zoek naar de dader. Een spannende zoektocht…

Praktisch: Filmhuis Lumen in Delft vind je op het Doelenplein 5 in Delft. De film Gordon & Paddy begint om 12.45 uur. Rosie & Moussa kun je om 13 uur gaan zien. Alle info en de mogelijkheid om kaarten te bestellen vind je op de site van het Filmhuis.

Gordon en Paddy 1

Spelletjes en Pannenkoeken bij Buytendelft

Op Boerderij BuytenDelft kun je vandaag (tussen 11 en 16 uur) terecht voor lekkere pannenkoeken en voor leuke spelletjes . Op de Hooizolder wordt namelijk een spelletjesmiddag georganiseerd. Iedereen is welkom om hier gratis te komen spelen. Heb je van dat spelen honger gekregen? Dat komt goed uit. Want in het restaurant kunnen kinderen voor 5 euro zelf hun pannenkoek versieren (en natuurlijk opeten). Bij de pannenkoek krijg je ook een glaasje ranja.

 

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Voor de genoemde voorstellingen of activiteiten waren bij het publiceren van dit artikel nog voldoende kaarten te koop.

Delen:


Bekijk op kaart

Rrrronkende Weekendtips – 10 en 11 november

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart