De tofste tips voor dit weekend – 11 en 12 januari

Dit weekend

Door Willemijn – De eerste schoolweek van 2020 zit er weer op. Dit weekend heb je misschien ook weer de eerste sportwedstrijden of kinderfeestjes. Wellicht is er zaterdag of zondag ook nog tijd om iets leuks te doen met de kinderen. Want ook dit weekend zijn er toffe activiteiten om er een gezellige en actieve dag van te maken. Ondanks dat januari niet de maand is dat er heel veel wordt georganiseerd heb ik toch weer een fijne lijst met leuke tips weten te verzamelen. Wil je weten wat wij dit weekend doen? Volg mij dan op Instagram.

Zaterdag

Yoga Nidra voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar)

Vandaag kun je met je baby, dreumes of peuter gaan genieten van muziek en ontspanning. Hoe jonger kinderen in aanraking komen met betekenisvolle muziek, hoe beter het is voor de algemene ontwikkeling. Zwangere vrouwen zijn ook van harte welkom om dit programma bij te wonen. Speciaal voor Yoga Nidra wordt de monumentale ruimte van de Nieuwe Kerk omgetoverd tot een muzikaal paradijs. Hier kunnen alle kleintjes samen met (groot)ouders  genieten van een gezellige concert. Stilzitten mag, maar hoeft niet. De kinderen kunnen onbekommerd springen, dansen en meedoen.

Praktisch: Kaarten kun je bestellen op de website van het Zuiderstrandtheater. Het concert is gratis toegankelijk voor baby’s, dreumesen en peuters. Volwassenen betalen wel entree. per volwassenen zijn maximaal 2 kinderen gratis. Uiteraard wordt het geluidsniveau van het concert aangepast aan de oren van de bezoekers. Bezoekers moeten hun eigen yogamat/ kleed mee nemen.

11 en 12 januari

Krijg de kleertjes ruilmiddag –winter

Heb je nog een big shopper met goede, gewassen en niet kapotte kinderkleding staan en wil je die omruilen voor nieuwe, tweedehands kleren? Dan is de ruilmiddag van Krijg de Kleertjes vandaag een evenement voor jou. Want vandaag vindt er in weer zo’n middag plaats, speciaal voor winter-kleren. Tijdens een ruimiddag breng je een big shopper met kinderkleding (voor de herfst en de winter) in en mag je de inhoud ‘omruilen’ voor een nieuwe big shopper met kinderkleding. Natuurlijk bepaal je zelf welke kleren je weer mee terug naar huis neemt.

Praktisch: Je bent tussen 12 uur en 15.30 uur welkom aan de Thomas Schwenckestraat 28 – 30 in Den Haag. Alle informatie vind je hier.

11 en 12 januari

Swaffie de Zeehond in Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is een van mijn favoriete uitjes. De kinderen vinden de voorstellingen in het poppentheater altijd heel leuk en ik heb het idee dat ik even terug ben in mijn eigen kindertijd. Deze week kun je gaan kijken naar Swaffie de Zeehond. In deze voorstelling komt een visser met zijn hengel te dicht bij de Zure Zeevrouw. Zij betovert hem waardoor hij een vissengezicht krijgt. Swaffie de Zeehond wil de visser helpen en gaat samen met Wasco de Wasbeer naar de Vuurtorenwachter, die raad weet. Hij zingt een slim visje uit de zee die het tweetal op het spoor zet van de mythische Zure Zeevrouw. Swaffie palmt de Zeevrouw in en ontsnapt met haar magische ketting om de betovering van de visser ongedaan te kunnen maken. Maar de ketting heeft een geheim in zich. Zal het Swaffie lukken?

Praktisch: Swaffie de Zeehond kun je vandaag om 14.30 uur gaan zien in Kooman’s Poppentheater, Frankenstraat 66 in Den Haag. Kaarten zijn online te bestellen. Afrekenen doe je bij de kassa.

Proefles zingen bij Villa Voice

Hou je van zingen? Of houden de kinderen van zingen? Dan is de open dag bij Villa Voice misschien leuk om een kijkje te nemen. Juf Roosje geeft hier zangles aan kinderen vanaf 4 jaar. Dus al voor heel kleintjes.

Praktisch: De Open dag is zaterdag tussen 12 en 15 uur. Om 12 uur is de proefles voor vierjarigen, om 12.45 gaan het kinderkoor oefenen. Wil je ook dansen dan is 13.30 een leuke Sing & Danceles en om 14.15 uur gaan de Tieners zingen. De locatie is Zuid57, Zuidlarenstraat 57 in Den Haag.

11 en 12 januari

Gratis LED figuur workshop (6+)

Science centre Delft viert dit weekend de 178ste verjaardag van de TU Delft. Daarom is er vandaag een ‘gratis’ workshop. Maak vandaag je eigen LED-figuurtje. Leer meer over hoe een lampje werkt en ga naar huis met je eigen lichtgevend kunstwerkje.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Deze workshop is voor kinderen vanaf 6 jaar. De workshop is gratis, maar de entrée voor het museum moet je wel betalen. Museumkaart is geldig.

11 en 12 januari

Zondag

Eet je bord leeg (4+) in Theater aan het Spui

In Theater aan het Spui kun je zondagmiddag genieten van een echte kleuterkomedie over Popski, Momski en Jipski. Popski, Momski en Jipski vormen een gelukkig gezin. Behalve ’s avonds als de klok zes slaat. Dan verandert de eettafel in een slagveld met de door Momski opgediende maaltijd als de munitie. Popski en Momski verleiden, manipuleren, vloeken en tieren, maar niets lijkt te helpen. De mond van Jipski blijft dicht en de maag leeg. Popski en Momski zitten met de handen in het haar en de oorlog boven het bord wordt hoe langer hoe wreder. Zullen Popski, Momski en Jipski hun culinaire catharsis beleven en gelouterd uit de strijd geraken? Of zal het gezin uiteindelijk ten onder gaan aan deze anarchistische foodbattle…

Praktisch: Deze voorstelling is zondagmiddag om 15 uur te zien in Theater aan het Spui. Er zijn nog kaarten, maar de zaal zit bijna vol. Kaarten bestel je online op de website van Het Nationale Theater.

 

Den Haag Strandmarathon

Een strandmarathon in januari, voor kinderen? Dat is misschien niet het eerste uitje waar je aan denkt. Maar bij deze marathon hoort ook een wandelroute. De kortste afstand is 5 kilometer en dus met kinderen ook goed te lopen. De route van 5 kilometer kom niet op het strand, maar loopt door Park Oosterbeek en Park Clingendael (waar je ook nog even kunt spelen in de speeltuin). En als je dan weer bij het startpunt bent krijg je ook nog eens een echte medaille om op school te laten zien.

Praktisch: De wandelingen kunnen gestart worden vanaf 9 uur. Je moet je wel inschrijven. De kosten zijn 5 euro om mee te lopen, wil je geen medaille, dan krijg je 2 euro korting. De start en de finish zijn bij het Clubhuis The Hague Road Runners (HRR), Groenendaal 11 in Wassenaar. Alle informatie en de route vind je op deze site.

Peter Pan (6+) in Westlandtheater De Naald

In het Westlandtheater De Naald in Naaldwijk kun je naar de nieuwste familiemusical van Theater Terra. Dit jaar brengen ze Peter Pan. In de voorstelling wachte fantastische avonturen op Wendy wanneer Peter Pan haar slaapkamer binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld van Nimmerland. Het elfje Tinkerbel leert Wendy vliegen en samen met de Verloren Jongens ontdekken ze het eiland. Daar ontmoeten ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak?

Praktisch: Deze voorstelling is zondagmiddag om 15 uur in het Westlandtheater de Naald in Naaldwijk. Kaarten bestel je online op de website van het theater.

11 en 12 januari

Beeld: Theater Terra

Natuuravontuur bij Pluk – Huis voor dieren

Dit weekend kunnen kinderen de natuur verkennen. Lekker in de modder of genieten van kleine beestjes of juist van mooie vogels. Deze middag is voor kinderen die in de natuur op avontuur willen. Vandaag gaan IVN-natuurgidsen met de kinderen op pad. Deze keer gaan de kids op pad om meer te leren over de huizen van de dieren. Ook gaan de kinderen de dieren helpen door zelf een mooi huis voor ze te maken. Een leerzame en bijzondere ervaring voor de kids.

Praktisch: Om mee te doen aan dit Natuuravontuur kun je vanaf kwart voor elf een deelnamesticker ophalen. De excursie start om elf uur met het openingsverhaal, waarna het avontuur tot ongeveer half een duurt. De excursie is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Ouders die willen helpen in de Heemtuin mogen deze editie meedoen. Het Natuuravontuur vindt plaats bij Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat 1184a in Den Haag.

Kinderatelier en laatste kans Let’s Dance in het Kunstmuseum

In het Kunstmuseum kunnen de kids zondagmiddag lekker knutselen. Wij namen hier laatst een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde, knutselmaterialen. Het is een kinderatelier. Dat betekent dat je kind komt knutselen. De kinderen krijgen wel hulp van ervaren museumdocenten. Zij kunnen je tips geven of technieken leren die het gebruik van het materiaal nog makkelijker maken.

Dit weekend kun je voor de laatste keer gaan kijken naar de tentoonstelling Let’s Dance. Mocht je nog niet geweest zijn, een aanrader om een bezoek te brengen.

Praktisch: Het atelier vind je in het Kunstmuseum op de begane grond. Deelname is gratis. Toegang tot het museum is voor kinderen ook gratis. Het atelier is geopend tussen 12 en 16 uur. Je kunt na deelname je zelfgemaakte kunstwerk direct meenemen.

Laatste kans: IJssculpturen bij Cool Event

Heb je de beelden van ijs nog niet gezien? Dan is zondag de allerlaatste kans. Want na dit weekend smelt het ijs en wordt de expositie weer gesloten. Wij namen een kijkje en het is zeker een leuk uitje om te bezoeken. De ijsbaan op het Kurhausplein blijft nog een weekje langer liggen. Maar wil je een echte winterervaring, dan zou ik dit weekend gaan.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding in deze weekendtips. 

Voor de genoemde voorstellingen waren op het moment van publicatie nog kaarten beschikbaar. 

Delen:


Bekijk op kaart

De tofste tips voor dit weekend – 11 en 12 januari

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart