’11 november is de dag …’ – 3 toplocaties voor jouw Sint Maarten viering

Dit weekend

Door Willemijn – Vandaag, 11 november, is het Sint Maarten. Ondanks dat het hier in het westen niet zo groots gevierd wordt als in sommige delen van Noord Nederland komen er wel elk jaar mooie Sint Maartenvieringen voorbij. Zo kun je in Den Haag op  veel plaatsen Sint Maarten vieren. Ranja en Rosé heeft drie super leuke vieringen voor je uitgezocht. Dit met als uitgangspunt: waar vier je Sint Maarten: groot, groter, grootst?

Groot: Emma’s Hof

Zo kun je in het Emma’s Hof genieten van lampionnetjes, warme chocolademelk en glühwein, en gezelligheid. Om deel te nemen verzamel je hier vanaf 18.00 uur in de tuin. Er wordt om 18.00 uur en 18.30 uur een mooi verhaal verteld dus zorg dat je op tijd bent. Het einde is rond 19.30 uur.

Lampion - Bron Emmas Hof

Bron: Emma’s Hof

Groter: Statenkwartier

In het Statenkwartier wordt, het liefst met zelfgemaakte lampionnen, een rondje gelopen> Vanaf ca. 18.30 uur verzamelen bij de bushalte op het Prins Mauritsplein en dan vertrekt de groep  om om 18.30 uur. De route gaat via de Frederik Hendriklaan, Van Weede van Dijkveldstraat, Van Bleiswijkstraat, Statenplein, Adriaal Pauwstraat en Antonie Heinsiusstraat naar het Frederik Hendrikplein, waar ze rond 19.30 u aankomen. De 12 kinderen met de mooiste of orgineelste lampionnen zullen worden beloond met een tekenworkshop. Let op: ouders moeten  (natuurlijk) meelopen voor de begeleiding!

 Grootst: Voorburg

Wil je Sint Maarten groots vieren? Ga dan naar Voorburg. Want hier is Sint Maarten de beschermheilige. Er is een Sint Maartenbasisschool, een Sint Maarten scouting  een Sint Maarten Middelbare school en een St. Martinuskerk. Daarom wordt het Sint Maartenfeest als sinds 1950 hier uitgebreid gevierd. Dit jaar dus voor de 69 ste keer. Om 18.30 uur vertrekt de stoet van Oosteinde / ingang Vlietwijck. Twee Muziekkorpsen begeleiden de optocht. Omstreeks 19.00 uur komt de stoet aan bij de Sint Martinuskerk aan het Oosteinde. En dan wordt het echt bijzonder. Want bovenin de toren, op het bordes verschijnt Sint Maarten als Romeins ridder. En deze stoere ridder moet natuurlijk toegezongen worden met verschillende Sint Maarten liedjes.

Heet je Maarten? Dan zwem je vandaag gratis

En heet je toevallig Maarten? Plons dan vandaag gratis in het zwembad in Den Haag. Want alle Maartens zwemmen vandaag voor niets. Zie hier. Veel plezier!

zwembad

Delen:


Bekijk op kaart

’11 november is de dag …’ – 3 toplocaties voor jouw Sint Maarten viering

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart