’11 november is de dag …’ – 3 toplocaties voor jouw Sint Maarten viering

Dit weekend

Door Willemijn – Vandaag, 11 november, is het Sint Maarten. Ondanks dat het hier in het westen niet zo groots gevierd wordt als in sommige delen van Noord Nederland komen er wel elk jaar mooie Sint Maartenvieringen bij. Zo kun je in Den Haag op  veel plaatsen Sint Maarten vieren. Ranja en Rosé heeft drie super leuke vieringen voor je uitgezocht. Dit met als uitgangspunt: waar vier je Sint Maarten: groot, groter, grootst?

Groot: Emma’s Hof

Zo kun je in het Emma’s Hof genieten van lampionnetjes, warme chocolademelk en glühwein, een prachtig verhaal en gezelligheid. Om deel te nemen verzamel je hier vanaf 18.00 uur in de tuin. Er wordt om 18.00 uur en 18.30 uur een mooi verhaal verteld dus zorg dat je op tijd bent. Het einde is rond 19.30 uur.

Lampion - Bron Emmas Hof

Bron: Emma’s Hof

Groter: Statenkwartier

In het Statenkwartier wordt, het liefst met zelfgemaakte lampionnen, een rondje gelopen vanaf ca. 18.30 uur. De ronde is van het Prins Mauritsplein via de Prins Mauritslaan, Frankenslag, Antonie Duyckstraat, Van Slingelandtstraat naar het Frederik Hendrikplein, waar de lampionnenstoet om 19.30 aankomt. Alle kinderen die meelopen ontvangen na afloop een kleurplaat, speciaal gemaakt door Maarten Ruijters. De 15 kinderen met de mooiste lampionnen zullen beloond worden met een tekenworkshop onder zijn leiding op woensdag 15 november.

statenkwartier lampion

 Grootst: Voorburg

Wil je Sint Maarten groots vieren? Ga dan naar Voorburg. Want hier is Sint Maarten de beschermheilige. Er is een Sint Maartenbasisschool, een Sint Maarten scouting  een Sint Maarten Middelbare school en een St. Martinuskerk. Daarom wordt het Sint Maartenfeest als sinds 1950 hier uitgebreid gevierd. Dit jaar dus voor de 68 ste keer. Om 18.30 uur vertrekt de stoet van Oosteinde / ingang Vlietwijck. Muziekkorpsen en de politie begeleiden de optocht. Omstreeks 19.00 uur komt de stoet aan bij de Sint Martinuskerk aan het Oosteinde. En dan wordt het echt bijzonder. Want bovenin de toren, op het bordes verschijnt Sint Maarten als Romeins ridder. En deze stoere ridder moet natuurlijk toegezongen worden met verschillende Sint Maarten liedjes.

Heet je Maarten? Dan zwem je vandaag gratis

En heet je toevallig Maarten? Plons dan vandaag gratis in het zwembad in Den Haag. Want alle Maartens zwemmen vandaag voor niets. Zie hier. Veel plezier!

zwembad

Delen:


Bekijk op kaart

’11 november is de dag …’ – 3 toplocaties voor jouw Sint Maarten viering

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart