De tofste weekendtips voor 12 en 13 januari

Dit weekend

Door Willemijn – De eerste schoolweek van 2019 zit er al weer op. Dit weekend misschien ook weer de eerste sportwedstrijden of kinderfeestjes. Wellicht is er zaterdag of zondag ook nog tijd om iets leuks te doen met de kinderen. Want vooral zondag zijn er voldoende toffe activiteiten om er een gezellige en actieve dag van te maken. Ondanks dat januari niet de maand is dat er heel veel wordt georganiseerd heb ik toch weer een fijne lijst met leuke tips weten te verzamelen. Wil je weten wat wij dit weekend doen? Volg mij dan op Instagram.

Zaterdag

Winter Wonderland Feest bij IJsbaan Bezuidenhout

Schaatsbaan Bezuidenhout is een heel vriendelijk buurtinitiatief. Iedereen mag gratis komen schaatsen, mits er twee beheerders (vrijwilligers) aanwezig zijn. Vandaag is er zeker schaatsmogelijkeid, want het is Winter Wonderlandfeest. Dat betekent leuke spelletjes, schminken en een prijs voor de best geklede ijsprins of ijsprinses.

Praktisch: Het Winter Wonderland Feest is van 14 tot 16 uur op het Spaarnwaterveld in Bezuidenhout, Den Haag. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

Schaatsen

Ezelsei bij Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater heeft een nieuwe voorstelling, namelijk Ezelsei. In deze voorstelling ontmoet je een rondreizende schilderes. Zij wil een schilderij maken van het mooie graslandschap. Het waait hard. Ze raakt alles kwijt: haar schildersezel, penselen en inspiratie. In het hoge gras is Wasco de Wasbeer op zoek naar materiaal voor zijn boomhut. Maar in plaats van planken of touw vindt hij een verdwaalde ezel. Wat doet dat leuke beest hier? In de boomhut blijkt dat Max de Mol een wonderlijk ei heeft gevonden. Een Ezelsei! Zou er echt een ezeltje uit komen? En komt dat schilderij ooit af?

Wij hebben de voorstelling al gezien en ook Ezelsei is weer een aanrader!

Praktisch: Het Ezelsei is vandaag om 14.30 uur te zien in het Poppentheater aan de Frankenstraat 66. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kaarten kun je online reserveren. Betalen doe je aan de kassa.

Megapriksafari (met gratis frietjes) in Leiden

Ga mee op megapriksafari en maak Leiden weer schoon. Vandaag kun je met prikkers op stap in Leiden om de stad en de grachten weer schoon te maken van zwerfvuil. Zo wordt voorkomen dat het Leids afval zijn weg vindt naar zee. Samen wordt geprobeerd om meer dan 100 kilo afval te verzamelen. En als dat lukt worden alle prikkers getrakteerd op gratis patat. Volgens mij een tof evenement en prikker van afval met kinderen is echt heel leuk. Wij deden het laatst en hier lees je hoe leuk de kids het vonden.

Praktisch: Alles is aanwezig prikstokken, grijpers, vuilniszakken en netten. Informatie vind je op de Facebookpagina van Canal Cups. Voor het prikken wordt verzameld we om 14:45 bij Old School in Leiden (Pieterskerkhof 4a), zodat om 15:00 uur gestart kan worden. Tip: neem voor kinderen werkhandschoenen mee.

Zondag

Uilenballen pluizen voor kinderen (5+) in Cronesteyn (Leiden)

Zondag organiseert theehuis De Tuin van de Smid de kinderactiviteit Uilenballen pluizen. Dit is een zeer leerzame activiteit voor kinderen vanaf 5 jaar. Uilen eten hun prooien met huid en haar op, maar niet alles wordt goed verteerd. De botjes, haren en veren worden weer uitgebraakt in uilenballen. Deze middag gaan de kinderen samen met de gidsen onderzoeken welke prooien de uilen hebben gegeten. Want aan de hand van de botjes en andere prooiresten is te ontdekken om welke beestjes het gaat. Vergrootglazen, zoekkaarten en andere hulpmiddelen zijn voldoende aanwezig.

Praktisch: Het theehuis ligt midden in polderpark Cronesteyn, aan het Polderpad. Deelname kan alleen na aanmelden via: info@polderparkcronesteyn.nl er is een maximum aantal deelnemers. Het begint om 13 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De kosten zijn 5 euro per deelnemer. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar.

De Sprookjeskoningin in Theater Dakota

In Theater Dakota is iedereen vanaf 8 jaar welkom voor een schitterend sprookje. De Sprookjeskoningin is gebaseerd op het sprookje van Titania en Oberon uit Shakespeare’s Midzomernachtsdroom en hun verlangen naar echte liefde. In dit sprookje staat de mooie muziek van Henry Purcell centraal. Dit gecombineerd met de komische en soms sinistere universum van de poppen van Duda Paiva Company maakt deze voorstelling een echte aanrader.

Praktisch: De voorstelling is te zien in Theater Dakota, zondag om 14 uur. Kaarten kosten maar 6 euro per persoon en zijn te bestellen via deze website van het theater.

Pathé Kleuterbios met Celeste en Ernestine

In alle Pathé Bioscopen kun je zondag naar de voorpremiere van de volgende film over Celeste en Ernestine. De film is een lieve animatiefilm over de avonturen van Beer Ernest en het vrolijke weesmuisje Celestine. In vier korte verhalen word je meegenomen in een prachtige winterwereld van zachte pasteltinten. De eerste film van Celeste en Ernestine hebben mijn kinderen en ik gezien en het is een heerlijk rustige film voor kleuters. Zeker aan te raden om in de kleuterbios te zien.

De Pathé Kleuterbios is speciaal voor jonge kinderen. Het geluid staat wat minder hard, de lichten blijven een beetje aan en je krijgt een leuke kids combo om het bezoekje aan de bioscoop een echt uitje te laten zijn.

Praktisch: De Kleuterbios is zondag in alle Pathé Bioscopen (Den Haag en Delft) om 10.30 uur. Kaarten bestel je online.

Den Haag Strandmarathon

Een strandmarathon in januari, voor kinderen? Dat is misschien niet het eerste uitje waar je aan denkt. Maar bij deze marathon hoort ook een wandelroute. De kortste afstand is 5 kilometer en dus met kinderen ook goed te lopen. De route van 5 kilometer komt ook niet op het strand, maar loopt door Park Oosterbeek en Park Clingendael (waar je ook nog even kunt spelen in de speeltuin). En als je dan weer bij het startpunt bent krijg je ook nog eens een echte medaille om op school te laten zien.

Praktisch: De wandelingen kunnen gestart worden vanaf 9 uur. Je moet je wel inschrijven. De kosten zijn 5 euro om mee te lopen, wil je geen medaille, dan krijg je 2 euro korting. De start en de finish zijn bij het Clubhuis The Hague Road Runners (HRR), Groenendaal 11 in Wassenaar. Alle informatie en de route vind je op deze site.

duinen

Spelletjes bij BuytenDelft

Kinderboerderij BuytenDelft organiseert een spelletjesdag voor de kinderen, ook komen de pony’s weer van stal voor een ritje en wordt er gekleurd. Iedereen is welkom op de boerderij.

Praktisch: Spelen en te kleuren is gratis en voor een ritje op de pony betaal je een vijftig. Je vindt deze kinderboerderij aan de Korftlaan in Delft.

Buytendelft - geitje aaien

Theater Kolder in de polder bij De Papaver

De spelletjes bij BuytenDelft zijn heel goed te combineren met een bezoekje aan de Papaver. Hier kun je zondag gaan kijken naar de voorstelling Kolder in de Polder. Het is een grappige voorstelling over de polder en de mensen die in de polder werken. Ook worden de prijswinnaars van de Kerstballentocht in het zonnetje gezet.

Praktisch: De voorstelling begint om 14.30 uur. De kaartjes voor deze theatershow kosten 5 euro per persoon. Reserveren kan via thea@papaverdelft.nl.

Papaver Delft (4)

Leer solderen bij Science Centre Delft

Om een echte techneut te zijn kun je maar zo snel mogelijk goed leren solderen. Want alleen met goed soldeerwerk kun je een elektrische schakeling maken. In Science Centre Delft kun je zelf aan de slag gaan en leren kinderen solderen tijdens de workshop solderen. De kids over een elektrische schakeling en ontdekken hoe snel je al een lampje kan laten knipperen.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn 6 euro en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

De Grote Olympische Spelshow in Theater aan het Spui

In Theater aan het Spui kun je naar een heel interactieve en actieve voorstelling gaan kijken, namelijk De Grote Olympische Spelshow. Deze spelshow is een humoristische dansvoorstelling waarin vier stoere dansers tegen elkaar strijden in het schermen, speerwerpen, curling, turnen, gewichtheffen en de paardensport. Het publiek is onderdeel van een spelshow met als presentator Bart Rijnink (bekend van Het Klokhuis en Mees Kees).

Praktisch: De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Je kunt De Grote Olympische Spelshow gaan zien om 14 uur in Theater aan het Spui. Kaarten zijn nog te koop via de site van het theater.

Culi Kids in Zoetermeer

Hebben jullie allemaal de finale van Cup Cake Cup gezien? Of volg je Heel Holland Bakt? Mijn kinderen zijn nu helemaal geinspireerd en willen het liefst elke dag wel taartjes bakken. Morgen zijn alle kleine bakkers welkom in Zoetermeer om te komen bakken. Zo is er een Kauwgomballenkok, een Suikerspinkunstenaar, zijn er poffertjes, kunnen de kinderen een donut versieren én kunnen de kids zelf iets lekkers bakken. Kijk snel op het programma als dit je leuk lijkt.

Laatste kans: IJssculpturen en Roetsjbaan bij Cool Event

Heb je nog niet gegleden van de Roetsjbaan in Scheveningen? En ook de beelden van ijs nog niet gezien. Dan is zondag de allerlaatste kans. Want na dit weekend smelt het ijs en wordt de expositie weer gesloten. Wij namen een kijkje en het is zeker een leuk uitje om te bezoeken. De ijsbaan op het Kurhausplein blijft nog een weekje langer liggen. Maar wil je een echte winterervaring, dan zou ik dit weekend gaan.

Ice Expo

Techniek Workshop in Museon

In Museon kun je genieten van de tentoonstelling Reizen naar de Ruimte. Wanneer kunnen wij de ruimte in? Gaan we dat meemaken? Gaan onze kinderen al ruimtereizen? Wat is daar allemaal voor nodig? En als je dan op de maan of mars of een andere planeet bent, dan heb je wel een speciaal ruimtevoertuig nodig. Die kunnen kinderen vanaf 9 jaar zaterdag en zondag gaan bouwen. In de workshop wordt een eigen Space-voertuig in elkaar gezet, getest, verbeterd en opnieuw getest. Wie heeft het beste voertuig en is hij wendbaar genoeg?

Praktisch: De workshop start om 13.15 uur in het Museon. Het duurt ongeveer een uur. De kosten zijn vijf euro, dat is exclusief de  entree van het Museon. De workshop is voor kinderen vanaf 9 jaar. Inschrijven kan alleen aan de balie van het Museon. Wil je deelnemen? Zorg dat je op tijd bent, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding in deze weekendtips. 

Voor de genoemde voorstellingen waren op het moment van publicatie nog kaarten beschikbaar. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

De tofste weekendtips voor 12 en 13 januari

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart