Tips voor het moederdagweekend – 12 en 13 mei 2018

Dit weekend

Door Willemijn – Aanstaande zondag is het natuurlijk Moederdag. Verras jij je eigen moeder en/ of hoop je wellicht op een prachtig cadeautje van je eigen kids te krijgen? Hoe dan ook: zondag mogen mama’s was langer (uit)slapen en worden ze natuurlijk in het zonnetje gezet. Op moederdag is er veel leuks te doen in Den Haag, maar ook vandaag – zaterdag – hoef je je niet te vervelen. Zie hier de Ranja en Rosé tips voor dit weekend. Fijn moederdag-weekend!

Zaterdag en zondag

Rrrollend Den Haag

Op het Lange Voorhout in Den Haag staat het hele weekend het foodtruck festival Rrrollend. Wij zijn gisteren een kijkje gaan nemen. Het is zeker een bezoekje waard. Vooral zaterdag, als het mooi weer lijkt te gaan zijn, is dit festival een aanrader. De sfeer is fijn, het Lange Voorhout is prachtig, er zijn heel veel foodtrucks. Voor elk wat wils.

moederdag - rrrollend

Nationale Molendagen

Vandaag en morgen zijn diverse molens in de regio geopend. Ik schreef gisteren al een blogje met tips. Wil je de kinderen leren hoe een molen werkt, zelf zien dat je een boom tot planken kunt zagen met windkracht of eindelijk snappen hoe je droge voeten houdt in een polder? Bezoek dan eens een molen.

moederdag - molendagen

Vakantieactiviteiten COMM – Museum voor Communicatie

In COMM, het Museum voor Communicatie zijn dit weekend nog leuke demonstraties en activiteiten te doen, allemaal in het thema ‘Kraak de code’. Weet jij wat vreemde emoji’s betekenen? En wist je dat ze in de tijd van Napoleon op een wel heel creatieve manier berichten codeerden? Of wil je zelf wel eens een geheime code kraken? Het kan bij COMM.

moederdag - comm

Japanse Tuin Clingendael

Zin om even te genieten van prachtige natuur en cultuur? Bezoek dan de Japanse tuin op Landgoed Clingendael. De hier tijdelijk opengestelde Japanse tuin is ook dit jaar weer prachtig. Echt een bezoekje waard. En ook Clingendael zelf is absoluut heerlijk.

Praktisch: toegang tot de Japanse Tuin is gratis. Je vindt de Clingendael in Benoordenhout.

Summer of Love Market

Hebben jullie afgelopen week ook zo op en top genoten van het mooie weer? En wil je die summer-vibe nog even vasthouden? Ga dan een kijkje nemen op de Summer of Love Market op de Pier. Hier kun je genieten van talloze hippieproducten, hapjes en drankjes!

summer of Love - moederdag

Toost festival Bezuidenhout

Nog een foodtruckfestival in Den Haag dit weekend, namelijk Toost. Toost is een kleiner festival dan Rrrollend, maar minstens net zo leuk. Wij zijn ook hier gisteren een kijkje gaan nemen. Op de hoek van de Theresiastraat en de Koningin Marialaan staan in een gezellig rondje de foodtrucks opgesteld. Ook is er een knutselcaravan voor kinderen, kunnen ze springen op het springkussen en mogen ze met pijl en boog schieten. Natuurlijk terwijl de ouders genieten van het lekkers van het festival. Daarnaast is er zaterdag en zondag ook nog een Hand Made Market in de Theresiastraat. Dus dubbel feest.

moederdag - Toost

Pluk van de Petteflet in de bioscoop

Pluk kennen we natuurlijk allemaal. Het beroemde jongetje uit het boek van Annie M.G. Schmidt is weer te zien in de bioscoop. Vanaf vandaag kun je ’s ochtends bij Pathé deze film gaan kijken.

Pluk is een jongetje van een jaar of acht dat op zoek is naar een plekje om te wonen. Met zijn rode kraanwagentje komt hij op een dag aan bij de Petteflet. Dolly de Duif vertelt Pluk dat het torenkamertje bovenin leegstaat en Pluk neemt er zijn intrek. Hij maakt een hoop vriendjes, zoals meneer Pen, Aagje, de Stampertjes en Zaza de kakkerlak. Dan hoort Pluk dat de Torteltuin, een verwilderde tuin met hoge bomen, vernietigd zal worden. Grote mensen komen er nooit, maar Pluk en zijn vrienden spelen er dikwijls rovertje. Pluk bedenkt een plan om de tuin te redden. De familiefilm ‘Pluk van de Petteflet’ is een verfilming uit 2004 van het beroemde gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Dit jaar wordt deze leuke film weer opnieuw in de bioscopen gebracht.

moederdag - Pluk van de petteflet

Fotocredits: Pathé

Zaterdag

Gratis knutselen in De Fahrenheitstraat

Op zoek naar hét perfecte Moederdag cadeau? Speciaal voor Moederdag kunnen kids vandaag komen knutselen op het knutselterras. Speciaal voor moederdag kunnen een mooie beker beschilderen. Die wordt vervolgens mooi ingepakt als echt cadeau. De kinderen mogen helemaal gratis knutselen.

Historisch Zeilwagenspektakel (Scheveningen)

Vandaag kun je vanaf 11 uur genieten van historische taferelen op het strand van Scheveningen. Op de hoogte van de Keizerstraat vind je onder andere de replica van Simon Stevins Zeilwagen. Deze wordt rond 13 uur feestelijk in gebruik genomen terwijl diverse koren het Zeilwagenlied laten horen. Het historische decor bestaat uit badkoetsen, tonnen en badtentjes. Figuranten over het strand lopen als badmeester en badgasten. Kinderen bouwen zandkastelen, de gegoede Haagse burgerij flaneert in prachtige kledij uit 1900 en ambachtslieden zoals haringventers en schelpenvissers zijn druk aan het werk. De bezoekers wanen zich even terug in de tijd in dit levendige schouwspel

moederdag - zeilwagenspektakel

Vogels spotten met duinwachter Annelies

Is jouw zoon of dochter dol op vogels? Geef hem of haar dan op voor de vogelexcursie vandaag in Meijendel. Samen met duinwachter Annelies gaan kinderen tussen 8 en 14 jaar speuren naar vogels. In de lente zijn er volop vogels te ontdekken in Meijendel. Met behulp van een zoekkaart leer je zelf vogels herkennen. Na afloop mogende kinderen de zoekkaart houden. De excursie duurt ongeveer een uur. Ouders kunnen onder het genot van een kopje koffie en/of thee wachten in De Tapuit. En natuurlijk vergeet je je verrekijker niet.

 Praktisch: De excursie begint om 10 uur; om 9.45 uur worden de kinderen verwacht. De kosten zijn € 5,00 voor kinderen. De excursie is geschikt voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. Aanmelden is verplicht.

Zondag

Slootjessafari bij Papaver Delft

De slootjessafari wedstrijd ‘Wie vindt het zeldzaamste dier’ eindigt vandaag. Dus als je nog wilt winnen, kom dan vandaag naar Delft. Ik schreef er eerder een blog over. Wij hebben vorig jaar de sloten ontdekt. Volgens mijn zoon was dit het leukste wat hij kon verzinnen.

slootjessafari

Zandsculpturen maken in de Bibliotheek

Ben je ook altijd zo onder de indruk van die mooie zandsculpturen op het strand? Dan is dit je kans. Want in de Bibliotheek in het centrum kun je zondag zelf de mooiste beelden maken van zand (en water).

Tijdens de workshop bedenk je eerst een ontwerp: je tekent wat je graag zou willen maken. Met tips van een instructeur natuurlijk. Dan ga je aan de slag. Met speciaal beeldenzand werk je je ontwerp uit en zie je het langzaam tot leven komen. En gaat het een keer mis? Of vind je het toch niet zo mooi? Dan begin je gewoon weer opnieuw!

Praktisch: De workshop begint om 14 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname is voor kinderen van 8 jaar of ouder. De workshop is gratis, maar je moet even reserveren. Dat kan via telefoonnummer:070 353 44 20 of per email annemarie.hennekes@denhaag.nl

Mannetjes met Plannetjes (2+) in Theater De Naald

In theater De Naald in Naaldwijk kun je zondag terecht voor de voorstelling Mannetjes met Plannetjes. Deze stoere, energieke en beeldende voorstelling over drie mannetjes, een kooi en een vogel is geschikt voor peuters en kleuters.

De mannetjes zijn op weg. Ze zijn onderweg naar hun favoriete plek in het bos. In hun armen hebben ze takken, planken, touw, dekens… Ze gaan namelijk een hut bouwen! Tenminste, dat denken ze. Maar op hun favoriete plek in het bos vinden ze iets wel heel erg vreemds. Een kooi! Een kooi met een vogeltje erin! Naast de kooi ligt een briefje.  “Wat fijn dat jullie mijn vogeltje hebben gevonden! Ik kan er niet meer voor zorgen en daarom moeten jullie dat voor me doen. Liefs, Oma. PS: wat je ook doet, laat de vogel niet uit de kooi!” 

De plannetjes van de mannetjes veranderen! Nu hebben ze geen hut maar een kooi met een vogel! Te gek! Wat zullen ze daar eens mee gaan doen? Niet uit de kooi laten zegt oma, maar vogeltjes horen toch te vliegen? Hij komt heus wel weer terug! Of niet?

Praktisch: Deze voorstelling kun je zien in Westlandtheater De Naald. De voorstelling begint om 10.30 uur.

Pipo en de Piratenprinses (4+) in Leiden

Sapperdeflap! Nostalgie in de Stadschouwburg Leiden. Volgens mij is deze televisie serie zelfs van voor mijn tijd. Maar waarschijnlijk net zo leuk voor de kinderen van nu. Het vrolijke circus-duo Pipo de Clown en Mamaloe reizen de wereld rond in hun wiebelende Pipowagen. Samen met de klunzige Klukkluk zijn ze altijd op zoek naar de mooiste plekjes, maar de Dikke Deur zit het drietal op de hielen en wil Pipo terug in zijn circus. Gelukkig weet die slimme Pipo altijd weer een plan te bedenken om de Dikke Deur te slim af te zijn. In Pipo en de Piratenprinses neemt Pipo het publiek mee in een spannend, vrolijk en muzikaal theateravontuur.

Praktisch: De voorstelling is een voorpremiere. Je kunt hem dus nu in Leiden eerder zien dan de rest van Nederland. De voorstelling begint om 13.30 uur en om 16.00 uur. Kaarten zijn online te koop. Kinderen die verkleed komen als circusartiest en zich inschrijven voor de verkleedwedstijd maken kans op een leuke verrassing. Natuurlijk komen Pipo en zijn vrienden na afloop van de voorstelling naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet.

Fotocredits: Nick van Ormondt – Van Hoorne Entertainment

Circus Mechanismo in Theater Dakota

Circuswerkplaats Circaso presenteert: ‘Mechanismo’. Een multidisciplinaire circus-theatervoorstelling gespeeld door 19 jongeren waarin uiteenlopende technieken worden uitgevoerd zoals acrobatiek, trapeze, eenwielfietsen, jongleren en trampoline, ondersteund door dans en live muziek.

De geniale professor Davi is klaar voor de eerste demonstratie van zijn prachtig nieuwe, magische transporteermachine! Iedereen komt kijken en prinses Ezra mag de machine als eerste uitproberen. Maar… in plaats van prinses Ezra verschijnt er een ‘vreemd’ klein meisje. Waar komt ze vandaan? Iedereen klapt voor het meisje, maar de prinses is woest! Professor Davi heeft een probleem. Gaat het hem lukken om de machine onder controle te krijgen, de prinses  tevreden te stellen en van dat vervelende kleine meisje af te komen?

Praktisch: De voorstelling kun je om 14.30 uur gaan zien in Theater Dakota. Kaarten kosten maar 6 euro per stuk en bestel je online.

Circasso - moederdag

Fotocredits: Circaso

Schatkist maken in Science Centre Delft

Iedereen heeft geheimen. Kinderen ook. En geheimen moet je veilig opbergen. Daarvoor kun je in Delft zondag een zelfgemaakt schatkistje komen maken. Bijkomend voordeel, alleen de maker weet hoe deze open kan. Veel plezier.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn €6 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt voor vermelding in de weekendtips geen geld of vergoeding.

Let op: bij het publiceren van deze tips waren er voor de genoemde voorstellingen nog voldoende kaarten te koop.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart