Weekendtips 13 & 14 juli – bijna schoolvakantie!

Dit weekend

Door Willemijn – We tellen hier in huis de dagen tot de schoolvakantie. Niet omdat het op school niet leuk is, maar we beginnen nu echt wel in een zomerstemming te komen. Nog een weekje naar school en dan hebben de kids vrij. Heerlijk! Voor het zover is, hebben we eerst nog weekend. Vandaag en morgen is er weer veel te doen in en om Den Haag. Kijk snel voor mijn tips voor dit weekend. En voor zondagavond: begin maar vast met aftellen: nog vijf, vier, drie, twee, één dag en dan….. zes weken schoolvakantie! Maak er een leuk weekend van.

Beide dagen

Zeeheldenfestival

Vijf dagen lang staat het Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier bol van muziek, dans, straattheater en kinderactiviteiten. Gezellig een drankje en een hapje doen met vrienden, buren, collega’s en alle andere bezoekers, luisteren naar muziek, kijken naar optredens, (hopelijk) genieten van de zomerzon. Het festival duurt tot en met zondag. Zaterdag is echt een heel leuke dag, vooral voor kinderen. Archeologie, straattheater, schminken en nog veel meer. Kijk snel voor het programma.

 Festival ‘De Parade’ is in Den Haag – laatste weekend

De Parade is natuurlijk niet te missen. De sfeer, de zweefmolen, de terrassen en de leuke voorstellingen. De hopelijk zwoele zomeravonden van dit weekend zijn helemaal geschikt om hier te genieten. En ook voor kinderen is De Parade leuk. Want dagelijks kunnen de kinderen schilderen, zwieren, kindervoorstellingen bekijken en genieten van een fijn ijsje.

Praktisch: De Parade vind je in het Westbroekpark. De deuren van het terrein gaan om 14 uur open. Kom je tussen 14 en 15 uur, dan mag je gratis naar binnen. Na 15 uur betaal je 8,50 euro. Kinderen zijn altijd gratis. Op het terrein betaal je uiteraard ook voor de voorstellingen.

Parade 2018

Laatste weekend Comm

Misschien heb je het al gelezen in de media of op ranja en rosé. Na komende week sluit het Museum voor Communicatie, ofwel COMM haar deuren voor individueel bezoek. Pak dus dit weekend je kans om nog één keer te dwalen door dit heerlijke museum. Je mag voor 50% van de originele toegangsprijs nog een keer een kijkje gaan nemen. Je leert er niet alleen van alles over oude en nieuwe manieren van communiceren, maar ziet er bijvoorbeeld ook hoe buizenpost werkt. Tijdens de laatste reguliere opening zijn ook heel veel artikelen in de museumwinkel sterk afgeprijsd. Dus misschien vind je er nog wel een leuk cadeau.

COMM

Trashure Hunt – Scheveningen

Vind jij het strand soms ook zo vies? En weet je wel hoe schadelijk al dat plastic is voor het leven in de zee? Tijdens een TrashUre Hunt worden kinderen bewust gemaakt van het effect van het achterlaten van rotzooi. Iedereen wordt uitgedaagd om mee te wandelen tijdens laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in) en het strand van Scheveningen te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan het verbeteren van onze leefomgeving.

Praktisch: de hunt begint als het eb wordt. Dit weekend is dat om 11 uur. Kijk hier voor de actuele starttijd.

Landelijke open imkerijdagen

Dit weekend kun je een kijkje gaan nemen bij een imker tijdens de landelijke open imkerijdagen. Zowel zaterdag als zondag zijn boerderijen, parken en tuinen geopend om de bijen te bewonderen. Zo kun je in Den Haag en Zoetermeer bij verschillende stadsboerderijen terecht. Op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten laat de imker je graag de bijen zien. Je kunt een kijkje nemen als hij met de bijen aan het werk is. Ook vertelt hij je alles over de bijen van Duivenvoorde. Bezoek een imker en leer alles over bijvoorbeeld het oogsten van honing, de koningin van het volk of wat je zelf kunt doen om de bijenstand te verbeteren.

Praktisch: De Open Imkerijdagen zijn op verschillende momenten en tijden. Kijk op de website van het evenement voor alle bijenstallen die dit weekend te bezoeken zijn.

Zandsculpturen Haage Voorhout

Houden je kids van het bouwen van zandkastelen? Dan moet je zaterdag of zondag echt even langs het Lange Voorhout fietsen. Afgelopen weken bouwden drie kunstenaars diverse zandsculpturen op het plein voor Escher in het Paleis.. De creaties zijn te bezichtigen tot en met 25 augustus.  Je zult verstelt staan wat deze kunstenaars voor prachtige zandbouwwerken weten te maken van enkel zand.

Praktisch: de zandsculpturen zijn gratis te bewonderen, tot 25 augustus. Je vindt ze tegenover Escher in het Paleis.

De Leidse Rembrandtdagen

Leiden is trots op Rembrandt. De geboortestad van de grootste schilder uit de Nederlandse (kunst) geschiedenis. Daarom wordt zaterdag en zondag het gehele Pieterskwartier getransformeerd in zo authentiek mogelijke zeventiende-eeuwse sferen, compleet met enkele honderden acteurs en figuranten, historische gebruiksmaterialen en andere rekwisieten uit die tijd. Kortom, er wordt een Groot Historisch Theater opgevoerd. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Op zaterdagavond om 19.30 uur start een vaarparade. Alle acteurs en figuranten zullen door de grachten varen.

Praktisch: Het Groot Historisch Theater is zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur. Alle informatie en de vaarroute is te vinden op de website van de Leidse Rembrandtdagen.

Zaterdag

Eindvoorstelling Dansvakopleiding van Het Conservatorium

Op het Conservatorium leer je dansen. Echt mooi en professioneel dansen. Maar dat willen de leerlingen natuurlijk ook graag laten zien. Daarom wordt het schooljaar afgesloten met een eindvoorstelling. De bezoekers krijgen een veelzijdig programma gepresenteerd met klassiek ballet, modern, flamenco, caractère en (nieuw) repertoire van internationale choreografen. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen die van dans houdt en stil kan blijven zitten.

Praktisch: De voorstelling dit weekend is op zaterdag om 14 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van het Conservatorium. Lukt het niet om dit weekend te gaan? Ook in de komende week zijn er een aantal voorstellingen.

Straattheaterfestival in Pijnacker

Zaterdag is rondom het Raadhuisplein in Pijnacker voor de tweede keer het Straattheaterfestival. Dit jaar nog groter en spectaculairder dan in 2018. Diverse artiesten vrolijken het centrum van Pijnacker op. je ziet o.a. steltenlopers, acrobatiek, mime, muziek, dans en slapstick. Ook zal de goochelact Cirque Frappé aanwezig zijn. Kortom voldoende vermaak voor een leuke zaterdagmiddag.

Praktisch: De voorstellingen zijn tussen 11.00 -16.00 uur. Gratis toegankelijk. De optredens zijn op en rond het Raadhuisplein

Zomerfeest op het Stuyvensantplein

Op het Stuyvensantplein in Bezuidenhout is het feest vandaag. Hier kun je de hele middag komen springen om een lekker groot piraten-luchtkussen. Ook kun je meedoen aan creatieve workshops, leer je haar vlechten of laten de kids zich schminken. Ben je heel secuur en heb je een vaste hand? Dan is de wedstrijd ‘appeltje schillen’ misschien wel voor jou weggelegd.

Praktisch: Het feest is op het Stuyvensantplein in Den Haag. Iedereen is welkom tussen 13 uur en 17 uur.

Zondag

Haagse Longboardtôg

Je kende misschien al de Haagse Skatetôg voor inline en rollerskaters. Zondag is er aparte tocht voor ´longboarders’: de Haagse Longboardtôg. Iedereen die in het bezit is van een longboard en het leuk vind om mee te rollen is welkom. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. De Haagse longboardtôg start en eindigt bij de Sportcampus in het Zuiderpark. De Longboardtôg is longboarden door de straten van Den Haag, begeleid door politie en ervaren verkeersregelaars op skates. De Tôg is geen wedstrijd, maar een recreatieve tocht.

Canal Clean Up day in Delft

De grachten van Delft zijn natuurlijk prachtig. Vooral als ze schoon zijn. Daarom wordt zondag een Canal Clean Up georganiseerd. Samen zetten de deelnemers de schouders er onder om de grachten schoon te maken. Dat kan per kano, waterfiets, sup of vanaf de steiger, elk stukje wat er niet in het water hoort wordt opgevist.

Praktisch: De start iis om 9.30 uur bij Het Arsenaal, Korte Geer 1 in Delft. Iedereen is welkom om mee te doen. De organisatie vindt het fijn als je je aanmeldt. Dat kan via canalcleanupdelft@gmail.com. Ook als je liever niet het water op wil, of geen varend vervoer hebt ben je welkom. Aan de kant en op straat ligt immers ook voldoende afval.

Led figuur workshop in Delft

In Science Centre Delft kunnen kinderen zondag lekker komen knutselen. Zondag maak je je eigen LED-figuurtje. Tijdens de workshop leer je meer over hoe een lampje werkt en ga je naar huis met je eigen lichtgevend kunstwerkje.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Kosten zijn €3,50 bovenop de entree van het museum (museumkaart is geldig). De workshop is leuk voor alle kinderen vanaf 6 jaar.

Werfpop in Leiden

Werfpop in Leiden is een gratis popfestival waar ouders en kids een leuke dag kunnen beleven. Het festival is gratis voor bezoekers. Ook is er naast muziek gedacht aan kinderen. Zo Je kunt je laten schminken en glittertattoos laten zetten, schilderen, er zijn knutselworkshops in de knutselhoek, kun luciferdoosjes versieren en kleien en er is een gaaf springkussen. Ook hebben we een grabbelton en natuurlijk ontbreekt de Chips- en Fristibar niet. Jeugdcircus CircusKabel is dit jaar weer van de partij. Daarnaast is er voor oudere kinderen een Science Area waar je meer leert over bijvoorbeeld bacterien en ook echt proefjes en opdrachten kunt doen.

Praktisch: Voor de activiteiten heb je een strippenkaart nodig. Op een kaart staan 6 strippen (sommige activiteiten zijn 2 strippen) en kost €3. De kids area is geen kinderopvang, dus het is de bedoeling dat ouders bij de kinderen blijven.

Vakantieperikelen in het Park

Ondanks dat de vakantie nog niet begonnen is in onze regio doen ze zondag in Zoetermeer wel alsof. De eerste Zondag in ’t Park van dit seizoen staat helemaal in het teken van vakantieperikelen.  Deze zondag voelt als een soort all-inclusive vakantiebestemming: kinderen worden vermaakt, volwassenen bevinden zich dicht bij de bar en de muziek. Het programma voor deze middag brengt je het ultieme vakantiegevoel, gewoon in Zoetermeer.

Praktisch: Zondag in ’t Park begint om 13 uur. Er staat een divers programma gepland, met leuke kinderactiviteiten. Wil je meer weten? Bekijk dan het hele programma.  Zondag in ’t Park is in het Nicolaaspark in Zoetermeer.

Moerastuinwandeling: planten en vliegende insecten in Leiden

Zondag vindt de excursie ’Zoemen in het veen’ plaats in de moerastuin van Polderpark Cronesteyn in Leiden. In dit dieper liggende deel van het park, waar van alles groeit en bloeit wat van natte voeten houdt, is de zomer in gang gezet. Hommels, vlinders, libellen en andere vliegende beestjes hebben hier hun eldorado gevonden. Tot vreugde van insecten etende rietvogels.

Praktisch: De excursie begint om 14 uur en duurt ca 2 uur. Er wordt verzameld bij De tuin van de Smid, middenin het par.. Droog en nat wisselen elkaar af in de moerastuin, dus houdt hier rekening mee in de kledingkeuze. Deze excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar die van de natuur houden.

 

Deze tips zijn objectief gekozen: ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 13 & 14 juli – bijna schoolvakantie!

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart