De tofste tips voor zondag 13 augustus

Dit weekend

Het vakantieseizoen begint duidelijk een beetje op zijn eind te lopen. Langzaamaan komen er weer meer leuke uitjes voor kids en ouders. Ondanks dat het échte kinderaanbod nog wat magertjes is, heeft Ranja en Rosé toch weer een leuke verzameling van fijne activiteiten voor vandaag voor je op een rijtje gezet.

Rondstruinen om de Swan Market (Het Plein, Den Haag)

Swan Market is dé lifestylemarkt van Nederland en vandaag kunnen we hier in Den Haag van genieten. Tijdens deze gratis markt in de binnenstad kun je heerlijk genieten van interieur, mode, vintage, sieraden en accessoires en betaalbare kunst. Maar je vindt hier ook leuke kraampjes met producten voor kinderen en kidsdesign. Naast al het shopplezier word je verwend met (h)eerlijk eten en drinken, mooie biologische producten, aangeboden door authentieke Food trucks en livemuziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten. Van de gezelligheid op de Swan Market geniet iedereen van jong tot oud, stelletjes maar ook gezinnen met kinderen.

Swan Market Fotocredits: website Swanmarket

Salt Market (Keizerstraat, Scheveningen)

Ook in Scheveningen kun je genieten op de markt. De Salt Market staat namelijk in de bekendste winkelstraat van Scheveningen, de Keizerstraat, net achter het Scheveningse strand. Op deze markt vind je heerlijke delicatessen, hippe kleding en brocante meubelen, maar ook de mooiste handgemaakte en lokale lifestyleproducten. En een uurtje rondneuzen op de markt is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijk hapje en drankje. En ook de kinderen worden niet vergeten. Want aan het eind van de straat is het Salt Market kids-plein waar de kleintjes niets tekort komen!

Salt Market Keizerstraat

Zondag in het Park (Nicolaaspark, Zoetermeer)

Ranja en Rosé is fan van het wekelijkse festival Zondag in het Park. Een supergezellig, maar ook heel kindvriendelijk festival in Zoetermeer. Zo zijn er weer leuke workshops voor kinderen en volwassenen. Want wie wil er nu niet zijn eigen Ibiza bordjes verven, veertjes in het haar vlechten, meedoen aan een Capoeira workshop of klimmen met de Scouting. Maar ook live muziek, lekkere hapjes en drankjes en heel veel gezelligheid. Vandaag is de laatste kans om dit festival te bezoeken, want dit is de laatste Zondag in het Park van 2017.

Zondag in het Park Zoetermeer

De Kleine Prins (Zuiderparktheater, Den Haag)

In het fijne Zuiderparktheater kun je gaan genieten van De Kleine Prins. Een van de mooiste kinderboeken uit de Wereldliteratuur. En als je het verhaal goed leest zitten er ook mooie en heel wijze adviezen voor grote mensen in dit boek. Theater van Santen heeft dit mooie verhaal vertaald in een minimusical en daar kun je vandaag om 11 uur van gaan genieten.

De kleine prins

Ringsteken te paard en Kermis (Berkheistraat en Dr. Mansveltkade in Wassenaar)

In Wassenaar kun je genieten van de kermis en het jaarlijkse ringsteken te paard. Op de Berkheistraat starten om 11.30 uur stoere rijders om vanaf hun zadel de ring met een soort speer te pakken te krijgen. Vanaf 13 uur is ook de Kermis geopend. Dus voor een ouderwets uitje kun je een bezoekje brengen aan Wassenaar.

Kermis Wassenaar

Bezoek het Atlantik Wall Museum

Ben je wel eens in een bunker geweest? Dat is heel indrukwekkend. Maar wel een ervaring die voor kinderen als ze ongeveer 10 plus zijn heel leerzaam is. In de zomermaanden kun je een bunker aan de Badhuisweg bezoeken in het Atlantik Wall Museum. Deze bunker, met de naam Widerstandsnest 318, is aanstaande zondag geopend. Van 11 tot 16 uur kun je hier tegen een kleine vergoeding een kijkje nemen.

Atlantik wall

Maak je eigen Hovercraft (Science Centre Delft)

Een Hovercraft is een voertuig dat net boven de grond of het water kan zweven. Maar niet zo hoog als een vliegtuig. Juist door een enorm luchtkussen kan het voertuig een heel klein stukje omhoog komen en zo bewegen. Om dat te snappen kun je natuurlijk een boekje lezen of een filmpje kijken, maar je kunt ook zelf een Hovercraft maken. Vandaag kan dat in het Science Centre Delft. Met de hulp van een TU-student maak je een voertuig dat boven de grond zweeft.

Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en kost € 6,- bovenop de entreeprijs van het Science Centre Delft. Je hoeft je niet van te voren aan te melden, dat kan bij de balie van het museum. De workshops starten om half 12, half 2 en drie uur.

Hovercraft

Geniet van een mooie film in het Omniversum

Ook vandaag heeft het Omniversum weer een heel aantal mooie films op de planning. Wij hebben de film Amazing Caves en Fly me to the Moon gezien, maar ook Born to be Wild en Under the Sea zijn mooie films om met kinderen te bezoeken. En het is echt een bijzondere ervaring om een film te zien op het ronde koepelscherm.

Omniversum

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart