De tofste tips voor dit weekend: zaterdag 15 en zondag 16 februari – in en om Den Haag

Dit weekend

Door Willemijn –  ‘Ciara’ is nog niet weg of storm ‘Dennis’ staat alweer voor de deur. Persoonlijk ben ik wel klaar met die stormen. Gelukkig zit het voorjaar al wel in de lucht. En ook het lentezonnetje zie je zo nu en dan even. Weer of geen weer, dit weekend hoef je je niet te vervelen. Ik heb weer een leuke lijst met weekendtips gemaakt. Doe er je voordeel mee. Voor mij persoonlijk wordt het een in ieder geval een ‘zonnig’ weekend. Ik ben namelijk jarig! Wil je weten hoe wij dit vieren? Volg mij dan ook op Instagram. Geniet van onderstaande tips en veel plezier gewenst!

Zaterdag en zondag

Lammetjes en een fotoshoot bij ’t Geertje

Bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude zijn de eerste geitenlammetjes alweer geboren. De lammetjes zijn pas geboren en nog heel klein. Het kan dus zijn dat een flesje geven nog niet mogelijk is. Ook is er zaterdag een leuke extra activiteit. Dat is er een fotograaf om je kleintje(s) op de foto te zetten in een landelijke omgeving. Ook staat de strobaan er nog voor extra plezier.

Praktisch: Boerderij ’t Geertje is op zaterdag geopend vanaf 10 uur en op zondag vanaf 11 uur. Van ouders wordt verwacht dat zij hun kinderen begeleiden. De fotograaf is er alleen zaterdag tussen 11 en 16 uur. Boerderij ’t Geertje is te vinden op Geerweg 9 in Zoeterwoude.

15 en 16 februari

Poppenhuizen en poppen in de Broodfabriek

Ondanks dat ik de Broodfabriek geen erg gezellige locatie vind, is dit evenement misschien wel leuk voor echte poppenliefhebbers. Vandaag en morgen kun je hier namelijk genieten van poppenhuizen, spulletjes voor poppenhuizen, maar ook allerlei poppen en poppenkleertjes. Natuurlijk kun je ook prachtig uitgestalde en compleet ingerichte poppenhuizen bewonderen.

Zoek de lente in Meijendel

De speurtochten in Meijendel zijn een aanrader. Vanaf deze week en de hele voorjaarsvakantie hebben de boswachters er weer eentje voor ons uitgezet. Zo ga je anderhalve kilometer op avontuur in de duinen en kom je door het Monkeybos. Onderweg ga je op zoek naar de lente met behulp van een boekje. Kijk goed om je heen en speur naar vogels, klimbomen en jonge blaadjes.

Praktisch: Je kunt de gratis speurtocht ophalen in het Bezoekerscentrum De Tapuit.

Zaterdag

Wolk in Bibliotheek Wateringse Veld

Ga weg wolk, blijf uit mijn buurt. Er is daar steeds die wolk die naar mij gluurt. Hij groeit groter en groter en dan pats boem. Ga weg wolk, blijf uit mijn buurt. Een mopperende eend die boos is dat niemand met haar wil spelen. En daar is dan ook steeds die wolk die groter, groter en groter wordt. Er moet toch een manier zijn om deze donderende, sombere treurwolk te verdrijven? Dat ga je vandaag zien in Bibliotheek Wateringse Veld. Hier is een speciale voorstelling voor peuters en kleuters. Het belooft een interactief, spannend en muzikaal feestje in een kleurrijk decor te worden.

Praktisch: Peuters en Kleuters zijn samen met hun ouders of begeleiders van harte welkom om 10 uur bij Bibliotheek Wateringse Veld. De voorstelling is gratis. Reserveren is verplicht. Telefoon: 070 353 6363.

Max de Mol bij Kooman’s Poppentheater

Vandaag weer een klassieker bij Kooman’s Poppentheater, namelijk Max de Mol. Bioloog Maarten Donker bestudeert het leven onder de grond. Wasco de Wasbeer -die lootjes komt verkopen- mag door zijn Aardkijker kijken. Ze zien hoe een plagerig beest de Aardkijker stuk maakt. Wasco belandt toevallig onder de grond bij Max de Mol. Ze gaan op zoek en ontdekken een Blaaskaak die de baas speelt. Kunnen zij hem onschadelijk maken en wie wint de loterij?

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

Mini Beach Clean Up op het Zuiderstrand

Vandaag staat er op het zuiderstrand een mini beach clean up gepland. Iedereen is welkom om het strand lekker schoon te maken en te voorkomen dat plastic de zee in spoelt als het weer zo hard gaat waaien.

Praktisch: De mini-beach Clean up wordt georganiseerd door Nah Nah Plastic. De clean-up begint om 14 uur en duurt ongeveer een uur. Mocht je handschoenen willen gebruiken, neem ze zelf mee. De organisatie zorgt voor zakken waar de troep in kan. De clean-up is bij het havenhoofd aan de zuidkant.

Zondag

Kras in Het Paradijs

Zondagochtend kun je weer met je peuter of kleuter naar het theater in Het paradijs. In Kras! ontmoeten drie mannen elkaar, elke dag opnieuw en elke keer op dezelfde plek. Ze kijken naar de lucht, naar het vliegen van de vogels… Soms komen de mannen even samen, maar nooit voor lang. Soms praten ze met elkaar, maar nooit met woorden. Drie verschillende mannen, die hun eigen gang gaan met hun eigen eigenaardigheden. En toch is er meer dat hen verbindt dan ze zelf doorhebben. Zonder dat ze het van elkaar weten, dromen ze alle drie van hetzelfde. In Kras! komen de werelden van klank en beeld samen voor een jonge doelgroep. Het is een twee musici en een tekenaar.

Praktisch: Kras is een voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar. Je kunt de voorstelling gaan zien om 10 uur en om 11.30 uur in Het Paradijs, de kleine zolderzaal van Het Nationale Theater. Kaarten bestel je op de website van HNT.

Foto: Moon Saris 

Excursie: Wintergezwam in Zoetermeer

In de herfst kun je geen boswandeling maken zonder op een hoedje te trappen. Nu is dat veel minder en zie bijna geen paddenstoelen. Toch zijn er enkele soorten die alleen in de winter goed te vinden zijn. Dat zijn bijvoorbeeld Fluweelpootjes, de Oesterzwammmen, Donsvoetjes, Judasoren en Geweizwammetjes en de  Rode kelkzwammen.

Praktisch: Wandel zondag mee met de IVN natuurgidsen in Zoetermeer. De excursie start om 14.00 uur aan de Broekwegkade, einde bebouwing/ begin van de Zoetermeerse plas en duurt ongeveer 1,5 uur. LET OP: Bij slecht weer gaat de excursie niet door. Check dus deze website van IVN voordat je wilt deelnemen.

Bouw je eigen Err0 in Science Centre Delft

Weet jij wat een Err0 is? Ik niet. Dat kun je vandaag leren in Science Centre Delft. Je bouwt hier je Err0 en brengt hem tot leven met een rood gloeiend hartje. Heel veel kan de Err0 robot niet, maar hij zal wel beloven onvoorwaardelijk van je te houden. Dus dat past weer goed bij Valentijnsdag.

Praktisch: Aanmelden voor deze workshop is alleen mogelijk tijdens je bezoek aan het Science Centre Delft bij de balie. Bijkomende kosten zijn 5,50 euro en de workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. Aan het einde van de workshop neem je je eigen Err0 mee naar huis. De gehele dag worden er verschillende workshop sessies gegeven, de eerste start rond 12 uur. Je vindt het museum op de Mijnbouwstraat in Delft

Kinder-escaperoom in Museon

Sommige mensen zijn er dol op: een escape room. Opgesloten in een kamer moet je allemaal opdrachten, puzzels en raadsels doen om te kunnen ontsnappen. In het Museon staat nu een escaperoom voor kinderen van 9 jaar. De kinderen gaan in een groep 45 minuten naar binnen om samen de kluis te kraken. Super spannend, maar ook heel leuk. Naast deze escaperoom zijn er ook nog andere toffe vakantieactiviteiten voor kinderen in Museon.

Praktisch: Deze escaperoom is voor kinderen vanaf 9 jaar. Deelname kost 2 euro per persoon. Er is zaterdag 1 ronde, namelijk om 14 uur en zondag zijn er twee rondes (11 uur en 14 uur). Aanmelden is alleen mogelijk bij de infobalie. Er geldt een beperkt aantal deelnemers per sessie.

Camouflage in de Stadsgehoorzaal

Wij zagen deze voorstelling vorig jaar bij Club Lourdes en dit is zeker een aanrader. De vier huisgenoten Groen, Blauw, Geel en Rood hebben het prima voor elkaar. Groen zit rustig op de bank, Blauw hangt boven in de lucht, Geel draait om een paal en Rood hangt aan haar haren. De microkosmos van hun woonkamer loopt als een Zwitsers uurwerk, totdat Wit hun leven binnen jongleert en geen hoed meer op zijn plek blijft! In de Stadsgehoorzaal wordt theater gemixt met hoogstaande circustechnieken in een energieke en speelse voorstelling over onze immer veranderende wereld en het belang om je te blijven aanpassen. Kleine anekdotes worden met verrassende beelden, de nodige humor en met veel virtuositeit verteld. Onder meer zijn circustechnieken als hoed-jongleren, haar-hangen, Chinese paal en verticaal touw te zien.

Praktisch: Deze voorstelling is zondagmiddag te zien in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De voorstelling begint om 14.30 uur. Kaarten zijn online te koop.

Forumkids in Zoetermeer

Deze zondagochtend is er iets leuks, creatiefs, digitaals en spannends te beleven in de bibliotheek van Zoetermeer (het Forum) tijdens ForumKids Zondagfun. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd met boeken, spelletjes, koekjes bakken in het café, programmeren, robotjes of je eigen game maken.

Praktisch: Forumkids is zondag van 10:30 tot 12:00 uur. Je bent welkom in Forum Café & Podium. Dat is te vinden op Stadhuisplein 1 in Zoetermeer

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

De tofste tips voor dit weekend: zaterdag 15 en zondag 16 februari – in en om Den Haag

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart