Weekendtips 16 en 17 juni: Vlaggetjes- & Vaderdag

Dit weekend

Door Willemijn – Morgen is het natuurlijk Vaderdag. De dag om papa’s eens lekker te verwennen. Voor papa’s is er dit weekend van alles te doen. Waaronder diverse gratis Vaderdag ‘specials’. Maar ook de rest van het gezin hoeft zicht niet te vervelen met de Ranja en Rosé weekendtips. Heel veel plezier!

Zaterdag 16 juni

Vlaggetjesdag

Dit weekend is het Vlaggetjesdag. De dag waarop we natuurlijk nieuwe haringen verwelkomen. Maar buiten dat zijn er in Scheveningen heel veel feestelijke activiteiten. Het aanbod van activiteiten is overweldigend. Van kijken bij de Visafslag, tot poppenkast voor de kids. En van een vlootschouw tot oud Hollandse kinderspelen. Kortom een dag voor het hele gezin. Let op! Het is elk jaar heel druk en met het mooie weer wordt ook dit jaar weer heel grote drukte verwacht. Kom dus niet met de auto, maar kies voor OV of nog beter de fiets.

Praktisch: Kijk hier voor meer informatie en het overzicht van alle activiteiten. Vlaggetjesdag opent op 10 uur, in de 1e en 2e binnenhaven van Scheveningen.

Een kijkje achter de schermen bij de Haagse Nutsspaarbank

De komende weken kun je een  uniek kijkje achter de schermen krijgen van de Haagse Nutsspaarbank. Het is precies tweehonderd jaar geleden dat deze bank werd opgericht. In het voormalige hoofdkantoor, Het Nutshuis kun je Zegels & Pegels bezoeken, een interactieve tentoonstelling voor de hele familie.

Eenmaal binnen krijg je de kans om ruimtes te verkennen waarin je vroeger geen stap mocht zetten. Hoe dieper je in het gebouw afdaalt, des te meer bankgeheimen er worden onthuld. Van bankstellen en bankovervallen tot en met stapels geld in zwaarbewapende kluizen en vreemde voorwerpen in publiekskluisjes.

Praktisch: Zegels en Pegels bezoek je in het Nutshuis, ma-vr alsmede op zaterdasg van 11.00-16.00 uur. De toegang is gratis.

Swaffie de Zeehond in Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is een van mijn favoriete uitjes. De kinderen vinden de voorstellingen in het poppentheater altijd heel leuk en ik heb het idee dat ik even terug ben in mijn eigen kindertijd. Momenteel kun je gaan kijken naar Swaffie de Zeehond. In deze voorstelling komt een visser met zijn hengel te dicht bij de Zure Zeevrouw. Zij betovert hem waardoor hij een vissengezicht krijgt. Swaffie de Zeehond wil de visser helpen en gaat samen met Wasco de Wasbeer naar de Vuurtorenwachter, die raad weet. Hij zingt een slim visje uit de zee die het tweetal op het spoor zet van de mythische Zure Zeevrouw. Swaffie palmt de Zeevrouw in en ontsnapt met haar magische ketting om de betovering van de visser ongedaan te kunnen maken. Maar de ketting heeft een geheim in zich. Zal het Swaffie lukken?

Praktisch: Swaffie de Zeehond kun je vandaag om 14.30 uur gaan zien in Kooman’s Poppentheater, Frankenstraat 66 in Den Haag. Kaarten zijn online te bestellen. Afrekenen doe je bij de kassa.

Home Made Market Kerkplein

Zaterdag kun je weer struinen en genieten van allerlei zelfgemaakte lekkernijen en creatieve uitspattingen tijdens de Home Made Market rondom het Kerkplein. Er staan allerlei standhouders met originele en mooie zelfgemaakte producten. En als je zin hebt; kun je wellicht een ritje maken met de Tourist Tram; die stopt hier namelijk ook.

Praktisch: de Home Made Market is van 11-17 uur. Deze is gratis toegankelijk.

Zondag 17 juni (Vaderdag)

Bier en Braad Festival

Als jouw vader of echtgenoot van een biertje houdt, dan hebben we dé tip voor een leuke Vaderdag, voor hem – maar zeker ook voor de kids en voor jou: het Bier en Braadfestival bij Kompaan Bier. Natuurlijk kun je op dit festival genieten van een biertje. En ook voor de lekkere trek is er van alles: er is (natuurlijk) ‘braad’ in de vorm van kip, hamburgers, bbq, etc. Ondertussen kunnen de vaders genieten van een Stoere-Mannen-Markt en is er ook voor de rest van het gezin van alles te doen. Van bootje varen tot zwieren in de zweefmolen of vuurtje stoken met de scouting. Allemaal leuk voor stoere kids en lieve (stoere) papa’s.

Praktisch: Het Bier en Braad Festival start zondag om 12 uur bij Kompaan Bier (Binckhorst Den Haag). De toegang is gratis.

Vlaggetjesdag Royal

Heb je nog niet genoeg van Vlaggetjesdag? Of heb je het wellicht gemist zaterdag? Doe het dan ‘dunnetjes’ over tijdens Vlaggetjesdag Royal in het Hofkwartier Een swingend evenement met optredens, een food festival, diverse kinderactviteiten en een markt met verse waar en life style producten, aangekleed in zee- en strandsferen. En om 12 uur arriveert symbolisch het eerste vaatje haring, dat wordt aangeboden aan de ‘koning en koningin’ van het Hofkwartier. (nabij Paleistuinen)

Praktisch: Het evenement duurt van 11.00 – 18.00 uur en vindt plaats in de straten en op de pleinen van het Hofkwartier: Prinsestraat, Nobelstraat, Molenstraat,etc.

Omniversum: papa gratis naar de film

Op Vaderdag kunnen vaders gratis naar het Omniversum. Natuurlijk wel in gezelschap van een betalend kind of betalende mama (etc).. Een aanrader is de animatiefilm ‘Sammy’s Avonturen’, over schildpad Sammy en zijn vriendjes. Voor kids heel leuk en voor papa’s zeker ook vermakelijk. Hij draait al een tijdje, maar heb je hem nog niet gezien dan is dit je kans. En ben je al bij ‘Great White Shark’ geweest? Het Omniversum heeft zondag weer een volle programmering met de mooiste documentaires.

Praktisch: Omniversum ligt aan de President Kenedylaan 5 in Den Haag. De Vaderdagactie geldt vanzelfsprekend alleen a.s. zondag. Let op! Ga vroeg, want het Omniversum verwacht dat het druk wordt vandaag.

Gratis zwemmen in Haagse baden voor Vaders

Zondag is het natuurlijk Vaderdag. Dat is niet alleen feest voor papa, maar ook voor de kids. Vaders mogen ze gratis naar het zwembad voor een lekker partijtje spetteren. Daar wordt toch elk kind (en papa) blij van!

Praktisch: kijk hier voor deelnemende zwembaden.

Gratis koffie bij Paagman (De Fred en Lange Poten)

Zondag is het Vaderdag en dan worden alle vaders in het zonnetje gezet. Dus heb je zin om met het gezin ergens even koffie te gaan drinken, kies dan voor Paagman op De Fred of Paagman in het Centrum (Lange Poten 41). Let op: het Kicking Horse café op de Fred wordt verbouwd. Hier drink je dus koffie of thee in het tijdelijke restaurant. En na deze stop kun je nog fijn rondneuzen in Villa Paagman, voor de mooiste kinderboeken.

Praktisch: Alle vaders, bonusvaders en stiefvaders (en als je een andere vader bent, ben je ook welkom) worden getrakteerd op een gratis kopje koffie.

Beide dagen (zaterdag en zondag)

Stadspelen Den Haag

De Stadsspelen zijn afgelopen weken door Den Haag getrokken. Met in in elk stadsdeel sportieve evenementen heb je ze misschien al voorbij zien komen. Zo niet, dit weekend worden ze groots afgesloten. Op 16 en 17 juni 2018 sluiten we de Stadsspelen af met een groot sportief feest in en rondom Sportcampus Zuiderpark. Je kunt actief mee sporten of gewoon gezellig kijken. Iedereen is welkom! Toegang en deelname is gratis voor iedereen! Er is een bomvol programma voor jong en oud, sportief of juist niet! Iedereen kan gratis meedoen met leuke (sportieve) activiteiten. Zowel binnen als buiten. Maar ook op cultureel, culinair en muzikaal gebied is er van alles te beleven.

Praktisch: de Stadsspelen zijn zowel zaterdag als zondag van 11-16 uur in Sportcampus Zuiderpark. De Toegang is gratis.

WK Zandsculpturen

Houden je kids van het bouwen van zandkastelen? Dan moet je vandaag – of zondag  – echt even langs het Lange Voorhout fietsen. Van 4 tot en met 12 juni zijn daar in het kader van het WK zandsculpturen bouwen – de mooiste zandkunstwerken gemaakt. Tot 19 augustus zijn ze te bewonderen.  Je zult verstelt staan wat deze kunstenaars voor prachtige zandbouwwerken weten te maken van enkel zand. Je vindt er negen grote zandkunstwerken van maar liefst 4 tot 5 meter hoog. Ga genieten en doe inspiratie op voor een eigen zandkasteel.

Praktisch: de negen zandsculpturen zijn gratis te bewonderen, tot 19 augustus. Je vind ze op het Lange Voorhout in Den Haag.

Rrrollend Den Haag (Malieveld)

Op het Malieveld in Den Haag staat het hele weekend het foodtruck festival Rrrollend. Wij zijn al even snel een kijkje gaan nemen. Het is zeker een bezoekje waard. Vooral zaterdag, als het mooi weer lijkt te gaan zijn, is dit festival een aanrader. Maar ook papa geniet hier vasy op Vaderdag van iets lekkers. De sfeer is fijn, en er zijn heel veel foodtrucks. Voor elk wat wils. Voor de kinderen zijn er knutseltafels en is kindertheater> ook kunnen zich laten schminken.

Praktisch: Je vind Rrrollend Den Haag op het malieveld in Den Haag.

Riddertoernooi in Archeon

Ben je al eens in Archeon geweest? Een prachtig museumpark over het leven van vroeger. Van holbewoners tot Romeinen: je treft ze in Archeon. Dit weekend zijn er afgevaardigde ridders van de Hoeken en Kabeljauwen in Archeon om hun geschil uit te vechten met een echt riddertoernooi. Ben je op de hand van een Hoek of Kabeljauw? Bekijk deze veldslag van dichtbij. Wie steun jij in de strijd?

Praktisch: Museumpark Archeon ligt aan de Archeonlaan 1 in Alphen aan de Rijn. Op de site van het museum vind je alle informatie over de openingstijden en prijzen. Het kan zo zijn dat er een kleine toeslag wordt gevraagd bovenop de reguliere entreeprijs voor de extra activiteiten. Museumkaart is geldig.

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 16 en 17 juni: Vlaggetjes- & Vaderdag

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart