Toffe tips voor een onstuimig zomerweekend – 17 en 18 augustus

17 en 18 augustus
Dit weekend

Door Willemijn – Dit weekend krijgt het weer ‘weercijfer 1’. Toen ik dat zag, dacht ik even terug aan de zonnige zomervakantie vorig jaar. Ondanks het wisselvallige zomerweer van de afgelopen weken en het wat onstuimige weer dit weekend, ga ik weer genieten van Den Haag vandaag en morgen.  Je merkt wel dat we midden in de zomervakantie zitten. Er is namelijk minder te doen dan dat we gewend zijn. Ondanks dat, heb ik wel weer een mooie verzameling van toffe tips voor dit weekend bij elkaar verzameld. Veel plezier!

Zaterdag

Hip Hop Workshop in de Haagse Bieb

In de Centrale Bibliotheek kunnen oudere kinderen, vanaf 10 jaar, deelnemen aan een hip hop workshop. Een docent van het Haags HipHop Centrum brengt je de basics bij of leert je nieuwe skills. Je gaat samen met de andere deelnemers aan de slag en leert de principes van HipHop en natuurlijk heel veel goeie moves!

Praktisch: Inschrijven is verplicht. Dat kan via 070-3534420. Mocht het vol zijn zaterdag, of je wilt 2 keer komen, ook volgende week is er nog een hip hop workshop. De workshop begint om 14.30 uur en duurt twee uur. Deelname is gratis.

zaterdag 17 augustus

Vleermuisexcursie in Park Cronensteyn

In Leiden kun je vanavond meedoen met een vleermuizen excursie. Deze excursie is boor volwassenen en voor wat oudere kinderen met serieuze interesse in de natuur. Na een korte inleiding ga je onder leiding van een gids op stap. Op zoek naar de acht soorten vleermuizen die in het polderpark zijn gesignaleerd. Ook is er aandacht voor andere nachtdieren en hun geluiden.

Praktisch: De excursie start om 20.30 uur. De excursie is tussen 22 en 23 uur afgelopen. Om deel te kunnen nemen is opgeven verplicht. Dat kan via info@polderparkcronesteyn.nl. De start is bij Schooltuinen De Akkerdistel, naast kampeerboerderij Stochemhoeve, Polderpark Cronesteyn (adres: Cronesteyn 2 G in Leiden).

zaterdag 17 augustus

Zomerspelen op de Leyweg

Sporten de kinderen graag? Wil je ook eens iets anders proberen, dan is dit sportevenement op de Leyweg misschien wel tof. Samen met andere kinderen sport je, verzamel je stickers en maak je kans op mooie prijzen. Deze zaterdag kun je diverse sportieve spelletjes uitproberen, is er een bootcamp en kun je klimmen op een klimwand.

Praktisch: De zomerspelen zijn tussen 12 en 16 uur. Om mee te doen haal je een sportpas op bij het Speelhonk. Bij elke activiteit kun je een sticker verdienen voor de sportpas.

Voorleesmiddag bij Boekhandel Van Stockum

Zaterdag leest schrijfster Marte Jongbloed voor uit De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre bij De Vries Van Stockum in Den Haag. Na het voorlezen zal Marte de kinderen laten nadenken over een spannend verhaal. Ze krijgen allemaal een werkboekje en gaan aan de slag. Aan het eind vertellen de kinderen aan elkaar wat ze hebben bedacht.

Praktisch: de voorleesmiddag is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Om 15 uur begint het en het duurt tot 16.30 uur. Aanmelden is verplicht . Dar kan per email (promotie@vanstockum.nl). De middag is bij Boekhandel De Vries Van Stockum, Spui 40 in Den Haag.

 

Zondag

Rondstruinen op de Swanmarket in Delft

Swan Market is dé lifestylemarkt van Nederland. Zondag kun je van deze markt genieten in Delft. Tijdens deze gratis markt op de Markt kun je heerlijk genieten van interieur, mode, vintage, sieraden en accessoires en betaalbare kunst. Maar je vindt hier ook leuke kraampjes met producten voor kinderen en kidsdesign. Naast al het shopplezier word je verwend met (h)eerlijk eten en drinken, mooie biologische producten, aangeboden door authentieke Food trucks en livemuziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten.zondag 18 augustus

Dijkenworkshop in Science Centre Delft

Weet jij hoe je een goede dijk bouwt? Waarom is het belangrijk dat een dijk meer is dan een hoopje zand? Tijdens de dijkenworkshop in Science Centre Delft leer je alles over dijken. Je leert hoe je een stevige dijk bouwt en je kunt je eigen dijk ontwerpen, bouwen en testen.

Praktisch: Bij mooi weer is de workshop in de binnentuin. De workshop is gratis bij een bezoek aan het museum en voor kinderen van alle leeftijden. De eerste workshop start rond 12.00 uur, maar let op soms is het misschien even wachten op een plekje.

Foto: Facebookpagina Science Centre Delft

Maak een Maanlander of Marsrover in Museon

In Museon kun je deze zomer nog ontdekken hoe wel in de ruimte kunnen reizen. Misschien nog wel niet nu, maar wel in de toekomst. Ook kunnen de kids deze zondag meedoen aan een techniekworkshop. Kinderen vanaf zeven jaar kunnen een Maanlander maken die kan tekenen. Kinderen van negen jaar of ouder maken een Marsrover die zelfstandig obstakels kan omzeilen.

Tijdens de workshops zetten de kids zelf hun eigen Space-voertuig in elkaar, testen ze hem, verbeteren ze hem en testen opnieuw.

Praktisch: De workshop wordt gegeven om 12 uur en om 14 uur. Het duurt een uur. Reserveren is niet mogelijk. Inschrijven kan op de dag zelf aan de balie. De kosten van de workshop zijn 5 euro per kind (excl. entree Museon)

Museon

Open kinderatelier in Gemeentemuseum

In het Gemeentemuseum kunnen de kids zondagmiddag lekker knutselen. Wij namen hier laatst een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde, knutselmaterialen. Het is een kinderatelier, het is dus de bedoeling dat je kind komt knutselen. De kinderen worden begeleid door ervaren museumdocenten.

Praktisch: Het kinderatelier vind je in het Gemeentemuseum op de begane grond. Deelname is gratis. Toegang tot het museum is voor kinderen ook gratis. Het atelier is geopend tussen 12 en 16 uur. Je kunt na deelname je zelfgemaakte kunstwerk direct meenemen.

En verder nog…

Schatzoeken tijdens een Trashure Hunt

Trashure Hunten is ‘schatzoeken’ op het strand. En dan niet met een metaaldetector zoeken naar glimmende en waardevolle spullen. Tijdens een Trashure Hunt ga je op jacht naar afval. Want allerlei dingen die mensen op het strand achterlaten kun je nog prima gebruiken als grondstof voor een kunstwerk. Of gewoon omdat het zo lekker opruimt. Immers: een schoon strand willen we toch allemaal?

Praktisch: TrashUre Hunt daagt iedereen uit om deze zomer mee te en het strand te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan een schoon strand. Er wordt elke dag gehunt: Zaterdag om 13 uur en zondag begint de hunt om 14 uur. De start is bij de Bultrugwalvis gemaakt van plastic flesjes. Check deze Facebook pagina voor de tijden en of het hunten met het slechte weer ook doorgaat.

plastic

Oranjefeesten en Kermis in Wassenaar

In Wassenaar staat de Kermis. Maar naast een kleine kermis organiseert de Oranjevereninging ook een ouderwetse feestweek. Ik ben geboren en getogen in Wassenaar en heb bijzonder goede herinneringen aan deze week. Vandaag kun je op het marktterrein op de Berkheistraat kijken naar mooie oldtimers en kun je deelnemen (of lekker kijken) met het kratjes stapelen. Zondag staat een traditioneel evenement op het programma, namelijk ringsteken te paard en ringsteken vanuit een paard en wagen. Dit is best wel indrukwekkend om eens aan de kinderen te laten zien. Ook kun je de beste koopjes scoren tijdens een vlooienmarkt.

Praktisch: De kermis staat op de Dr. Mansveldkade en de activiteiten zijn op het marktterrein. Het programma vind je hier.

Vakantiefilms bij Filmhuis Den Haag

Even zin om weg te zakken in een comfortabele bioscoopstoel? Ga dan deze zomervakantie – of dit weekend – naar het filmhuis. Daar draaien drie heerlijke kinderfilms: ‘Casper en Emma op jacht naar de schat’, ‘Mia en de witte leeuw’ (9+), ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’ of ‘Mary Poppins Returns’ . Kinderfilms kosten deze vakantie slechts 5 euro per kind. Kijk hier voor actuele filmtijden.

Casper en Emma

Delen:


Bekijk op kaart

Toffe tips voor een onstuimig zomerweekend – 17 en 18 augustus

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart