Toffe tips voor zaterdag 18 en zondag 19 november: wordt het nog winter?

Dit weekend

Door Willemijn – Volgens mij staat ons een lekker koud, maar zonnig winterweekend te wachten. Ik vind dat fijn. Een heerlijke moment dus om er met zijn allen op uit te trekken. Je kunt natuurlijk lekker naar buiten, of een museum bezoeken in Leiden of Den Haag. Maar er zijn ook dit weekend weer veel toffe uitjes en activiteiten. Zo kun je wandelen door het donker, lekker knutselen en zijn er heel veel mooie theatervoorstellingen. Kortom in mijn lijstje met favoriete weekendtips is er weer voor elk wat wils. Wil je volgen wat mijn kinderen en ik doen dit weekend? Dan kun je dat zien op mijn instagramaccount.

Zaterdag

Winterwandeling van Schemer naar Duister in Wassenaar

Zaterdag eind van de middag begint er een avondwinterwandeling door de duinen en langs het strand. Als het een beetje helder weer is kun je genieten van het laatste licht van de zon en daarna van het licht van de sterren. In deze excursie ervaar je het vallen van de duisternis, de kleuren van de avondlucht, de verandering van de luchtvochtigheid, de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Hopelijk zie je bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Met een beetje geluk zie je ook nog vossen of reeën.

Praktisch: Er wordt verzameld om 16.30 uur op het parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26, Wassenaar). De wandeling duurt 2 uur. Deze wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar met een grote interesse in de natuur en de duinen.

De Geitenberg bij Kooman’s Poppentheater

Dit weekend kun je in  Kooman’s Poppentheater gaan kijken naar De Geitenberg.  De Geitenberg is een spannende voorstelling over Fientje, Frits en natuurlijk Wasco de Wasbeer. Het jongste geitje van de kudde van Juffrouw Ida, Fientje, wordt gevangen door een grote Blauwe Hand. Wasco de Wasbeer en Frits (het broertje van Fientje) gaan George de Oude Wijze Bok om raad vragen. Door zijn sterrenkijker ziet hij nog net een glimp van een Blauwe Voet. Wasco en Frits beklimmen de hoge Geitenberg en komen de slechterik op het spoor……

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

Zondag

TimTim (2+) in de Koninklijke Schouwburg

TimTim gaat over twee timmermannen. Ze bouwen veel, ze verbouwen vaak. Hun wereld is nooit af, het kan altijd beter, mooier, anders. Dat vindt Timmerman Tim en dat vindt Timmerman Willie ook. Maar dan wil Tim veel meer timmeren, meer dan Timmerman Willie. Die wil zijn huis beschermen tegen de timmerende Tim. Naarmate de voorstelling vordert neemt de vermoeidheid van de mannen toe. Droom en werkelijkheid gaan steeds meer door elkaar lopen in de wonderlijke wereld van TimTim.

Praktisch: TimTim is aanstaande zondag te zien in Het Paradijs, in de Koninklijke Schouwburg. Er zijn twee voorstellingen: eentje om 10 uur en eentje om 11.30 uur. Voor beide voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Die kun je online bestellen op de website van Het Nationale Theater. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

TimTim

Kinderescaperoom in Museon

Sommige mensen zijn er dol op: een escape room. Opgesloten in een kamer moet je allemaal opdrachten, puzzels en raadsels doen om te kunnen ontsnappen. In het Museon staat nu een escaperoom voor kinderen van 9 jaar. De kinderen gaan in een groep 45 minuten naar binnen om samen de kluis te kraken. Super spannend, maar ook heel leuk. Naast deze escaperoom zijn er ook nog andere toffe vakantieactiviteiten voor kinderen in Museon.

Praktisch: Deze escaperoom is voor kinderen vanaf 9 jaar. Deelname kost 2 euro per persoon. Er zijn twee rondes (12 uur en 14 uur). Aanmelden is alleen mogelijk bij de infobalie. Er geldt een beperkt aantal deelnemers per sessie.

Kluis, Gewelf, Stalen Deur, Veilig, Banking

De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn (4+) in Theater Ludens

In Theater Ludens in Voorburg kun je gaan kijken naar een spannend toneelstuk voor kinderen vanaf 4 jaar. ‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is een avontuur vol humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht. Ivan is veel te groot voor een dwerg. Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. In een groo avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is…

Praktisch: Deze voorstelling is te zien in Theater Ludens in Voorburg, zondag om 14 uur. Het theater heeft aantrekkelijker geprijsde familietickets.

ZEEbenen in het Rietveld Theater in Delft

In het Rietveldtheater kun je zondag naar ZEEbenen. Een voorstelling vol avontuur, over een stoere kapitein met een klein hart, een standvastige dame en een dapper meisje. Een kapitein is met zijn schip op de klippen geslagen en aangespoeld op een piepklein eilandje. Om andere schepen te waarschuwen bouwt hij, met de brokstukken van zijn schip, een vuurtoren. Dan vangt hij iets uit zee waardoor zijn leven in één klap verandert…

Praktisch: Deze voorstelling is te zien in het Rietveldtheater in Delft, zondag om 15 uur. Kaarten koop je online op de website van het theater.

Kinderatelier in het Kunstmuseum

In het Kunstmuseum kunnen de kids zondagmiddag lekker knutselen. Wij namen hier laatst een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde, knutselmaterialen. Het is een kinderatelier. Dat betekent dat je kind komt knutselen. De kinderen krijgen wel hulp van ervaren museumdocenten. Zij kunnen je tips geven of technieken leren die het gebruik van het materiaal nog makkelijker maken.

Praktisch: Het atelier vind je in het Kunstmuseum op de begane grond. Deelname is gratis. Toegang tot het museum is voor kinderen ook gratis. Het atelier is geopend tussen 12 en 16 uur. Je kunt na deelname je zelfgemaakte kunstwerk direct meenemen.

Kikker en het avontuur in het Stadstheater Zoetermeer

In het Stadstheater kun je gaan kijken naar Kikker en het Avontuur. Deze voorstelling gaat over de beroemde kikker van Max Velthuijs en zijn vrienden Rat, Varkentje en Eend. Kikker gaat samen met Rat op een avontuurlijke reis. Dan begint het te regenen en moeten ze snel terug. Thuis blijkt een veel groter avontuur te wachten, want de huizen van Varkentje, Eend en Kikker zijn overstroomd. Omdat Kikker het beste kan zwemmen, gaat hij moedig hulp halen. Kom je naar het theater om samen met Kikker dit grote avontuur te beleven?

Praktisch: Deze familiemusical kun je zondag om 14 uur gaan zien in het Stadstheater Zoetermeer. De voorstelling is voor iedereen vanaf 4 jaar. Na de voorstelling mag iedereen met Kikker op de foto.

Theater Terra - Kikker en het avontuur 4+

Aïlo, het dappere rendier (6+) in Theater Lumen

Als jij en je kids houden van mooi gefilmde documentaires over dieren of fan zijn van reispro Floortje Dessing (de voiceover in deze film) bezoek dan Aïlo, het dappere rendier. Aïlo is een dapper baby-rendier dat wordt geboren op de grote ijzige vlakte in Lapland. Aïlo heeft na zijn geboorte maar heel weinig tijd om te overleven. Hij moet in vijf minuten opstaan en leren lopen om zijn moeder te volgen. Samen met de kudde rendieren reizen ze duizenden kilometers om grasland te vinden. Onderweg ontmoet Aïlo een heleboel andere dieren, zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat. Maar het is ook rennen geblazen als een roedel hongerige wolven de kudde op de hielen zit. Een spannend en vertederende film in één, met zoals gezegd prachtige beelden van een besneeuw sprookjesachtig Lapland.

Praktisch: AÏlo is te zien in Filmhuis Lumen. Voor meer informatie en voor kaarten bezoek je de website van het Filmhuis.

LEDybug workshop in Science Centre Delft

In Science Centre Delft kun je deze zondag een LEDybug maken. Dat is geen gewoon insect: hij heeft een batterij op zijn buik en lampjes als ogen. Zodra de voelsprieten bewegen, knipoogt hij naar je. In deze workshop maak je zelf een knipperend kevertje met een stroomkring met stroomdraden en LED’jes.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt de hele dag door gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. De workshop kost €3,50, naast een geldig entreebewijs voor het museum. Museumkaart is geldig. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Delen:


Bekijk op kaart

Toffe tips voor zaterdag 18 en zondag 19 november: wordt het nog winter?

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart