Weekendtips 18 en 19 mei – sushi, slootjes, schapen, songfestival …én meer!

Dit weekend

Door Willemijn – De zomer komt er aan! Ik voel het, maar ik zie het vooral ook in de weekendtips voor dit weekend. Want het zijn er heel veel en opvallend veel ‘buiten’ tips, zoals leuke markten en festivals. Voor de tofste tips kijk je dus snel verder in dit overzicht. En wil je weten wat wij dit weekend doen? Volg ranja en rosé dan ook op insta, voor nog veel meer leuks. Oh ja….en veel plezier vanavond met het Songfestival!

Zaterdag

112 dag in Zoetermeer

Mama, ik denk dat ik brandweerman wil worden’ of ‘Papa, waarom ben jij geen agent op een motor?’ Dit zijn uitspraken die mijn kinderen kunnen doen. En volgens mij hebben heel veel stoere jongens en meiden de wens om brandweerman of politieagent te worden als ze later groot zijn. Vanwege die enorme aantrekkingskracht én omdat het natuurlijk ook goed is voor kids en ouders om te zien en te horen wat de hulpdiensten allemaal doen, wordt vandaag de 112-dag in Zoetermeer georganiseerd.

Praktisch: Brandweer, politie, ambulancediensten en vele andere hulpdiensten laten je vandaag  bij Silverdome in Zoetermeer hun werk van heel dichtbij zien. Je bent vandaag welkom tussen 10 en 16 uur welkom voor een stoere dag.

 

Bouw mee aan JOJO de bultrug in Muzee

In Muzee kan iedereen meehelpen om een gigantische kunstwerk van JOJO de Bultrugwalvis te maken. Hier wordt namelijk een bultrugwalvis ware grootte nagebouwd van plastic drinkflesjes. Daar zijn zeker tienduizend flesjes voor nodig. Dus neem je plastic flesjes mee, wel even schoon spoelen en etiket er af halen, en kom bouwen. En als je toch in Muzee bent, dan is een bezoekje aan Rumphius Rariteitenkabinet ook een aanrader.

Praktisch: Iedereen is welkom, jong en oud in Muzee Scheveningen. Er wordt tussen 13 uur en 16 uur gebouwd. Muzee vind je aan de Neptunusstraat 90-92 in Den Haag.

Het Bakbeest in Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is altijd een goed idee. Voor kinderen vanaf 5 jaar is het Poppentheater een leuke, maar ook spannende activiteit. Vandaag speelt Het Bakbeest. In deze voorstelling moet bakker Bram een groot verjaardagskrentenbrood voor de Koning bakken. Een eervolle opdracht en de bakker heeft dan ook erg zijn best gedaan. ’s Nachts komt een Bakbeest de winkel binnen en steelt het brood. Maar Wasco de Wasbeer komt de dief op het spoor met de hulp van Bianca het Witte Wief en Pepijn het Moeraskonijn Hij sluit vriendschap met het Bakbeest en bezorgt hem een toepasselijk baantje!

Praktisch: Wil je hier naartoe, ga dan snel naar de site van Kooman’s Poppentheater om je kaarten te bestellen. Kooman’s poppentheater vind je op de Frankenstraat 66 in Den Haag.

Pop up kinderkledingbeurs bij Strandpaviljoen Zuid

Op zaterdag 18 mei vindt de allereerste pop-up mini markt plaats. En dan ook nog eens op een heel fijne plek, namelijk bij Strandtent ZUID. Vandaag shop je bij de strandtent de leukste tweedehands baby- & kinderkleding. Maar er is meer te doen, er zijn heerlijke hapjes om te proeven en een fijn lentefestival.

Praktisch: De pop-up minimarkt is onderdeel van het lentefestival van Strandtent ZUID. Je bent welkom tussen 12 en 18 uur voor een leuke dag.

Het Grote Pyr zomerfeest

De Grote Pyr is een bijozndere plek in Den Haag. Wij woonden er vroeger om de hoek en genoten geregeld van een lekkere dis bij de Hagedis. Dit weekend kun je een kijkje nemen en een feestje vieren in het bijzondere pand aan de Waldeck Pyrmontkade. Je bent van harte welkom voor een rondleiding, een lekker pizza of om iets moois van de weggeef waslijn te halen. Ook zijn er toffe workshops voor jong en oud, zoals een fun-swing workshop.

Praktisch: De Grote Pyr is een woongemeenschap in de oude huishoudschool aan de Waldeck Pyrmontkade. Je bent welkom een kijkje te nemen tussen 14 uur en 18 uur.

Framblij is weer open

Eigenlijk opent Framblij pas op 1 juni de deuren. Maar de aardbeien groeien zo goed dat je vandaag al een uurtje kunt komen plukken. Framblij is de pluktuin in Monster waar je terecht kunt voor aardbeien, frambozen en bessen. En volgens een Ranja en Rosé lezers ook voor de allerlekkerste kersen van Nederland. Het is een erg leuk uitje, Ranja en Rosé schreef er al een blog over.

Praktisch: Je kunt hier vandaag tussen 11 en 12 uur komen plukken. Je vindt Framblij aan de Zwartendijk 11 in Monster.

Framblij

Pak’m van BonteHond in Theater Ins Blau

In Theater Ins Blau in Leiden hebben ze dit weekend weer een leuke voorstelling voor kinderen. Namelijk Pak’m van theatergezelschap Bonte Hond. We zien drie ogenschijnlijk “volwassen” presentatoren in een tv-studio vechten om aandacht. Allemaal willen ze de microfoon. En daar waar twee vechten om één been gaat de derde er mee heen, genoeg reden voor een race met een verrassende eindstreep. Het fantasievolle decor biedt veel mogelijkheden tot verstoppen, wegduiken en het betere poppenkastspel. Zo zie je een voorstelling in de geest van Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, Road Runner en Bugs Bunny maar dan op Duploniveau.

Dit is een voorstelling voor de allerkleinsten en iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen.

Praktisch: Deze voorstelling kun je zaterdag gaan zien. De voorstelling van 13 uur is inmiddels uitverkocht, maar voor de voorstelling van 15 uur zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten bestel je online.

Urban Hippie Markt in Zoetermeer

In Buurttuin Zoete Aarde kun je je dit weekend hippie voelen. Hier kun je bij meer dan 50 kramen genieten van kleurrijke producten kunt kopen, maak je kennis met creatieve mensen, neem je deel  aan workshops en geniet je van een hapje, drankje en fijne muziek.  Er is ook van allerlei leuks voor kinderen en sowieso is deze buurttuin Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud, van lekkernijen voor thuis tot kleding, van tassen tot boeken.

Zondag

Koninginnekermis bij Emma’s Hof

Misschien wel de leukste tip voor de zondag. De Koninginnekermis bij Emma’s Hof. Emma’s Hof is een prachtige verborgen stadstuin in de Gallileistraat. Hier ben je zondag welkom voor oud-hollandse spelletjes in kermissfeer. Natuurlijk is de dag extra feestelijk met heerlijke lekkernijen en en gezellige borrel na

Kleuterbios Casper & Emma

Zijn jullie ook zo fan van de Noorse kleuters Capser en Emma? Mijn dochter vindt ze heel leuk en ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook fijne kinderfilms vind om naar te kijken. Dus aanstaande zondag willen wij, tijdens de kleuterbios, gaan genieten van de nieuwste Casper & Emma film, namelijk Casper & Emma op jacht naar de schat. In de kleuterbios is naar de bioscoop gaan minder ‘eng’ voor kinderen. Het geluid is iets zachter, de zaal is niet helemaal donker en in het theater word je verwend met een kids combo.

In deze Casper & Emma film brengen de twee vrienden samen de vakantie door in het strandhuis van opa. De twee gaan zwemmen, visjes vangen en zandkastelen bouwen. En dan vinden ze op het strand een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus. Het kistje blijkt van de opa van Emma te zijn, hij heeft het lang geleden samen met zijn beste vriend Alfred begraven. De vondst van de rebus is het begin van een grote schattenjacht. Natuurlijk gaan Mevrouw Konijn en Welpje gezellig mee tijdens de zoektocht…..

Praktisch: De kleuterbios kun je zondag bezoeken om 10.30 uur in alle drie de Pathé bioscopen in de stad. Kaartjes zijn online te koop.

De Boekeling in de Koninklijke Schouwburg

In De Boekeling zie je een vrouw die gek is op boeken. In haar handen kunnen de boeken alles worden. Bladzijdes vliegen, kaften kiften en boeken zingen. Er ontvouwen zich figuren die je laten schaterlachen of honden laten huilen.

Praktisch: Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 jaar en ouder. De voorstelling wordt 2 keer gespeeld. Een keer om 10 uur en een keertje om 11.30 uur. Kaartjes zijn online te koop.

Westerparkdag in Zoetermeer

De Westerparkdag in Zoetermeer is inmiddels een begrip. Het is dé dag waarin natuur- en milieuorganisaties zichzelf presenteren. Dat betekent dat er leerzame rondleidingen zijn, creatieve workshops, interessante presentaties. Er is van alles wat in het Westerpark zondag. Een aanrader als je lekker naar buiten wilt en wilt genieten van een leerzaam uitje.

Praktisch: De activiteiten vinden vooral plaats in de directe omgeving van het Westpunt en de Natuurtuin.Er mogen geen auto’s het park in, maar het Westpunt is per fiets en lopend prima bereikbaar. Auto’s kunnen het beste geparkeerd worden bij de Bowling of aan de Turfberg of Zonneberg.
Daar vandaan is het ongeveer 5 minuten lopen. De dag start om 12 uur.

WC Monster in Westlandtheater De Naald

In Theater de Naald in Naaldwijk kun je het WC Monster gaan zien. In deze voorstelling zie je Elène. Zij werkt al jaren als toiletjuffrouw in een superduur warenhuis, maar droomt eigenlijk van verre reizen. Daar heeft ze het geld niet voor. Ze verveelt zich. Elke dag is hetzelfde. Ze zit dag in dag uit, haar nagels poetsend met een WC-borstel, bij de toiletten.

Op een dag is er iets raars aan de hand. Elène’s klanten gaan de WC in, maar lijken er niet meer uit te komen. Ze gaat op onderzoek uit en heeft daar de hulp van de kinderen bij nodig. Zal ze het mysterie ontrafelen?

Praktisch: Het WC Monster is een leuke voorstelling voor kinderen van 5 jaar en ouder. Er is een voorstelling om 10.30 uur en een voorstelling om 12 uur. Kaartjes koop je online op de website van het theater.

Home made market Delft

Het centrum van Delft is natuurlijk altijd een bezoekje waard, maar zondag nog een beetje extra. Want dan kun je hier terecht voor een Home Made Market. Een extra leuke markt met heel veel zelfgemaakte producten. Maar ook een draaimolen voor de kids zal niet ontbreken.

Fotocredits: Home Made Market Delft

Slootjessafari bij de Tuin van de Smid

Wij doen graag mee een aan slootsafari. Daarom vind ik deze tip ook erg leuk. Want bij de Tuin van de smid kun je zondag ontdekken wat er allemaal leeft en groeit in de sloten van Cronesteyn? Er is van alles te zien en te beleven en natuurlijk ga je aan de slag met een schepnetje. Voor kinderen vanaf 5 jaar. Samen met je (groot)ouders ga je waterdiertjes vangen. Daarna bekijk je de diertjes  met een vergrootglas of een microscoop.

Ben je klaar met de safari dan kun je vanaf 14 uur ook nog zien hoe de imker honing slingert. Een leerzaam uitje voor iedereen.

Praktisch: De activiteit begint om 13 uur. Alle kinderen van 5 jaar en ouder mogen samen met een begeleider meedoen. De imker is er vanaf 14 uur.

Boekpresentatie Yaru Makki’s reis bij Alice in Wonderland

Vandaag wordt in Kinderboekhandel Alice in Wonderland het boek Yaru Makkis’s reis gepresenteerd. Jij kunt daar bij zijn. Yaru Makki’s reis is een spannend voorleesverhaal voor kinderen vanaf 6 jaar.

Yaru Makki, een eigenwijs duinkonijn, woont op Schiermonnikoog. Jaloers kijkt hij naar de trekvogels die naar het zuiden vliegen. Op reis, dat wil hij ook. Hij neemt de veerboot naar Lauwersoog. Daar ontmoet hij Bakkes, een reislustige en wereldwijze rat. Bakkes vertelt Yaru Makki over al zijn heldhaftige avonturen. Samen besluiten ze met de trekvogels mee te liften, maar dat blijkt zo gemakkelijk nog niet. Gaandeweg leren ze van alles over de Wadden, trekvogels en over beslissingen nemen in je leven. De prachtige illustraties maken het verhaal extra aantrekkelijk.

Praktisch: Om bij de bekpresentatie te zijn moet je even een plekje reserveren. Dat kan door een mail te sturen naar aliceinw@xs4all.nl. De boekpresentatie start om 15 uur.

.

Beide dagen – zaterdag én zondag

Schaapscheerdersfeest bij Stadsboerderij Landzigt (zaterdag) en Kinderboerderij Tanthof (zondag)

Als kind heb ik wel eens gezien hoe een schaap geschoren werd. Behoorlijk indrukwekkend hoeveel wol er van zo’n schapenlijf komt. En natuurlijk leuk om te zien hoe de schaapscheerder dat doet. Wil jij de kind dat ook eens laten beleven, dan moet je dit weekend een bezoekje brengen aan kinderboerderij Tanthof in Delft of Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen. Daar worden de schapen geschoren.

Bij Landzigt ben je zaterdag welkom tussen 12 en 16 uur. Naast het schaapscheren is er ook allerlei leuks te doen. Zo maak je een zaadbom voor in de tuin en bak je een broodje boven het vuur.

Bij Kinderboerderij Tanthof komt de schaapscheerder zondag om 14 uur. Je bent hier welkom tussen 12 en 15 uur voor allerlei activiteiten. Meedoen met de activiteiten, zoals vilten, marshmallows roosteren en pony rijden, kost 2,50 per kind.

Sushi & Asian Streetfood Festival JOY

Op het Lange Voorhout staat dit weekend een bijzonder foodtruckfestival. Voor de liefhebbers van de Aziatische keuken een aanrader. Want dit weekend eet je hier sushi, lekkere ramen, fijne noodles en drink je Japanse, Indonesisch of Chinees bier. Voor de kinderen is er een kinderprogramma met kookworkshops, theater, knutselactiviteiten en spelletjes. Dus terwijl jij geniet van de fijne sfeer genieten de kinderen van allerlei leuks. Veel plezier.

Cirque Le Roux in het Zuiderstrandtheater

In het Zuiderstrandtheater is dit weekend weer een bijzondere voorstelling te zien. Je geniet hier van een spannende whodunnit dat zich afspeelt in de jaren ’30. Maar dan met slapstick, fysiek theater en acrobatiek.

Praktisch: Dit is geen echte kindervoorstelling, maar een grote mensen voorstelling. Het is dus niet geschikt voor kleintjes. Ik zou zeggen dat kinderen vanaf een jaar of 10 a 12 dit leuk kunnen vinden. Maar dat kun je zelf het beste inschatten. Kaarten zijn verkrijgbaar online op de website van het theater. De voorstelling zaterdag begint om 19.30 uur. Op zondag is er een matinee om 14.30 uur.

Japanse Tuin Clingendael

Zin om even te genieten van prachtige natuur en cultuur? Bezoek dan de Japanse tuin op Landgoed Clingendael. De hier tijdelijk opengestelde Japanse tuin is ook dit jaar weer prachtig. Echt een bezoekje waard. En ook Clingendael zelf is absoluut heerlijk.

Praktisch: toegang tot de Japanse Tuin is gratis. Je vindt de Clingendael in Benoordenhout.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt voor vermelding in de weekendtips geen geld of vergoeding.

Let op: bij het publiceren van deze tips waren er voor de genoemde voorstellingen nog voldoende kaarten te koop.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 18 en 19 mei – sushi, slootjes, schapen, songfestival …én meer!

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart