De tofste tips voor het eerste weekend van februari

Dit weekend

Door Willemijn –  Het is alweer februari! Daar ben ik heel blij mee. Als ik namelijk ’s middags uit mijn werk naar huis fiets is het al licht. De eerste sneeuwklokjes en krokusjes zijn er weer. Het is voor mijn gevoel al een heel klein beetje lente. Ondanks dat het de komende week nog wel winters koud lijkt te gaan worden geeft mij dit een fijn gevoel. En ik denk dat meer mensen dit gevoel hebben. Er zijn namelijk veel weekendtips voor de komende dagen. En ook nog eens behoorlijk gevarieerd: naar buiten, het museum of een theater. Het kan allemaal dit weekend. Lees dus snel verder, want er zit vast iets voor jullie bij. Wil je weten wat wij dit weekend doen? Volg Ranja en Rosé dan op insta. Veel plezier!

Zaterdag

Nationale Voorleesdagen bij Paagman

Vandaag is de tekenaar van het Prentenboek van het jaar Leo Timmers te gast bij Villa Paagman, op de Fred. Hij vertelt en tekent uit het boek dat centraal staat tijdens de Nationale Voorleesdagen, Een huis voor Harry. Natuurlijk zal hij het boek ook signeren.

Een huis voor Harry gaat over poes Harry. Hij gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Praktisch: Leo Timmers is bij Paagman op de Fred om 11 uur. Het is verplicht om je aan te melden. Dan kan op de website van Paagman.

Robotlab in Science Centre Delft

Vandaag krijg je de kans om in het Robotlab van Science Centre Delft te leren programmeren. In de workshop gaan de kinderen aan de slag met een Ozobotje. Samen met het robotje ontdek je je een robotje precies kan laten doen wat jij wilt.

Praktisch: Het Robotlab is gratis bij een bezoek aan het Science Centre Delft. Aanmelden voor deze workshop is niet nodig en ook niet mogelijk. Deze workshop is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Zevenslapers in Kooman’s Poppentheater

Zaterdag kun je bij Kooman’s Poppentheater naar de voorstelling Zevenslapers. “De muizen Mies en Dorus houden een winterslaap die zeven maanden duurt. Daarom worden ze Zevenslapers genoemd. In het snoepwinkeltje van Het Snoepmannetje vinden ze een geschikt slaapplekje. Maar als Mies een hapje neemt van een nieuw snoepje dat het Snoepmannetje aan het maken is, gebeurt er iets heel vreemds….” De show is voor kinderen vanaf vijf jaar. Koop hier je kaarten.

Vuurfeest in Toverbosch

In het Toverbosch in Mariahoeve wordt de lente verwelkomt. De eerste sneeuwklokjes heb ik al gezien, de eerste lammetjes zijn al geboren,dus de lente komt er aan. Dat wordt gevierd met een een magische vuurshow. Samen genieten en dansen om de natuur wakker te maken.

Praktisch: De feestelijke avond begint om 18.30 met een kampvuur, warme choco en kleine activiteiten. Om 19.00 is een vuurshow in Park Vlaskamp en op 19.15 uur ben je weer welkom voor nog een choco bij het kampvuur. Je vindt het Toverbosch achter zwembad Overbosch op de grens van Mariahoeve en Bezuidenhout.

3D pen tekenen

Tekenen op een papier kan iedereen, maar je tekening echt in 3D uitvoeren dat kunnen de meeste kinderen niet. In Zoetermeer kan iedereen van 6 jaar en ouder deelnemen aan een workshop 3D pen tekenen. Super leuk natuurlijk, want met een 3D pen komt je tekening echt tot leven. Laat je fantasie de vrije loop en maak prachtige creaties met deze geweldige pen.

Praktisch: Deelname aan de workshop kost tien euro. Deelname kan alleen na aanmelding. De workshop wordt gegeven tussen 11 en 15 uur en is voor iedereen vanaf 6 jaar.

Open dag Egelopvang

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Maar aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. Daarom is de opendag van de Egelopvang zo interessant. Want hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden.

Praktisch: De opendag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Natuuravontuur bij Pluk Den Haag

Mijn kinderen houden van de natuur. Lekker met je voeten in de modder en genieten van kleine beestjes. De natuur is een groot avontuur voor hen. Wil je ook dat je kinderen de natuur als een avontuur gaan zien? Ga dan op Natuuravontuur van de IVN bij Pluk. Deze middag is voor alle kinderen die wel eens in de natuur op avontuur willen, zich verbazen.  Vandaag gaan IVN-natuurgidsen bij Pluk! met de kinderen op pad: het thema is bomen in de winter.

Praktisch: Voor de gezamenlijke wandeltocht (van ca. 13:15 tot 15:15) hoef je je niet in te schrijven. Vanaf kwart over een kun je een deelnamesticker ophalen. De excursie start om half twee met het openingsverhaal, waarna het avontuur tot ongeveer kwart over drie duurt.
De excursie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het Natuuravontuur vindt plaats bij Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat 1184a in Den Haag.

Zondag

Dag meneer van Dalen in Theater Ludens

In Theater Ludens kun je gaan kijken naar een zeer geestige en magische familievoorstelling (6+ en 60+). Een voorstelling vol verrassingen, doorspekt met humor en mooie vondsten.

Meneer van Dalen woont alleen in zijn huisje aan een drukke straat. Wanneer hij binnen is en zijn deur sluit, heeft hij de rust om in zijn eigen wereld te duiken. Hij droomt weg bij de gedachte, dat hij ooit eens zal varen op open zee. Maar Meneer van Dalen is oud, zó oud dat niemand precies weet hoe oud hij eigenlijk is. Dus hij moet opschieten met zijn wens, voor het te laat is

Praktisch: Deze bijzondere voorstelling is te zien Theater Ludens in Voorburg. Om 14 uur begint de voorstelling. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kaarten bestel je via de site van het theater.

Hallo Familie in Theater de Veste

Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? Nadat je de voorstelling Hallo Familie van Maas Theater hebt gezien ga  je heel anders naar je familie kijken.

Ik ben echt fan van Maas Theater en Dans, dus als je kinderen hebt ouders dan 8 zou ik deze voorstelling echt gaan zien.

Praktisch: De voorstelling Hallo Familie is vandaag te zien in Theater de Veste in Delft.  Kaarten zijn te koop op de site van het theater.

20 januari

Baby, Peuter en Kleutermarkt in Zoetermeer (Forum )

In Zoetermeer kun je dit weekend genieten van allemaal leuke dingen met en voor je baby, peuter en kleuter. Ook is er een leuke theatervoorstelling voor de allerkleinsten. Maar misschien is er ook een inspirerende markt met workshops en informatiekramen.

Theatervoorstelling ‘Loet en Harry zijn verdwaald’ gaat over het nieuwsgierige meisje Loet, op haar eigen(wijze) en interactieve manier! Ben jij weleens verdwaald? Loet speelt graag buiten. Achter het raam van de buurvrouw zit Harry de kater. Hij heeft nog nooit buiten gespeeld. Hij zit liever binnen. Maar tikkertje spelen lijkt hem heel leuk. Samen met het stoere meisje Loet en Vera de Vlinder gaat hij voor het eerst naar buiten. Maar dan vliegt Vera de Vlinder te ver en zijn Loet en Harry verdwaald. Waar is hun huis gebleven? Samen met alle kinderen gaan ze op een grappige en muzikale zoektocht. Zullen Loet en Harry hun huis terugvinden?

Tijdens de markt zijn er inspirerende muzikale workshops, zoals ‘Klap eens in je handjes’, ‘Peuterdans ’ en muzieklessen voor peuters. Ook is er een interactieve workshop over hoe je aan kunt sluiten bij de motorische ontwikkeling van een baby met spel en beweging en kun je een lesje volgen in het knopen van een draagdoek. Of kom je liever een tentje bouwen in de ‘Hottentottententententoonstelling’? In deze workshop kun je samen met je kind creatief bezig zijn en er dan heerlijk in spelen.

Praktisch: Op zondagochtend 3 februari van 9.30 tot 12.30 uur zijn ouders en grootouders met kinderen tot 6 jaar welkom in het Forum. De toegang is gratis. Kinderwagens kun je niet meenemen naar binnen.

Open dag van de Natuurclub in Delft

Bij boerderij Buytendelft kun je meedoen met een introductiemiddag van de Natuurclub. Met natuur als uitgangspunt ga je van alles onderzoeken, uitvinden en maken. Je kunt zondag proefjes doen, knutselen en bouwen. Naast spannende dingen onderzoeken kun je ook je eigen pannenkoejkjes bakken of een ponyritje maken.

Praktisch: De natuurclubdag is zondag van 11 tot 16 uur. Iedereen is welkom om kennis te maken met deze leuke club. Wel betaal je per deelnemer 2 euro om de kosten te dekken. Boerderij Buytendelft is te vinden op de Koftlaan in Delft.

Winterfeest op Stadsboerderij de Weidemolen in Zoetermeer

Ook op een kinderboerderij, maar dan in Zoetermeer, kun je genieten van een winterfeest. Op Stadsboerderij de Weidemolen kun je rond het vuur broodjes bakken, is er een winterse spelletjesmarkt, een schaatsbaan en koek en zopie. Ook kun je binnen genieten van een winterse film en warme koffie of chocomel. Natuurlijk wordt er ook aan de dieren gedacht: je kunt vetbolletjes maken voor de vogels. En als je geluk hebt kun je ook nog op de foto met ijskoningin Elsa of een sneeuwman.

Praktisch: De toegang tot de Stadsboerderij is gratis. Een spelletjeskaart kost maar 3 euro. Je vindt de Stadsboerderij de Weidemolen op de Burgemeester Middelberglaan 2 in Zoetermeer. Het winterfeest wordt gevierd tussen 13 en 16 uur.

Uilenballen pluizen bij De Tuin van de smid

Zondag organiseert theehuis De tuin van de smid de kinderactiviteit Uilenballen pluizen. Dit is een zeer leerzame activiteit voor kinderen vanaf 5 jaar. Uilen eten hun prooien met huid en haar op, maar niet alles wordt goed verteerd. De botjes, haren en veren worden weer uitgebraakt in uilenballen. Deze middag gaan de kinderen samen met de gidsen onderzoeken welke prooien de uilen hebben gegeten. Want aan de hand van de botjes en andere prooiresten is te ontdekken om welke beestjes het gaat. Vergrootglazen, zoekkaarten en andere hulpmiddelen zijn voldoende aanwezig.

Praktisch: Het theehuis ligt midden in polderpark Cronesteyn, aan het Polderpad. Deelname kan alleen na aanmelden via: info@polderparkcronesteyn.nl er is een maximum aantal deelnemers. Het begint om 13 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De kosten zijn 5 euro per deelnemer. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar.

Zaterdag en zondag

De Musical Footloose in de Rijswijkse Schouwburg

In de Rijswijkse Schouwburg ben je zaterdagavond en zondagmiddag welkom bij de musical Footloose. Deze musical wordt gespeeld door de jongerengroep van een amateurgezelschap. In Footloose zie je Ren McCormack. Hij danst altijd, maar dan verhuist hij naar een streng gelovig dorp waar moderne muziek en dansen bij wet verboden is. Samen met zijn nieuwe vrienden probeert Ren hier verandering in te brengen, maar of dat zo makkelijk gaat?

Praktisch: De voorstelling is zaterdag om 20 uur en zondag om 14 uur. Kaarten zijn te bestellen op de website van het theater.

Aqua Terra dagen bij Avonturia

Bij Avonturia kun je het gehele weekend genieten van reptielen en vissen. Want hier organiseren ze de Aqua Terra dag. Voor kinderen natuurlijk heel leerzaam om de mooiste dieren te zien, maar het belooft ook een leuke dag te worden, vooral voor kinderen. Want wat is er gaver dan oog in oog staan met een echte gifkikker, reuzenslak of grote slang. En heb je altijd al meer willen weten over reptielen? Kom dan naar de reptielenklas.

Praktisch: De Aqua Terra dagen zijn zaterdag en zondag bij Avonturia in Den Haag. Voor meer informatie over het programma, raadpleeg deze website.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding in dit overzicht. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

De tofste tips voor het eerste weekend van februari

den haag

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart