Weekendtips 2 & 3 juni – festivals, muziek, design en heel veel meer…

Dit weekend

Door Willemijn – Dit eerste weekend van juni staat bol van de activiteiten! Ik heb voor de komende dagen een enorme lijst bij elkaar verzameld. Misschien wel de langste dit jaar. Van ‘Design’ tot ‘Dag van de Bouw’ en van Farm Fair tot Natuuravontuur. Het kan dit weekend allemaal. Dat wordt lastig kiezen. En zoeken je kids en jij iets om lekker te bewegen? Ga dan vooral hoepelen, om vervolgens stoom af te blazen bij ‘Stoom op Scheveningen’. Maak er een fijn weekend van!

Zaterdag en zondag

Stoom op Scheveningen

Stoom Op Scheveningen is hét evenement in Scheveningen dit weekend. Je kunt vandaag en morgen in de 2e binnenhaven op Scheveningen oude werkende stoommachines zien, horen en ruiken. Er zijn circa 13 grote stoommachines zoals stoomtractoren, -walsen,  -auto’s, -brandweerspuiten en portables (verrijdbare stoommachines) met werktuigen als zaagbanken, dorskasten en pompen.

Ook leggen twee zee stoomsleepboten aan in de haven, namelijk de ss ‘Furie’ en de uit 1915 stammende ‘Hercules’. Beide boten zijn Hollands glorie. Je kunt ze ook een bezoekje brengen. Voor de kinderen is dat al leuk. Maar als je ook nog kunt springen op een springkussen en mee mag rijden op de kleinere schaalmodellen zoals stoomtreinen en- tractoren, dan kan dit evenement niet meer stuk.

Stoom op Scheveningen

Fotocredits: Stoom op Scheveningen

Festival Designkwartier

Ben je een liefhebben van design? Wil je dat jet huis er op en top uitziet. Of wil je je inrichting weer een nieuwe boost geven. Breng dan een bezoekje aan het Festival Designkwartier in het Zeeheldenkwartier. Niet alleen leuk voor jezelf, maar zeker ook voor de kinderen. Zij kunnen zich vermaken met een echte ontdekkingsreis! Wist je dat het Designkwartier een paradijs is voor zeehelden? Als je kijkt als een zeeheld, vind je overal schatten. Volg de schatkaart, ontdek de schatten en bepaal wat ze waard zijn.

Praktisch: Er zijn 2 routes: voor 4-7 jarige zeehelden & 8-11 jarige zeehelden. Voor 2,- te koop bij een ticket (bij één van de infopunten). Duur van de route: ong. 2 uur (of doe het rustig aan en verspreid de tocht over het weekend).

3 juni - Designkwartier

Le Marie Marché op het Plein

Met die heerlijke dagen van de afgelopen tijd zit ik al bijna met mijn hoofd in zonnig-vakantie-Frankrijk. En om dat gevoel vast te houden, ook nu we een wat kouder weekend hebben, moet je dit weekend op het Plein zijn. Want hier vindt dit weekend Le Marie Marché plaats. Heerlijk struinen over de markt en de lekkerste en leukste (Franse) producten vinden. Dat klinkt wel aantrekkelijk. Le Marie Marché is dol op streekproducten, eigen ambacht en zelfgemaakte dingen en alles geïnspireerd op die fijne vakantiesfeer.

Praktisch: Op het Plein in Den Haag. Toegang is gratis. Zowel zaterdag als zondag.

Casper & Emma maken theater

Sinds afgelopen week draait er weer een nieuwe Casper en Emma film in de bioscopen. De klas van Casper en Emma doet haar uiterste best om een idee te verzinnen waarmee zij een weeshuis in India zonder elektriciteit kunnen helpen. Nadat Casper en Emma een theater hebben bezocht, komen ze samen met de klas op een geweldig idee. Ze gaan een toneelstuk maken over kaarsen die licht geven in het donker. Natuurlijk krijgen Mevrouw Konijn, Welpje en de andere knuffels een bijzondere rol in het stuk. Lukt het om genoeg geld in te zamelen voor het weeshuis? Blogger Priscilla heeft de film al gezien en vond het een echte aanrader. Wil je meer weten waarom je deze film met de kids wilt zien, lees dan haar blog.

Praktisch: ‘Casper & Emma maken theater’ is zowel in de Pathé bioscopen, als in Filmhuis Den Haag en Filmhuis Lumen (Delft) te zien dit weekend.

A Walk in the Park (hele weekend, Voorburg)

Zaterdag en zondag vindt in het mooie Huygenskwartier in Voorburg het festival ‘A walk in the Park’ plaats. Dit gratis culturele festijn voor iedereen in en rond Voorburg, vindt plaats in Park Vreugd en Rust. Ook dit jaar is er volop plaats voor theater, kunst, sport, muziek, food en is er ook een uitgebreid kinderprogramma. Het prachtige park wordt verdeeld in allerlei leuke cultuurspots zoals het Muziekpark, het Theater en Kunstpark en het Sportpark. Je vind er onder andere een doorlopend programma met muziek- en theatervoorstellingen, Foodtrucks, Theaterwagens en een Zweefmolen. Dit alles, aangevuld met leuke kinderactiviteiten maakt dat dit een evenement voor het hele gezin is.

Zaterdag

Dag van de Bouw

Ben je ook altijd zo benieuwd wat er achter die grote schuttingen en hekken rondom een bouwplaats gebeurt? Dan is een bezoekje aan Dag van de Bouw jullie evenement. In Zuid-Holland zijn maar liefst 33 bouwlocaties die de deuren van hun bouwplaats hebben geopend voor publiek. Je kunt een kijkje gaan nemen in de nieuwe fietsenkelder voor/onder het Centraal Station in Den Haag. Of je bent een van de eerste mensen die in het nieuwe Naturalis gebouw is geweest. Ook leuk is het om een kijkje te nemen bij het nieuwe station in Zoetermeer (Lansingerland). Dat zijn maar 3 voorbeelden, wil je meer, kijk dan op de informatiesite van Dag van de Bouw.

Bezoekers van de Dag van de Bouw mogen rondlopen op bouwplaatsen die normaal gesproken gesloten zijn. Ze kunnen constructies van dichtbij bekijken en aannemers het hemd van het lijf vragen. Alle deelnemende bouwbedrijven maken iets feestelijks van de dag. De Dag van de Bouw is zeker ook een uitje voor kids. Verschillende bouwlocaties organiseren speciale activiteiten voor de kleinste bezoekers, zoals speurtochten, timmerwerkjes en springkastelen. Ook mogen kinderen scheppen met een mini-zandgraver en leren ze hun eigen muurtjes te metselen.

Zomerfestival Weimarstraat

In de Weimarstraat vindt vandaag hét jaarlijkse feest plaats. Tijdens dit gratis evenement vind je in deze lange winkelstraat een braderie, een lifestylemarkt, foodtrucks, optredens en kinderattracties. Extra leuk is dat naast de traditionele jaarmarkt, ook de bekende Home Made Market en een kindervrijmarkt plaatsvinden. Elk stuk van de Weimarstraat heeft z’n eigen thema, afgestemd op de winkels die er zitten. Rond het Regentesseplein zijn er foodtrucks en gezellige terrasjes. Verderop is er voor kids een complete minikermis met leuke attracties. Tijdens het  Zomerfestival in de Weimarstraat is er voor jong en oud dus van alles te doen.

Framblij is weer open

Vandaag opent Framblij weer haar deuren. De pluktuin in Monster waar je terecht kunt voor aardbeien, frambozen en bessen. En volgens een Ranja en Rosé lezers ook voor de allerlekkerste kersen van Nederland. Het is een erg leuk uitje, Ranja en Rosé schreef er al een blog over.

Praktisch: Je kunt hier vandaag tussen 10 en 12 uur komen plukken. Je vindt Framblij aan de Zwartendijk 11 in Monster.

Aardbei - Framblij

Toetertour bij Brasserie Buitenhuis (Leiden)

Zijn je kids dol op grote vrachtauto’s? Ga dan een kijkje nemen bij de Toetertoer. Vandaag vertrekken namelijk zo’n 50 prachtige en machtige vrachtwagens, plus een klassieke bus onder luid getoeter om 10 uur vanaf het Valkenburgse Meer. In een stoet van méér dan een kilometer lang rijden de kanjers langs en door Valkenburg, Katwijk, Noordwijk, Teijlingen, Oegstgeest, Leiderdorp en Leiden. Om ca. 12 uur is de groep weer op de startlocatie aangekomen. Kom kijken en neem je camera mee!

Praktisch: De Toetertoer is een initiatief om mensen met een verstandelijke beperking een mooie dag te geven. Om 10 uur vertrekt de toer vanaf et parkeerterrein bij Brasserie Buitenhuis. De verwachting is dat de toer rond 12 uur weer terug is. Het is gratis om een kijkje te nemen bij de start van de Toetertoer.

Fotocredits: Toetertoer.nl

Max de Mol bij Kooman’s Poppentheater

Ik schrijf geregeld over Kooman’s Poppentheater. Gewoon omdat ik het daar zo fijn vind. Ook dit weekend heb je een kans om te genieten van de authentieke, Haagse sfeer. Deze week spelen ze Max de Mol. Max de Mol is een kleurrijke voorstelling boven en onder de grond. Bioloog Maarten Donker bestudeert het leven onder de grond. Wasco de Wasbeer komt lootjes verkopen aan de deur en mag door de Aardkijker kijken. Ze zien hoe een plagerig beest de Aardkijker stuk maakt. Wasco belandt toevallig onder de grond bij Max de Mol. Ze gaan op zoek en ontdekken een Blaaskaak die onder de grond de baas speelt. Kunnen zij hem onschadelijk maken….

Praktisch: Max de Mol kun je vandaag om 14.30 uur gaan zien in Kooman’s Poppentheater, Frankenstraat 66 in Den Haag. Kaarten zijn online te bestellen. Afrekenen doe je bij de kassa.

Open dag bij Egelopvang Den Haag

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Je ziet ze zelden, want ze leven ’s nachts. Dit weekend kun je een kijkje gaan nemen in de egelopvang. Dat is echt een aanrader! Hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad niet kunnen redden. Meestal is de opvang gesloten, maar vandaag kun je een bezoekje brengen. Er worden rondleidingen gegeven en ook de winkel is geopend. Daarnaast kun je gezellig een kopje koffie drinken met een lekkere (zelfgebakken) lekkernij. Wie weet buiten in het zonnetje?

Praktisch: De opendag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Krijg de kleertjes ruilmiddag

Heb je nog een big shopper met goede, gewassen en niet kapotte kinderkleding staan en wil je die omruilen voor nieuwe, tweedehands kleren? Dan is de ruilmiddag van Krijg de Kleertjes vandaag een evenement voor jou. Vandaag vindt er weer zo’n middag plaats, speciaal voor lente- en zomerkleren. Tijdens een ruimiddag breng je een big shopper met kinderkleding (voor de lente en de zomer) in en mag je de inhoud ‘omruilen’ voor een nieuwe big shopper met kinderkleding. Natuurlijk bepaal je zelf welke kleren je weer mee terug naar huis neemt.

Praktisch: Je bent tussen 13 uur en 16 uur welkom aan de Thomas Schwenckestraat 28 – 30 in Den Haag. Alle informatie vind je hier.

Ga mee op Natuuravontuur bij Pluk

Houden jouw kids ook zo van alles wat bloei, leeft en zweeft? Zijn het biologen in de dop? Meld je dan aan voor het Natuuravontuur van de IVN. Deze middag is voor alle kinderen die wel eens in de natuur op avontuur willen, zich verbazen over beestjes die over water lopen, die wel durven graven of uilenballen willen pluizen. Vandaag gaan IVN-natuurgidsen bij Pluk! met de kinderen op pad: zoeken, leren, speuren, bouwen, beleven! Deze keer ga je met een schepnet en een emmer op zoek naar alle beestjes die in het water leven. En dat zijn er meer dan je denkt.

Praktisch:  Je moet je even inschrijven. De excursie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het Natuuravontuur vindt plaats bij Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat 1184a, 2552AV Den Haag.

Klim naar de top met de Haagse Boomtoppers

Zijn jouw kids échte klim- en klauteraapjes? Gordel om en klimmen maar dan! Bij de Haagse Boomtoppers klim je veilig (gezekerd) naar grote hoogtes. Er worden twee grote oude beuken beklommen, in het bos vlakbij de Zandspeeltuin. In beginsel voor kinderen vanaf 7 jaar. Maar ‘handige’ kids van 6 jaar mogen meestal ook wel een poging wagen.

Zondag

Boekids, in De Nieuwe Regentes

Deze zondag vindt Boekids weer plaats. Boekids is een jeugdfestival voor kinderen van 4 tot 14. Je kunt lekker kijken en vermaakt worden bij leuke voorstellingen, bijvoorbeeld van Varkentje Rund, Jacques Vriens en Dokter Corrie. Of je gaat creatief aan het werk tijdens een van de vele workshops. Want je wilt vast wel eens een hamsterhotel maken, een gedicht schrijven of je eigen animatiefilm maken.

Praktisch: Boekids vindt zondag plaats tussen 11.30 – 17.00 uur. Je bent welkom voor dit leuke festival in De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat. Alle info, kaarten en het programma vind je op de site van het festival.

 

FarmFair Voorschoten

In Voorschoten kun je ook dit jaar weer genieten van de Farm Fair op de boerderij van de familie Van Vliet. Op en rond het erf van de Cathrina’s Hoeve zal weer van alles te zien en te beleven zijn. De FarmFair is een heerlijke dag voor jong en oud. Naast de vele kraampjes vind je er kleine activiteiten voor de kinderen zijn, zoals knutselen, slootjessafari, ponyrijden en een stroglijbaan. Maar ook trekpaard Jos is weer aanwezig (11-12 uur en 14-15.uur). Ook zijn er demonstraties hoe je een sportmassage moet geven aan een paard. Maar gelukkig is er ook aan de ‘grote mensen’ gedacht. Zo kun je genieten van iets lekkers. Daarvoor is er een buitenterras en een overdekt terras.

Praktisch: De FarmFair start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De farm wordt georganiseerd bij de Cathrina’s hoeve, Papelaan-West 97 in Voorschoten. De entreeprijs is 3 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Fotocredits: Voorschotense Farm Fair

Hoepelles in de Tuin van de Smid (14-17 u)

Zwieren met een hoepel, zo mooi om je buik laten rollen. Wie wil dat nu niet? Dit weekend kun je bij De Tuin van de smid zelf hoepelen én een gratis hoepelles volgen. De Tuin van de smid heeft gezorgd voor een berg leenhoepels. Ook zijn er mensen die je de mooiste trucs kunnen leren. En natuurlijk is het restaurant van de Tuin van de smid ook open voor Lekkere en verantwoorde hapjes en drankjes. Wil je het ook daadwerkelijk kunnen? Kom dan om 14 uur naar de gratis introductieles Hoopdance. De les duurt ongeveer een half uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen (onder begeleiding).

Praktisch: Het is handig om je even op te geven, want vol = vol. Stuur een mailtje met hoeveel personen je komt naar info@hooplovers.nl. De locatie is Park Cronesteyn. Ben je verknocht aan hoepelen, de hoepels zijn ook te koop tijdens dit evenement.

Microscopie workshop zondag bij Science Centre Delft

In het Science Centre Delft kun je zondag ontdekken wat er allemaal in water zit. In het Biolab neem je een duik onder water. Niet echt natuurlijk, maar met een microscoop. De kinderen gaan op zoek naar de beste en meest onverwoestbare overlevers van onze planeet: beerdiertjes. Zelfs in de ruimte overleven deze stoere dieren! Wie kan ze vinden tussen al het waterleven?

Praktisch: Deelname aan de workshop is gratis, maar het kan zijn dat je even moet wachten op een plekje. De workshop microscopie is voor kinderen vanaf 8 jaar (onder begeleiding van ouder). Het museum vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft.

Dit is een stockfoto en dus niet een foto genomen tijdens een microscopieworkshop in Delft. Het is dus niet de situatie die je in Delft zult aantreffen. 

Open dag hulpdiensten in Leiden

Het is altijd leuk om een kijkje te nemen in een politieauto of brandweerwagen. Of om iets te leren bij de ambulance. Vandaag kan dat in Leiden waar de Open Dag van de Hulpdiensten plaats vindt. Tijdens de open dag kun je kennismaken met alle hulpdiensten in Leiden. Zo kun je op de foto met politie, brandweer of ambulance. Naast de bekende hulpdiensten zijn ook Toezicht en Handhaving, de Koninklijke Marechaussee en de Mobiele Eenheid aanwezig.

Praktisch: De Dag dan de Hulpdiensten is op de Amphoraweg in Leiden. Je bent vanaf 11 uur welkom.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Voor genoemde voorstellingen waren bij het publiceren van deze post nog kaarten te koop.

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 2 & 3 juni – festivals, muziek, design en heel veel meer…

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart