15 Top tips voor dit weekend (2 en 3 september)

Dit weekend

Het is weer weekend! Dus het is weer tijd om heel veel leuke dingen te gaan doen met de kinderen. En dat gaat vandaag en morgen wel lukken. Want er is in en om Den Haag weer super veel leuks te doen. Natuurlijk kun je in Den Haag naar het UIT Festival, maar er is meer. Diverse markten, de opening van een natuurspeeltuin of lekker naar buiten tijdens de Bieslanddagen. Bijna alle activiteiten zijn buiten, dus laten we hopen dat het een lekker nazomers zonnetje wordt.

Embassy Festival – zaterdag op het Lange Voorhout

In Den Haag kun je op het Lange Voorhout gaan genieten van het Embassy Festival. Tijdens dit festival kun je genieten van allerlei culturele optredens en lekkere buitenlandse hapjes. Van Thaise hapjes tot Ierse dans, je vindt echt allerlei landen die zich op een hun eigen manier presenteren. Kinderen in de leeftijd 0 tot vier kunnen zich vermaken bij de speciale Ukkie-concerten. Dit zijn speciale concerten waarbij peuters worden uitgedaagd om te dansen, te zingen en te springen.

2 september Embassy Festival

Fotocredits: Website Embassy Festival

Open Dag bij de Brandweer – zaterdag in Scheveningen

De brandweer is gaaf en brandweermannen zijn stoer. Dat vindt toch (bijna) iedereen? Maar weet je ook wat de brandweer naast brandjes blussen nog meer allemaal doet? En hoe zwaar is zo’n pak eigenlijk? Waarom mag je een brandende frituurpan niet blussen met water? Allemaal vragen waar je zaterdag antwoord op kunt krijgen bij de open dag van de Brandweer. En dat is niet alles, want stoere jongens en meisjes mogen natuurlijk ook zelf brandjes blussen, kijken in de brandweerwagens en een helm proberen. Je vindt de kazerne op de Sloepstraat 76 in Scheveningen.

brandweer 2 september

Bieslanddag bij Hoeve Biesland – zaterdag en zondag in Delfgauw

In de Bieslandse Polder is de stad opeens heel ver weg. En dat terwijl je midden in de Randstad staat. Je hoort de vogels fluiten, de bladeren suizen en de koeien loeien. En daar mag iedereen van genieten. Daarom wordt dit jaar voor de 10e keer de Bieslanddagen georganiseerd. Dit is een tweedaags evenement met volop beleving en plezier voor jong en oud. Vandaag (en morgen ook) kun je genieten van een stormbaan, slootjespringen, kanovaren, een ritje in de tractor, allerlei lekkers, een fijne markt, heel veel kinderactiviteiten en nog veel meer. Je vind de Bieslanddagen in de Bieslandsepolder, aan de Noordeindseweg in Delfgauw. Kijk snel op de site, want daar staat duidelijk hoe je hier het beste kunt komen.

2 september 1

Fotocredits: Website Bieslanddagen

Festival Chaos – zaterdag in de Badhuisstraat

Vandaag wordt het chaos in de Badhuisstraat! Daar vindt namelijk het festival CHAOS plaats. De Kerstman komt langs, de Paashaas gaat op zoek naar eieren in de straat en de enige echte Scheveningse Zeekoningin verruilt voor een dagje haar staart voor landbenen om een kijkje te nemen in de Badhuisstraat. Verder is er koninklijk bezoek van Koningin Elsa en Prinses Anna van Arendelle, bekend van de zeer populaire tekenfilm Frozen. Ook zal de Goede petemoei van Assepoester aanwezig zijn om hartenwensen te vervullen. De kinderen kunnen op meet & greet bij hun favoriete fantasiefiguur en hierna ook op de foto, om deze dag te blijven herinneren.

In de Badhuisstraat zijn de Freubelladies aanwezig om kinderen met schmink om te toveren tot prinses, prins, piraat, spiderman, of wie zij maar willen zijn. En ben je helemaal omgetoverd tot een waar sprookjesfiguur vergeet dan niet deel te nemen aan de fotowedstrijd ‘Best verklede bezoeker’! Kinderen kunnen daarnaast ook deelnemen aan de speciale krijtkleurwedstrijd in de straat.

Boerendag -zaterdag in Zoetermeer

Ook in Zoetermeer staat de boer centraal. Hier vindt vanaf 11 uur in de Dorpsstraat de Boerendag plaats. Na de officiële opening om 11.00 uur volgen demonstraties oude ambachten, is er een Kinderboerderij van ’t Geertje, zijn er proeverijen en kun je een klompje versieren bij de Klompopleukerij. Ook de boer en boerin van Van Alle Markten Thuis kan men tegenkomen deze dag. Tevens is het genieten van een Hollandse suikerspin, kunnen de kids terecht bij de ‘Lekkere workshop’ en kunnen ze kruipend door de ‘kruipdoor sluipdoor Regenboogrups’. Verder zijn er nog meer attracties, zoals een touwslagerij en een schminkstand.

2 september - Boerendag

Opening Natuurspeeltuin -zaterdag in Voorschoten

In Voorschoten wordt een nieuwe natuurspeeltuin geopend. Lekker spelen in de natuur, stappen over de stapstenen, verstoppen in een tent van wilgentenen of ravotten in de modder. Natuurlijk spelen is steeds meer in en is ook een heerlijke manier om kinderen te laten leren. Veel speelplezier in Voorschoten.

Jazz in de Regentes – zaterdag op het Koningsplein

Op het Koningsplein vindt vandaag Jazz in de Regentes plaats. Een Jazz Festival voor kids en ouders. Overdag is speciaal ingericht voor de kinderen, pas om 17 uur nemen de volwassenen het feest over. Zo kun je tussen 10 en 11 op het Koningsplein je eigen ontbijtje eten en genieten van een piano-ochtend-concert. Om 11 uur begint er een spectaculair kinderprogramma met diverse workshop zoals schilderen op muziek of instrumenten maken van afval. En tussendoor kun je om 12 uur genieten van de Muziektheatervoorstelling Kleine Louis (4+) en om 15 uur staan ‘DeVuilnismannen’ klaar om te ‘trommelen op rommel’.

Open Ski dag – zaterdag in Den Hoorn

Kun je niet wachten totdat de sneeuw weer neer dwarrelt en je kunt gaan genieten van lange afdalingen op de skies? Of weet je het nog niet zo zeker en wil je het proberen? Kom dan zaterdag naar de Open Dag van de Ski hal in Den Hoorn. Hier kun je vandaag alle skies, tubes, materialen en de sneeuw proberen. Je bent welkom bij Alpine Sports in Den Hoorn van 11 tot 17 uur om je eerste ski-meters van dit seizoen weer te maken.

2 september skien

Springkussenfestival -zaterdag in de Vruchtenbuurt

In de Appelstraat en de Vlierboomstraat kun je dit weekend lekker springen. Want hier staan verschillende springkussens voor het Vruchtenbuurt Springkussenfestival. Voor kinderen natuurlijk een heerlijk festijn, maar ook voor ouders prima. Want winkelgebied de Vruchtenbuurt is heel gezellig. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een koffie met heerlijke appeltaart of een fijne lunch bij Appels & Peren. En terwijl jij geniet, genieten de kinderen ook.

luchtkussen

Theater Festival Ook van Jou – zaterdag bij Theater Dakota

Vandaag kun je vanaf 15 uur gratis naar het Ook van Jou Festival bij Theater Dakota. Dit belooft een erg leuke dag te worden om de opening van het nieuwe theaterseizoen te vieren. Vanaf 15 uur kunnen kinderen meedoen met dans workshops, oefenen in circustraining, zich laten schminken, zelf een film leren maken of luisteren naar mooie verhalen. Maar er is nog veel meer, dus kijk snel in het programma. Er zijn allerlei lekkere hapjes van ondernemers uit de buurt, diverse optredens en heel veel gezelligheid.

ook van jou

Fotocredits: Website Theater Dakota

 

Kindervrijmarkt en ponyrijden – zaterdag in Nootdorp

Hebben jullie na de zomervakantie ook lekker opgeruimd? En staat de kelder, de zolder of de schuur weer vol met dozen vol ‘goed, maar niet meer nodig’ speelgoed? Kom dan naar Nootdorp deze zaterdag. Want hier vindt een kindervrijmarkt plaats. Op een kleedje mogen kinderen hun spulletjes verkopen. En natuurlijk ook weer allerlei moois kopen. En om de dag extra leuk te maken kun je ook nog een rondje op een pony rijden.

Vrijmarkt

UIT festival – zondag op het Lange Voorhout

Natuurlijk kun je Ranja en Rosé zondag treffen op het Lange Voorhout. Want hier kun je zondag kennis maken met het culturele aanbod in en om Den Haag. En voor een blog over Haagse uitjes is dit natuurlijk een walhalla aan informatie. Je vindt hier een markt waar iedereen die iets cultureels of creatiefs aan te bieden heeft zich mag presenteren. Maar er zijn ook diverse optredens. Dus wil je alvast een voorproefje van leuke voorstellingen? Of ben je op zoek naar een creatieve workshop voor jezelf of je kids? Dan ben je zondag vanaf 13 uur op het UIT Festival aan het juiste adres. Kijk snel in het programma als je de leukste voorstellingen niet wilt missen. Vooral het Filmhuis en Theater aan het Spui bieden veel voor kinderen. Zo kun je in het Filmhuis al om 10.30 uur gaan genieten van de Buurman & Buurman film en kun je in Theater aan het Spui vanaf 11.30 uur bijna continu kindervoorstellingen zien. Maar ook de andere podia en theaters zijn de moeite waard.

pr foto uit festival

Fotocredits: Website UIT Festival

Flagshipmarket- zondag in het Zeeheldenkwartier

Ooit is de Haagse Home Made Market begonnen als kleine markt in het Zeeheldenkwartier. En deze kleine markt is inmiddels een begrip en uitgegroeid tot een super fijn dagje uit: De Flagshipmarket. Want hier kun je de leukste vintage, de fijnste kinderkleding, de lekkerste (biologische) hapjes en de mooiste dingen scoren. Maar dat is niet alles, want vooral de gezelligheid van de buurt en van de markt maakt dat je de Prins Hendrikstraat zondag niet over mag slaan.

Flagshipmarket

Fotocredits: Website Home Made Market 

Markt in het Park – zondag in Zoetermeer

Ook in Zoetermeer vindt zondag een leuke markt plaats. Want in het gezellige Nicolaaspark in het centrum van Zoetermeer komt Markt in het Park. In tientallen kraampjes worden de mooiste producten en het lekkerste eten verkocht. Het ontspannen en gezellige sfeertje maakte de markt een leuke dagje uit. Naast de kramen met voor ieder wat wils, zijn er tijdens de editie van 2017 ook leuke creatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen en een aantal originele food trucks!

Oude auto’s – zondag in Scheveningen

In Scheveningen is het zondag vanaf ongeveer 15 uur een komen en gaan van oude auto’s. Daar is namelijk de finish van een echte rally. Na aankomst stellen alle auto’s zich op op de boulevard, waardoor deze verandert in een groot openluchtmuseum. Met veel Austin Healey’s, MG’s, BMW’s,  Porsches, Jaguars, is dit een lust voor het oog.

Oldtimer

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart