Weekendtips 2 en 3 maart – Alaaf! Het weekend is begonnen

Dit weekend

Door Willemijn – De voorjaarsvakantie zit er al weer bijna op. Maar wat was het een heerlijke week met dat mooie weer. Helaas lijkt het komende dagen wel weer koud en vooral nat te worden. Dit weekend zijn er gelukkig weer veel activiteiten, voornamelijk binnen. De ideale manier om de vakantie zo lang mogelijk te laten lijken is om optimaal te blijven genieten. Kijk snel voor de leukste tips in de Haagse regio. Het is een flinke lijst, dus er zit vast iets leuks voor je tussen. En wil je weten wat wij zoal doen dit weekend? Neem dan eens een kijkje op de Ranja en Rosé Insta pagina.

Zaterdag en zondag

Stoere Broer in de Koninklijke Schouwburg

In de Koninklijke Schouwburg kun je zaterdag of zondag gaan kijken naar de voorstelling Stoere Broer. Dit is een grappige mimevoorstelling over de stoerste broer en zus. Tommie is de grote en oudere broer van Tess. Tess houdt van avontuur en vindt samen spelen met haar stoere broer het allerleukste wat er is! Maar Tommie vindt Tess soms erg vervelend. Want Tommie houdt niet van buitenspelen, hij leest liever een boek. Hij is vaak zelfs een beetje bang. Dat vindt Tess maar raar. Lukt het Tess om haar grote broer stoerder te maken. En is Tess eigenlijk zelf wel zo stoer? Of is zij ook weleens bang?

Praktisch: Stoere Broer is zaterdag en zondag te zien in Het Paradijs, onderdeel van de Koninklijke Schouwburg. De voorstelling is beide dagen te zien om 10 uur en om 11.30 uur. Kaarten bestel je op de website van het theater.

3 maart

Duveltje in een doosje en andere workshops bij Science Centre Delft

Zaterdag staat er in Delft, bij het Science Centre weer een toffe workshop op het programma. Je maakt namelijk een ‘duveltje-in-een-doosje’ met daarin je eigen kriebelbeestje. Zo grappig dat iedereen er de kriebels van krijgt.

Zondag kun je meedoen aan een piepschuimworkshop of een Led figuur maken. In de piepschuimworkshop kun je aan de slag om je eigen idee om te zetten in een mooi 3D kunstwerk. Wil je liever met stroom en lichtjes aan de gang, dan kan dat in de Led workshop.

Praktisch: Reserveren voor een workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00 uur. Duverltje in een doosje is geschikt voor kids vanaf 9 jaar en de andere twee workshops kunnen kinderen vanaf 6 jaar aan deelnemen. Voor de workshops kan een meerprijs gevraagd worden.

Laatste kans: Quentin Blake in Museum Meermanno

Ben je nog niet gaan kijken bij de tentoonstelling over Quentin Blake in Museum Meermanno? Dan is dit je laatste kans. Het is echt een aanrader om even te gaan kijken, tenminste als je van de boeken van Roald Dahl houdt. De tentoonstelling geeft een heel goed beeld van wat deze illustrator allemaal heeft gemaakt. Wij namen een kijkje en ons verslag lees je hier. Veel plezier!

Naar de film in het Filmhuis

Vandaag brachten wij een bezoekje aan filmhuis Den Haag. Wij zagen de Grote boze vos. Een grappige tekenfilm. Maar in het Filmhuis is meer te zien, bijvoorbeeld Maya de Bij. Ik schreef afgelopen week een blog over de films in het Filmhuis.

Wie niet weg is, is gezien! (6+) in het Korzo Theater

In het Korzo Theater kun je vandaag gaan genieten van een speelse, grappige en ontroerende voorstelling met veel dans, sport en spel. In deze voorstelling wordt verstoppertje gespeeld. Met Josje die van auto’s houdt en met Anton die zich graag als Assepoester verkleedt, met vechtersbaasje Kim en huilebalk Seth die het liefste met Frank speelt omdat hij stiekem een beetje verliefd op hem is. Verstoppen voor de ander, voor de rest. Want niet alleen willen ze niet gevonden worden, ze zijn ook bang om te worden uitgelachen of gepest. Wie niet weg is, is gezien gaat over iets wat we allemaal herkennen: geaccepteerd willen worden. Ook als je denk dat je minder cool bent dan de ander of andere gevoelens hebt dan je vrienden.

Praktisch: Deze voorstelling is onderdeel van het Lentekriebels Festival en is zaterdag en zondag te zien in het Korzo Theater. De voorstelling is beide dagen te zien om 15 uur. Kaarten bestel je op de website van het theater.

Le Marie Marché op Het Plein in Den Haag

Wij zijn al druk aan het nadenken over onze zomervakantie. Wordt het dit jaar Duitsland, Denemarken of misschien wel Frankrijk. Heerlijk struinen ver de markt en de lekkerste en leukste producten vinden. Dat klinkt wel aantrekkelijk. Dit weekend kun je al even een voorproefje nemen van die fijne sfeer. Want op Het Plein vindt vandaag en morgen voor de eerste maal in 2019 de Franse markt Le Marie Marché plaats. Le Marie Marché is dol op streekproducten, eigen ambacht en zelf gemaakte dingen en alles geïnspireerd op die fijne zomerse vakantiesfeer.

Speurtocht: Zoek de lente in Meijendel

De speurtochten in Meijendel zijn een aanrader. Ook deze vakantie hebben de boswachters er weer eentje voor ons uitgezet. Zo ga je anderhalve kilometer op avontuur in de duinen en kom je door het Monkeybos. Onderweg ga je op zoek naar de lente met behulp van een boekje. Kijk goed om je heen en speur naar vogels, klimbomen en jonge blaadjes.

Praktisch: Je kunt de gratis speurtocht ophalen in het Bezoekerscentrum De Tapuit.

Zaterdag

Lammetjes kijken op Boerderij Nellesteijn

Het is weer maart, dus dat betekent dat je op Boerderij Nellesteijn in Wassenaar weer welkom bent om de lammetjes te bekijken. De eerste lammetjes zijn er al, zo lief en klein nog.  Op deze bezoekboerderij ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het is een melkveehouderij (er zijn dus koeien), maar ze hebben ook schapen. In de winkel kun je kaas kopen die van de eigen melk gemaakt is.

Praktisch: De stallen zijn geopend op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Het adres van de boerderij is Maaldrift 6 in Wassenaar.

Hamlet (8+) in de Koninklijke Schouwburg

Hamlet is dit weekend te zien in de Koninklijke Schouwburg. Natuurlijk is dit het zware stuk van Shakespeare, maar dan in een wat frisser jasje. Het zit de Deense puberprins Hamlet namelijk niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat. Dat alles gaat hamlet niet in de kouwe kleren zitten en van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een sombermans met woedeuitbarstingen. En… we verklappen het alvast, bijna iedereen gaat dood….

Let op! Deze voorstelling is vanaf acht jaar. Het theatergezelschap geeft heel duidelijk aan dat het te heftig is voor kinderen jonger dan acht jaar. Houd daar dus rekening mee. Want hoewel ook Hamlet een soort sprookje is, kunnen kids onder de 8 beter deze voorstelling overslaan.

Praktisch: Hamlet is te zien zaterdagavond om 19 uur. De voorstelling is dus niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Wil je naar Hamlet? Bestel dan je kaarten online op de website van het theater.

Fotocredits: Sanne Peper

Open dag Egelopvang

Ook dit weekend kun je weer genieten van de egels in de opvang. Want wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. Daarom is de open dag van de Egelopvang zo interessant. Want hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden.

Praktisch: De open dag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Pony rondrit bij BuytenDelft

Heb jij een paardenjongen of -meisje thuis? Dan is deze tip voor jullie misschien wel leuk. Vandaag kunnen kinderen namelijk een echte tocht op een pony maken bij BuytenDelft. Er wordt  om 11 uur en om 14 uur een ponytocht van 30 minuten georganiseerd. Op de website van BuytenDelft vind je alle informatie.

Carnavalsoptocht in Leidschendam, het Westland en Stompwijk

Ben je een carnavalsvierder? In een aantal plaatsen in onze regio kun je genieten van de optocht. Zo is er een carnavaloptocht in Leidschendam vanaf 11.30 uur. Ook in Stompwijk rijdt er rond 12 uue ene stoet. In De Lier wordt ook gevierd. Daar kun je vanaf 12.45 uur genieten van een bonte stoet. Ook in Wateringen en Poeldijk staan praalwagens klaar voor een ritje. Kijk op de websites van de verschillende carnavalsverenigingen voor de nodige informatie.

Zondag

Opening van het Atlantik Wall Museum – bezoek een bunker

Vanaf dit weekend is het Atlantik Wall Museum weer geopend. Elke zondag kun je ervaren hoe het leven in deze bunker was in de 2e wereldoorlog middels een rondleiding van één van de bevlogen vrijwillige gidsen. Leuk en leerzaam. Wel raad ik je aan om heel kleine kinderen niet mee te nemen. Het is namelijk best wel een heftig uitje.

Praktisch: Zondag is zowel de bunker aan de Badhuisstraat als de bunker in Kijkduin geopend van 11 tot 16 uur. Hier vind je alle info over dit interessante museum.

Aan tafel (2+) in Theater Ludens

In Theater Ludens kunnen de jongste theaterbezoekers genieten van een musikale voorstelling. In deze voorstelling delen spelers en publiek een lange tafel. Daar speelt zich een verhaaltje af over een huis, een gedekte tafel en een belangrijke gast. Over heel veel of te weinig hebben en hebberige taferelen. Over samen en alleen en uiteindelijk toch maar delen. In een decor vol verrassingen wordt verteld, gezongen, geproefd en ontdekt. Deze voorstelling is geschikt voor alle kinderen vanaf twee. Voor iedereen die zijn zintuigen wil gebruiken. Schuif maar aan!

Praktisch: Aan Tafel is zondagochtend om 11 uur te zien in Theater Ludens in Voorburg.  Kaartjes bestel je online op de website van het theater.

Fotocredits: Liselotte Habets

Sportief vermaak bij de Duinrell Fun Run

Zin om met de kids een lekker rondje te rennen? Dan is de Duinrell Fun Run misschien wel jullie uitje vandaag. Want op Duinrell wordt  1 km, 3 km, 6 km en 9 km dwars door het pretpark langs alle bekende attracties en de schitterende natuur gerend. De opbrengst van de run is voor het Ronald McDonald Huis Den Haag en Stichting Opkikker. Door mee te doen aan deze run kunnen ouders met ernstig zieke kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis weer slapen dichtbij hun kind of kunnen de kinderen zelf, et hun gezin een fijne Opkikkerdag ervaren.

Praktisch: Om mee te doen kun je je online inschrijven. Op deze site van Duinrell vind je ook alle informatie. Geen zin om te rennen? Maar wil je wel lopers aanmoedigen. Dan is er een toegangsticket voor introducees.

 

Origami Workshop in het Louis Couperus Museum

Zondag kun je in het Louis Couperus Museum kennismaken met de Japanse papiervouwkunst. Ik had in groep 5 een juf die dat heel graag deed en ons in de klas ook allerlei vouwtechnieken leerde. Als kind vond ik dat echt heel leuk. Je leert dat je met niet al te veel moeite van een eenvoudig vierkant stuk papier leuke en bijzondere figuren gemaakt kunnen worden.

Praktisch: Er is nog plek in de workshop van 16.00 uur. Binnen elke workshop is er plaats voor 15 personen. Kinderen zijn van harte welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene. Kinderen die meedoen moeten anderhalf geconcentreerd kunnen deelnemen. Het is verplicht om te reserveren. Dat kan via info@louiscouperusmuseum.nl. De kosten voor deze workshop, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen €12,50. Kinderen en mensen met een museumkaart betalen €10.

Optimist On Tour in Forum Kwadraat

Volgens mijn kinderen gaat dit het tofste uitje van de vakantie worden: Optimist On Tour. Maar mijn zoon heeft inmiddels ook al negen zwemdiploma’s en vindt zwemmen geweldig. Bij Optimist On Tour ga je een uur survivallen in het zwembad. In een uur doe je vier toffe activiteiten. Zo sla je onder andere om met een zeilbootje, mag je kanovaren en kom je onder een zeil terecht. Overal veilig begeleid door instructeurs natuurlijk. De kids dragen ook een zwemvest.

Praktisch: Optimist On Tour is zondag in Zwembad Forum Kwadraat in Voorburg. Er zijn nog plekken voor de ronde van 15.20 uur en die van 16.30 uur. Inschrijven is verplicht en doe je op deze website van het Watersportverbond.

Optimist

Grote Strandschoonmaak

Omdat we allemaal graag op een schoon strand zitten, maar misschien nog belangrijker omdat we de oceanen niet willen vervuilen met al ons plastic is er komende zondag een strandschoonmaak. Dit wordt georganiseerd door GroenLinks, dus bereid je net voor de verkiezingen voor om niet alleen schoon te maken, maar ook iets over deze partij te horen. De route start om 10.30 uur bij Aloha Beach en eindigt om 15 uur in Wassenaar. Wil je meedoen, houd er dan rekening mee dat je niet op het beginpunt eindigt.

Peter en de wolf en wetenschap in de Stadsgehoorzaal Leiden

In de Leidse Schouwburg kun je zondag genieten van Peter en de Wolf, het beroemde muzikale sprookje van componist Sergej Prokofjev. Maar dit is niet de klassieke versie van dit sprookje, het wordt verteld door de jonge bioloog Auke-Florian Hiemstra van Naturalis.

Zoals bekent gaat het sprookje over Peter. Hij gaat alleen op avontuur en komt een wolf tegen. Maar wist je dat dat in Nederland ook echt kan gebeuren? Want ook in Nederland worden steeds vaker wolven gespot. Tijd om je eens te verdiepen in de wolf. In menig sprookje speelt hij de slechterik, maar is hij dat wel echt?

Het belooft een voorstelling te worden, waarin wetenschap, sprookjes, het nieuws en muziek met elkaar gemixt worden in een verrassende versie van Peter & de Wolf!

Praktisch: Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Je bent zondag om 11 uur en om 14.30 uur welkom voor deze speciale voorstelling in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Kaartjes koop je op de website van het theater.

Workshop: Maak je eigen film in het Filmhuis

Als laatste sluit ik af met een toffe workshop waar voor zondag nog kaarten beschikbaar zijn. In het Filmhuis kun je je eigen Stop Motion Film maken. Dat is zo’n film die bestaat uit poppetjes of figuren die steeds een fractie verder op de foto worden gezet. Door alle foto’s snel af te spelen krijg je een film. En dat kunnen kinderen zondag zelf gaan doen. ?Met behulp van foto’s, folders, posters, een camera en een computer leer je hoe je een stop motion filmpje maakt.

Praktisch: Deze workshop start zondag om 12.30 uur. Aanmelden is verplicht en doe je via de website van het Filmhuis. Veel plezier.

Fotocredits: Filmhuis Den Haag

Natuuravontuur bij Pluk Den Haag

Dit weekend kunnen kinderen de natuur verkennen. Lekker met je voeten in de modder en genieten van kleine beestjes of juist van mooie vogels. De natuur is een groot avontuur. Wil je ook dat je kinderen de natuur als een avontuur gaan zien? Ga dan op Natuuravontuur van de IVN bij Pluk. Deze middag is voor alle kinderen die wel eens in de natuur op avontuur willen, zich verbazen. Vandaag gaan IVN-natuurgidsen met de kinderen op pad: het thema van deze maand is Uit Vogelen.

Praktisch: Om mee te doen aan dit Natuuravontuur kun je vanaf kwart over één een deelnamesticker ophalen. De excursie start om half twee met het openingsverhaal, waarna het avontuur tot ongeveer kwart over drie duurt.
De excursie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het Natuuravontuur vindt plaats bij Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat 1184a in Den Haag.

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 2 en 3 maart – Alaaf! Het weekend is begonnen

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart