Weekendtips voor het eerste weekend van de zomervakantie – 20 en 21 juli

Dit weekend

Door Willemijn – Hoera de zomervakantie is begonnen. Zes weken vrij om leuke dingen te doen. Daar kun je dit weekend mee beginnen, want er is weer van alles te doen vandaag en morgen. Theater in de open lucht, workshops in musea, paarden en een toffe stormbaan. Lees snel verder voor de leukste weekendtips in en om Den Haag. Wil je weten wat wij gaan doen? Kijk dan eens op mijn instagram pagina. Fijn weekend!

Zaterdag

Jazz in de Regentes

Vandaag kun je op het Koningsplein deelnemen aan een heel vol en leuk kinderprogramma van Jazz in de Regentes. Van 11 tot 17 uur staat het volledig in het teken van de kids. De dag start (om 11 uur) met een lesje ochtendgymnastiek. Daarna een gezamenlijk ontbijt. Vanaf 12 uur starten er allerlei workshops, zijn er optreden voor en door kids, versier je je eigen pannenkoek, waag je een dansje en maak je zelf muziek.

Praktisch: Jazz in de Regentes Kids is vandaag van 11 tot 17 uur op het Koningsplein. Na 17 uur gaat het feest gewoon door, maar is het programma afgestemd op volwassenen. Kids mogen natuurlijk gewoon blijven. Entree is gratis en je bent welkom op het Koningsplein.

Opening Hallo Rembrandt! in het Mauritshuis

In het Mauritshuis kun je vanaf vandaag met de kinderen meer leren over Rembrandt. Hier openen ze namelijk vandaag de nieuwe tentoonstelling. Hallo Rembrandt!. Dit belooft een doe-tentoonstelling speciaal voor families met kinderen van 3 tot 11 jaar te zijn. In een interactieve tentoonstelling komen jong en oud meer te weten over de beroemde schilder. En natuurlijk kun je zelf ook aan de slag om te laten zien dat jij een echte Rembrandt bent.

Praktisch: De tentoonstelling opent vandaag en blijft de hele zomervakantie geopend. Heb je dus vandaag geen tijd, dan kun je prima een ander moment een bezoekje brengen. In het Mauritshuis is de entree gratis voor iedereen tot en met 18 jaar. Volwassenen betalen wel entree of gebruiken hun Museumkaart.

Aardbeien en kersen plukken bij Framblij

Zin om lekker zomerfruit te plukken? Dan kun je vandaag terecht bij Framblij. De pluktuin in Monster waar je nu voornmelijk terecht kunt voor aardbeien en kersen. Bramen en frambozen zijn er ook. Volgens een ranja en rosé lezeres hebben ze hier de allerlekkerste kersen van Nederland. Het is een erg leuk uitje, ranja en rosé schreef er al een blog over.

Praktisch: Je kunt hier vandaag tussen 10 en 12 uur komen plukken. Je vindt Framblij aan de Zwartendijk 11 in Monster.

Sporten op de Leyweg

Sporten de kinderen graag? Wil je ook eens iets anders proberen, dan is dit sportevenement op de Leyweg misschien wel tof. Samen met andere kinderen sport je, verzamel je stickers en maak je kans op vette prijzen! Deze zaterdag kun je diverse sportieve spelletjes uitproberen, is er een bootcamp en kun je meedoen aan een hockey training.

Praktisch: De zomerspelen zijn tussen 12 en 16 uur. Om mee te doen haal je een sportpas op bij het Speelhonk. Bij elke activiteit kun je een sticker verdienen voor de sportpas.

Zondag

Open dag ADO Den Haag

Ben jij een voetballer? Of heb je kleine voetballertjes thuis? Dan is zondag jullie dag. Want dan kun je een kijkje gaan nemen bij ADO Den Haag. Tijdens deze jaarlijkse Open Dag  wordt in en rondom het Cars Jeans Stadion weer van alles georganiseerd voor jong en oud! Zo kun je kennismaken met de nieuwe selecties, want de mannen én vrouwen zullen worden gepresenteerd. Maar ook op het plein zijn leuke activiteiten, vooral veel springplezier voor de kids. En een dagje ADO is natuurlijk niet compleet zonder ook met jouw helden op de foto te zijn geweest.

Popconcert voor de allerkleinsten – Dirk Scheele in het Zuiderparktheater

Het is dat peuters nog niet gevoelig zijn voor posters boven hun bed van bekende mensen. Anders zou Dirk Scheele mening kinderkamer sieren. Dirk weet namelijk van elke voorstelling een echt feest te maken. Natuurlijk doet hij dat met grote hits zoals Ik zag 2 berenOp een grote paddenstoel en De wielen van de bus. En wat dacht je van Hoofd, schouders, knie en teen in een rockversie en In de maneschijn in een fluisterversie? Maar Dirk speelt ook een paar nieuwhollandse liedjes of maakt samen met de kinderen in het theater een eigen kinderhit.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag om 11 uur en duurt een uur. Kaarten zijn te koop via de website van het theater. De toegang is 9,75 per persoon. Kom je met 4 personen dan is een familieticket goedkoper. De toegang is inclusief een consumptie. Koop je een kaartje aan de deur, dan betaal je 1 euro extra per persoon.

Sporty spice – Zondag in ’t Park in Zoetermeer

Zondag in ’t Park is een relaxed zomerevenement in Zoetermeer. Dit weekend Zondag in ’t Park lekker sportief, met het thema Sporty Spice in het Park. Kom daarom de sportieve modus naar ’t Park… je wordt zeker uitgedaagd om lekker mee te bewegen en een dansje te wagen.  Met een lach op je gezicht springen en met met beenwarmers aan swingen. Met een handicap sjoelen of pingpongen met een twist.

Praktisch: Ook deze zondag in ’t Park is weer in het Nicolaaspark in Zoetermeer. Het begint zondag om 13 uur en duurt tot 2 uur.

Maak een zonnebeestje bij Science Centre Delft

In Science Centre Delft wordt weer fijn geknutseld. En daar weten de technische studenten wel hoe je echt moet knutselen. Zondag kun je een zonnebeestje maken. Ontwerp en bouw hem helemaal zelf. Zoals een echt beestje, kan deze ook lopen. De weersvoorspelling ziet er goed uit, lekker veel zon de komende dagen om je beestje te laten lopen.

Praktisch: Science Centre Delft vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt gedurende de hele dag gegeven, de eerste sessie start rond 12:00 uur. De workshop kost € 6,50 bovenop de toegang van het museum. Museumkaart is hier geldig. Deze workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar

Zaterdag én zondag

Spingkussenstormbaan in Zoetermeer

In Zoetermeer staat dit weekend en komende week de langste springkussenstormbaan van Zuid Holland. Maar liefst 400 meter lang klimmen, klauteren, springen, vallen en opstaan.

Praktisch: De Stormbaan staat achter het terrein van Gamecity bij de Oostweg in Zoetermeer. Een kaartje kost 9,50 per persoon. Hiervoor kun je 3 keer de stormbaan doen. Kaartjes kun je het best even online reserveren.

Schatzoeken tijdens een Trashure Hunt

Trashure Hunten is ‘schatzoeken’ op het strand. En dan niet met een metaaldetector zoeken naar glimmende en waardevolle spullen. Tijdens een Trashure Hunt ga je op jacht naar afval. Want de dingen die mensen op het strand achterlaten kun je nog prima gebruiken als grondstof voor een kunstwerk, zoals ook JoJo de Bultrug is gemaakt van afvalflesjes. Je kunt natuurlijk ook deelnemen omdat het zo lekker opruimt. Immers: een schoon strand willen we toch allemaal?

Praktisch: TrashUre Hunt daagt iedereen uit om deze zomer mee te en het strand te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan een schoon strand. Er wordt elke dag gehun bij laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in). Volgens mij is de wandeling zatedag om 14.30 uur en zondag om 15 uur. Check deze Facebook pagina voor de exacte tijden.

Stompwijkse paardendagen

In Stompwijk kun je dit weekend je paardenhart ophalen. Hier zijn namelijk traditionele paardendagen. Zo is er zaterdag een springwedstrijd en een landleven fair, waar verschillende kinderactivieteiten zijn. Zondag kun je genieten van een speciaal horseboardingoptreden en is er een ponyrennen. Kinderen kunnen zondagmiddag ezeltje komen rijden.

Praktisch: Zaterdag en zondag zijn twee heel diverse programma’s. Kijk dus snel wat jij leuk vind op de website van de  Stompwijkse Paardendagen. Veel plezier.

Kinderstoomdagen – Stoomtrein Katwijk – Leiden

Stoomtrein Katwijk Leiden is een museum waar je van alles kunt leren over stoom-en dieseltreinen. En je mag bijna overal op- en aanzitten. Tijdens de special kinderstoomdagen dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje te rijden. Dit weekend krijg je als kind ook de gelegenheid om naast de machinist mee te rijden op een echte stoom- of motorlocomotief. Je kunt zelfs onder begeleiding een echte hijskraan bedienen van een werktrein. Aan de knutseltafel kun je met papier, schaar en stiften aan de slag. Een heel leuk dagje uit voor jong en oud.

Praktisch: Stoomtrein Katwijk-Leiden is zowel zaterdag als zondag open van 10.30-16.30.  Je vindt het museum aan het Valkenburgsemeer. Museumkaart is helaas niet geldig.

Vakantiefilms bij Filmhuis Den Haag

Even zin om weg te zakken in een comfortabele bioscoopstoel? Ga dan deze zomervakantie – of dit weekend – naar het filmhuis. Daar draaien drie heerlijke kinderfilms: ‘Casper en Emma op jacht naar de schat’, ‘Mia en de witte leeuw’ (9+) en ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’. Kinderfilms kosten deze vakantie slechts 5 euro per kind. Kijk hier voor actuele filmtijden.

Bloemen plukken bij De Pluktuin Noordwijkerhout

Dit weekend is weer het eerste weekend dat je kunt gaan bloemen plukken in Noordwijkerhout. Achter een woonhuis vind je een pluktuin waar je met de kids welkom bent om te eigen bod te plukken. De bloemen kosten 1 euro per 3 stelen. Ben je klaar met plukken, dan hangt er een spaarpotje waar je gepast, met cash, je bloemen afrekent.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart