Wat een weekend – heel veel tips voor 21 en 22 april

Dit weekend

Door Willemijn – Dit weekend is het strandseizoen officieel geopend. Het weer werkt vreselijk mee, dus dat is een goede reden voor een bezoek aan Scheveningen of Kijkduin dit weekend. Maar er is nog zoveel meer. Kijk hier naar de leukste weekendtips in de regio. Veel plezier en leg de ranja en rosé maar koud!

Zaterdag

Schatten aan de Vliet in Leidschendam Voorburg

Leidschendam-Voorburg is klaar het voorjaar en de zomer. Dat wordt gevierd op zaterdag 21 april. Historische figuren rijden dan per koets door de gemeente tijdens de Erfgoed dag ‘Schatten aan de Vliet 2018’. Op deze dag kun je veel cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg gratis bezoeken. Zo kun je een bezoek brengen aan Molen de Vlieger of Houtzaagmolen De Salamander, waar ze speciale kleurplaten hebben. Bezoekers kunnen gratis mee met historische bussen of per schip met de Ooievaart van Voorburg naar Leidschendam. Ook museum Swaensteijn en museum Huygens Hofwijck zijn open en kosteloos te bezoeken.

Springkussenfestival in Wateringen

Vandaag kun je in Wateringen letterlijk het voorjaar in springen. Daarom wordt Het Vliethof vol gezet met springkussens. Voor iedereen is er wel een springkussen. Een heuse stormbaan, een piratenschip, een klimtoren alles kan en het feest is voor jong en oud. Een lekker hapje en drankje hoort natuurlijk ook op een festival. Rond de kussens zullen verschillende kraampjes staan. Voor de toegangsprijs van € 2,- mag je heerlijk komen springen.

Boom klimmen bij de Boomtoppers in de Zandspeeltuin (Den Haag)

Niemand wordt groot zonder in een boom te klimmen. Zaterdag kunnen kinderen van 7 tot 99 klimmen onder professionele begeleiding. Want in de Zandspeeltuin staan de Boomtoppers zaterdag klaar om je te laten klimmen. Een van de bomen in deze speeltuin is heel geschikt om te klimmen. Dit jaar hebben we nog niet geklommen, maar vorig jaar zomer zijn we wel geweest. Het is echt een heel leuk uitje. Inmiddels weten meer mensen dat, reken er dus op dat het druk is. Kom dus op tijd en sta vooraan als het om 12 uur begint.

Het Bakbeest in Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is altijd een goed idee. Voor kinderen vanaf 5 jaar is het Poppentheater een leuke, maar ook spannende activiteit. Vandaag speelt Het Bakbeest. In deze voorstelling moet bakker Bram een groot verjaardagskrentenbrood voor de Koning bakken. Een eervolle opdracht en de bakker heeft dan ook erg zijn best gedaan. ’s Nachts komt een Bakbeest de winkel binnen en steelt het brood. Maar Wasco de Wasbeer komt de dief op het spoor met de hulp van Bianca het Witte Wief en Pepijn het Moeraskonijn Hij sluit vriendschap met het Bakbeest en bezorgt hem een toepasselijk baantje!

Praktisch: Wil je hier naartoe, ga dan snel naar de site van Kooman’s Poppentheater om je kaarten te bestellen. Kooman’s poppentheater vind je op de Frankenstraat 66 in Den Haag.

Fotocredits: Kooman’s Poppentheater

Bloemencorso in de Bollenstreek

Vandaag is hét feest van de Bollenstreek. Van Noordwijk naar Haarlem rijdt namelijk het Bloemencorso weer met prachtig versierde wagens en auto’s. De wagens zijn allemaal versierd met bolgewassen en lentebloemen die nu zo mooi in deze streek groeien. Rond half 10 vertrekken ze uit Noordwijk en pas om 20 uur zijn ze in Haarlem. Daarnaast staat een gedeelte van de wagens zondag op de Noordwijkse Boulevard. Wil je weten hoe de wagens rijden en waar ze om welke tijd zijn? Kijk dan op deze site met de gehele route.

Boekenmarkt (Anglican Church of St. John and St. Philip)

Zaterdag van 10-15 uur is er een grootse boekenmarkt met duizenden tweedehands boeken bij de Anglicaanse kerk in de Indische buurt. Daarnaast zijn er koffie, thee en Engelse cakejes voor het goede doel. Terwijl jij lekker snuffelt naar mooie (kinder) boeken kunnen je kids heerlijk spelen in de tegenover gelegen zandspeeltuin – ‘e’en van de leukste van Den Haag.

Koningskermis (Malieveld)

Ook dit jaar is de jaarlijkse Koningskermis weer neergestreken op het malieveld. Met heel veel leuke kinderattracties en -rides. En dit jaar een meesterlijk groot reuzenrad wat uitzicht biedt over heel Den Haag en omstreken.

Zondag

Roofvogelshow bij Avonturia

Zondagmiddag vindt er bij Avonturia een superspannende en leerzame activiteit plaats. Dan komen twee valkeniers langs om samen met hun roofvogels en uilen een spectaculaire show neer te zetten. Tijdens de show vliegen uilen, valken, gieren en zelfs zeearenden hoog boven het publiek om in de lucht en mooiste en moeilijkste capriolen uit te halen.

Praktisch: De valkeniers geven drie shows, om 12.30 uur, om 14 uur en om 15.30 uur. Je bent van harte welkom om te komen kijken. De toegang is gratis.

Het sprookje van Peer Gynt

In het fijne Zuiderstrandtheater kun je zondag terecht voor een prachtige voorstelling van Het Residentie Orkest, namelijk Het sprookje van Peer Gynt.

Peer is eigenwijs, héél eigenwijs. Hij doet alles wat niet mag en beleeft de gekste avonturen. Hij kan het hardste weglopen van iedereen. Maar als je altijd je eigen gang gaat, is er dan nog wel iemand die hoopt dat je terugkomt en op je wacht? Laat je meenemen door het orkest, de prachtige muziek, een verteller én bijzondere beelden. Ze vertellen je het verhaal van Peer Gynt.

Praktisch: De voorstelling is zondag om 11 uur. Het is bijna uitverkocht, maar ik zag dat er nog enkele kaarten beschikbaar zijn. Wil je naar deze voorstelling bestel dan snel kaarten via deze link.

Fotocredits: Zuiderstrandtheater

Diep in de zee in Filmhuis Wassenaar

In de bibliotheek in Wassenaar hebben ze naast heel veel boeken ook een klein filmtheater gemaakt. Zondag draait hier een kinderfilm, namelijk Diep in de Zee. In deze film daal je af naar grote diepte en ontmoet je de eigenwijze octopus Diep. De mensheid heeft de aarde al lang verlaten en het land is onder water komen te staan. De rebelse Diep is reuze benieuwd naar wat er buiten de grot te beleven valt. Samen met zijn twee beste vrienden, een brutale garnaal en een wat domme zeeduivel, gaat hij tegen de regels in op ontdekkingstocht. Wat begint als een onschuldige middag verandert al snel in een grote ramp….

Praktisch: Deze spannende film is voor alle leeftijden. Ik vind de materie wel een beetje ingewikkeld voor kleine kinderen. Je kunt de film zondag om 13 uur gaan zien in het filmtheater Wassenaar. Kaarten en informatie vind je online.

21 en 22 april - diep

Broemm in Theater Ludens

In Theater Ludens speelt zondag de voorstelling Broemm. Dit is een mix van diverse theaterdisciplines zoals dans, theater, clownerie en poppenspel speciaal voor kinderen van 3 jaar en ouder.

Praktisch: De voorstelling is zondag om 11 uur. De leeftijdindicatie is drie jaar en ouder. Wil je naar deze voorstelling bestel dan snel kaarten via deze link.

Fotocredits: Theater Ludens

Korren in de Haven van Scheveningen

Zondag kun je een leuke en voor kinderen spannende excursie doen van het IVN in de Haven van Scheveningen. Bij laagwater kun je uitgebreid struinen tussen de stenen van het Zuidelijk Havenhoofd. En dan vind je de mooiste schatten. Tijdens deze excursie wordt in ‘de oksel’ van het havenhoofd ook gekord met een garnalennet. Korren is met een net op het ondiepe stuk van het water over het zand schuiven om allemaal kleine beestjes te vangen. Een erg leuke excursie voor kinderen.

Praktisch: De excursie begint om 14 uur bij Zuidelijk havenhoofd, Strandopgang einde Houtrustweg Den Haag. Het duurt ongeveer anderhalf uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en je hoeft je niet aan te melden.

Lentefeest bij Strandpaviljoen Zuid

Strandpaviljoen Zuid vinden wij een van de fijnste strandtenten in Den Haag. Je kunt hier normaal fijn zitten en lekker eten. De sfeer is top, ook voor kinderen een fijne plek. Het echte strandgevoel. En dat vieren ze zondag met een lentefeest. Voor ouders een leuke markt, goed eten, fijne muziek en voor kinderen een kidscorner en lekker trashure hunten.

21 en 22 april - zuid

BuytenBeleef Festival

In Delft bij kinderboerderij BuytenDelft vindt zondag een heel leuk festival plaats. Speciaal voor kinderen zijn er voorstellingen, knutselworkshops, meespeeltheater en vossenjacht. Je kunt de hele dag door gaan genieten van heel veel leuks. Je kunt stokpaardjes knutselen, windmolens maken, waterdrums bespelen, op expeditie in de natuur gaan, kijken naar de belevingswereld van twee slakken of genieten van Diabolo acts. En dat is niet alles, slechts een kleine selectie. Kortom een dag boordevol plezier op de boerderij en in de waterspeeltuin.

Praktisch: De dag duurt van 11 tot 17 uur en is geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Kaarten kosten 7,50 per persoon. Let op! Je kunt geen kaarten aan de poort kopen, die moet je vooraf (dus zaterdag) kopen bij de boerderij. Voor het totale programma kijk je hier.

Fien en Teun in de Leidse Schouwburg

Fien en Teun zijn zondag in Leiden, namelijk in de Leidse Schouwburg. Het gezellige tweetal gaat ook vandaag weer, samen met Sita leuke avonturen beleven op de boerderij. Voor en na de voorstelling kunnen de kinderen zich vermaken tijdens de ‘Boerderij Experience’ in de foyer. Hier kunnen ze al spelenderwijs van alles ontdekken over het leven op de boerderij. Natuurlijk komen Fien & Teun na afloop van de voorstelling ook naar de foyer voor een foto!

Praktisch: De voorstelling begint om 13.30 uur. Kaarten zijn online te koop op de site van het theater.

Fien en Teun

Fotocredits: Van Hoorne Entertainment

Earth Day in het Rietveld Theater in Delft

Wil je de kinderen wat bewuster met de aarde om laten gaan. Of ben je zelf geïnteresseerd in de aarde en hoe we haar nalaten. Dan moet je echt Earth Day in het Rietveld theater in Delft bezoeken. Gedurende de dag staat de aarde centraal, want 22 april is de Dag van de Aarde. Kinderen kunnen iets leren tijdens de speciale kinderlezingen over het imiteren van de natuur of over plastic soep. Of je bezoekt de film De wilde stad met het hele gezin. Voor het hele programma en kaarten kijk je hier.

Dijken bouwen in Delft

Het is weer mooi weer, de temperatuur is bijna zomers en dat betekent dat ze bij Science Centre Delft weer workshops hebben met water! Zondag is er een workshop dijken bouwen in de binnentuin. Je leert hoe je een stevige dijk bouwt en kunt je eigen dijk ontwerpen, bouwen en testen. Mocht het weer toch niet zo mooi zijn, dan kunnen de kinderen in het Biolab met de microscoop een duik onder water nemen. Met de microscoop gaan de kinderen zoeken naar de beste en meest onverwoestbare overlevers van onze planeet: beerdiertjes. Zelfs in de ruimte overleven deze stoere dieren.

Praktisch: De workshops zijn gratis, maar soms is het misschien even wachten op een plekje. De workshop dijken is voor kinderen vanf 6 jaar en de workshop microscopie vanaf 8 jaar (onder begeleiding van ouder).

Flinke Familie Fietstocht in Leiden

Op zondag kun je deelnemen aan een gratis Flinke Familie Fietstocht door de Leidse regio. Een prima activietit lijkt mij met dat mooie weer. De start en finish zijn in De tuin van de smid. Alle (jonge) deelnemers worden beloond met een ijsje. De tocht is ca 20 km en duurt ongeveer anderhalf uur. Je komt langs de hoogtepunten in de Fietsmetropool en doet en passant Swetterhage in Zoeterwoude aan, waar plaatjes worden gedraaid en knutselactiviteiten plaatsvinden

Praktisch: Opgeven is niet noodzakelijk. Je bent van harte welkom om 14 uur bij De tuin van de smid om mee te fietsen. Meer informatie vind je hier.

21 en 22 april - fietsen

Fotocredits: Facebookpagina Tuin van de smid

Zaterdag en zondag

Rikkie de Ooievaar in Filmhuis Den Haag

In het fijne Filmhuis draait zaterdag en zondag de film Rikkie de Ooievaar. Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars, daarom denkt hij dat hij er zelf ook een is.

Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is. Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is, maar een machtige mus…

 

14 en 15 april Rikkie

Fotocredits: Filmhuis Den Haag

Tulpen plukken in Noordwijkerhout

In Noordwijkerhout heb je een prachtige pluktuin. En die is het hele weekend weer geopend van 10 uur tot 20 uur. Eelke schreef er een blog over, dus lees snel wat zij van deze activiteit vond.

 

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding  voor vermelding in deze weekendtips. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart