Weekendtips 22 & 23 juni – Hijs de zeilen voor een bomvol weekend!

Dit weekend

Door Willemijn – De zomer is begonnen en dat is dit weekend wel te merken. Want wow, wat een weekend hebben we voor de boeg. Niet alleen qua weer, maar zeker ook qua uitjes. Er is namelijk echt heel veel leuks te doen. Ook wij gaan dit weekend genieten. Wil je zien wat wij doen? Volg ranja en rosé dan ook op Instagram. Kijk snel in onderstaand overzicht voor de leukste uitjes, markten, festivals en meer. Veel plezier!

LET OP: Hieronder lees je eerst de tips voor zaterdag + zondag (activiteiten op beide dagen) en daaronder de losse tips voor achtereenvolgens alleen zaterdag of alleen zondag.

Beide dagen

Sail op Scheveningen

Zonder twijfel hét event van dit weekend – en misschien wel van dit jaar – is Sail op Scheveningen. In de havens van Scheveningen vind je meer dan 20 prachtige ‘tall-ships’. Majestueuze zeilboten die adembenemend mooi zijn. En ook op de kademuren is van alles te doen. Klim aan boord (gratis) of vaar mee (betaalt) en ervaar Sail van dichtbij. Meer over dit bijzondere evenement lees je in mijn blog die ik er eerder deze week over schreef.

Circus in Wassenaar

Wat is er nu feestelijker dan de zomer starten in het circus? Leuk voor jong en oud. In Wassenaar staat zaterdag en zondag Circus Renz International. Een heerlijk circus met een wervelende voorstelling, leuk voor het hele gezin. Ranja en Rosé bezocht hem vorig jaar; lees hier ons verslag.

Praktisch: Er is zaterdag een voorstelling om 19 uur. Zondag ben je om 14 uur welkom voor de show. Tickets koop je online of (met cash; geen PIN) aan de kassa van het circus.

Sint Jans Feest in Archeon

Archeon is met mooi weer een aanrader. Dit weekend staat De Middeleeuwen centraal. Dit weekend staat namelijk in het teken van de Zonnewende, het feest van Sint Jan. Een weekend vol muziek, zang en bloemen. De inwoners van Gravendam spelen traditionele muziek op traditionele instrumenten en de broeders leiden een processie door de straten.

Archeon

Fotocredits: Website Archeon

Mooi Weer Spelen in Delft

De Mooi Weer Spelen is een gezellig straattheater festival in Delft. Op en rond de Grote Markt kun je je laten verrassen door straattheater, acrobatiek, street comedy, dans en muziek uit binnen- en buitenland. De hele dag kun je meedoen met circusworkshops, je laten schminken of je verkleden in iemand uit de Gouden Eeuw. Zondag staat Repair Kid ook weer klaar voor de kids of kunnen ze knutselen met hout.

Praktisch: Zaterdag en zondag vanaf 12 uur. Zaterdag gaat het tot laat door. Zondag eindigt het festival om 17 uur. De locatie is het centrum van Delft, maar voornamelijk op  en rond de Grote Markt. Kijk hier voor meer informatie.

Foodstock in Voorburg

Houd je van lekker eten? En hou je van genieten van muziek en vermaak in het park? Kom dan dit weekend naar Foodstock. Ook dit jaar diet het foodstock festival Voorburg weer aan. Het hele weekend vind je in hier allerlei leuke en mooie foodtrucks en is er muziek door DJ’s en artiesten.

Praktisch: Je vindt Foodstock in het Noteboompark in Voorburg, zaterdag vanaf 14.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur. De toegang is gratis.

Zaterdag

Scheveningse dag in Muzee

Bij Muzee wordt een Scheveningse dag georganiseerd. Hier vinden demonstraties plaats van oude ambachten, zoals haringsnijden, kettelen, netten boeten, netten breien, tonnen kuipen en makreel roken. Naast deze demonstraties is er een gezellige markt met veel kraampjes. Uiteraard is er ook allerlei lekkers en kun je verschillende Scheveningse lekkernijen proeven. Ook kun je gedurende de dag genieten van een Shantykoor, Zingende Zeelui, een popkoor en een Scheveningse band. Speciaal voor de kinderen staat er een grabbelton en is er poppenkast en een springkussen. Natuurlijk is er ook iemand om de kinderen prachtig te schminken.

Praktisch: De Scheveningse Dag wordt om 11.00 uur geopend door burgemeester Pauline Krikke. Muzee is het museum van Scheveningen en vind je aan de Neptunusstraat. Vandaag is de toegang tot het museum voor iedereen gratis en bezoek je dus ook even de tentoonstelling Save Our Seas.

Muzee

Paardendag in Leidschendam

In Leidschendam kun je vandaag kennismaken met paardrijden. Op manage Hestar organiseren ze de hele dag van allerlei leuks. Iedereen is welkom om hoefijzer te versieren, paarden te poetsen, een rondje te rijden of te springen op het springkussen. Ook is er de hele dag van alles te zien in verschillende demonstraties. Op de markt is allerlei paardenmoois te zien en worden pannenkoeken gebakken. Dus ben je dol op paarden of wil je eens een kijkje nemen op een manege. Dit is je kans.

Praktisch: De Paardendag vindt plaats tussen 10 en 16 uur op manage Hestar, Ruysdaellaan 3 in Leidschendam. De toegang is gratis, wel worden strippenkaarten verkocht om deel te nemen aan de activiteiten.

Kofferbakmarkt bij Ock

Bij Brasserie Ock vindt een kofferbakmarkt plaats. Tijdens zo’n markt zetten mensen de kofferbak van hun auto open en alles wat daarin ligt is te koop. Ook is er een kinderrommelmarkt. Dus heb je nog mooie kinderspullen die je wilt verkopen of wil je de kinderen zo net voor de zomer verwennen met iets leuks? Neem dan een kijkje bij Ock en geniet daarnaast ook van het prachtige landgoed en de brasserie.

Praktisch: De kofferbakmarkt begint om 10 uur bij Brasserie Ock.

Toverbosch Midzomerviering

Bij het Toverbosch in Mariahoeve wordt het midzomerfeest gevierd. Hier kun je stilstaan bij de veranderende natuur van de lente naar de zomer. Ook deze seizoensviering komen we weer fijn samen om de veranderende natuur te vieren. Bij het Toverbosch wordt het midzomerfeest gevierd met het maken van bloemenkransen, een vuurtje en samen lekker eten Neem allemaal iets lekkers mee, dan is er voor iedereen voldoende.

Praktisch: De viering in het Toverbosch is zaterdag van 14 uur tot 16 uur. Het Toverbosch vind je op Vlaskamp 1A, op de grens tussen Mariahoeve en Bezuidenhout. De ingang is tussen het zwembad en het politiebureau.

Zondag

Jacobafestival in het Jacobahof

De Jacobahof is een van onze recente ontdekkingen in Den Haag. En wat voor een. Een heerlijke binnentuin met dieren en een speeltuin. Dit weekend zeker een bezoekje waard, want hier vieren ze feest. Op het Jacobafestival kun je genieten in de Theetuin of de smoothiebar, kijken naar een musicalvoorstelling, de straat versieren met stoepkrijt, struinen over een marktje en circusartiest worden bij Circaso.

Praktisch: De Jacobahof vind je in de Hillegondastraat 10 in Den Haag. Het festival begint om 13 uur en eindigt om 16 uur. Iedereen is welkom om hier een kijkje te nemen.

Jacobahof

TrashUre Hunten op het strand

Zondag kun je met TrashUre Hunt weer gaan schat zoeken. Je zult zeker heel veel moois vinden op het strand tijdens het jutten, maar misschien heb je geluk en vind je een echte schat. Iedereen is welkom vanaf 13.00 uur bij het Visservrouwtje op de Boulevard. Het hunten duurt ongeveer tot 15 uur. Deelname is gratis.

Zomerfestijn Wateringse Veld

Zondag kun je een kijkje gaan nemen op het zomerfestijn Wateringse Veld . Hier zijn diverse gratis sport en spel activiteiten te doen voor kinderen en hun (groot) ouders. Zo kun je springen op een bungee trampoline, rodeo paard rijden, voetbal dart spelen, een stormbaan bedwingen, lekker klimmen, meedoen met een hockey clinic, Koreaanse zwaardkunst oefenen of boksen, Natuurlijk zijn er ook lekkere hapjes en is er gezellige muziek. Het lijkt mij zlef een beetje flauw, maar voor de kids waarschijnlijk waanzinnig leuk: dit jaar is er een Minions Banana Show, speciaal voor kids.

Praktisch: Het Zomerfestfijn Wateringse Veld is in het Vlietpark (Santiagosingel te Hoge Veld).  Je bent welkom tussen 10 en 15 uur.

Bijzonder dierenleven op landgoed Ockenburg

Er leven verrassend veel dieren en diertjes op Landgoed Ockenburgh. Je moet soms wel heel goed opletten om ze te zien. Zondag organiseert het Zuid-Hollands Landschap een excusrsie voor het hele gezin. De gidsen helpen je om de kleine diertjes te vinden en te bekijken tijdens een wandeling over dit bijzondere landgoed.

Praktisch: De excursie is zondag 23 juni van 10 tot 12 uur. Om deel te nemen aan de excursie meld je je aan op de website van het Zuid-Hollands Landschap. Daar staat alle informatie. Deelname kost 8 euro voor een volwassene en 3 euro voor een kind.

Schaapscheren in Meijendel

Als kind heb ik wel eens gezien hoe een schaap geschoren werd. Behoorlijk indrukwekkend hoeveel wol er van zo’n schapenlijf komt. En natuurlijk leuk om te zien hoe de schaapscheerder dat doet. Wil jij de kind dat ook eens laten beleven, dan moet je dit weekend een bezoekje brengen aan Meijendel. Daar worden de schapen geschoren. Ook is de herder aanwezig en kun je alle vragen over de schapen, de hond of over natuurbeheer stellen. Ook kun je een armbandje vilten van echte schapenwol. Een activiteit om met het hele gezin gezellig naar toe te gaan.

Praktisch: De schaapscheerder komt zondag om 11 uur. Met mooi weer is het meestal druk in Meijendel en dan is er onvoldoende parkeergelegenheid. Kom dus bij voorkeur op de fiets of kom vroeg.

Proef de wijk in het Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is een van de lekkerste wijken van de stad, Veel restaurantjes en en lunchrooms zijn hier te vinden. Zeker ook plekken waar je met kinderen terecht kunt. Zondag kun je kennis maken met de Zeehelden-horeca. Ruim 20 restaurants en lunchrooms presenteren én serveren hun signature dishes op het Prins Hendrikplein. Dat verandert dus in één groot en gezellig openluchtrestaurant, waar je kleine hapjes kunt proberen of een hele maaltijd mixt & matcht. Of je nu gaat voor het betere Oosterse gevoel of je liever laat verleiden door de geur van langzaam geroosterd vlees. Voor iedereen is er wel iets lekkers.

Maak je eigen Mr Robotto in Science Centre Delft

Science Centre Delft weet elk weekend weer een leuke workshop neer te zetten voor kids. Zondag kunnen kinderen knutselen aan hun eigen robot broche, ofwel een eigen “Mr. Robotto”. In de workshop leren de kids over elektriciteit, stroomkringen en solderen. Het is een leuke soldeerworkshop, waarbij je weggaat met een knipperende robotbroche.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn €6,50 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

Sunday Play and Stay bij Kunst en Kids Café

Heerlijk genieten met  goede koffie, een croissantje en verse jus terwijl je kindje kan spelen? Dat kan op door de weeks dagen bij het Kunst & Kids Café. Voor alle werkende ouders is dit lasting, maar zondag is je kans, want het Kunst&Kids Café is vandaag geopend. Er zijn zelfs extra activiteiten. Zo leren vaders (en/of moeders)-met-dochters in een uurtje de fijne kneepjes van het betere vlechtwerk. Voor de kinderen is er verder nog een springkussen, wordt er geschminkt, is er theater, kun je cupcakes versieren en meer.

Praktisch: Toegang is zoals op doordeweekse dagen €2,50 voor kindjes vanaf 1 jaar. Daarnaast betaal je voor de hapjes en drankjes. Het programma van deze dag vind je online. Het Kunst & Kids Café vind je in de Acaciastraat 182 in Den Haag.

Roseetje op een kleedje op het Leeuwenkuil Festival

In Bergschenhoek kun je genieten van een roseetje op een kleedje. In het park de Leeuwenkuil vindt het festival Roseetje op een kleedje plaats. En dat kan ik natuurlijk niet onvermeld laten. Tussen de bomen door en aan de waterrand zijn optredens en workshops met muziek, theater en beeldende kunst. Zo zijn er acrobaten, is er een steltloop act, maak je zelf circus of geniet je van het circus en wordt er geroddeld door de tantes. Volgens mij is dit festival origineel en heel leuk.

Praktisch: Zondag ben je van 12 tot 17 uur welkom voor dit leuke festival. Het is in Park De leeuwenkuil in Bergschenhoek. En vergeet vooral niet een ranja en roseetje voor op je kleedje.

Waterfestijn in Ypenburg

Vandaag is het feest in Ypenburg – Leidschenveen. Hier kun je ook genieten van het Waterfestijn. Op de Böttgerwater kun je deelnemen aan workshops, maar ook een dansles volgen, springen op de trampolines en luchtkussens of genieten van een markt. Hét hoogtepunt van de dag zijn de drakenbootraces die vanaf 13 uur de hele middag op het water te zien zijn.

Voor alle evenementen die genoemd zijn in de weekendtips waren bij publicatie nog kaarten beschikbaar. 

Ik doe mijn uiterste best om alle tips goed op te nemen, maar voordat je iets besluit te gaan doen, check ook nog even de website van het evenement. 

Ranja en rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding in de weekendtips.

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 22 & 23 juni – Hijs de zeilen voor een bomvol weekend!

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart