Superveel toffe tips voor 22 en 23 september

Dit weekend

Door Willemijn – De zomer is vandaag (zaterdag) echt officieel ten einde en ook het weer werkt mee om dat te bevestigen. Maar ondanks een herfstbuitje belooft het een reuze gezellig weekend te worden. Er zijn diverse foodfestivals zoals Rrrollend Den Haag of Delft serveert. Zondag kun je talrijke internationale organisaties eens van binnen bekijken en ook in de diverse theaters zie je dit weekend prachtige familievoorstellingen.  Kortom: dat wordt moeilijk kiezen. Ga genieten, geen tijd te verliezen, want voordat je het weet is het maandag. Fijn weekend!

Zaterdag en zondag

Rrrollend Den Haag – Lange Voorhout

Op het Lange Voorhout in Den Haag staat het hele weekend het foodtruck festival Rrrollend. Wij zijn tijdens de eerdere edities wel eens een kijkje gaan nemen. Het festival is zeker een bezoek waard. De sfeer is fijn, het Lange Voorhout is prachtig, er zijn veel foodtrucks: van koffie tot koud biertje en van stroopwafel tot kokoskoek: voor elk wat wils. Voor de kinderen zijn er knutseltafels en kindertheater, ook kunnen zich laten schminken.

Praktisch: Rrrollend opent op zaterdag om 14 uur en op zondag om 12 uur haar deuren.

peace 22 en 23 september

Foodfestival Delft Serveert

Tijdens het Delft Serveert weekend is er van alles te beleven op en rondom het Sint Agathaplein.  Lokale horecaondernemers halen alles uit de kast om je te laten genieten van het vele lekkers dat ze te bieden hebben. Er zijn proeverijen, en op ‘de strip’ – van Molen de Roos tot aan sociëteit ‘de Standvastigheid’- is er kunst, cultuur, muziek en ander vermaak.

Praktisch: de activiteiten starten zowel zaterdag als zondag omstreeks 13 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Toost Foodtruckfestival in Rijswijk

Ook in Rijswijk staat een foodtruckfestival. En voor gezinnen met kinderen is deze misschien wel leuker. Want op Toost kunnen kids ook zélf lekker aan de slag. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende workshops voor een unieke creatieve beleving in de buitenlucht. Natuurlijk zijn er genoeg lekkere hapjes waar de kids van zullen smullen. Daarom is dit foodtruckfestival leuk voor jong en oud.

Praktisch: Het Toost Foodtruckfestival staat van vrijdag tot en met zondag op de Huys ter Neuburchlaan in Rijswijk.  Kijk op de site voor meer informatie.

peace 22 en 23 september

fotocredits: Website TOOST

Archeon Culinair

Wil je weleens een foodfestival; maar dan anders? Bezoek dan dit weekend Archeon. Daar kun je proeven en smullen van hapjes, spijzen en lekkernijen uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Chef kok Pierre Wind is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de prehistorie, Romeinse gerechten voor jong en oud, tot het middeleeuwse braadstuk.

Praktisch: op de site van het Archeon vind je meer informatie. Let op: er geldt een toeslag op de entreeprijs.

peace 22 en 23 september

fotocredits: Website Archeon

Laatste weekend Kermis Malieveld en ook Kermis in Delft

Ben je nog niet naar de kermis op het Malieveld geweest? Dan is dit weekend je laatste kans. Na zondag vertrekt de kermis. En ook in Delft kun je dit weekend nog even draaien en zwieren en zwaaien op de najaarskermis.

peace 22 en 23 september

Tina Festival op Duinrell

Heb jij thuis Tina fans? Dan moet je dit weekend naar Duinrell, in Wassenaar op zowel zaterdag als zondag is daar namelijk het jaarlijkse Tina Festival. Er zijn talrijke optredens, je kunt er meezingen, dansen en shoppen. Er is zelfs een écht ‘Tina-dorp’. En natuurlijk kun je ook genieten van attractiepark Duinrell.

Praktisch: Meer informatie op de speciale Tina-festival website. Voor zaterdag zijn er nog kaarten beschikbaar. Voor zondag kun je alleen nog kaarten kopen via NS (dus met trein en bus).

Zaterdag

Familierondleiding Groeten uit Scheveningen – Haags Historisch

Ook nu het weer wat herfstiger is geworden kun je nog prima naar het strand. Namelijk in het Haags Historisch Museum. Hier kun je namelijk een kijkje gaan nemen in de zomerse familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen. In deze tentoonstelling ga je mee op reis door de 200-jarige geschiedenis van Scheveningen. De tentoonstelling zit vol leuke doe-activiteiten voor jong en oud: maak een quiz, verstuur een ouderwetse ansichtkaart en ga op de foto in badkleding van vroeger. Bijzondere affiches, foto’s, badmode en schilderijen leren je op speelse wijze hoe Scheveningen zich in de loop der jaren ontwikkelde tot de drukbezochte badplaats die het nu is. Zaterdag kun je nog meer leren tijdens de familie-rondleiding. Als je het leuk vindt, kun je na afloop als souvenir nog iets leuks knutselen in het museumcafé.

Praktisch: De familierondleiding start om 13 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Aanmelden is niet nodig. De rondleiding is geschikt voor zowel kinderen als (groot-)ouders. Je kunt met een geldig toegangsbewijs voor het museum gratis deelnemen aan de rondleiding.

 

Urban Hippie Markt in Zoetermeer

In Buurttuin Zoete Aarde kun je je dit weekend hippie voelen. Hier kun je bij meer dan 50 kramen genieten van kleurrijke producten kunt kopen, maak je kennis met creatieve mensen, neem je deel  aan workshops en geniet je van een hapje, drankje en fijne muziek.  Er is ook van allerlei leuks voor kinderen en sowieso is deze buurttuin Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud, van lekkernijen voor thuis tot kleding, van tassen tot boeken.

Start nieuwe seizoen bij Kooman’s Poppentheater – De Apenbroodboom

Kooman’s Poppentheater opent dit weekend weer de deuren voor een nieuw seizoen aan voorstellingen. Ze trappen af met de Apenbroodboom, een  grappige voorstelling voor kinderen. Wij hebben deze voorstelling vorig jaar gezien en mijn zoon heeft zitten schateren. De Apenbroodboom gaat over Wasco de Wasbeer die de postbode helpt, want op het postkantoor is het altijd druk. Hij mag een pakje bezorgen bij Hendrik-Jan, die op de Kale Berg woont. Wasco neemt zijn tentje mee en gaat op pad. Tijdens het kamperen, ontmoet hij Max de Mol en samen reizen ze verder. Dan is het pakje opeens leeg. Weten de Apenijnen er meer van? Wasco bedenkt samen met Hendrik-Jan een plan, bouwt een machine en ontdekt waarom de Apenbroodboom zo speciaal is.

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

peace 22 en 23 september

Geuzenweekend ’t Geertje

Zaterdag vieren ze bij Boerderij ‘t Geertje  de tijd dat de Geuzen in de 16e eeuw over water Leiden bevrijd hebben van de Spanjaarden. Er zijn extra activiteiten, oud Hollandse ambachten en stands. Ook is de boerderij extra versierd. De vaartocht die de geuzen in de 16e eeuw aflegden om Leiden te bevrijden kun je herbeleven in fluisterboot de Meervaarder. Er zijn vijf vaarten van ongeveer 40 minuten voor kinderen. De bemanning, als geuzen verkleed, laat samen met de kinderen (en ouders / begeleiders) een stukje geschiedenis in spelvorm herleven.

Praktisch: Je vindt Boerderij het Geertje aan de Geerweg in Zoeterwoude. Het Geuzenweekend start zaterdag om 11 uur. Kaarten voor de boottochtjes kun je zaterdag kopen op de boerderij. Mijn tip is dat je hier vroeg bij moet zijn, want de ervaring leert dat het heel druk kan zijn.

peace 22 en 23 september

112 Veiligheidsdag in Pijnacker

Brandweermannen en -vrouwen, Politie-agenten en Ambulance-rijders. Spannende beroepen en niet alleen voor kinderen. Daarom is een 112 Veiligheidsdag voor iedereen leuk. Je kunt kijken naar demonstraties, klimmen op een klimmuur, spuiten met water, zitten in een politie auto, kijken in een ambulance en nog veel meer. Kom daarom zaterdag naar Pijnacker, want hier is de 112 Veiligheidsdag.

Praktisch: De 112 Veiligheidsdag is aan de Nootdorpseweg 5 in Pijnacker en begint om 10 uur. Tip is om lekker op de fiets te komen, want het kan druk zijn.

peace 22 en 23 september

Boomklimmen met de Haagse boomtoppers

Boomklimmen is voor iedereen leuk. Daarom is het natuurlijk tof dat de Haagse Boomtoppers vandaag weer een klimmiddag organiseren voor iedereen van 6 jaar en ouder. Volwassen of kind, als je van klimuitdaging houdt, dan is dit een heerlijk uitje.

Er wordt geklommen in twee beuken in de speeltuin in De Scheveningse Bosjes. De ene beuk biedt een klim van ca 20 meter. De andere gaat tot een meter of 15.

Praktisch: De klim van de boomtoppers begint om 12 uur. De kosten zijn 7,50 per klim. Meestal is de interesse om te klimmen groot. Daarom wordt gewerkt met nummers. Mijn ervaring is dat je het beste op tijd aanwezig kunt zijn om een nummer te bemachtigen.

 peace 22 en 23 september

Springkussenfestival in de Vruchtenbuurt

In de Appelstraat en de Vlierboomstraat kunnen kinderen tot 12 uur heerlijk springen. Hier wordt een gezellig en actief springkussenfestival georganiseerd. Kinderen kunnen springen op verschillende luchtkastelen en stormbanen.

Praktisch: Het springkussenfestival is een gratis springevenement voor kinderen tot 12 jaar. De springkussens zijn opgeblazen tussen 11 en 16 uur.

Zondag

Oud Hollandse spelletjes in BuytenDelft

Buytendelft is een van de mooiste kinderboerderijen in de regio. Een schone en kindvriendelijke boerderij met een kleine horeca. En vandaag is een bezoekje aan Buytendelft extra leuk. Want je speelt er diverse oudhollandse spelletjes. Daarnaast staat de hele dag een vuurtje op de vuurplaats te branden voor het poppen van popcorn, het smelten van marshmallows en het bakken van broodjes.

Praktisch: De dag bij Buytendelft begint om 10 uur en duurt tot 16 uur. De meeste activiteiten zijn gratis, maar voor sommige dingen moet je 1 of 2 euro betalen. Op de site van Buytendelft kun je meer informatie vinden. Buytendelft vind je aan de Korftlaan 3a in Delft.

Buytendelft - 2018

Haagse Internationale Open Dag – diverse locaties

Den Haag is wereldwijd bekend als de internationale stad van Vrede en Recht. Dit komt mede door de vele internationale organisaties in de stad en het belangrijke werk dat zij verrichten om de wereld veiliger en beter te maken. Zondag kun je vele van deze internationale organisaties – kosteloos – bezoeken. Zo openen o.a. de deuren van het International Strafhof, Eurojust, de OPCW (organisatie tegen kernwapens) en de gerechtshoven in het Vredespaleis.

Praktisch: kijk op de speciale website voor meer info. Let op: voor veel locaties dien je je – om veiligheidsredenen – van tevoren aan te melden. Aanmelden kan via deze site.

VN voertuigen opstelling bij het Museon

Dit weekend staat vrede centraal in Den Haag. Maar om de vrede te bewaren heb je ook militairen en militair materieel nodig. Zondag kun je bij het Museon diverse VN voertuigen bekijken. Veteranen van UNIFIL, de Nederlandse VN militairen – bekend van de blauwe helmen, en vrijwilligers komen namelijk met een aantal witte VN Vredesvoertuigen naar het Museon. Zij geven het publiek tussen 11.00 en 17.00 uur uitleg over de verschillende Vredesmissies. Voor het Museon staat een ‘checkpoint’. Ook kun je genieten van een ‘Patatje Vrede’ uit de Food Truck die er zal staan. Ook kun je zondag gratis het Museon bezoeken.

Het geheim van Professor Sambabal  in Theater Ludens

Theater Ludens heeft dit weekend de eerste kindervoorstelling op het programma staan, namelijk Het geheim van Professor Sambabal. Dit is een poppentheater voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze voorstelling wil prinses Kaat naar school, maar dat mag niet van haar moeder de koningin. Daarom komt een professor Kaat lesgeven. De professor heeft een dodo, een terrarium en een gevaarlijk uitvinding waar Kaat niet aan mag komen…

Praktisch: Zondag 23 september, 14:00 uur Theater Ludens, Voorburg. Kaarten koop je online. Theater Ludens kent gereduceerde prijzen voor gezinnen.

peace 22 en 23 september

Peace in the Park – Paleistuinen

Deze zondag kun je in de Paleistuinen beleven dat zij in Vrede leven, maar ook dat Peace andere betekenissen heeft. Zo kun je genieten van muziek, workshops en creativiteit. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in de kindertent. Hier kunnen ze allerlei leuke activiteiten doen. Zo maken we samen iets wat vrede symboliseert. De kinderen mogen zelf bepalen hoe het eruit ziet, met mooie vormen en vrolijke kleuren.

peace 22 en 23 september

Global Goals Day bij ‘One Planet’ in Museon (gratis toegang)

Ken jij de 17 doelen van de VN? De Global Goals? Zondag staan ze centraal in Museon. In One Planet worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een speurtocht over de duurzame doelen. Centraal in de expositie staan deze doelen, die tot een veilige, vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld moeten leiden. Goed om ze te kennen en om te weten hoe wij ons steentje kunnen bijdragen. De Verenigde Naties hebben vanwege deze expositie het Museon erkend als officiële partner voor het uitdragen van de inhoud en het belang van die doelen.

Praktisch: Tussen 12.00 en 16.00 uur worden er in de expositie extra kinderactiviteiten georganiseerd. iedereen mag vandaag gratis het Museon bezoeken.

peace 22 en 23 september

Fotocredits: Website Museon

Kattendag – Avonturia

Ben je dol op katten en poezen? Dan is de kattendag in Avonturia – De Vogelkelder een heel leuke dag. De hele dag draait om poezen en katten. Vandaag kun je hier de mooiste, liefste en zachtste katten bewonderen. Maar ook heel bijzondere rassen zijn aanwezig. Natuurlijk is het Avonturion ook gewoon geopend. Veel plezier

Praktisch: De Kattendag is een druk bezocht evenement. Met het OV of de fiets komen is het handigst. Ben je toch met de auto, reken er dan op dat je in de buurt moet parkeren.

peace 22 en 23 september

Struintocht door de Polder – Leiden

Zondag kun je met de IVN een struintocht ervaren in de polders ’t Vogelhoff en de Oostvlietpolder. Dit natuur- en recreatiegebied heeft een afwisselend karakter. De excursie gaat eerst door weilanden en vervolgens naar verwilderde tuinen en een waterrijk open deel te lopen. Tijdens de struintocht wordt aandacht besteed aan alles wat er aan natuur te beleven is, de wilde en de tuinplanten, de bomen met in deze tijd hun bessen en zaden, de water- en bosvogels en de vele insecten.

Praktisch: De startplaats is ’t Bijenhoff, Vlietweg 66T in Leiden voor de volkstuinen van OTV. De Struintocht begint om 14.00 uur en rond 16.00 uur is het beginpunt weer bereikt. De tocht is voor volwassenen en kinderen met interesse in de natuur vanaf 6 jaar. Begeleiders moeten met de kinderen meelopen.  Stevig schoeisel is aanbevolen.

peace 22 en 23 september

Oh Oh Vintage & Local Treasures Market

De eerste editie van de Haagse Oh Oh Vintage & Local Treasures market brengt mensen met een passie voor vintage, interieur en ambacht samen in The Student Hotel Den Haag. Op deze zondag kun je op je gemak over deze lokale markt struinen, een prachtig vintage stuk scoren of een cappuccino van de koffietruck drinken. De standhouders lopen uiteen van klassieke vintage tot streetwear tot tweedehands tot zelf ontworpen T-shirts. Genoeg te zien dus.

Praktisch: Je bent welkom voor deze markt tussen 12  en 18 uur. De locatie is The Student Hotel in The Hague.

Eendje (6+)  in Theater Dakota

Ook in Theater Dakota kun je terecht voor een mooie kindervoorstelling, met best wel een zwaar thema, namelijk ‘er niet bij horen’. Eendje laat zien dat het helemaal niet erg is om er niet bij te horen. Dat daaruit ook iets moois kan ontstaan. Iets nieuws, iets spannends, een avontuur. En hoe iedereen eigenlijk een beetje anders is en daardoor toch weer hetzelfde.

Praktisch: Eendje is zondag te zien om 14.30 uur in Theater Dakota. Kaarten en informatie vind je online.

peace 22 en 23 september

Hudson-to-Hudson ride

Zondag organiseert restaurantketen Hudson voor de derde keer de ‘Hudson to Hudson ride’. Dit is een Fiets of wandeltocht waarbij je 30 (‘funride’) of 100 km (‘powerride’) fietst of 15 kilometer wandelt. Alle drie de routes starten bij Hudson Kijkduin op het strand. Tijdens de fiets- en wandeltocht passeer je diverse Hudson restaurants waar je tijdens een ‘pitstop’ kunt genieten van een hapje en een drankje (deze zijn inclusief bij je inschrijfgeld (varieert van € 7,50 – € 20,00 afhankelijk van de gekozen afstand). Al het inschrijfgeld gaat volledig naar het goede doel: onderzoek tegen kanker. Dat is nog eens een mooie combinatie: goed en gezond.

Praktisch: op de speciale Hudson-to-Hudson ride website vind je meer info en kun je jezelf aanmelden.

En als je een gratis etentje bij Hudson wilt winnen, kijk dan snel in deze blog van vrijdag.

Hudson Bar & Kitchen

De Mooiste Vis in de Zee (2+) in het Veurtheater

In het Leidschendamse Veurtheater staat dit weekend verteltheater voor de allerjongsten op het programma. Wijnand Stomp vertelt vanuit zijn levensgrote kamishibai, een Japanse vertelkast het verhaal van Het Mooiste Visje van de Zee. Dit keer is Wijnand in het prentenboek De mooiste vis in de zee gedoken. Met mooie prenten uit het boek neemt hij de kinderen mee in de prachtige onderwaterwereld.

Praktisch: De voorstelling is zondag om 11:00 uur in het Veurtheater in Leidschendam. Kaarten kun je online kopen.

Peter en de Wolf in Kasteel Duivenvoorde

Het bekende sprookje van Peter en de Wolf met muziek van Tsjaikowski wordt zondag ten gehore gebracht in een echt kasteel. Op Kasteel Duivenvoorde kun je gaan luisteren naar het mooie verhaal over Peter, de wolf, de eend en de kat. En zo’n bijzonder verhaal wordt natuurlijk nog mooier als je dit in een historische zaal mag beleven.

Praktisch: de voorstelling begint om 15.30 uur in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Kaarten zijn online te koop.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Let op: bij het publiceren van deze tips waren er voor alle genoemde voorstellingen nog kaartjes te koop.

Delen:


Bekijk op kaart

Superveel toffe tips voor 22 en 23 september

Binnenhof, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart