GiGa veel weekendtips – 23 en 24 juni – Schip ahoy!

Dit weekend

Door Willemijn – Over enkele weken beginnen de schoolvakanties.  Een periode waarin veel gezinnen op vakantie gaan. Vaak zijn er in die weken dan ook minder events en festivals in de stad. Voor dat het zover is, is er echter nog heel veel te doen in en rondom Den Haag. Bijvoorbeeld de finish van de Volvo Ocean race aankomende zondag. Een spectaculair event met vermaak voor het hele gezin. Wij zetten onze leukste tips weer voor je op een rij.  En o ja…, Deze week is de zomer officieel begonnen: laat dat zomerweer maar beginnen. Fijn weekend!

Beide dagen (zaterdag 23 én zondag 24 juni)

Salt market de Pier (Scheveningen)

Op de Pier in Scheveningen  kun je dit weekend genieten van de Salt Market. Een aardige markt met allerlei fijne producten. Je vindt hier leuke hebbedingen, hand made producten, lekkers en gezelligheid. Onder het genot van een drankje en een hapje met uitzicht op zee, worden op deze markt de leuke design- en vintageproducten aangeboden Het belooft aardig weer te worden, dus misschien is dit wel goed te combineren met een dagje in de zon.

Praktisch: beide dagen vanaf 12,00 uur op de Pier. De toegang is gratis. Extra leuk? Sluit je bezoek of weekend af met een ritje in het reuzenrad!

Foodstock (Voorburg)

Houd je van lekker eten? En hou je van genieten van muziek en vermaak in het park? Kom dan dit weekend naar Foodstock. In het vierde jaar van haar bestaan doet Foodstock in 2018 voor het eerst Voorburg aan. Het hele weekend vind je in hier allerlei leuke en mooie foodtrucks en is er muziek door DJ’s en artiesten.

Praktisch: Je vindt Foodstock in park Vreugd en Rust in Voorburg, zaterdag vanaf 14.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur. De toegang is gratis.

Braderie en Kindervrijmarkt – Winkelcentrum Leyweg

Zowel zaterdag als zondag kun je in winkelcentrum Leyweg op zoek gaan naar leuke artikelen en speelgoed voor je kids. En als je kinderen zelf spulletjes willen verkopen dan mag dat ook tijdens de speciale kindervrijmarkt.

Praktisch: zowel zaterdag (9-17 uur) als koopzondag (12-17 u) geopend. De toegang is gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Zandsculpturen op het Lange Voorhout

Bouwen je kids zo nu en dan zandkastelen op het strand? Ga dan even langs op het Lange Voorhout. Begin juni zijn daar in het kader van het WK zandsculpturen bouwen – de mooiste zandkunstwerken gemaakt. Tot 19 augustus zijn ze te bewonderen.  Je zult verstelt staan wat deze kunstenaars voor prachtige zandbouwwerken weten te maken van enkel zand. Je vindt er negen grote zandkunstwerken van maar liefst 4 tot 5 meter hoog. Ga genieten en doe inspiratie op voor een eigen zandkasteel.

Praktisch: je vindt de zand kunstwerken op het Lange Voorhout in Den Haag. De toegang is gratis.

Optimist on Tour (Scheveningen)

Houden jouw kinderen van zeilen, suppen of kanoën? Of wil je ze het eens kosteloos en vrijblijvend laten proberen? Dat kan! Vanaf a.s. zondag 24 juni strijkt Optimist on Tour weer neer in Scheveningen in verband met de Volvo Ocean Race. Niet voor een dagje, maar de hele week (tot 1 juli).

Praktisch: Je vindt Optimist on Tour bij het Beach Stadium. Kinderen kunnen gratis meedoen aan een leuke zeil-, sup- en/of kanoles. Wel moet je je even aanmelden op de site van Optimist on Tour. Het gaat hard met de aanmeldingen zag ik, maar er zijn zeker nog plekken beschikbaar. Een voorwaarde om mee te doen is dat kinderen minimaal zwemdiploma A hebben.

Fotocredits: Optimist on Tour

Nostalgische kermis op de Lakenfeesten (Leiden)

In Leiden is er genoeg te doen tijdens de Lakenfeesten. Op de Beestenmarkt (en er omheen) staat de grote échte kermis. Maar er is ook dit jaar weer een leuk klein alternatief: de nostalgische kermis Je vindt hier onder andere een ouderwetse draaimolen, zweefmolen, een rups en heel veel gezelligheid. Vooral voor jonge kinderen is deze kermis leuk, misschien wel leuker dan de grote Kermis in Leiden.

Praktisch: De Lakenfeesten vinden elk jaar plaats in het laatste weekend van juni. Dit jaar 21 tot en met 24 juni. Kijk hier voor meer informatie. De nostalgische kermis vind je op het Pieterskerkplein.

TreashUre Hunt start weer (Scheveningen)

Trashure Hunten is ‘schatzoeken’ op het strand. En dan niet met een metaaldetector zoeken naar glimmende en waardevolle spullen. Tijdens een Trashure Hunt ga je op jacht naar afval. Want allerlei dingen die mensen op het strand achterlaten kun je nog prima gebruiken als grondstof voor een kunstwerk. Of gewoon omdat het zo lekker opruimt. Immers: een schon strand willen we toch allemaal?

Praktisch: TrashUre Hunt daagt iedereen uit om deze zomer mee te en het strand te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan een schoon strand. Er wordt elke dag gehunt: en wel bij laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in). Check deze Facebook pagina voor de tijden..

Mooi Weer Spelen (Delft)

De Mooi Weer Spelen is een gezellig straattheater festival in Delft. Op en rond de Grote Markt kun je je laten verrassen door straattheater, acrobatiek, street comedy, dans en muziek uit binnen- en buitenland. En zijn jouw kids ook fan van het programma “Uit-me-kaar”? Kom dan zeker naar ‘RepairKid’  waar kinderen zelf de kans krijgen om kapotte huishoudelijke apparaten uit elkaar te halen en van de onderdelen nieuwe kunst te maken.

Praktisch: Zaterdag en zondag; de hele dag door, maar veelal in de middag en avond. In en rond de Grote Markt. Kijk hier voor meer informatie.

Filmhuis Den Haag: Het ongelooflijke verhaal van de mega grote peer

In Solby, een klein en vredig havenstadje, is het leven goed voor Mitcho en Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken en komen zo al snel terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

Praktisch: een heerlijke animatiefilm, die vanaf dit weekend draait in Filmhuis Den Haag. Nederlands gesproken; Leeftijdsindicatie: 6+

Zaterdag 23 juni

Dragonboat race tijdens Lakenspelen (Leiden)

Zoals hierboven beschreven: in Leiden zijn de Lakenfeesten aan de gang. Dat is natuurlijk groot feest. Vandaag staan De Dragonboat races op het programma. Deze spectaculaire wedstrijd zorgt elk jaar weer voor spanning en sensatie in het water langs de Boommarkt en de Apothekersdijk. Onder leiding van opzwepende trommelaars binden fanatieke roeiteams de strijd met elkaar aan. Welk team duwt als eerste de drakenkop van de boot over de finish?

Praktisch: van 11 -17 uur bij de Boommarkt. Toegang is gratis. Zie de site voor meer info.

Midzomernacht feest bij Natuurspeeltuin Voorschoten

Op zaterdag 23 juni is het (zo ongeveer) de langste dag van het jaar én de start van de zomer. Reden voor een feestje – zo vinden ze in Voorschoten. In deze heerlijke natuurspeeltuin zijn vanmiddag en vanavond tal van leuke activiteiten voor de kids. Er is zelfs een ‘kids-only’ feestje…

Praktisch: Van 16:00 – 18:00 uur zijn de kinderen van 4 t/m 7 jaar welkom. Er is een speurtocht, je  kunt luisteren naar een spannend verhaal en er valt weer veel leuks te knutselen. Van 19:00 – 21:00 uur zijn de kinderen van 8 t/m 12 jaar aan de beurt. Ook voor hen is er onder andere een spannende speurtocht en een verhalenverteller bij een gezellig kampvuur. Let op: geef je op via de site.

Spelletjesmiddag bij Kinderboerderij SKiP in Naaldwijk

Heb je zin in een leuke spelletjes buiten. Of wil je gewoon lekker naar de kinderboerderij? Bij Kinderboerderij SKiP in Naaldwijk organiseren ze vandaag een (buiten)spelletjesmiddag. Leuk voor jong en oud.

Praktisch: van 13-16 uur. Je mag meedoen voor 2 euro per persoon.

Maritieme Ambachten op De Fred

Met de Volvo Ocean race in Scheveningen laat ook Winkelstraat de Fred van zich horen. Daar is zaterdag namelijk een (kleine) markt met maritieme ambachten.  Er komen kramen op de stoep van de Frederik Hendriklaan met o.a. ambachten zoals zeilen maken, netten boeten, manden vlechten, maar bijvoorbeeld ook boter karnen en mosterd maken. Er zal een Maritiem-promotieteam rondlopen, er is een springkussen voor de kinderen en in de buitenlounge met kust-thema om te genieten van iets lekkers.

Praktisch: zaterdagmiddag op de Frederik Hendriklaan. De toegang is gratis.

Scheveningse Dag in Muzee (Scheveningen)

Ook Muzee Scheveningen springt in op de festiviteiten in en rond Scheveningen. Zaterdag is daar namelijk de ‘Scheveningse dag’. Er vinden demonstraties plaats van oude ambachten, zoals haringsnijden, kettelen, nettenbreien, makreelroken etc. Ook kunnen ouders en kinderen zien hoe o.a. doeken worden geknoopt en glas wordt gegraveerd. Naast deze demonstraties is er een gezellige markt met veel kraampjes met typisch Scheveningse artikelen.

Praktisch: Bezoek de ‘Scheveningse Dag’ op 23 juni van 10.00 – 17.00 uur in en om het museumgebouw aan de Neptunusstraat.

Midsummerfeest bij Little You

Little You ken je vast wel. Ik schreef al vaker over deze heerlijke winkel in het Statenkwartier. Deze zaterdag is er een extra reden voor een bezoekje: het Midsummerfeest bij Little You. Naast aantrekkelijke aanbiedingen zijn er diverse leuke kidsactiviteiten., waaronder schminken, glitter tattoos zetten en natuurlijk fijn spelen in de grote kinderhoek. Ondertussen geniet je zelf van iets lekker in de koffiehoek. De activiteiten vinden plaats tussen 11.00-15.00 uur.

Aardbeienplukken bij Hoeve Cronensteijn (Leiden)

Heb je zin in een ‘zoet’ weekend. En wil je lekker naar buiten? Ga dan met je kids aardbeien plukken (én proeven) bij Hoeve Cronensteijn in Leiden. Er zijn volop aardbeien. Ze zijn lekker en fijn geprijsd. En is een zélf geplukte aardbei niet veel lekkerder dan een doosje uit de supermarkt.

Aardbei - Framblij

Zondag 24 juni

Volvo Ocean Race Finish (Scheveningen)

Acht dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Het hoogtepunt is natuurlijk de finisg van de Volvo Ocean Race (verwacht) aanstaande zondag. Maar in en rond de havens van Scheveningen is het één groot waterfeest. Speciaal voor de Finish van de Volvo Ocean Race bouwde de Gemeente en de organisatie achter de race het ‘Race Village’, een dorp van 50.000 m2 waar van alles te zien en te beleven is voor jong en oud. Toegang is alle dagen gratis. Maar ook bijvoorbeeld Optimist on Tour (zie verderop) is voor kinderen een groot feest.

Praktisch: De Volvo Ocean race finisht op/ rond zondag 24 juni in Den Haag. Vanaf dat moment zijn er heel veel leuke activiteiten in Scheveningen. Zo is er Optimist on Tour maar ook een speciale kids dag (woensdag 27 juni). Kijk hier voor meer informatie.

Ridder Ruben in Hofwijck (Voorburg)

Het is donker in het land. Erg donker! Waar is de zon gebleven? Ridder Ruben, Jonkvrouw Juliët en Monnik Mark gaan op zoek naar de zon en komen vele verrassingen tegen. Zal het hen lukken om het licht weer terug te brengen in het land? Theatergezelschap Mar&Co uit Voorburg presenteert deze unieke voorstelling in Huygens’ Hofwijck in Voorburg.

Praktisch: er zijn zondag drie voorstellingen op 13, 14 en 15 uur. Aanmelden is verplicht; zie hier voor meer info.

Hofwijck - Pinksterweekend

Familiedag in het Mauritshuis

Het Mauritshuis saai voor kinderen? Juist niet! Wij zijn een tijdje geleden gaan kijken in het museum en waren onder de indruk van de leuke doe-tas met allerlei opdrachten om het museumbezoek interessant te maken voor kleintjes. Maar zondag is het extra leuk. Want dan is er een speciale familiedag. Tijdens deze dag kunnen kinderen vanaf 6 jaar zélf een schilderij  maken, met als thema zee. Net zoals de schilders dat deden in de 17e eeuw. Eerst bekijken jullie samen met een museumdocent de mooiste, grappigste en spannendste schilderijen in het museum. Daarna gaan jullie aan de slag in de Kunstwerkplaats en maken je eigen zeegezicht.

Praktisch: De workshops zijn razend populair, maar bij het moment van publiceren waren er nog plekken beschikbaar. Reserveren kan via deze link. De kosten voor de workshop zijn 7 euro, ook voor de begeleidende volwassene (exclusief toegang, kinderen bezoeken het Mauritshuis gratis).

Fotocredits: Het Mauritshuis

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt voor vermelding in de weekendtips geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

GiGa veel weekendtips – 23 en 24 juni – Schip ahoy!

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart