Weekendtips – Nog één weekje schoolvakantie (24 en 25 augustus)

Dit weekend

Door Willemijn – Bijna is de vakantie voorbij, nog een weekje. Tenminste voor de kinderen, want helaas moet ik maandag weer gewoon aan het werk. Maar nog even de tijd om lekker te genieten. En dan gaan prima met deze weekendtips. Want waar het vorig jaar echt minder druk was met verschillende activiteiten is het dit jaar onverminderd veel te doen in de weekenden. Lees dus snel de leukste tips in en om Den Haag die ik weer voor je verzameld heb. Veel plezier!

Beide dagen

Boulevard van het Circus in Kijkduin

Dit weekend zal Kijkduin in een heus circus veranderen. Zowel de boulevard als een stuk strand van staan komende dagen bol van de circus activiteiten. Het strand en de boulevard zullen volledig overgenomen worden door verschillende circusartiesten. Er worden niet alleen shows gegeven, maar iedereen krijgt de kans om verschillende workshops te volgen om zelf een artiest te worden.

Praktisch: Van 13:00 uur tot en met 17:00 uur zal de Boulevard van het Circus te Kijkduin beide dagen geopend zijn en gratis te bezoeken voor alle liefhebbers van Circus.

Viking Festival in Archeon

Dit weekend zijn de Vikingen in Archeon. Gelukkig zijn ze daar met vredelievende bedoelingen. Er zijn tal van kraampjes die alles verkopen van sieraden tot kleding, zeep tot honingwijn, wapentuig tot speelgoed. Ook zitten de Vikingen niet graag stil, zij vertellen graag over het dagelijks leven in de vroege Middeleeuwen. Dagelijks geven zij een demonstratie van de verschillende wapens en harnassen die door de Vikingen werden gebruikt en gedragen. Vechten zit hen in het bloed, dus we verwachten ook dat zij met elkaar op de vuist (of zwaard, speer, bijl) gaan.

Schatzoeken tijdens een Trashure Hunt

Trashure Hunten is ‘schatzoeken’ op het strand. En dan niet met een metaaldetector zoeken naar glimmende en waardevolle spullen. Tijdens een Trashure Hunt ga je op jacht naar afval. Want allerlei dingen die mensen op het strand achterlaten kun je nog prima gebruiken als grondstof voor een kunstwerk. Of gewoon omdat het zo lekker opruimt. Immers: een schoon strand willen we toch allemaal?

Praktisch: TrashUre Hunt daagt iedereen uit om deze zomer mee te en het strand te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan een schoon strand. Er wordt elke dag gehunt: Zaterdag is de hunt aan het begin van de avond en wordt om 17.30 uur gestart. Zondag is het een echte avondwandeling die om 18.30 uur start. De start is bij de Bultrugwalvis gemaakt van plastic flesjes. Check deze Facebookpagina voor de tijden.

K3 in World Forum

K3, al twintig jaar weten deze 3 dames (in verschillende formaties) de hoofden van kleutermeisjes en -jongetjes op hol te brengen. Dit weekend vieren ze hun verjaardag in het World Forum in Den Haag. En er zijn nog kaarten beschikbaar voor de shows. Deze show is het absolute hoogtepunt van 20 jaar K3 en wordt een knalfeest. Het belooft een spectaculaire voorstelling te worden: er zullen tal van medleys gezongen worden met zowel oude als nieuwe nummers, er zal veel gedanst worden en de meisjes van K3 zullen voor het eerst te zien zijn in een nieuwe bijzondere outfit.

Praktisch: De shows van K3 zijn om 11 uur, om 14 uur en om 17 uur in het World Forum in Den Haag. De droomplekken zijn uitverkocht, maar voor de andere rangen zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten koop je hier .

Zaterdag

Nacht van de Vleermuis in Delft

Vandaag is weer de landelijke Nacht van de Vleermuis. IVN Delft organiseert samen met de Delftse Natuurwacht een vleermuisactiviteit in de Delftse Hout. Na een korte inleiding over het leven van de vleermuis gaat de groep op stap met de batdetectoren in de hand. Zo kun je diverse soorten vleermuizen horen en met een beetje geluk ook zien.

Praktisch: De activiteit is voor iedereen die ’s avonds stil door het bos kan en durft te lopen. En interesse heeft in Vleermuizen natuurlijk. Deelname is gratis, aanmelden is niet verplicht. De excursie begint om 20.30 uur en duurt tot ca 22 uur. Het startpunt is De Natuurschuur, Linnaeuspad 3 in Delft.

Hip Hop Workshop in de Haagse Bieb

In de Centrale Bibliotheek kunnen oudere kinderen, vanaf 10 jaar, deelnemen aan een hip hop workshop. Een docent van het Haags HipHop Centrum brengt je de basics bij of leert je nieuwe skills. Je gaat samen met de andere deelnemers aan de slag en leert de principes van HipHop en natuurlijk heel veel goeie moves!

Praktisch: Inschrijven is verplicht. Dat kan via 070-3534420. De workshop begint om 14.30 uur en duurt twee uur. Deelname is gratis.

zaterdag 17 augustus

Zondag

Kindercabaret in het Zuiderparktheater

Cabaret voor kinderen? Dat kun je deze zondag ervaren in het Zuiderparktheater. Tijdens de voorstelling het Vijfde Couplet zie je grappige sketches en liedjes over zeer herkenbare situaties waar je als kind samen met je ouders hard om kunt lachen. Hilarisch, een beetje brutaal, energiek en soms absurd. Het Vijfde Couplet gaat over lastige ouders aan tafel, spelletjes met zelf bedachte regels, giechelende verliefdheid, bizarre traktaties en een lesje zwemmen zonder handen…

Praktisch: De voorstelling is zondag in het Zuiderparktheater. In dit openluchttheater geniet je van een grappige voorstelling in de buitenlucht. De voorstelling begint om 11.00 uur. Kaartjes bestel je hier. Voor gezinnen is er een aantrekkelijk geprijsde familiepakket. Echt cabaret, maar dan voor iedereen vanaf 6 jaar oud.

Slootjessafari in de Leiderdorpse Heemtuin

Zondag kun je in de Heemtuin van Leiderdorp op Slootjessafari. Je gaat met schepnetten en bakjes op jacht naar die vreemde diertjes die in het water leven. Natuurlijk proberen we ook een naam te geven aan al die ‘slootkriebels’: zoals de piepkleine watervlo maar ook de waterschorpioen, het ‘watertomaatje’, het schrijvertje, de kokerjuffer en het bootsmannetje… en nog veel meer.
Super leuk om ze allemaal zelf te vangen met een netje en te bekijken met een vergrootglas. Hoe leven ze en wie eet wie. Het waterleven is fascinerend, soms een beetje vreemd maar altijd een leuke ervaring voor jong en oud.

Praktisch: De Slootjessafari is zondag om 14.00 uur. De start is bij de ingang van de Heemtuin (ter hoogte van de kinderboerderij) in De Houtkamp. Aanmelden is verlicht. Dat kan via e-mail: slootsafari@gmail.com. Vermeld met hoeveel personen je komt en het aantal kinderen. Deelname is gratis. Elke inschrijver krijgt bevestiging en extra informatie en tips voor die middag. Let op: kinderen kunnen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Je mag je eigen schepnet meenemen als je die hebt.

Maak een Maanlander of Marsrover in Museon

In Museon kun je deze zomer nog ontdekken hoe wel in de ruimte kunnen reizen. Misschien nog wel niet nu, maar wel in de toekomst. Ook kunnen de kids deze zondag meedoen aan een techniekworkshop. Kinderen vanaf zeven jaar kunnen een Maanlander maken die kan tekenen. Kinderen van negen jaar of ouder maken een Marsrover die zelfstandig obstakels kan omzeilen.

Tijdens de workshops zetten de kids zelf hun eigen Space-voertuig in elkaar, testen ze hem, verbeteren ze hem en testen opnieuw.

Praktisch: De workshop wordt gegeven om 12 uur en om 14 uur. Het duurt een uur. Reserveren is niet mogelijk. Inschrijven kan op de dag zelf aan de balie. De kosten van de workshop zijn 5 euro per kind (excl. entree Museon)

Maak een LEDyBug in Science Centre Delft

Nog een techniek workshop voor de zondagmiddag. In Science Centre Delft kun je een LEDybug maken. Deze LEDybug is geen gewoon insect: hij heeft een batterij op zijn buik en lampjes als ogen. Zodra de voelsprieten bewegen, knipoogt hij naar je. In deze workshop maak je zelf een knipperend kevertje met een stroomkring met stroomdraden en LED’jes.

Praktisch: Science Centre Delft vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt de hele dag door gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. De workshop kost €3,50, mits je in het bezit bent van een geldig entreebewijs. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Open kinderatelier in Gemeentemuseum

In het Gemeentemuseum kunnen de kids samen met hun ouders zondagmiddag lekker knutselen. Wij namen hier laatst een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde, knutselmaterialen. Het is een familie-atelier. Dat betekent dat je samen met je kind komt knutselen. Je ontvangt hierbij wel hulp van ervaren museumdocenten. Zij kunnen je tips geven of technieken leren die het gebruik van het materiaal nog makkelijker maken.

Praktisch: Het atelier vind je in het Gemeentemuseum op de begane grond. Deelname is gratis. Toegang tot het museum is voor kinderen ook gratis. Het atelier is geopend tussen 12 en 16 uur. Je kunt na deelname je zelfgemaakte kunstwerk direct meenemen.

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips – Nog één weekje schoolvakantie (24 en 25 augustus)

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart