Toffe tips voor dit weekend – 25 en 26 januari

Dit weekend

Door Willemijn – Wat een tips dit weekend! Ik ben in  januari altijd bang dat ik bijna niks voor Ranja en Rosé kan vinden. Maar niets is minder waar gebleken. Want afgelopen maand is er van allerlei leuks georganiseerd en daar doet dit weekend niet voor onder. Ik heb dus weer een hele lijst met leuke tips weten te verzamelen voor zaterdag en zondag. Zo kun je naar mooie voorstellingen, Chinees Nieuwjaar vieren, tweedehands kleding shoppen en lekker knutselen.

Zaterdag

Chinees Nieuwjaar

Gisteren schreef ik er al een blog over: In de stad wordt vandaag het Chinees Nieuwjaar groots gevierd. In Den Haag woont de grootste Chinese gemeenschap van Nederland, dus er wordt net als elk jaar groots uitgepakt. Je treft een drakenoptocht, veel trommels en knallen, een Chinese markt en heel veel feestende mensen. Want zeg nu zelf: het jaar van de Rat wil je toch feestelijk openen?

Praktisch: De festiviteiten vinden plaats in de Wagenstraat, op het Spuiplein en op het Plein. Alle informatie over het programma vind je hier.

Drie keer naar de (dieren-)film in het Filmhuis Den Haag

In het Filmhuis kun je zaterdag en zondag naar een leuke film waarin dieren centraal staan. Je ziet boerderijdieren in De grote boze Vos. Dit is een film voor kinderen vanaf 4 jaar over boerderijdieren die nergens bang voor zijn. Al helemaal niet voor een vos. Aïlo, Het dappere rendier is een documentaire over een rendier in Lapland en over alle avonturen die hij meemaakt. De laatste dierenfilm is De Beroemde bereninvasie van Sicilië. Deze film gaat over Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning die het de beren bijna onmogelijk maken de mensenwereld te bereiken. Voor alle informatie kijk je op de website van het Filmhuis Den Haag.

Uitwaaien langs de laagwaterlijn – een excursie voor het hele gezin (Katwijk)

Afgelopen weken heeft het flink gewaaid en is het flink koud geweest. En dat betekent dat er heel veel moois te vinden is op het strand. Zo kun je niet alleen de mooiste schelpen vinden, ze zijn vaak no tweekleppig met het schelpdier en nog in. . Wil je meer leren over het leven van de dieren die in zee leven en wanneer ze aanspoelen op het strand ? Kom naar deze strandexcursie

Praktisch: De Strandgroep van IVN regio Leiden organiseert vandaag een strandexcursie voor het hele gezin over wat je vindt en ontdekt in de zee en op het strand.  Wel is het handig als de kinderen goed kunnen lopen of als je ze kunt dragen. Om mee te doen kun je je om 10.30 uur melden op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.
De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer.  De excursie is gratis en voor alle leeftijden. Je hoeft je niet aan te melden. Let op: Trek extra warme kleding aan, vooral ook de kinderen. Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen. Wil je meer informatie, kijk dan op de site van het IVN.

Back to Oz

In ‘Back to Oz’ zit alles wat een spectaculaire voorstelling nodig heeft. Dit is een unieke combinatie van live film, theater en muziek in één voorstelling. Met een nieuwe tekst gebaseerd op de boeken over Oz, een spetterende band, een cameraman op de vloer en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt!

Als in de tv studio tijdens een uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt weervrouw Doortje plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de GROTE OZ en trotseren ze de gevaren van de Gele Steenweg. Maar komt ze ooit nog terug?

Praktisch: Back to Oz is dit weekend te zien in Theater de Veste. De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop op de website van het theater.

Minimarkt voor tweedehands kinderkleding

Zaterdag staat de eerste editie van Minimarkt Den Haag gepland. Vandaag is er van 10 tot 13 uur een minimarkt met kinderkleding bij Koffie en Kind op de Laan van Poot. Op de minimarkt wordt mooie en goede tweedehandskinderkleding verkocht. De opbrengst komt ten goede aan ‘Het Beste Paard van Stal’ t.b.v.  hulp voor kinderen met een beperking. Wil je je kinderen dus in het nieuw steken? Dan is deze tip een echte aanrader.

De Rovers in Stadstheater Zoetermeer

Een voorstelling van het theatergezelschap Meneer Monster waar nog kaarten voor beschikbaar zijn is echt uniek. Maar je hebt geluk! Want in het Stadstheater in Zoetermeer kun je naar de voorstelling Rovers. Drie grimmige Rovers wonen in een donkere wereld. Kleur is nog maar zeldzaam. Als ze dan ook nog eens worden bestolen, zijn de rapen gaar. De Rovers zijn vastbesloten om terug te krijgen wat ze zijn kwijtgeraakt en zetten alles op het spel om ieders leven weer wat meer kleur te geven.

Na succesvoorstellingen als De Gruffalo, de Fantastische Meneer Vos en De Waanzinnige Boomhut brengt Meneer Monster nu een nieuw visueel spektakelstuk. Op vernuftige wijze combineert Meneer Monster fysieke visuele comedy met een magische en grafische wereld. Zoals je van dit Meneer Monster gewend bent wordt alles uit de kast gehaald om een theaterbelevenis van formaat te maken.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag om 14.00 uur en om 16 uur te zien in Stadstheater in Zoetermeer. Wil je hier naar toe, reserveer snel.

Muzikale voorstelling Moppereend bij Music Monkeys

Moppereend is het Prentenboek van het jaar en wordt vandaag gebruikt in de Muzikale Verhalenkamer van Music Monkeys. Vandaag kruipen de kinderen in de wereld van dit prentenboek en wordt er samen muziek gemaakt rondom dit verhaal/thema. De ouders kunnen met deze activiteit meedoen. De kinderen gaan denken en voelen aan wat voor geluiden zijn denken bij het verhaal. Wat voor muziek kun je maken rondom het thema van het boek?

Praktisch: Deze voorstelling is voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Kaartjes kun je online komen. Entree is voor één kind met één ouder en inclusief koffie/thee/water.

Vos en Haas bij Paagman

Zaterdag is Sylvia Vanden Heede te gast bij Paagman op de Fred. Zij zal bij Villa Paagman een voorleestheater over Vos en Haas geven. Aansluitend zal zij signeren.

Praktisch: Het voorleestheater door Sylvia Vanden Heede is zaterdag om 10 uur in Paagman vestiging Fred op de Frederik Hendriklaan 217, Den Haag. De leeftijdsindicatie is vanaf 4 jaar. De toegang is gratis, maar je moet je wel even aanmelden

De Geitenberg bij Kooman’s Poppentheater

Dit weekend kun je in  Kooman’s Poppentheater gaan kijken naar De Geitenberg.  De Geitenberg is een spannende voorstelling over Fientje, Frits en natuurlijk Wasco de Wasbeer. Het jongste geitje van de kudde van Juffrouw Ida, Fientje, wordt gevangen door een grote Blauwe Hand. Wasco de Wasbeer en Frits (het broertje van Fientje) gaan George de Oude Wijze Bok om raad vragen. Door zijn sterrenkijker ziet hij nog net een glimp van een Blauwe Voet. Wasco en Frits beklimmen de hoge Geitenberg en komen de slechterik op het spoor……

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

Zondag

Grupo Sportivo – een sportieve dansvoorstelling voor het hele gezin

De bewegingen van sporters, vooral die van voetballers, hebben dikwijls veel weg van dans. Andersom laten choreografen zich vaak door sporters inspireren. Dat is dan ook de inspiratie geweest voor de nieuwe familievoorstelling Grupo Sportivo  van Introdans. Hierin zie je waar de combinatie sport en dans toe kan leiden: mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën, pakkend en aanstekelijk voor alle leeftijden. De dansers laten een buitengewoon fysieke beheersing en spierkracht zien.

Praktisch: Deze sportieve dansvoorstelling is aanstaande zondag te zien in Theater aan het Spui. De voorstelling begint om 15 uur en kaarten bestel je online op de website van het theater.

Foto: Introdans – Hans Gerritsen

Solderen in Science Centre Delft

Ga zelf aan de slag en leer solderen tijdens de workshop solderen. Je leert over een elektrische schakeling en ontdek eigenlijk hoe snel je al een lampje kan laten knipperen.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00 uur. Bijkomende kosten zijn € 6,50 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

Open familie-atelier Kunstmuseum

In het Kunstmuseum kun je zondagmiddag samen met je kind lekker knutselen. Wij namen hier deze vakantie een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde knutselmaterialen. Het is een familie atelier, dus het is de bedoeling dat je samen met je kind komt knutselen. Als het niet heel druk is, is het ook prima om je kind even alleen te laten knutselen terwijl jij het museum bekijkt.

Praktisch: Het familieatelier vind je in het Kunstmuseum op de begane grond. Deelname is gratis. Toegang tot het museum is voor kinderen ook gratis. Het atelier is geopend tussen 12 en 16 uur. Je kunt na deelname je zelfgemaakte kunstwerk direct meenemen

Matilda en de Geheimzinnige Tonen komen naar Theater Ludens in Voorburg

In Theater Ludens in Voorburg kun je naar Mathilda en de Geheimzinnige Tonen. Dit is een spannend verhaal met mooie muziek en tekeningen. In de voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar ga je met zijn allen zingen en kleuren. Geheimzinnige tonen klinken door de nacht in oma’s huis. Waar komen die tonen vandaan? En hoort Matilda het goed? Roepen ze haar?

Praktisch: Mathilda en de Geheimzinnige Tonen kun je zondag gaan zien in Theater Ludens om 14 uur. Er zijn aantrekkelijke familietickets verkrijgbaar. Kaarten bestel je online.

Casper en Emma gaan op wintersport – in Nootdorp

De beste vrienden Casper en Emma gaan samen met hun favoriete knuffels Welpje en Mevrouw Konijn. Casper is bang dat zijn ouders gaan scheiden. Ze maken vaak ruzie en de vakantie naar Spanje gaat niet door. Emma probeert Casper op te vrolijken. Ze vraagt hem mee op skivakantie met haar familie. Daar wordt Casper jaloers op een jongetje die indruk maakt op Emma omdat zij vindt dat hij zo goed kan skiën. Zal het Casper lukken om zijn ski-angst te overwinnen en Emma voor zich terug te winnen?

Praktisch: Deze film kun je gaan zien in CulturA en zo in de Dorpstraat in Nootdorp. Voor slechts 5 euro kun je hier zondagochtend om 10.30 uur gaan kijken naar deze leuke kleuterfilm.

Voor alle genoemde films, voorstellingen en activiteiten waren nog kaarten beschikbaar op het moment van publiceren. 

Ranja en rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding in dit overzicht met toffe tips. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart