De Keuze is Reuze… – weekendtips voor 26 en 27 augustus

Door Willemijn – De Keuze is Reuze. Ik maak inmiddels bijna een jaar Ranja en Rosé. En dus ook een jaar aan weekendtips. Voor dit weekend had ik bijna keuzestress. Want er is zo veel te doen dit weekend. Je kunt echt van alles doen vandaag en morgen. Zo zijn er een aantal leuke markten, kun je nog een paar zomerfestivals bezoeken, zijn er workshops om te volgen, is er heel veel leuks in de natuur en kun je naar een mooie theatervoorstelling.  Geniet dus van dit gezellige weekend! En hopelijk ook nog met een beetje lekker (na)zomer-zonnetje.

Leidse Hooidagen – zaterdag en zondag in ’t Vogelhoff in Leiden

In Leiden kun je het hele weekend de natuur in. Want er is van alles te beleven is in ’t Vogelhoff langs de Vliet bij Leiden. Daar zijn namelijk de Leidse Hooidagen. Een evenement van Zuid-Hollands Landschap. Tijdens de Leidse Hooidagen wordt natuurgebied ’t Vogelhoff omgetoverd tot een grote ontdekkingstocht door het oer-Hollandse polderlandschap. Tijdens dit weekend hoef je je geen moment te vervelen. Je kunt onder andere boerengolf spelen, zelf pizza maken of een smoothie fietsen, een slootjes safari doen, je krachten testen op een survival parcours, kano varen en nog veel meer

De Leidse Hooidagen vinden plaats in natuurgebied ’t Vogelhoff, Vlietweg 68A in Leiden. Kaartjes kosten 4 euro en zijn te verkrijgen via de site en aan de poort. Je moet betalen voor alle bezoekers vanaf 4 jaar. Donateurs van Het Zuidhollands Landschap krijgen 50% korting op de toegangsprijs.

Leidse Hooidagen

Classic Cars – zaterdag Frederikstraat Den Haag

Houden jullie van auto’s? Of heb jij een stoere jongen of meid die helemaal warm wordt van oldtimers? Breng dan zaterdag een bezoekje aan de Frederikstraat in Den Haag. Daar is tussen 11.00 – 17.00 uur het grote jaarlijkse straatfeest de Classic Carshow. De gehele Frederikstraat is deze dag een gezellig openluchtmuseum vol prachtige auto’s. Loop langs unieke bolides en geniet onder het genot van een hapje en drankje en live muziek.  En zijn de kinderen minder in de auto’s geinteresseerd? Dan zijn ze waarschijnlijk wel blij met de racesimulator, een groot springkusssen en een draaimolen.

oldtimer

 Standwerkersconcours – zaterdag op de Haagse Markt

Zaterdag wordt op de Haagse Markt een standwerkersconcours gehouden. Weet je nog wat dat is?  Vergezeld van een tafel en een parasol gaat de standwerker iedere dag op pad om, met een goed en vaak humoristisch verhaal, de meest uiteenlopende producten aan te prijzen. Denk bijvoorbeeld aan een groentesnijder, vlekkenmiddel of messenset. Standwerken is echt een vak apart en meestal sta je met open mond te kijken naar de indrukwekkende verkooppraatjes van deze heren en dames.

Kom kijken en geniet van de prachtige verkooptechnieken van deze bijzondere marktkooplieden! Met welke verkooptruc kunnen ze jou een topproduct aansmeren? Wie gaat er straks vandoor met de titel ‘Beste Standwerker van de Haagse Markt’?

Standwerker

Fotocredits: Website standwerker.com

Oogstfeest – zaterdag bij Kinderboerderij Tanthof

In Delft is het Oogstfeest. Bij Kinderboerderij Tanthof kunnen kinderen zien wat er geoogst gaat worden de komende maanden. Maar het is echt feest. Zo kun je je laten schminken en is er een springkussen voor het nodige springplezier. Maar ook worden de pony’s van stal gehaald voor een ritje met de kinderen en zijn er oudhollandse spelletjes om te spelen. Kortom dit belooft voor de kinderen een heerlijke dag op de kinderboerderij te worden.

 Zomerfestival Weimarstraat – zaterdag in het Regentessekwartier

Mijn eerste Haagse studentenkamer was op de Weimarstraat. En in deze gezellige en culturele winkelstraat heb ik het super naar mijn zin gehad. Dus het Zomerfestival Weimarstraat mag in mijn tips niet ontbreken. En dit jaar is het Zomerfestival extra groot. Op dit jaarlijkse feest in het Regentessekwartier van Den Haag vind je een braderie, een lifestylemarkt, foodtrucks, optredens, diverse kinderattracties en natuurlijk de kindervrijmarkt.

Elk stuk van de Weimarstraat heeft z’n eigen thema, afgestemd op de winkels die er zitten. Tussen de Suezkade en het Regentesseplein vind je de Home Made Market met leuke vintage, vinyl, handmade en andere unieke producten. Bij Theater De Nieuwe Regentes is er livemuziek. Rond het Regentesseplein zijn er foodtrucks en gezellige terrasjes. Verderop Is er voor de kids een complete minikermis met leuke attracties, de braderie met vele koopjes en de rommelmarkt voor de kinderen. Tijdens het gezellige Zomerfestival in de Weimarstraat is er voor jong en oud dus van alles te beleven!

Walk of Peace Braderie – zaterdag op de Paul Krugerlaan

Ken je De Walk of Peace? Deze Haagse wandeling loopt van het Vredespaleis naar het standbeeld van Nelson Mandela bij het Omniversum, min of meer de Haagse Beek volgend en door de ambassadewijk naar de Paul Krugerlaan in het Transvaalkwartier. Het is een erg mooie route om te lopen en na je wandeling kun je heerlijk bijkomen bij de markt op de Paul Krugerlaan. Of je laat de wandeling zitten en gaat gewoon zo maar genieten op de Braderie. De Walk of Peace braderie op de Paul Krugerlaan in Den Haag biedt tientallen kramen met verschillende artikelen: kleding, cosmetica, woondecoratie, speelgoed en nog veel meer. Uiteraard zijn er ook stands met lekker eten en drinken, van loempia’s en bara’s tot churros en hamburgers. Daarnaast zijn er voor kinderen verschillende attracties, zoals een draaimolen. Kom langs en maak er een gezellige dag van met het hele gezin!

 

Cultureel Zomerfestival – zaterdag op de Julianabaan in Voorburg

In Voorburg vindt vandaag voor de 18e keer het Cultureel Zomerfestival plaats. Een dag in winkelcentrum De Julianabaan waarop je op vier podia kunt genieten van het cultureel aanbod van Voorburg. Dat is natuurlijk al leuk, maar vooral het Jeugdplein is een aanrader. Daar kunnen de kinderen de hele dag door deelnemen aan gratis workshops. Te denken valt aan kinderyoga, maskers maken, voorlezen, betoverend tekenen, muziek maken en nog veel meer. Maar ook zijn er leuke optredens voor en door kinderen. Kijk snel op de site van het Zomerfestival voor het gevarieerde programma.

 

Rrrollend Leiden – zaterdag en zondag op de Langegracht in Leiden

Ben je ook zo dol op foodtruck festivals? Of wil je nog even genieten van een zomers festival gevoel? Kom dan naar Rrrollend in Leiden. Rrrollend is namelijk een van de meest knusse foodtruckfestivals van Nederland. En de Leidenaren hebben komend weekend het genoegen om de karavaan van foodtrucks  te mogen ontvangen. Met meer dan 20 food- en drinktrucks, een speciaal-bier-bar, cocktailbar en uiteenlopend muziek- en kidsprogramma wordt de Langegracht voor drie dagen omgetoverd om tot je favoriete culinaire food festijn.

rrrollend Leiden

Brrr (4+) – zondag in Openluchttheater Leidse Hout

Een theatervoorstelling meemaken in de open lucht blijft bijzonder. Zondag kun je dat weer gaan ervaren in het Openluchttheater Leidse Hout. En dit is niet een theater zonder dak, maar een echt bostheater. Je zit hier op de grond of of je eigen zelf meegebrachte stoeltje en je geniet van de spelers die ook op het gras hun voorstelling spelen. En hier speelt om 14.30 uur de voorstelling Brrr. Wij hebben deze voorstelling vorig jaar al eens gezien. De kinderen hebben er erg van genoten. In een witte poolwereld ontmoeten een Eskimo en een zakenman elkaar. En ondanks dat zij niet dezelfde taal spreken leren ze elkaar kennen en waarderen. Brrr (4+) is een warme familievoorstelling over de gewenning om alleen te zijn en het dilemma om je aan te passen. Wat als je elkaar denkt te snappen, maar toch niet begrijpt?Het is een prachtige voorstelling met weinig woorden.

Je vindt het openluchttheater in Leidse Hout. Je kunt het beste de ingang nemen aan de Poelgeesterweg tegenover nummer 2. Kom je met de auto dan is het handig om te parkeren op het terrein van UVS Voetbalclub aan de Oegstgeesterweg. Vanaf daar loop je in 5 minuten naar het theater. Deze voorstelling kun je gratis bezoeken. Achteraf wordt wel gevraagd om een donatie. Neem dus wel cash geld mee.

Brrr

 

CoderDojo – zondag in de Centrale bibliotheek

Computers, we kunnen niet meer zonder ze. En de generatie van onze kinderen al helemaal niet. Zij zullen niet alleen een computer gebruiken voor de makkelijke zaken, maar zij zullen veel mee kunnen. Om je kind hier kennis te laten maken kun je deelnemen aan CoderDojo. Dit is een gratis dag in de Centrale Bibliotheek waarbij kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, leren programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen. Onderling delen deelnemers  hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren tot een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. Om mee te doen aan een dojo hoef je niet al alles te kunnen op programmeergebied, maar een beetje interesse in computers is natuurlijk wel handig. Daarnaast moet je je even aanmelden op de site van CoderDojo Den Haag. De dojo start in de middag om 13.30 uur.

coderdojo

Workshop Schatkistje maken – zondag in Science Centre Delft

Vandaag in Delft een ingewikkelde workshop. En daarom is deze workshop speciaal voor de wat oudere kinderen, namelijk vanaf 9. Maar als je meedoet, dan leer je denken en werken als een echte ingenieur! Maak kennis met de grondbeginselen van mechanica en constructie en bouw je eigen schatkisje. En een schatkist is natuurlijk alleen geslaagd als niemand hem kan openen. Dat is precies wat je gaat bouwen, want na de workshop ga je naat huis met een schatkistje waar alleen jij van weet hoe hij open gaat. Deze workshop ikost € 6,- bovenop de entreeprijs van het Science Centre Delft. Aanmelden kan aan de balie van het Science Centre Delft. Je kunt meedoen om 11.30 uur, 13.30 uur en 15 uur.

gereedschap

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart