Griezelig leuke tips voor het laatste weekend van de herfstvakantie – 26 en 27 oktober

Dit weekend

De herfstvakantie is weer ten einde. Wil je nog even niet denken aan school of werk? Maar nog even genieten van vrij zijn? Dan heb je ook dit weekend weer geluk. Want er zijn weer veel toffe uitjes. Natuurlijk het staartje van De Betovering, maar ook diverse andere  activiteiten. Lees snel verder voor de tofste uitjes voor dit weekend!

Zaterdag

De Betovering: kunst voor kids (Diverse locaties in Den Haag)

Vandaag is de laatste dag dat je kunt genieten van festival De Betovering. Hét grote kunst- en cultuurfestival in en Den Haag voor kids met voorstellingen, films, workshops en straattheateracts in theaters, bibliotheken musea en op straat. Ook vandaag is er nog heel veel leuks te doen. Zo zijn er voor verschillende voorstellingen nog kaartjes, ga je in het Filmhuis nog even genieten van een leuke kinderfilm of gaan de kinderen hun creativiteit aanspreken in een toffe workshop. Wil je graag verrast worden met een leuke act? Dan raad ik een bezoekje aan de binnenstad (Grote Markt, Spuiplein) aan. Want daar is heel tof straattheater.

Halloween in Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn in Voorburg is een van de kleinere musea in de regio. Dit museum over de geschiedenis van Voorburg viert vandaag Halloween. Dus trek een spannende outfit aan en ga langs in het museum voor een Trick or Treat. De museumzaal is omgetoverd tot een Halloweenzaal vol heksen, zwarte katten en spinnen. Natuurlijk liggen er snoepjes klaar. Maar je kunt ook op de foto in een heksenketel of een spannende kleurplaat kleuren.

Praktisch: Deze Halloweenmiddag begint om 13 uur. Het museum is vandaag gratis toegankelijk.

Swaensteyn

Halloween bij Buytendelft (vooral voor 3 tot 6 jaar)

Ook op Boerderij BuytenDelft wordt Halloween gevierd. Hier kunnen spookjes, heksen of monsters griezelen tijdens een echte spooktocht of luisteren naar een griezelverhaal. Misschien vliegen er wel heksen over en dalen ze neer op de kinderboerderij. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten, zoals pompoen uithollen, halloween cup cakes versieren, lampion maken of popcorn poppen boven het kampvuur.

Praktisch: Halloween wordt vanaf 13.00 uur gevierd en de viering duurt tot 20.00 uur. De activiteit is vooral leuk voor kinderen in de kleuterleeftijd, maar kinderen van alle leeftijden zijn uiteraard welkom. Voor het programma en de tijden van de activiteiten kun je het beste een kijkje nemen op de website van BuytenDelft.

BuytenDelft - 2018

Griezelboxworkshop in Science Centre Delft

Wie laat jij schrikken op Halloween? Tijdens de Griezelboxworkshop maak jij een ‘snoepdoosje’ voorzien van je eigen Creepy Crawler. Laat daarmee je omgeving goed schrikken. Want tijdens Halloween is niets wat het lijkt.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Deze workshop is voor kinderen vanaf 9 jaar en kost €6,50 bovenop de entreeprijs.

Delftse maakweken in het Poptapark

In het Poptapark in Delft zijn afgelopen dagen prachtige dingen gemaakt. Vandaag is er een optreden over Prinses Elektra. Zij wil wraak. Krijgt ze haar zin, doet broer Orestes wat Elektra wil? ‘Orestes je moet pappa wreken,’ vindt Elektra. ‘Jij moet mamma doden, want mamma doodde pappa toen hij terugkwam uit Troje!’ Ook de machtige god Apollo zegt het: ‘Orestes wreek je vader, dood je moeder’.

Praktisch: Deze voorstelling is zaterdag van 18 tot 19 uur in het Poptapark!

Nacht van de Nacht (Diverse locaties)

Zaterdagavond (en -nacht) is het de ‘Nacht van de Nacht’ In heel Nederland zijn er allerlei activiteiten rondom het thema licht en lichtvervuiling. Onder het motto ‘laat het donker donker’, worden we gewezen op de vervelende effecten van onnodig licht. Ook in Den haag zijn er tal van activiteiten, waaronder bijvoorbeeld een diner bij kaarslicht bij restaurant Het Heden, een spannende avond in het Zuiderpark, een nachtwandeling maken door de polder of door de duinen en sterren kijken bij stichting de Sterrenwacht in Rijswijk of de Sterrenwacht in Leiden.

Praktisch: Voor het gehele programma en alle nachtelijke activiteiten kijk je even op de site van De Nacht van de Nacht.

NvdN

Zondag

Residentie Orkest

Zondagochtend genieten van een prachtig concert voor grote mensen terwijl de kinderen een toffe muziekworkshop doen. Dat zijn de Lazy Sunday concerten van het Residentie Orkest.  Dit weekend hebben de musici en solisten een niet te versmaden symfonisch ontbijt bereid met de prachtige muziek Eroica. Voorafgaand aan het concert staat er koffie, thee, jus d’orange en iets lekkers te eten voor je klaar. Niets moet op Lazy Sunday. Een oppas regelen ook niet, want kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen tijdens de Lazy Sunday concerten voor slechts €3.50 deelnemen aan een leuke muzikale workshop. De kinderen leren bijvoorbeeld een lied met begeleiding van slaginstrumenten. Na afloop van het concert voeren ze dit natuurlijk ook uit voor de ouders.

Laatste keer dit jaar: Stoomtrein Zuiderpark

Door het Zuiderpark rijdt een heel leuk stoomtreintje. Stoomgroep Zuiderpark is een groep vrijwilligers die elke week kinderen op de stoomtrein vervoert door het park. Dit weekend is de laatste keer voor dit seizoen. Dus wil je nog even genieten van dit leuke, niet dure en authentieke uitje, dan is zondag je kans.

Praktisch: Je vindt de Stoomtreintjes aan de Mr. P. Droogleever Fortuynweg 50 in Den Haag. De trein rijdt tussen 11.30 uur en 16.30 uur. Een ritje kost 80 cent en wil je nog voordeliger genieten, dan koop je een 6 rittenkaart.

Stoomtrein

Open Dag Sterrenwacht Leiden

Zondag is de Oude Sterrewacht in Leiden geopend voor publiek. Iedereen mag gratis de Oude Sterrewacht bezoeken en genieten van activiteiten in dit historische pand. Bezoekers kunnen deelnemen aan uiteenlopende activiteiten, kinderworkshops, planetariumshows, een escaperoom of een quiz. Voor jong en oud is er iets leuks te doen.

Praktisch: De deuren van de Oude Sterrenwacht openen om 12 uur. Voor het programma neem je een kijkje op de site van de Sterrenwacht. Het adres is Sterrenwachtlaan 11 in Leiden.

sterrewacht

Paddenstoelenexcursie bij De Tuin van de Smid

Deze herfst is lekker nat, niet te koud. Ideaal voor paddenstoelen. Je ziet ze dan ook bijna overal. In tuinen, parken, het bos en een enkele in de duinen. In Park Cronesteyn kun je met de IVN op paddenstoelenexcursie.

Praktisch: Deze excursie is voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar met hun begeleider(s). Aanmelden is niet nodig. De excursie is gratis. Om deel te nemen verzamel je om 14 uur bij de hooiberg van De tuin van de smid.

Zaterdag en zondag

Heel veel leuke films (Diverse locaties)

Deze vakantie zijn er tal van leuke films te zien in diverse theaters in Den Haag. Via de Betovering kun je bijvoorbeeld zaterdag (zondag niet!) naar Molly Monster, Solan & Ludwig of De Raker – gerommel in de Ruimte.  Drie heerlijke kinderfilms die de hele week te zien zijn. Of ga vandaag (zaterdag) naar de mini-bioscoop: ‘In de Ruimte  in eveneens het  Filmhuis Den Haag. Tijdens Festival de Betovering is de gratis mini-bioscoop in het Filmhuis te vinden in studio A. Hier geniet je continue van de leukste ‘ruimtefilms. Alle filmpjes hebben ‘de Ruimte’ als thema en zijn geschikt voor kinderen. De toegang is gratis. De voorstelling is doorlopend van 10-16 uur. En ook in Pathé Den haag zie je diverse leuke kinderfilms. Zo gingen wij recentelijk naar Shaun het Schaap. Een absolute aanrader volgens mijn kinderen.

Afbeeldingsresultaat voor shaun het schaap pathe"

Smeedweekend in Archeon

Hoe smeed je ijzer? Met heel veel vuur zou ik zeggen, maar echt weten doe ik dat niet. Toch kunnen wij als mensen al heel lang smeden. Want smeden is van alle tijden. Voordat er metaal werd gebruikt was er al een vuursteensmid. Van vuursteen werden scherpe voorwerpen gemaakt, zoals messen, bijlen en dissels. Later werden deze voorwerpen gemaakt van brons en daarna van ijzer en staal. Dit weekend staat smeden centraal in Archeon. Je ziet een vuursteensmid, bronsgieter, ijzermakers en een “gewone” smid. Ook wordt er gewerkt met tin en zilver, want ook met deze metalen kun je smeden.

Praktisch: Het smeedweekend is zaterdag en zondag tussen 10 en 17 uur. Archeon vind je op Archeonlaan 1 in Alphen aan de Rijn. Museumkaart is geldig.

smeden

Speurtocht Meijendel (Wassenaar)

Kom op verkenning in Meijendel tijdens de herfstvakantie. Ontdek de bomen van het bos en hun bijbehorende bladeren, vruchten en leer welke dieren daarvan smikkelen. En wie weet, misschien ontmoet je de hoofdrolspelers in deze speurtocht wel in het echt.

Laatste kans: Japanse Tuin (Clingendael)

Alleen dit weekend kun je nog genieten van de mooiste en grootste Japanse tuin van Nederland. Tenminste totdat het lente is.Je kunt in het prachtige park Clingendael genieten van de mooiste herfstpracht, een serene sfeer (op de rustiger momenten) en een lekkere wandeling. Maar niet getreurd, het blijft een heerlijk park om zaterdag of zondag te bezoeken.

Praktisch: De ingang van Park Clingendael vind je aan de Wassenaarseweg in Den Haag bij de Laan van Clingendael. De tuin ligt midden in het park. Je kunt hier alleen lopend komen. In de tuin zijn buggy’s en kinderwagens niet toegestaan.

Laatste kans: Dino’s in Duinrell (Wassenaar)

Je las er deze misschien al over op ranja en rosé deze herfstvakantie zijn er 21 dino´s losgelaten in Duinrell. Jij kunt op onderzoek om ze allemaal te vinden. De dino´s vind je de gehele herfstvakantie (tot 1 november) in Duinrell. Maar pas op…. ze zijn gevaarlijk.

Dino's in Duinrell

Naar Madurodam voor een klein prijsje (50% korting herfstvakantie)

Bezoek deze herfstvakantie Madurodam. Alleen deze vakantie kun je het park in met 50% korting. Pak dus deze kans om extra voordelig een bezoek te brengen aan WaterWolf, Nieuw Amsterdam of Zo Groot is Oranje!  Om de korting te gebruiken koop je tickets in de online shop en gebruik je als actiecode: HERFSTMADURODAM19. En wist je dat er sinds deze week een gloednieuwe Madurodam app is? Ga hem nu uitproberen.

Madurodam

TOTEM van CIRQUE DU SOLEIL

Wil je de herfstvakantie bijzonder afsluiten? Op het Malieveld staat sinds vorige week een enorme witte tent. De tent van CIRQUE DU SOLEIL. Hier kun je de voorstelling TOTEM gaan zien. Wij hebben de voorstelling al gezien en die is echt schitterend. Prachtige acrobatiek, fantastische kostuums, muziek, licht: alles klopt. Mocht je een écht feestelijk uitje willen dit weekend, dan is CIRQUE DU SOLEIL zeker een aanrader.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Griezelig leuke tips voor het laatste weekend van de herfstvakantie – 26 en 27 oktober

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart