Griezelig leuke tips voor dit weekend – 27 en 28 januari

Dit weekend

Door Willemijn – Wat een tips dit weekend! Ik ben als januari begint altijd bang dat ik bijna niks voor Ranja en Rosé kan vinden deze maand. Maar niets is minder waar gebleken. Want afgelopen maand is er van allerlei leuks georganiseerd en daar doet dit weekend niet voor onder. Ik heb dus weer een hele lijst met leuke tips weten te verzamelen voor vandaag en morgen. Zo kun je naar leuke theatervoorstellingen, op meerdere plaatsen knutselen voor de vogels en lekker luisteren naar voorleesverhalen. Voor alle tips lees snel verder. Veel plezier!

Zaterdag

Ontmoet de Gruffalo!

Lezen jullie ook zo graag uit De Gruffalo? Breng dan een bezoekje aan Boehandel Van Stockum. Want hier loopt vandaag een Gruffalo rond. Ga op de foto met dit enge monster en schuif gezellig aan als er voorgelezen wordt. Ken je de Gruffalo niet? Ook dan is een bezoekje een aanrader, want dit kinderboek is echt een aanrader om voor te lezen.

Praktisch: De Gruffalo loopt rond bij Van Stockum tussen  11.00 en 16.00 uur. De toegang is  gratis. Van Stockum geeft als leeftijd vanaf 4 jaar.  Ook wordt het verhaal gedurende de dag een aantal maal voorgelezen.

Max de Mol bij Kooman’s Poppentheater

Vorige week schreef ik nog over de leuke voorstelling De Apenbroodboom. Deze week spelen ze Max de Mol in dit fijne poppentheater. Max de Mol is een kleurrijke voorstelling boven en onder de grond. Bioloog Maarten Donker bestudeert het leven onder de grond. Wasco de Wasbeer komt lootjes verkopen aan de deur en mag door de Aardkijker kijken. Ze zien hoe een plagerig beest de Aardkijker stuk maakt. Wasco belandt toevallig onder de grond bij Max de Mol. Ze gaan op zoek en ontdekken een Blaaskaak die onder de grond de baas speelt. Kunnen zij hem onschadelijk maken….

Praktisch: Max de Mol kun je vandaag om 14.30 uur gaan zien in Kooman’s Poppentheater, Frankenstraat 66 in Den Haag. Kaarten zijn online te bestellen. Afrekenen doe je bij de kassa.

Koomans weekend 27 en 28 januari

Fotocredits: Kooman’s Poppentheater

Fraaie Fratsen in de Leidse Schouwburg

In de kerstvakantie hebben wij een bezoekje gebracht aan de fantastische voorstelling Fraaie Fratsen. Dit is circus van heel hoog niveau. En dan niet zoals je van circus gewend bent. Maar circus als onderdeel van een theatervoorstelling. Ik ben gaan kijken met de oudste twee en het was een van de leukste uitjes van de vakantie. Dus ben je nog niet in de gelegenheid geweest om Fraaie Fratsen te zien, dan is dit je kans.

Praktisch: Kaarten zijn online te koop. Er zijn vandaag twee voorstellingen. Een in de middag en eentje ’s avonds. Wil je ’s middags wees er dan snel bij, want vooral die voorstelling is bijna uitverkocht.

weekend 27 en 28 januari

Speuren door de Zoetermeerse Schouwburg

Nieuwsgierig naar de verborgen geheimen van het theater? Ontdek de wereld achter het toneel, onder het podium, tussen de coulissen en boven de zaal. Vandaag kun je namelijk speuren in het Stadstheater Zoetermeer. Dus speur antwoorden, voel je als een artiest en kom helemaal in je rol!

Praktisch: Je kunt het theater gratis bezoeken tussen 12 en 17 uur. Voor een bezoek kun je gewoon binnenlopen, het is niet noodzakelijk om vooraf kaarten te bestellen. Het Stadstheater vind je aan het Theaterplein 10 in Zoetermeer.

weekend 27 en 28 januari

Mathilda en Kleine Vis in Filmtheater Voorschoten

In Voorschoten kun je gaan genieten van een vertel-, muziek-, kijk-, zing- en tekenvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. In Mathilda en Kleine Vis is Matilda  met oma op vakantie aan zee. Op het strand vindt ze in een kuil met water Kleine Vis. Hij is zijn papa en mama kwijt. Ook Matilda is veel te ver afgedwaald, waar is oma nou? Zal dat goed aflopen?

In deze voorstelling tekent meestertekenaar Gerard de Bruyne live de personages. De kinderen zien deze verschijnen op het filmdoek. Alle kinderen mogen Gerard helpen bij het inkleuren van een enorme tekening en samen met de musici zingen ze het Matilda en Kleine Vis-liedje.

Praktisch: De voorstelling begint om 13.30 uur. Kaartjes kosten 9 euro en zijn te bestellen via de website. Het theater is te vinden aan de Prinses Marijkelaan 4 in Voorschoten.

weekend 27 en 28 januari

Kindercollege in Theater de Veste – Wat kun je samen met een sociale robot doen? (8+)

Een sociale robot, hoe werkt het en wat kun je ermee? – Koen Hindriks van robotsindeklas.nl vertelt je hier van alles over tijdens dit kindercollege in Theater de Veste. Koen komt niet alleen, hij neemt een robot mee die we met de kinderen in de zaal gaan leren programmeren. Om mee te kunnen doen moeten de kinderen een smartphone bij zich hebben. Die robot kun je laten praten, zingen, dansen en dat doet wat met je.

Praktisch: Het kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar, ook ouders zijn van harte welkom. Het college begint om 15.30 uur. Kaarten kosten maar €2,50 en zijn te bestellen op de site van Theater de Veste.

weekend 27 en 28 januari

Poëzie in het Kinderboekenmuseum

Afgelopen week heeft Vanessa op Ranja en Rosé een blog gepubliceerd over het Kinderboekenmuseum. Daar zijn nu namelijk de Poëzieweken aan de gang. In het museum loopt vandaag en morgen een poëziedame rond. Zij draagt de mooiste gedichten voor. Bovendien deelt ze ook nog eens leuke, grappige, verdrietige en bijzondere versjes uit. Zo kun je het hele jaar door genieten van geweldige gedichten. Ben je zelf geinspireerd door de prachtige gedichten? Dan kun je zelf aan de slag om je eigen gedicht te maken in het verhalenlab.

Kinderboekenmuseum

Zondag

Zoek – een kindermeespeelvoorstelling in het Rietveldtheater

In het Rietveldtheater in Delft kun je zondagochtend naar Zoek. Dit is een meespeelvoortstelling voor kinderen. In deze voorstelling zie je dat Kareltje Kever, tussen het gras, aan de rand van de sloot raakt Kareltje Kever zijn stippen is kwijtgeraakt. En Heleentje Eendje haar snater.

Gelukkig is daar Tor, de grijze wijze die samen met de kinderen helpt vinden wat zoek was. En wie weet, vind je naast Bennie Bij wel dingen waar je eigenlijk niet eens naar op zoek was…

De voorstelling wordt drie keer gespeeld. Een keer voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar en in de middag twee keer voor kinderen vanaf 6 jaar.

Praktisch: Je bent met kinderen tussen 3 en 6 jaar van harte welkom in het Rietveldtheater van 10 tot 11 uur. Om 12 uur en om 14 uur  start dezelfde voorstelling, alleen dan als meespeelvoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. Let bij het kopen van de kaartjes dus goed of je voor de juiste voorsetlling besteld. Het Rietveldtheater ligt aan Rietveld 49 in Delft. Kaarten zijn online te koop.

weekend 27 en 28 januari

Foto: website Rietveldtheater

VET Kindercabaret in Stadstheater Zoetermeer

VET Kindercabaret weet herkenbare situaties voor kinderen en ouders te vertalen in hilarische sketches. Nu kun je in ‘Het Vijfde Couplet’, de nieuwste show, genieten van zwemlesproblemen, samen gezellig een kaartspel (vals?)spelen, trakteren op school en kampeerhelden (op sokken)… Wie is er nou eigenlijk verliefd op wie? En het is weer totale chaos op de achterbank.  Heb je genoten van de voorstelling, dan kun je je aansluitend uitleven in de speciale  kinderdisco in het theater.

Praktisch: Deze voorstelling begint zondag om 14 uur. Kaarten zijn nog beschikbaar en kun je online bestellen.  Het Stadstheater vind je aan het Theaterplein 10 in Zoetermeer.

weekend 27 en 28 januari

Fotocredits: Vet Kindercabaret

Vogelcup-cakes maken bij De Balijhoeve

Vraag jij je ook af hoe vogels de winter door komen? In de winter hebben ze het niet gemakkelijk. Er is namelijk niet zoveel voedsel te vinden. Om de vogels te helpen gaan de kinderen bij Stadsboerderij de Balijhoeve vogel cupcakes maken. Voor bij de boerderij en om de vogels in je eigen buurt of tuin een handje helpen.

Praktisch: Deze workshop is zondag van 14 tot 15:30 uur. Stadsboerderij de Balijhoeve vind je op Kurkhout 100 in Zoetermeer.

weekend 27 en 28 januari

Voorlezen uit Vos en Haas bij Van Stockum

Het is feest in kinderboekenland. Vos en Haas vieren hun 20-ste verjaardag! Om dit te vieren wordt dit fijne boek zondag 28 januari om 15.00 uur bij Van Stockum Boekverkopers Den Haag voorgelezen.

Praktisch: Je bent zondag welkom om 15 uur. De toegang is gratis. Deze voorleesmiddag is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Je vind deze winkel aan Spui 40 in Den Haag.

Coco bij Theater Dakota

Heb je de film Coco nog niet gezien? Dan kun je zondag terecht in Theater Dakota. Want daar draait om 16 uur deze film. In Coco droomt Miguel ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

Praktisch: De film draait om 16 uur in Theater Dakota. Je kunt kaarten bestellen door te bellen met de kassa op 070-3265509 of door een mailtje te sturen aan kassa@theaterdakota.nl. Je betaalt de kaarten vervolgens gewoon als je de film gaat zien. Het adres van het theater is Zuidlarenstraat 57 in Den Haag

weekend 27 en 28 januari

Fotocredits: PIxar

Twee films in Filmhuis Lumen in Delft

In Delft hebben ze ook een filmhuis, namelijk Theater Lumen. Vandaag kun je hier kijken naar twee leuke kinderfilms, namelijk Draken & Deuntjes en Dikkertje Dap.

In Draken & Deuntjes kun je met je eigen jonkvrouw of ridder genieten van vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes. In een uur zie je 5 korte filmpjes in het thema ridders, draken en jonkvrouwen. Zo duik je in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wil of ga je mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook ontmoeten we Eliette, een meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden… Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

Dikkertje Dap gaat over Dikkertje. Dikkertje wordt 4 jaar en moet naar school. Maar Raf wordt ook vier jaar en hij mag niet mee naar school. Dat laat Dikkertje niet op zich zitten. Want waarom mag zijn beste vriend niet, ookal is Raf een giraf?

Praktisch: Alle informatie over de films en hoe je kaarten kunt kopen vind je op de site van het theater. Filmhuis Lumen vind je op het Doelenplein 5 in Delft

weekend 27 en 28 januari

Fotocredits: Theater Lumen

Knutselen voor de vogels bij De Tuin van de smid

Knutselen is natuurlijk leuk, maar nog leuker is het om wat je knutselt cadeau te geven aan de natuur! We gaan lekkere hapjes maken voor de vogels zodat deze lekker kunnen smikkelen. Dat kan zondag bij de Tuin van de smid. Voor de kinderen is hier een fijne knutselmiddag, ouders zijn welkom in het theehuis.

Praktisch: Om mee te doen moet je je kind aanmelden via petra@detuinvandesmid.nl.  Kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom bij de activiteit. De kosten zijn 5 euro per kind. De workshop begint om 1 uur en duurt een uurtje.

Tuin van de smid - weekend 27 en 28 januari

Tina de Musical in de Rijswijkse Schouwburg

Heb jij vroeger ook de Tina gelezen? Het bekendste meiden weekblad van Nederland bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd in het theater. Daarom is er nu ‘Tina, de musical’! En vandaag draait deze meidenmusical (die vast ook leuk is voor broertjes) in de Rijswijkse Schouwburg.

Tina heeft heel veel aan haar hoofd. Samen met haar beste vriendin Puck en haar vriendje Fabio zorgt ze elke week weer dat het blad gevuld is. Maar op een dag staat Bobby voor haar deur. De leukste jongen van de hele wereld. Haar hart gaat harder kloppen… maar ja, ziet Bobby haar wel staan? Ze moet raad! Hoe pak je dat aan?

Praktisch: Deze voorstelling is om 14 uur te zien in de Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10 in Rijswijk. Kaarten zijn online te bestellen.

weekend 27 en 28 januari

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart