Toffe weekendtips voor het tweede weekend van de zomervakantie – 27 en 28 juli

Dit weekend

Door Willemijn – De zomervakantie is nu echt begonnen. En dat betekent ook dat er minder georganiseerd wordt voor kinderen en ouders. Heel veel mensen zijn met de tent, caravan, fiets of vliegtuig op stap. Maar gelukkig zijn er voor ons, thuisblijvers, nog best wel wat leuke dingen te doen. En als je dit niets vindt is een bezoekje aan een speeltuin of museum zeker ook een aanrader. Veel plezier dit weekend!

Zaterdag

Gratis kids club en naar de buitenbios in theater Dakota

Vandaag ga je in Theater Dakota op vakantie naar Hawaï. Om 13.45 uur kun je namelijk naar de film Vaiana, buiten op het plein voor het theater. Maar voordat de film begint kom je alvast in de stemming. Je knutselt in de kids club je eigen Hawaï ketting of tooi. Daarna kun je naar de gave film Vaiana, waarin je ziet hoe een stoere meid de oceanen gaat verkennen op zoek naar haar eigen kracht

praktisch: de kids club begint om 12.45 uur. Deelname en de film zijn gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

Waterfeest in het Toverbosch

Ook in het Toverbosch is de zomer in volle gang. De natuur staat prachtig in bloei. Dat betekent dat ze zomer vandaag ook gevierd wordt. De zon is alweer over haar hoogtepunt heen, maar schijnt nu in juli juist op volle kracht. Daarom is er wel wat verkoeling nodig. Dat kan zaterdag in het Toverbosch met allerlei waterspelletjes en een groots watergevecht!

Praktisch: Het Toverbosch vind je op de grens van Mariahoeve en het Bezuidenhout. De ingang is tussen zwembad Overbosch en het Politiebureau. Je bent welkom om te komen spelen van 10 uur en 16 uur. Om 13 uur begint er een groots watergevecht. Dus mis dat niet!

Watergevecht

Figuurzagen bij Molen de Salamander

Molen de Salamander is een aanrader om te bezoeken. Helemaal in de zomer als de bootjes door de Vliet varen, geschut worden in de sluis en de terrasjes voor een ijsje in Leidschendam klaar staan. Misschien extra leuk dat vandaag een workshop figuurzagen op het programma staat bij de molen. Je kind kan een prachtig figuur zelf of met hulp van vader of moeder zagen uit een plank hout. Alle materialen zijn aanwezig en er zijn vrijwilligers die de workshop begeleiden. Ook wordt dit weekend, mits een beetje wind, een eik in houten planken gezaagd. Indrukwekkend om te zien.

Praktisch: De figuurzaagworkshop is zaterdag van 12 tot 16 uur. Molen de Salamander vind je aan De Wiek 19 in Leidschendam

Sporten op de Leyweg

Sporten de kinderen graag? Wil je ook eens iets anders proberen, dan is dit sportevenement op de Leyweg misschien wel tof. Samen met andere kinderen sport je, verzamel je stickers en maak je kans op vette prijzen! Deze zaterdag kun je diverse sportieve spelletjes uitproberen, is er een bootcamp en kun je racen op een fietsparcours

Praktisch: De zomerspelen zijn tussen 12 en 16 uur. Om mee te doen haal je een sportpas op bij het Speelhonk. Bij elke activiteit kun je een sticker verdienen voor de sportpas.

Den Haag viert de zomer in het Huygenspark

Wat is er fijner dan op een zonnige zaterdagmiddag in het park genieten van muziekoptredens, samen met vrienden of je gezin en een lekkere eigen picknicmand bij de hand. Dit kan tijdens Den Haag viert de Zomer in het Huygenspark. Geniet midden in de stad in de schaduw van eeuwenoude bomen, neem plaats op de strandstoelen, relax bij Lunchroom de Overkant.

Het is een echt muziekfestival en er is niet een specifiek kinderprogramma. Wel zijn kinderen zeer welkom en ze kunnen in het park ook fijn spelen.

Praktisch: het muziekfestival is gratis te bezoeken. Het eerste optreden is om 13.45 uur. Er zijn 4 optredens en rond 17 uur is het festival weer afgelopen.

Zee evenement in Katwijk

Iets verder vanuit Den Haag, maar wel een leerzaam en fijn uitje is een bezoekje aan het zee-evenement in Katwijk. Wil je weten wat er leeft in de Noordzee en aanspoelt op het strand? Kom dan vandaag in Katwijk kijken, voelen, ruiken, vissen en knutselen. Er zijn kraampjes met strandvondsten, een stand van Naturalis waar je zelf je vondsten kunt laten onderzoeken om er achter te komen wat het is. Je kunt vandaag  zeevissen en zeeslakken bekijken en zelfs voelen, een tuintje maken van strandvondsten,  samen met Jutters Katwijk werken aan een schoon strand, kijken hoe de kunstenaars mooie strandschilderijen maken of knutselen met knutselen met schelpen in het natuurcentrum. Kortom, een dag waar jong en oud zich vermaken, maar waar je ook iets van leert.

Praktisch: Het Zee-evenement is gratis en voor alle leeftijden. Het evenement is bij Paviljoen Het Strand, Boulevard Zeezijde 23, in Katwijk ter hoogte van het Witte Kerkje . Je bent welkom tussen 13 uur en 16 uur.

Zondag

Romeins Festival in Archeon

In Archeon kun je vandaag de Romeinen ontmoeten. Tientallen Romeinse legionairs komen naar Archeon en slaan daar hun kamp op. Zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma. Zo geven de soldaten dagelijks wapen- en gevechtsdemonstraties in de arena en demonstreren ze het schieten met de ballista.

Praktisch: Dit festival is niet alleen zondag, maar ook de rest van de komende week. Archeon is te vinden op de Archeonlaan in Alphen aan de Rijn. Museumkaart is hier geldig.

Foto: website Archeon

Bouwspeelplaats in het Toverbosch

In het Toverbosch kun je vanaf vandaag lekker bouwen met oud hout en heel veel spijkers. ’s Ochtends wordt samengewerkt om de piraten te verslaan en het schip te repareren. In de middag kunnen de kinderen, altijd onder begeleiding van een volwassene vrij bouwen aan een huis, een auto, een boot of een winkel.

Praktisch: Het Toverbosch vind je op de grens van Mariahoeve en het Bezuidenhout. De ingang is tussen zwembad Overbosch en het Politiebureau. Je bent welkom om te komen bouwen vanaf 11 uur. Vanaf 14 uur kun je vrij bouwen. Toegang is gratis.

bouwspeelplaats

Fotocredits: Toverbosch

Maak een zonnebeestje bij Science Centre Delft

In Science Centre Delft wordt weer fijn geknutseld. En daar weten de technische studenten wel hoe je echt moet knutselen. Zondag kun je een zonnebeestje maken. Ontwerp en bouw hem helemaal zelf. Zoals een echt beestje, kan deze ook lopen. De weersvoorspelling ziet er goed uit, lekker veel zon de komende dagen om je beestje te laten lopen.

Praktisch: Science Centre Delft vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt gedurende de hele dag gegeven, de eerste sessie start rond 12:00 uur. De workshop kost € 6,50 bovenop de toegang van het museum. Museumkaart is hier geldig. Deze workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar

Zweven – Zondag in het park

Zondag in ’t Park is een relaxed zomerevenement in Zoetermeer. End it weekend is het extra relaxed. Dit weekend is het thema in hogere sferen in ’t Park… Opzwepende muziek, een zweefmolen en vervreemdende activiteiten brengen je naar een andere dimensie. Maar dan ‘down to earth’, want even zweven is leuk, als je daarna weer lekker met beide voeten in het gras kunt chillen in ’t park!

Praktisch: Ook deze zondag in ’t Park is weer in het Nicolaaspark in Zoetermeer. Het begint zondag om 13 uur en duurt tot 20 uur.

Beide dagen

Voorschotense Paardendagen

In Voorschoten kun je dit weekend je paardenhart ophalen. Hier zijn namelijk traditionele paardendagen. Zo is er zaterdag in de Voorstraat vanaf 6 uur een echte paardenmarkt. Een aanrader om ook vroeg in de ochtend een bezoekje te brengen. Het handelen in paarden is iets met tradities en handjeklap. Ook is er een hoefsmid aan het werk en zijn er paardendemonstraties. In het Berkhoutpark is een speciaal kinderprogramma. Zo kun je pony rijden, is er een draaimolen, een bungyjump en kun je op een vliegend tapijt zitten. Zondag begint de dag wat later met ringsteken te paard. De inderactiviteiten zijn verplaatst naar de Voorstraat. Zondag zijn dit doe-activiteiten die allemaal te maken hebben met paarden.

Praktisch: Zaterdag en zondag zijn twee diverse programma’s. Kijk dus snel wat jij leuk vindt op de website van de Voorschotense Paardendagen. Veel plezier.

‘s Avonds schatzoeken tijdens een Trashure Hunt

Trashure Hunten is ‘schatzoeken’ op het strand. En dan niet met een metaaldetector zoeken naar glimmende en waardevolle spullen. Tijdens een Trashure Hunt ga je op jacht naar afval. Want de dingen die mensen op het strand achterlaten kun je nog prima gebruiken als grondstof voor een kunstwerk, zoals ook JoJo de Bultrug is gemaakt van afvalflesjes. Je kunt natuurlijk ook deelnemen omdat het zo lekker opruimt. Immers: een schoon strand willen we toch allemaal? Dit weekend is het trashurehunten extra bijzonder omdat het pas ’s avond eb is. De wandeling is daardoor ook in de avond. Leuk en spannend voor de kids.

Praktisch: TrashUre Hunt daagt iedereen uit om deze zomer mee te en het strand te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan een schoon strand. Er wordt elke dag gehunt bij laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in). Volgens mij is de wandeling zaterdag om 19.00 uur en zondag om 20 uur. Check deze Facebookpagina voor de exacte tijden.

Vakantiefilms bij Filmhuis Den Haag

Even zin om weg te zakken in een comfortabele bioscoopstoel? Ga dan deze zomervakantie – of dit weekend – naar het filmhuis. Daar draaien drie heerlijke kinderfilms: ‘Casper en Emma op jacht naar de schat’, ‘Mia en de witte leeuw’ (9+), ‘Kleine Nicolaas gaat op vakantie’ (6+) en ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’. Kinderfilms kosten deze vakantie slechts 5 euro per kind. Kijk hier voor actuele filmtijden.

Casper en Emma

Ranja en rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding van een uitje in de weekendtips. 

Delen:


Bekijk op kaart

Toffe weekendtips voor het tweede weekend van de zomervakantie – 27 en 28 juli

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart