Weekendtips voor zaterdag 28 en zondag 29 oktober – Grrrriezelen!

Halloween griezelen met tekst 2
Dit weekend

Door Willemijn – De herfstvakantie is dit weekend alweer een week achter ons. Hoewel de grote ‘(na)zomeractiviteiten’ inmiddels ook achter ons zijn, zijn er ook deze zaterdag en zondag weer tal van leuke uitstapjes en events voor jou en je gezin. Ook zijn er diverse dingen te doen rond het thema Halloween. Voor Ranja en Rosé heb ik mijn favoriete uitjes weer voor je op een rijtje gezet. Alvast een fijn griezelweekend gewenst! Veel plezier!

Zaterdag 28 oktober

Halloween in de Keizerstraat (Scheveningen)

Ga zaterdag lekker griezelen in de Keizerstraat in Scheveningen. Vanaf 12 uur zijn er tal van enge activiteiten. Er is een spookhuis, er lopen vele ‘onfrisse engerds’ rond (in de vorm van verklede winkelmedewerkers), er is een beangstende speurtocht, een griezelmarkt, etc. Hoewel het allemaal erg eng wordt daar, beloven de winkeliers dat ze het weldegelijk leuk houden voor de kids. Dus ga eens kijken, als je durft! En ben je er toch, stop dan voor iets lekkers bij ‘Meneer Chocola’ of ‘DUO Eten & Drinken’.

weekendtips 28 en 29 oktober

Halloween Buytendelft (Delft)

Kinderboerderij Buytendelft is een heerlijke plek buiten. Zaterdag zijn er vanaf 14 uur allerlei extra activiteiten voor kinderen. Overdag gaat de vuurplaats aan, kun je knutselen of een pompoen uithollen en kun je een ritje op de pony’s maken. En heb je honger? De heks heeft voor jou een echt ‘heksenbuffet’ gemaakt met spinnenkoppensoep, afschuwelijke broodjes en enge spookpannenkoeken. ’s Avonds kun je terecht voor een lampionnentocht voor de kleintjes (vanaf 18.30 uur), een griezelspooktocht (om 19.30 uur) voor iets grotere kinderen en een horrortocht (om 21 uur) voor de echte durfals.  Deelname is € 2,00 per kind. En ben je er zaterdag, ga dan ook lekker wat drinken bij ‘Café du Midi

Konijn- en Knaagdierendag – Avonturia (Den Haag)

Heb jij thuis echte dierenliefhebbers? Misschien is dan een bezoek aan de konijn- en knaagdierendag bij ‘XL dierenwinkel’ Avonturia een leuk idee. Zo is er een gezondheidscheck voor je knaagdier, kun je je kids leuk laten schminken en zijn er diverse (schoonheid)keuringen voor o.a. konijn, hamster, cavia en muis. Het belooft een heel leuke dag te worden. En hebben je kinderen genoeg konijnen, hamsters en cavia’s gezien, dan kunnen ze natuurlijk ook nog dieren kijken en klimmen en klauteren in binnen-dierentuin Avonturion of een drankje drinken bij de Oehoe. En wist je dat met de Hofpas het kopje koffie of de ranja gratis is.

weekendtips 28 en 29 oktoberFotocredits: Website Avonturia de Vogelkelder

Voorstelling Roald Dahl’s ‘Ieorg Idur’ (Leiden)

Ben jij – net als wij – Roald Dahl fan? Dan ken je vast zijn fantastische boek over schilpad ‘Idur’. Dit weekend is er een voorstelling op basis van dit fantastische boek (‘Groei Rudi, groei!’) te zien bij theater Ins Blau in Leiden. Een heerlijke fantasievolle show in een leuk theater. En reken er op dat er bij Ieorg Idur ook héél veel schildpadden zullen zijn…

weekendtips 28 en 29 oktober

Fotocredits: Theater Ins Blau

Herfstfeest in de Stadsboerderij Zuiderpark (Den Haag)

Nog weer zo’n leuke buitenactiviteit: Bij stadsboerderij Zuiderpark worden kinderen meegenomen in de wondere wereld van het groen. De boomverzorgers vertellen alles over wat er allemaal met een boom gebeurt in de herfst. Kinderen kunnen al spelend ontdekken waar hun eten vandaan komt, wat er groeit in welk seizoen en wat je er zoal van kookt. Er zijn verschillende activiteiten, onder ander maïs en kastanjes poffen, pompoensoep maken en al fietsend (!) een eigen smoothie maken. Een fijne dag, lekker buiten.

‘Mutesounds’ festival op de Pier (Scheveningen)

‘Mutesounds’… ? Wat is dat nou, hoor ik je denken. Mutesounds is hét culturele festival voor doven, slechthorende mensen, maar zeker ook voor horenden. Het wordt vandaag (zaterdag) gehouden op de Pier in Scheveningen vanaf 13.00 uur. Op MuteSounds komen doof en horend samen. Het festival biedt kunst en cultuur voor al je zintuigen, voor jong en oud. Er zijn bijvoorbeeld workshops gebarentaal, maar ook moppentappers, kinderdisco, kinderspeurtochten, er wordt geschminkt, er zijn talrijke spelletjes en games. Kortom: er is erg veel leuks te doen voor de kids, maar ook voor de rest van het gezin. Op naar Mutesounds dus!

mutesounds_2016

Fotocredits: Website de Pier

Nacht van de nacht (Diverse locaties)

Zaterdagavond (en nacht) is het de ‘Nacht van de Nacht’ In heel Nederland zijn er allerlei activiteiten rondom het thema licht en lichtvervuiling. Onder het motto ‘laat het donker donker’, worden we gewezen op de vervelende effecten van onnodig licht. Ook in Den haag zijn er tal van activiteiten, waaronder bijvoorbeeld een diner bij kaarslicht bij restaurant Het Heden, een zoektocht naar Vleermuizen bij De Balij in Zoetermeer , naar beestjes korren in de branding op het strand van Kijkduin en sterren kijken bij stichting de Sterrenwacht in Rijswijk.

Zaterdag en zondag

Leids Amateurkunstfestival (Leiden)

Dit weekend is in Leiden in en rond de Lammermarkt het LAF – Leids Amateurkunstfestival. In de prachtige ouderwetse spiegeltent treden aansluitend talrijke amateurkunstenaars op. Korte voorstellingen en huisbands wisselen elkaar af, de sfeer is ongedwongen en de bar is open voor een glaasje ranja of rosé. Naast muziek is er toneel, poëzie, fotografie, zang en dans. Hoewel er weinig specifieke activiteiten voor kinderen zijn, is de sfeer op het LAF ongedwongen en uitnodigend. Kinderen zijn dus zeker van harte welkom.

weekendtips 28 en 29 oktober

Festival Anatolië – Filmhuis (Den Haag)

Zaterdag en zondag kun je in het Filmhuis Den Haag op reis door Anatolië. ‘Anatolië’ is – zo heb ik ook op moeten zoeken – het Aziatische deel van Turkije. In het filmhuis zijn vanzelfsprekend films uit deze regio, maar ook eten en muziek. Juist voor kinderen zijn er diverse activiteiten. In Zaal 5 kijk je een doorlopend filmprogramma met de leukste, mooiste en grappigste kinderfilms. Er is een ‘speeltuin der verbeelding’ en de kids kunnen aan diverse kinderworkshops waaronder een kooklesje bulgur en een kleine boekdrukkerij.

weekendtips 28 en 29 oktober

Fotocredits: Filmhuis Den Haag

Laatste openingsweekend ’17 Drievliet – Halloween (Den Haag)

Na dit laatste weekend van oktober sluit Drievliet voor dit jaar zijn deuren. Het weekend wordt (natuurlijk) geheel in stijl afgesloten: het thema is ‘Happy Halloween’. Er zijn her en der in het park vrolijke heksen en spoken. Er is een gezellige Halloween markt met spannende artikelen. Kids kunnen leren hoe je van een pompoen een enge lantaren kan maken. En wie graag anderen wil laten schrikken is er de mogelijkheid om je als griezel te laten schminken. Natuurlijk is het spookhuis open. En er is een griezelrestaurant met ‘échte’ heksenmenu’s. Het park is open op zaterdag en zondag van 10-17 uur.

Drievliet spookhuis

Fotocredits Spookhuis Rides

Zondag 29 oktober

Laatste weekend Haags Bus Museum – zondag om 14.00 uur historische themarit (Den Haag)

Een rit maken per historische bus? Dat kan dit laatste weekend van oktober voor het laatst dit jaar. Om 14:00 vertrekt er een historische bus vanaf het remiseterrein van het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) voor een rondrit van ongeveer 100 minuten. Voor de busritten hoeft niet gereserveerd te worden. Betalen doe je ter plekke bij de chauffeur. Let op: alleen cash, geen pin. (volwassene € 5 en kids € 3,50).

weekendtips 28 en 29 oktober

Het Griezelkabinet – Koninklijke Schouwburg (Den Haag)

Heksen, spoken, monsters en andere duistere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, deze nieuwe voorstelling is niet voor watjes. Een korte omschrijving: ‘De voorstelling gaat over Bart-Jan. Hij is niet bang… zegt hij… Drie plaaggeesten voelen zich uitgedaagd en hebben het op hem gemunt. Ze zijn vastberaden om Bart-Jan de stuipen op het lijf te jagen. Gaat het lukken? Een voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar. Bij het schrijven van deze tips, waren er nog kaartjes voor de voorstelling van 16 uur.

weekendtips 28 en 29 oktober

Fotocredits: Website Het Nationale Theater

Japanse Tuin in Clingendael (Den Haag)

Ben je nog niet in de prachtige Japanse Tuin op landgoed Clingendael geweest? Dit weekend kan het voor het laatst. Dus fiets er nog snel even langs. Of kijk naar onze andere tips voor een fijne herfstwandeling.

Haagse Boomtoppers ‘Extreme’ (Den Haag)

Zijn jouw kids échte klim- en klauteraapjes? Gordel om en klimmen maar dan! Bij de Haagse Boomtoppers klim je veilig (gezekerd) naar grote hoogtes. Er worden twee grote oude beuken beklommen, in het bos vlakbij de Zandspeeltuin. In beginsel voor kinderen vanaf 7 jaar. Maar ‘handige’ kids van 6 jaar mogen ook een poging wagen.

Deze weekendtips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Voor de getipte voorstellingen waren bij het publiceren van deze tips nog kaarten te koop.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart