Weekendtips voor 28 en 29 april

Dit weekend

Door Willemijn – Hebben jullie ook zo genoten van Koningsdag? Misschien heb je wel, net als wij, lekker de vrijmarkten afgestuind, oranje tompoucen gegeten en naar de koning gekeken? Na zo’n fijne dag heb ik het gevoel alsof het weekend al halverwege is, in plaats van dat het nu pas gaat beginnen. Komende twee dag dus nog lekker veel tijd om er met de kids op uit te trekken. Ik heb weer een verzameling van opvallende en leuke weekendtips gemaakt. Kijk snel of er iets voor jullie bij zit. Veel plezier!

Zaterdag en zondag

Stoomdagen Zuiderpark

De stoomtrein in het Zuiderpark is voor jonge kinderen een heerlijk uitje. Dit weekend is er extra veel te zien. Want op het terrein van de stoomtrein zijn de internationale stoomdagen. Dat betekent dat niet alleen de treinen van de Stoomgroep zelf rijden, maar ook allerlei mooie treinen van internationale bouwers. Kijk snel in mijn blog van afgelopen week hoe leuk dit uitje is.

Romeinenweek in Archeon

Vanaf vandaag (t/m 6 mei) kun je in het Archeon terecht voor de Romeinenweek.  Tijdens de Romeinen week zijn er vele extra activiteiten op het park. Kinderen kunnen deelnemen aan een workshop om een echte gladiator te worden, deelnemen aan Romeinse sporten zoals speerwerpen en Vuistbal of genieten van een echte Romeinse massage. De ‘Romeinen’ hebben hun kamp opgeslagen in Archeon. Natuurlijk kun je hun kampement een bezoekje brengen. Zo leer je werd geleefd in de Romeinse tijd. Bekijk ook de latrina, de Romeinse Domus, het woonhuis, en doe mee aan de Romeinse rondleiding. Een dag in de Romeinse tijd is natuurlijk niet compleet zonder een spectaculair gladiatorengevecht in de Arena.

Praktisch: Archeon vind je in Alphen aan de Rijn. Het is een museumpark en de museumjaarkaart is hier gewoon geldig. De Romeinenweek duurt van 28 april tot en met 6 mei.

BijenLab en workshop in Museon

Weet jij het verschil tussen een hommel en een bij? Wat bedoelen we als we zeggen dat bijen ‘behangen en metselen’? Ontdek het in de tentoonstelling Nederland Zoemt – een wilde bijen expositie in het Museon. Je kunt in de expositie zelf in de huid van een bij kruipen, sjouwen met stuifmeel, of de weg in een bloem vinden.  Als je dan alles over de bij weet kun je in het BIJenLAB een zaadbom van heel dichtbij door de microscoop.

Praktisch: Deze workshop vindt het hele weekend plaats in het Museon om 14.30. De workshop duurt een uurtje. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Wel moet je je even inschrijven aan de kassa van het Museon. Dit kan alleen op de dag zelf en vol is vol.

Openingsweekend Japanse Tuin in Clingendael

Gisteren schreef ik er al een blog over: De Japanse Tuin in Clingendael is weer open voor het publiek. Met koningsdag waren wij even in Clingendael en het park is heel mooi. Overal bloesems. De Japanse Tuin mochten we natuurlijk nog niet in. Vandaag wel, dus ga snel kijken.

Japanse Tuin

Kraak de Code in Comm

Comm, het Museum van Communicatie biedt ook weer leuke activiteiten in het thema ‘Kraak de code’. Zo kun je leren wat al die verschillende emoji’s nu eigenlijk echt betekenen, leer wat een chappe is, kraak je de code achter de postcodes en versleutel je je eigen berichten. Maar als je het bericht van een ander weet te ontcijferen…dan en je een echte codekraker. Extra leuk is dat je in de vakantie een kijkje kunt gaan nemen achter de schermen van het museum, in het depot. Er worden dagelijks rondleidingen gegeven. Iedereen van 8 jaar en ouder is welkom bij de rondleiding.

Praktisch: Comm is een museum dat je alles leert over alle vormen van communicatie. Het museum vind je op de Zeestraat 82 in Den Haag. De Museumkaart is hier geldig.

28 en 29 april

 

Pieter Konijn, Buurman en Buurman en Hazenschool in de bioscoop

In de bioscopen van Den Haag, Pathé, het Filmhuis en Theater Dakota kun je komende dagen lekker wegzakken in het pluche en genieten van een fijne film. Je kunt een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Pieter Konijn (Pathé en Theater Dakota), de Hazenschool (Filmhuis Den Haag) en Buurman & Buurman (Pathé en Filmhuis Den Haag). Dit is slecht een kleine selectie uit de films die draaien, gewoon omdat mij dit leuke films lijken om te bezoeken.

28 en 29 april

Bouw een monster of een Frankensteinspin

In Museum Boerhaave ook leuke activiteiten. De expostitie die ze hier momenteel hebben gaat momenteel over Frankenstein. In dat thema zijn ook leuke kinderactiviteiten. Zo kunnen de kleintjes (4 tot 8) aan de slag om zelf monsters te maken met allerlei knutselmateriaal. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een spannende workshop om een Frankensteinspin te maken. Tijdens deze workshop gaan de kinderen zelf een coole en superzuinige Frankensteinspin maken. Hij knippert wel een paar jaar op één knoopcel batterijtje. En als de spin helemaal in elkaar zit, dan hoef je nog maar één ding te doen: Hem een leuke naam geven.

Praktisch: Museum Boerhaave ligt in Leiden aan de Lange St. Agnietenstraat 10. De workshops zijn doorlopend, dus je kunt komen wanneer je wilt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve een geldig toegangsbewijs.

28 en 29 april

Great White Shark in Omniversum

In het Omniversum kun je meer leren over haaien. De film Great White Shark is afgelopen week in premiere gegaan. Wij hebben hem al gezien. Mijn zesjarige, natuurliefhebbende zoon vond het een prachtige film en ook ik heb leuke weetjes over haaien geleerd. Naast deze film draait ook Sammy’s Avonturen nog en natuurlijk is er elk uur een andere film die de moeite waard is.

Omniversum Haaien

Koningskermis (Malieveld)

De jaarlijkse Koningskermis op het Malieveld kun je vandaag en morgen voor het laatste bezoeken. Daarna worden de attracties weer op de vrachtwagens geladen voor hun volgende stop. Dit jaar staat hier het grootste reuzenrad van Europa. Hij is wel 55 meter hoog en biedt uitzicht over heel Den Haag en omstreken.

28 en 29 april

Zaterdag

Opening de Waterkant

De Waterkant is een heel fijne plek voor een lekker kopje koffie, fijne lunch of gezellige borrel. In het Westbroekpark, aan het water vind je dit fijne terras, gewoon op het gras. Vandaag is de opening. We kunnen vanaf nu dus weer genieten van dit unieke plekje, maar ook van de roeiboten en het pondje naar de overkant. En natuurlijk behoeft dat een feestje. Om 16 uur ben je welkom voor een lekkere borrel onder het genot van de muziek van Femke Japing, een Haagse zangeres.

Waterkant

Zondag

Uilenballen pluizen (5+) bij de Tuin van de smid (Leiden)

Zondag organiseert  theehuis De Tuin van de Smid de kinderactiviteit Uilenballen pluizen. Dit is een zeer leerzame activiteit voor kinderen vanaf 5 jaar. Uilen eten hun prooien met huid en haar op, maar niet alles wordt goed verteerd. De botjes, haren en veren worden weer uitgebraakt in uilenballen. Deze middag gaan de kinderen samen met Petra onderzoeken welke prooien de uilen hebben gegeten. Want aan de hand van de botjes en andere prooiresten is te ontdekken om welke beestjes het gaat. Vergrootglazen, zoekkaarten en andere hulpmiddelen zijn voldoende aanwezig.

Praktisch: Het theehuis ligt midden in polderpark Cronesteyn, aan het Polderpad. Deelname kan alleen na aanmelden via petra@detuinvandesmid.nl. Let op er is een maximum aantal deelnemers. Het begint om 13 uur en duurt ongeveer een uur. De kosten zijn € 5,00 per deelnemer. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar. Ouders zijn welkom in het theehuis.

Romeinenrondleiding in Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn in Voorburg heeft deze week ook het thema Romeinen gekozen. Daarom organiseren ze zondag een leerzame, speelse en actieve Romeinenworkshop. Tijdens deze workshop leer je alles over de Romeinse stad Forum Hadriani, gelegen in het huidige Voorburg. Maak verschillende opdrachten, bezoek een waarzegster, speel Romeinse spelletjes en bewonder enkele opgegraven objecten in de Romeinenzaal.

Praktisch: De workshop begint om 14 uur en bestaat uit meerdere opdrachten. Het museum geeft aan dat de workshop geschikt is voor kinderen 8 t/m 12 jaar. Er zijn, buiten een normaal toegangskaartje geen extra kosten aan verbonden. Wel moet je je even opgeven via secretariaat@swaensteyn.nl

Fotocredits: Museum Swaensteyn

Kras (2+ ) in de Koninklijke Schouwburg

In de Koninklijke Schouwburg hebben ze bijna elke zondag een mooie voorstelling voor de allerjongsten. Deze zondag kun je kijken naar Kras. In Kras ontmoeten drie mannen elkaar, elke dag opnieuw en elke keer op dezelfde plek. Ze kijken naar de lucht, naar het vliegen van de vogels. Soms komen ze even samen, maar nooit voor lang. Soms praten ze met elkaar, maar nooit met woorden. Drie verschillende mannen, die hun eigen gang gaan met hun eigen eigenaardigheden. En toch is er meer dat hen verbindt dan ze zelf doorhebben. Zonder dat ze het van elkaar weten, dromen ze alle drie van hetzelfde….

Praktisch: Kras is om 10 uur en om 11.30 uur te bezoeken. Kaarten voor deze voorstelling zijn online te koop. Kras speelt in Het Paradijs, een van de zalen in de Koninklijke Schouwburg.

Pay in Forward Festival

In Delft vindt vandaag het Pay it Forward Festival plaats. Dit festival draait om iets goeds doen voor een ander, zonder er zelf iets voor terug te willen. Dat lijkt mij een mooie gedachte. Tijdens dit festival zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen. Zo is er een weggeefmarkt, waarin je je spullen kun weggeven aan mensen die het nodig hebben, dans kinderen op ‘kinderen voor kinderen’, wordt er geschminkt en kunnen de kids deelnemen aan een theaterworkshop. Kijk snel op de site van het festival voor alle info, de locatie en het programma.

De Kleine Zeemeermin (6+) in de Koninklijke Schouwburg

In de Koninklijke Schouwburg kun je naast Kras ook een musical bezoeken. Hier wordt De Kleine Zeemeermin, het sprookje van Hans Christiaan Anderson zondag gespeeld. In deze musical spelen poppen de hoofdrol.

Diep in de oceaan woont een zeemeermin met een schitterende stem. Ze droomt vaak over de wereld boven de zeespiegel. Wanneer ze daar dan eindelijk eens mag kijken, redt ze meteen een jonge prins van een zinkend schip. En ja, ze wordt verliefd en wil nu ook zelf een mens worden. Wanhopig zoekt ze de hulp van een valse zeeheks. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem…

Praktisch: De Kleine Zeemeermin kun je gaan zien om 14.00 uur. Kaarten bestel je online.

28 en 29 april

Fotocredits: Theater Terra

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Let op: voor genoemde voorstellingen waar bij het publiceren van deze posting nog ruim voldoende kaartjes beschikbaar.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart