De tofste tips voor het eerste weekend van augustus (3 en 4 augustus)

Dit weekend

Door Willemijn –Veel mensen zijn op vakantie, net terug of hebben nog een reisje voor de boeg. Dus als we (weer of nog steeds) in de regio Den Haag bent, er zijn weer allerlei leuke dingen te doen. Ik ben weer op zoek gegaan naar de leukste uitjes voor dit weekend. Lees snel verder om te zien wat voor leuks ik verzameld heb. Geniet van dit weekend en veel plezier!

Zaterdag

Laatste dag Bouwspeelplaats in het Toverbosch

Timmeren, zagen, klussen en knutselen. Dat kan in de Bouwspeelplaats in Toverbosch (op de grens van Mariahoeve en het Bezuidenhout). Hier kunnen kinderen onder begeleiding van hun ouders, of een andere volwassene, mee werken om het piratenschip weer zeewaardig te krijgen of timmeren ze aan hun eigen bouwwerk.

bouwspeelplaats

Sporten op de Leyweg

Sporten de kinderen graag? Wil je ook eens iets anders proberen, dan is dit sportevenement op de Leyweg misschien wel tof. Samen met andere kinderen sport je, verzamel je stickers en maak je kans op mooie prijzen. Deze zaterdag kun je diverse sportieve spelletjes uitproberen, is er een bootcamp en kun je meedoen met een voetbal clinic.

Praktisch: De zomerspelen zijn tussen 12 en 16 uur. Om mee te doen haal je een sportpas op bij het Speelhonk. Bij elke activiteit kun je een sticker verdienen voor de sportpas.

Zondag

Maak een Maanlander of Marsrover in Museon

In Museon kun je deze zomer nog ontdekken hoe wel in de ruimte kunnen reizen. Misschien nog wel niet nu, maar wel in de toekomst. Ook kunnen de kids deze zondag meedoen aan een techniekworkshop. Kinderen vanaf zeven jaar kunnen een Maanlander maken die kan tekenen. Kinderen van negen jaar of ouder maken een Marsrover die zelfstandig obstakels kan omzeilen.

Tijdens de workshops zetten de kids zelf hun eigen Space-voertuig in elkaar, testen ze hem, verbeteren ze hem en testen opnieuw.

Praktisch: De workshop wordt gegeven om 12 uur en om 14 uur. Het duurt een uur. Reserveren is niet mogelijk. Inschrijven kan op de dag zelf aan de balie. De kosten van de workshop zijn 5 euro per kind (excl. entree Museon)

Reizen in de Ruimte

Kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert

De Hof van Seghwaert in Zoetermeer is een Perenboomgaard midden in de wijk Seghwaert. De plek is heerlijk voor kids, met een waterpomp, een modderkeuken, een blote voetenpad en een uitkijktoren. Zondag is hier een speciale kindermiddag voor kids tussen de 3 en 8 jaar oud. Het gaat over de Vakantie. Er wordt voorgelezen, gespeeld en er is een speciale workshop. Alle kinderen zijn van harte welkom.

Praktisch: De kindermiddag begint om 13.30 uur. Het voorlezen start om 14 uur en een half uur later gaan de workshop van start. Het adres is Gaardedreef 189 (bij RandstadRailstation Seghwaert) in Zoetermeer.

Bamboe workshop bij Science Centre Delft

In Science Centre Delft ga je deze zondag zelf aan de slag met bamboe en maak je de mooiste constructies. Deze workshop is gratis en je kan de hele dag aan je bouwwerk werken in de binnentuin van het museum. Misschien dat je soms even moet wachten, maar dan kan je goed afkijken wat de anderen doen.

Circus ‘Zondag in het Park’ in Zoetermeer

Het Park is vandaag het toneel van verwondering, verwarring en verbazing. Zondag strijkt de kinderkaravaan van Circus Snor neer in ’t Park. De kids gaan oefenen, terwijl volwassen zich vermaken, hun muziekkennis etaleren. Je kunt ook een gokje wagen bij de zomerloterij, je eigen circusact op de dansvloer showen, óf, en dat is soms al pret genoeg, je gaat lekker met een versnapering op een (circus)bankje zitten. De leeuwentemmers van de bar houden iedereen in toom…

Praktisch: je kunt je komen verwonderen en verbazen in het Nicolaaspark in Zoetermeer terecht tussen 13-20 uur.

Zaterdag en Zondag

Le Marie Marché

Terwijl heel Nederland over een echte Franse markt in een idyllisch plaatjes in Frankrijk loopt hoeven de thuisblijven niet te treuren. Want in Den Haag, op het Plein kun jij ook lekker struinen over de markt. De Marie Marché van deze maand is dan ook een heerlijke weekendtip voor zaterdag en zondag.

Varend Corso in het Westland

Ik heb er al een blog aan gewijd deze week. Het is namelijk een uniek evenement in de regio: Het Varend Corso in het Westland. Vandaag en morgen kun je gaan kijken in het Westland en in Delft naar tientallen boten die zijn versierd met groente, fruit en bloemen. Zo kan deze regio laten zien wat er nu allemaal groeit in dit bijzondere gebied. Lees hier snel hoe leuk dit bijzondere evenement is.

Laagtij Avontuur met Trashure Hunt – Scheveningen

Vind jij het strand soms ook zo vies? En weet je wel hoe schadelijk al dat plastic is voor het leven in de zee? Tijdens een TrashUre Hunt worden kinderen bewust gemaakt van het effect van het achterlaten van rotzooi. Iedereen wordt uitgedaagd om mee te wandelen tijdens laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in) en het strand van Scheveningen te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan het verbeteren van onze leefomgeving.

Praktisch: de hunt begint als het eb wordt. Zaterdag is dat om 13.30 uur en zondag om 14 uur. Kijk hier voor de actuele starttijd. Aanmelden kan via facebook. Dit is niet noodzakelijk. Je kan natuurlijk ook lekker komen aanwaaien bij de startplaats van de hunt: het Trashure hunt station op het strand van Scheveningen (ter hoogte van het standbeeld van het vissersvrouwtje)

plastic

Bloemen plukken in de Pluktuin Noordwijkerhout

Bloemen plukken is een van de uitjes die mijn dochter en ik graag doen. Niet alleen madeliefjes en paardenbloemen in het gras, maar ook hele boeketten. Dat kan bijvoorbeeld in de Pluktuin in Noordwijkerhout. Hier ga je met een mand en een stevige schaar aan de slag om je eigen boeket te plukken. Ik schreef er een blog over, dus lees snel…

Milan Festival in het Zuiderpark

Vandaag en morgen kun je in Het Zuiderpark een van de grootste multiculturele openluchtfestivals van Europa meemaken: Het Milan Summer Festival. Dit grensoverschrijdende festival slaat een brug tussen de sfeervolle culturen die ons land rijk is, van Nederlands tot Hindoestaans, van Caribisch tot Indisch. Ook dit jaar speelt de programmering in op trends binnen de culinaire wereld, muziek, dans, kunst en sport. Zo is er een internationale cooking contest, een actuele muziekline-up, een speelpaleis voor de kids en het festival word zondag afgesloten met een groots vuurwerk.

Praktisch: Voor het Milan Summer Festival kun je zowel online als aan de deur kaarten komen. De entree is 5 euro. Het eerste uur van de dag (zie de site voor het programma) is de toegang gratis. Om daar gebruik van de maken moet je wel online kaarten bestellen. Kinderen (tot 18) hebben altijd gratis toegang.

MILAN SUMMER FESTIVAL

Romeins Festival in Archeon

In Archeon kun je vandaag en morgen de Romeinen ontmoeten. Tientallen Romeinse legionairs komen naar Archeon en slaan daar hun kamp op. Zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma. Zo geven de soldaten dagelijks wapen- en gevechtsdemonstraties in de arena en demonstreren ze het schieten met de ballista.

Praktisch: Archeon is te vinden op de Archeonlaan in Alphen aan de Rijn. Museumkaart is hier geldig. Ook tijdens het festival.

 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart