Tips voor dit weekend – 3 en 4 februari

Dit weekend

Door Willemijn – Het is alweer februari! Daar ben ik heel blij mee. Als ik namelijk ’s middags uit mijn werk naar huis fiets is het al licht. De eerste sneeuwklokjes en krokusjes zijn er weer. Het is voor mijn gevoel al een heel klein beetje lente. Ondanks dat het de komende week nog wel winters koud lijkt te gaan worden geeft mij dit een fijn gevoel. En ik denk dat meer mensen dit gevoel hebben. Er zijn namelijk veel weekendtips voor de komende dagen. En ook nog eens behoorlijk gevarieerd: naar buiten, het museum of een theater. Het kan allemaal dit weekend. Lees dus snel verder, want er zit vast iets voor jullie bij. Veel plezier!

Zaterdag en zondag

Taartrovers Film Festival in Filmhuis Den Haag

Komend weekend kun je in het Filmhuis Den Haag heerlijk genieten van de spannende, mooie, ontroerende of grappige kinderfilms tijdens het Taartrovers Festival. Wil je meer weten over dit zintuigenprikkelend kinderfestival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar? Lees dan het stukje wat ik er al eerder over schreef of bezoek de site van het Filmhuis Den Haag.

Praktisch: Het Taartrovers Festival is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Als je een kaartje koopt voor een voorstelling mag je in het Filmhuis ook genieten van al het leuks dat bij het festival hoort. Kaarten koop je online en het filmhuis vind je op Spui 191 in Den Haag.

taartrovers weekend 3 en 4 februari

Hairspray (5+) in de Rijswijkse Schouwburg

Musical is een leuke vorm van theater, ook voor kinderen. Een meestal niet al te ingewikkeld verhaal, zang en veel dans zijn ingrediënten voor een leuke middag of avond. En als de musical ook nog eens gespeeld wordt door jongeren is het helemaal leuk.

Hairspray gaat over de temperamentvolle tiener Tracy Turnblad. Zij heeft één droom: dansen in de ‘Corny Collins show’. Als haar droom uitkomt gaat ze op jacht om de regerend Miss Teen Hairspray te onttronen en een tv-zender nieuwe normen en waarden bij te brengen.

Praktisch: Wil je naar deze swingende musical voor de hele familie? Bestel dan kaarten op de site van de Rijswijkse Schouwburg. De musical start zaterdag om 20 uur. Zondag is er een matinee voorstelling om 14 uur. De Rijswijkse Schouwburg is te vinden op de Generaal Spoorlaan 10 in Rijswijk.

weekend 3 en 4 februari Rijswijkse Schouwburg

Fotocredits: Rijswijkse Schouwburg

Zaterdag 3 februari

Krijg de kleertjes ruilmiddag

Heb je nog een big shopper met goede, gewassen en niet kapotte kinderkleding staan en wil je die omruilen voor nieuwe, tweedehands kleren? Dan is de ruilmiddag van Krijg de Kleertjes vandaag een evenement voor jou. Want vandaag vindt er in weer zo’n middag plaats, speciaal voor lente-kleren. Tijdens een ruimiddag breng je een big shopper met kinderkleding (voor de lente en de zomer) in en mag je de inhoud ‘omruilen’ voor een nieuwe big shopper met kinderkleding. Natuurlijk bepaal je zelf welke kleren je weer mee terug naar huis neemt.

Praktisch: Je bent tussen 13 uur en 16 uur welkom aan de Thomas Schwenckestraat 28 – 30 in Den Haag. Alle informatie vind je hier.

Uitwaaien langs de laagwaterlijn – een excursie voor het hele gezin (Katwijk)

Afgelopen weken heeft het flink gewaaid. En dat betekent dat er heel veel moois te vinden is op het strand. Afhankelijk van de windrichting vandaag zijn er ook kwallen te vinden. Een heel interessant beest en leuk om meer over te weten te komen. Wil je meer leren over het leven van de dieren die in zee leven en wanneer ze aanspoelen op het strand ? Kom naar deze strandexcursie

Praktisch: De Strandgroep van IVN regio Leiden organiseert vandaag een strandexcursie voor het hele gezin over wat je vindt en ontdekt in de zee en op het strand.  Wel is het handig als de kinderen goed kunnen lopen of als je ze kunt dragen. Om mee te doen kun je je om 11 uur melden op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.
De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer.  De excursie is gratis en voor alle leeftijden. Je hoeft je niet aan te melden. Let op: Trek extra warme kleding aan, vooral ook de kinderen. Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen. Wil je meer informatie, kijk dan op de site van het IVN.

Max de Mol in Kooman’s Poppentheater

Bij Kooman’s Poppentheater kun je deze week kijken naar Max de Mol. Vanaf volgende week staat er weer een ander poppenspel op de agenda, dus wil je Max nog zien, bestel dan snel je kaarten.

Max de Mol is een kleurrijke voorstelling boven en onder de grond. Bioloog Maarten Donker bestudeert het leven onder de grond. Wasco de Wasbeer komt lootjes verkopen aan de deur en mag door de Aardkijker kijken. Ze zien hoe een plagerig beest de Aardkijker stuk maakt. Wasco belandt toevallig onder de grond bij Max de Mol. Ze gaan op zoek en ontdekken een Blaaskaak die onder de grond de baas speelt. Kunnen zij hem onschadelijk maken….

Praktisch: Max de Mol kun je vandaag om 14.30 uur gaan zien in Kooman’s Poppentheater, Frankenstraat 66 in Den Haag. Kaarten zijn online te bestellen. Afrekenen doe je bij de kassa.

Koomans weekend 27 en 28 januari

Fotocredits: Kooman’s Poppentheater

Ga mee op Natuuravontuur bij Pluk

Mijn kinderen houden van de natuur. Maar zo probeer ik ze ook op te voeden. Wil je ook dat je kinderen de natuur als een avontuur gaan zien? Meld je dan aan voor het Natuuravontuur van de IVN. Deze middag is voor alle kinderen die wel eens in de natuur op avontuur willen, zich verbazen over beestjes die over water lopen, die wel durven graven of uilenballen willen pluizen.  Vandaag gaan IVN-natuurgidsen bij Pluk! met de kinderen op pad: zoeken, leren, speuren, bouwen, beleven!

Vandaag is de eerste van een reeks natuuravonturen. Je leert kijken met verrekijkers, gaat op natuurspeurtocht, pluist in echte uilenballen en leert heel veel over vogels!

Praktisch: Voor de gezamenlijke tocht (van 13:30 tot 15:00) moet je je even inschrijven. Daarnaast kun je ook nesten bouwen of zelf op pad zonder aan te melden. De excusrie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er kunnen maximaal 20 kinderen mee. Het Natuuravontuur vindt plaats bij Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat 1184a, 2552AV Den Haag. Ter plaatse is er de mogelijkheid voor een vrijwillige donatie van €5 per kind. Dit kan in de Pluk-lunchroom gepind worden, daarmee kunnen deze kindermiddagen worden voortgezet.

weekend 3 en 4 februari natuuravontuur

Fotocredits: IVN

Robotlab in Science Centre Delft

Science Centre Delft is een echte aanrader als je met kinderen (vanaf ca 6 jaar) een museum wilt bezoeken. Vandaag is het extra leuk, want dat krijg je de kans om in het Robotlab te leren programmeren. Tijdens het programmeren ga je aan de slag met een Ozobotje en ontdek hoe je een robotje precies kan laten doen wat jij wilt. En kun je vandaag niet? Morgen kun je hier terecht voor de workshop Err0, ook een robot om te bouwen.

Praktisch: Het Robotlab is gratis bij een bezoek aan het Science Centre Delft. Aanmelden voor deze workshop is niet nodig en ook niet mogelijk. Deze workshop is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Het Science Centre Delft vind je op de Mijnbouwstraat in Delft.

robot weekend 3 en 4 februari

Lezing voor kids: Op naar de Olympos (8+) in het Rijksmuseum voor Oudheden

De Griekse mythologie kent heel veel prachtige en spannende verhalen. Ik heb vroeger Grieks gehad op de middelbare school. Die ingewikkelde lettertjes vond ik niet hel leukste, maar als de leraar de verhalen ging vertellen kon ik echt genieten. Ook schrijver Hein van Dolen kent de verhalen van de Grieken. Hij vertelde deze spannende verhalen graag aan zijn kleinkinderen. Zij kregen er geen genoeg van. Daarom heeft hij een boek geschreven: Op naar de Olympos! Vandaag geeft hij een lezing voor iedereen vanaf 8 jaar. Daarna kun je met nieuwe avonturen in je hoofd dwalen door de zalen van het museum. Wedden dat je met je nieuwe kennis dingen ziet dingen die je anders over het hoofd had gezien.

Praktisch: De lezing vindt plaats van 13 uur tot 13.45 uur. Om aanwezig te zijn moet je je reserveren. Dat kan via de site van Boekie Boekie. De kosten zijn 5 euro. Dat is exclusief de entree voor het museum.

weekend 3 en 4 februari Olympus

Fotocredits: RMO.nl

Zondag 4 februari

De centrale geheimen bank (5+) in Theater Ludens

Theater Ludens is een van onze favoriete theaters. Het is voor ons lekker dichtbij, maar het kleinschalige karakter van het theater maakt een bezoek hier fijn en gezellig. Dit weekend kun je genieten van de voorstelling De Centrale Geheimen Bank. Aan het loket van deze bijzondere bank ontvangt Bram al jaren alle geheimen van de wereld. Per afdeling staan vluchtige leugentjes, verjaardagsverrassingen, nooit-verstuurde liefdesbrieven, geheimschriften en dagboeken netjes naast elkaar opgeslagen. Al die geheimen zitten veilig in kluisjes. Zo nu en dan worden ze afgestoft en gecontroleerd. Zit er nog wat in of is het al verklapt?

Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn geheimen kwijt kan, helpt de jonge Ben sinds kort bij de CGB. Hij vindt het allemaal erg spannend en moet nog een hoop leren. Het is best lastig om alles goed te doen. Je mond te houden en deze niet voorbij te praten. De dingen die hij af en toe tegen komt! Of had hij dat niet moeten zeggen…?!

Praktisch: De Centrale Geheimen Bank is een poppenvoorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar. Je kunt hem zondag gaan zien in Theater Ludens aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg. De voorstelling begint om 14 uur. Kaarten zijn online te koop op de site van het theater.

Fotocredits: Theatergroep KNARS

Buytenuurtje over biggetjes

Buytendelft is een heerlijke kinderboerderij. En extra leuk is het dat hier geregeld extra activiteieten worden georganiseerd. Zo kun je zondag van 14 tot 15 uur al je vragen over de dieren stellen aan Boer Wouter. De biggetjes hebben de speciale aandacht vandaag. Maar heb je een andere vraag, dan kan Boer Wouter je daar ook zeker mee helpen. Een bezoekje aan Buytendelft is extra leuk als je ook nog even De Papaver bezoekt of verder wandelt naar Café du Midi.

Kleuterbios in Pathé

De kleuterbios is een ideale manier om je kind voor het eerst mee te nemen naar de bioscoop. Maar ook als hij al bioscoopervaring heeft is de kleuterbios een aanrader. Kinderen worden namelijk extra verwend, het zaallicht gaat niet helemaal uit en het geluid is net iets zachter dan wat je gewend bent. En helemaal leuk is het dat je een film ziet als een van de eersten. Zo ook zondag. Want pas op 15 februari kun je Bob de Bouwer – Mega Machines ‘echt’ in de bioscoop zien.

In deze nieuwe Bob de Bouwer film gaan Scoop, Muck en Liftie Bob helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad. Bob vraagt een andere bouwer, Conrad, om met zijn Mega Machines te helpen met het leegmaken van de steengroeve. Conrad is stiekem jaloers dat Bob het contract voor de bouw van de dam heeft gekregen. Hij wil Bobs reputatie onderuithalen dus besluit hij de dam te saboteren. Bob is een slimmerik en heeft al snel in de gaten dat er iets niet pluis is… en nu zullen hij en zijn team er alles aan moeten doen om Lentestad te redden!

Praktisch: De Pathé Kleuterbios draait in alle Pathé bioscopen zondagochtend om 10.30 uur. Het is verstandig om online je kaartjes te kopen.

Pathé weekend 3 en 4 februari

Voorleesmarkt voor baby’s, peuters en kleuters in Zoetermeer

Ook in Zoetermeer is zondag een leuke activiteit naar aanleiding van de Nationale Voorleesdagen. De Bibliotheek organiseert hier namelijk als slot van de Nationale Voorleesdagen een baby-, peuter- en kleutermarkt. Op zondagochtend  zijn zijn ouders en grootouders met kinderen tot 6 jaar welkom in het Forum (Stadhuisplein 1). Hier vind je een inspirerende markt met demonstraties, informatiekramen en een theatervoorstelling voor de kinderen. Tijdens de markt zijn er inspirerende muziek- en dansworkshops, zoals ‘Klap eens in je handjes’, ‘Muziek op schoot’, ‘Dreumes- en peuterdans met (groot)ouders’ en ‘Peuter- en kleuterdans’ van CKC & partners.

Daarnaast wordt ook de theatervoorstelling Ssst! De Tijger slaapt van theatergroep De Toren van Geluid om 10.00 uur of om 11.00 uur gespeeld. In deze muzikale voorstelling ‘zien we de heldhaftige daden van een groepje kleine dierenvrienden, die het op neemt tegen een grote woeste tijger. Hoewel, woest…? Met veel plezier neemt De Toren van Geluid de kinderen mee in dit kleine, muzikale avontuur, waarbij de dieren echt tot leven komen. Een grappige voorstelling waarin niet alles is wat het lijkt!

Praktisch: De toegang tot deze markt is gratis. Vanwege de verwachte drukte zijn kinderwagens deze ochtend niet toegestaan in het Forum. Je vindt het Forum op het Stadhuisplein 1 in Zoetermeer.

weekend 3 en 4 februari bibliotheek Zoetermeer

Fotocredits: Theatergroep De Toren van Geluid

Mijn Kleine Zeemeermin (4+) in het Rietveldtheater

In het Rietveldtheater in Delft kun je vandaag genieten van Mijn Kleine Zeemeermin. De kleine zeemeermin is geen gewoon meisje. Maar haar moeder is wel een hele gewone moeder. Ze is mooi en lief en zingt prachtige liedjes over de zee. ’s Avonds heb ik de mooiste dromen, over wonderlijke zeewezens en eindeloze golven. Ze wil niets liever dan zwemmen in de zee. Het voelt als thuis. Waarom houdt haar moeder haar toch weg bij de zee? Eén ding is zeker: die reusachtige blauwgroene golven hebben er alles mee te maken…

Mijn kleine zeemeermin (4+) is een poëtische muziektheatervoorstelling over liefde, moed, de zoektocht naar je roots en het vormen van je eigen identiteit. Grappig, spannend en ontroerend. Met live harp muziek van Mai Flesseman en zang door Eva van den Bosch i.s.m het Amstelveens Poppentheater. Een familievoorstelling voor iedereen vanaf vier jaar.

Praktisch: De voorstelling begint om 15 uur in het Rietveldtheater (Rietveld 49 in Delft). Kaarten kun je online bestellen.

Fotocredits: Website Eva van den Bosch – foto’s door Ruud Pos, Acne Fashion en Suzanne Jager

Slaap Tijger slaap… (2+)  in de Centrale Bibliotheek

Heb je afgelopen dagen nog geen kans gehad om naar een leuke voorsleesvoorstelling te gaan van Ssst! De tijger slaapt? Dan is dit je kans. Want zondag zijn peuters en kleuters vanaf 2 jaar van harte welkom in Studio B op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek. Daar wordt namelijk de vrolijke en interactieve meespeel-voorstelling slaap, TIJGER, slaap … gespeeld. Een voorstelling van kindertheater Kaboem vol bekende en minder bekende liedjes.

Praktisch: De voorstelling begint om 14.30 uur. De toegang is gratis, maar reserveer wel een plek. Dit kan bij de informatiebalie jeugd in de Centrale Bibliotheek of telefonisch op 070 353 4420.

tijgerslaapt

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Fotocredits voor de openingsfoto zijn voor Theater Ludens en Theatergroep KNARS. Dit beeld komt uit de voorstelling De Centrale Geheimen Bank

 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart