De leukste tips voor het laatste weekend van maart

Dit weekend

Door Willemijn – Wat was het een fijne zonnige vrijdag! Hebben jullie ook zo genoten van de zon? Natuurlijk hoop ik dat het ook vandaag en morgen heerlijk warm is, want volgens mij is iedereen wel toe aan de lente. Wij in ieder geval wel. Voor dit weekend heb ik weer een hele lijst fijne tips verzameld. Je kunt fijn naar buiten, ook in het theater zijn mooie voorstellingen of genieten in het circus.  Bedenk bij de tips voor zondag dat de tijd weer verandert, anders ben je een uurtje te laat. Kies iets leuks uit de lijst en maak er een fijn weekend van!

Zaterdag

Kiesrecht Open Dag

Vandaag kun je in de Tweede Kamer naar de Kiesrecht Open Dag. Deze speciale dag is om te vieren dat het algemeen kiesrecht – dus actief kiesrecht voor mannen én vrouwen – dit jaar honderd jaar bestaat. Je kunt een kijkje nemen in de bijzondere ruimtes van de Tweede Kamer en het Binnenhof. Via een route loop je onder meer langs de publieke tribune van de plenaire zaal, door de Oude Zaal van de Tweede Kamer langs de zalen in de Eerste Kamer en door de Ridderzaal. Op al die verschillende plekken staan gidsen om een toelichting te geven. De gidsen zijn niet alleen medewerkers van het parlement, maar ook Kamerleden. In de ochtend is er een speciaal kinderprogramma voor de jongste gasten. Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is er de hele dag een speurtocht.

Praktisch: Op de open dag is iedereen welkom en een bezoekje is gratis. Om een kijkje te nemen in de Tweede Kamer ga je tussen 10 en 15 uur naar de ingang aan de Lange Poten 4 in Den Haag. Daar start de route. Er kan gevraagd worden om je te legitimeren. Alle informatie vind je op de website van de Tweede Kamer.

Laatste kans: Lammetjes bij Boerderij Nellesteijn in Wassenaar

Maart is al weer bijna voorbij, dus je hebt nog maar even om op Boerderij Nellesteijn in Wassenaar de lammetjes te bekijken. De kans om echt heel jonge lammetjes te zien, zo lief en klein nog. Op deze bezoekboerderij ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het is een melkveehouderij (er zijn dus koeien), maar ze hebben ook schapen. In de winkel kun je kaas kopen die van de eigen melk gemaakt is.

Praktisch: De stallen zijn geopend op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Het adres van de boerderij is Maaldrift 6 in Wassenaar.

Ga naar het circus in Zoetermeer

Hooggeëerd publiek….het circus is weer in de stad. Of eigenlijk in Zoetermeer. Want hier heeft Circus Maximum zijn tenten neergezet voor een spectaculaire show. Natuurlijk zijn de vaste onderdelen van een circus aanwezig. Zo kun je genieten van clowns, acrobaten en jongleurs. En als ik de website moet geloven trekken er zelfs honden, paarden en kamelen aan je neus voorbij. Zin in een middag of avond ouderwets vermaak? Dan is dit een leuke tip voor dit weekend.

Praktisch: Het Circus staat op de parkeerplaats van Silverdome in Zoetermeer. Zaterdag zijn er twee voorstellingen . Eentje om 15 uur en een voorstelling om 19 uur. Op zondag ben je om 12 uur welkom in de tent. Kaartjes koop je via de website van het circus. Daar vind je ook alle informatie over de voorstellingen.

De Apenbroodboom in Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater opent dit weekend weer de deuren voor de voorstelling De Apenbroodboom. Dit is een grappige voorstelling voor kinderen. Wij hebben deze voorstelling vorig jaar gezien en mijn zoon heeft zitten schateren. De Apenbroodboom gaat over Wasco de Wasbeer die de postbode helpt, want op het postkantoor is het altijd druk. Hij mag een pakje bezorgen bij Hendrik-Jan, die op de Kale Berg woont. Wasco neemt zijn tentje mee en gaat op pad. Tijdens het kamperen, ontmoet hij Max de Mol en samen reizen ze verder. Dan is het pakje opeens leeg. Weten de Apenijnen er meer van? Wasco bedenkt samen met Hendrik-Jan een plan, bouwt een machine en ontdekt waarom de Apenbroodboom zo speciaal is.

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

Workshop Between Us in Theater de Veste

Volgende week is een dansfestival in Delft – Delft Moves festival (5 – 7 april) – en dit weekend kun je al lekker opwarmen. Want Theater de Veste heeft een fijne warming-up op het programma gezet. Vandaag kan iedereen vanaf 8 jaar, met enige danservaring, deelnemen aan een workshop door twee dansers van The Ruggeds.

Praktisch: De workshop is geschikt voor iedereen met enige danservaring van 8 – 25 jaar. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met reserveren. De workshop begint om 14.30 uur.

3 x een kinderkleding beurs

Moeders en vaders opgelet. Vandaag is de dag om de kledingkast van de kinderen aan te vullen met zomerkleding. Want op drie locaties in de regio vindt een kinderkledingbeurs plaats. In Delft en Den Haag kun je kinderkleding ruilen en in het Westland ben je welkom op een tweedehands kinderkledingverkoop.

Wil je gaan ruilen? Dan is het verstandig om een grote shopper met kleding mee te nemen, die lever je in en dan kun je een vergelijkbare hoeveelheid kleding weer mee nemen. Een goedkope en creatieve manier om de kasten weer te vullen met leuke ‘nieuwe’ kinderkleding voor de lente en de zomer.

Praktisch: In Delft ben je tussen 10 en 12 uur welkom bij Delft Mama, Van der Lelijstraat 40 in Delft. In Den Haag is er een Krijg de Kleertjes ruilmiddag in de Bethelkerk in Den Haag. Je bent welkom tussen 13 uur en 16 uur aan de Thomas Schwenckestraat 28/30. De kinderkledingbeurs in het Westland is vandaag in het Dorpshuis van Kwintsheul, Kerkstraat 43 A. Hier openen de deuren om 13 uur en ben je welkom tot 15.30 uur.

Home made Market op het Kerkplein

Een echte lenteactiviteit is rondsnuffelen op een fijne markt. Heb je daar zin in, dan kun je een kijkje gaan nemen op de Home Made Market op het Kerkplein. Je vindt hier (natuurlijk) veel huisgemaakte producten. Er zijn diverse muzikale optredens en je kunt er lekker eten of snacken. Zeker in het zonnetje is een glaasje rosé hier misschien wel op zijn plek. Veel plezier en geniet van je weekend.

Zondag

Contrabasdag voor kids

Wist je dat je al vanaf jonge leeftijd contrabas kunt spelen? Dit stoere en grote instrument kun je vandaag zelf gaan ervaren in de Koninklijk Conservatorium tijdens ‘Go Low’.

‘Go Low’ is de Contrabasdag van het Conservatorium. Iedereen is welkom, maar de dag is vooral leuk voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud. Je kunt vandaag andere kinderen en studenten horen spelen, docenten ontmoeten en uiteraard ook zelf het instrument proberen. Ook kun je je zondag laten verrassen door Jala van 10 jaar, die met een kleine variant van een contrabas de sterren van de hemel speelt (en zingt).

Praktisch: Go Low is zondag tussen 10.30 – 12.30 uur. Je bent welkom in het Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan 1. Alle informatie, ook hoe je je kunt aanmelden vind je op de site van het  Conservatorium.

Insectenhotel maken bij BuytenDelft

Insecten zijn deze weken natuurlijk helemaal hip. Hele veel kinderen lopen met plaatjes op hun arm, van de mooiste insecten. Nu nog zorgen dat we ze weer wat vaker in de natuur gaan zien. Een insectenhotel kan daar bij helpen. Bij BuytenDelft kunnen kinderen voor 5 euro per persoon hun eigen hotel in elkaar knutselen. Iedereen is welkom tussen 11 en 16 uur voor deze creatieve activiteit.

Clowns Kado in Theater Ludens

In theater Ludens in Voorburg staat een grappige voorstelling op het programma. Tenminste, dat hoop ik, want het gaat over clowns. Op het podium staat een groot kado. Een deftige kale meneer met een rood neusje en met een rood plukje haar, speelt razendsnelle muziek. Zijn maatje geeft er een heel eigen invulling aan met een muzikale vuilnisbak, een levende bezem, met een stille trom, een magische zeepbellen-act en nog veel meer. En het kado? Dat pakken de clowns graag voor de kinderen uit met een innemende glimlach tot schaterlach.

Praktisch: Deze voorstelling kun je zondag gaan zien in Theater Ludens in Voorburg. De voorstelling is speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar. De voorstelling begint om 14 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van het theater.

Alone@Home in Theater de Veste

Je kent vast nog wel de film Home Alone, over een jongetje dat in de vakantie alleen thuis blijft en met allerlei slimme trucjes de boeven weet te verslaan. Dat avontuur kun je nu gaan zien in Theater de Veste. Alleen heet het nu Alone@Home. Een middag voor kinderen vanaf 8 jaar vol slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Alone@Home gaat over twee kinderen die alleen thuis zijn. Dan proberen twee stuntelige beroepscriminelen op slinkse wijze hun huis binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps?

Praktisch: De voorstelling begint om 14.30 uur en duurt tot ca 16 uur. Kaarten zijn online te bestellen op de site van Theater de Veste.

Modern Samurai in Het Zuiderstrandtheater

In het Zuiderstrandtheater kun je dit weekend genieten van moderne dans, freerunning en breakdance. De straten zijn grijs, de toekomst onzeker. Om je heen muren van baksteen en beton. Maar als je hoog genoeg springt, beland je op het dak, waar de zon schijnt. Een leuke uitdaging dus voor de dansers. ‘Modern Samurai’ is een spetterende voorstelling vol freerunning en breakdance.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag te zien om 14.30 uur in het Zuiderstrandtheater. De leeftijdsindicatie is 8 jaar en ouder. Kaarten en informatie vind je op de website van het theater.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in de Rijswijkse Schouwburg

In de Rijswijkse Schouwburg staat zondag het Rijswijks Jeugdtheater gezelschap op de planken met een nieuwe musical. Dit amateurgezelschap brengt dit jaar Josaph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. De musical is geïnspireerd op het verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Een tijdloze musical over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier met veel humor en muziek van een live orkest.

Praktisch: Deze voorstelling wordt zondag om 14 uur gespeeld in de Rijswijkse Schouwburg. Kaarten zijn nog te koop via de website van het theater.

Naar de knoppen! in Cronesteyn (Leiden)

We gaan naar de knoppen! In het polderpark Cronesteyn wordt de winter uitgewuifd en de lente begroet. Zoals je ook in de straten en tuinen ziet is er al veel te zien aan ontluikende groen, bloesem en knoppen die al open zijn of nog net dicht zitten. Bomen en struiken laten nu juist hun opbouw, structuur en voortplantingsstrategieën zien. Trekvogels keren terug, de wintergasten gaan weg. De natuur staat te popelen om helemaal los te gaan. Dat leer je tijdens deze leerzame lente excursie.

Praktisch: De excursie is voor alle leeftijden en de toegang is gratis. En een verrekijker is altijd handig om mee te nemen. Om 14 uur wordt er verzameld bij  de Tuin van de Smid, het theehuis middenin Cronesteyn, Polderpad 8, Leiden. Alle informatie vind je op de website van IVN.  De excursie duurt ongeveer anderhalf uur.

Kleuterbios met Masha en de Beer

Masha en de Beer komen terug naar de bioscoop. En zondag kun je met de kinderen deze film al in de voorpremière gaan zien. Want tijdens de Kleuterbios in alle Pathé bioscopen beleeft je samen met het ondeugende meisje Masha en de vriendelijke beer opnieuw de leukste en grappigste avonturen.?

Praktisch: De Kleuterbios is een speciale film voor kleuters, met een beetje licht in de zaal, het geluid iets minder hard en een leuke verrassing. Voor de ouders staat de koffie klaar. De film start in de Pathé bioscopen in Den Haag en in Delft om 10.30 uur. Kaarten bestel je online.

Maak je eigen Piepschuim kunst in Science Centre Delft

Van piepschuim kun je alles maken. Het is niet alleen handig als verpakkingsmateriaal, maar ook perfect knutselspul. In het Science Centre Delft kun je vandaag zelf aan de slag met piepschuim en maak je je eigen 3d kunst.

Praktisch: De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11:30. Bijkomende kosten zijn €3 en het is voor kinderen vanaf 6 jaar. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. Het museum vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft.

 

Voor de genoemde voorstellingen waren bij publicatie nog kaarten beschikbaar. 

Delen:


Bekijk op kaart

De leukste tips voor het laatste weekend van maart

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart