Zomerse tips voor een zonnig weekend – 30 juni & 1 juli

Weekendtips veteranendag
Dit weekend

Door Willemijn – Het belooft een zonnig weekend te worden, met zomerse (top) temperaturen. Echt ‘ranja en rosé weer’. Dat is fijn natuurlijk. Er zijn dit weekend weer heel veel leuke activiteiten en festiviteiten in de buitenlucht. Hierbij de wekelijkse Ranja en Rosé favorieten. Veel plezier!

Zaterdag 30 juni

Veteranendag (Den Haag Centrum)

Ook vandaag zitten er weer Nederlanders in oorlogsgebieden. Bijvoorbeeld in Mali, waar Nederlandse militairen zorgen voor verkenningen. Dit is een zeer belangrijk deel van het werk van defensie en heeft een grote bijdrage aan vrede en veiligheid voor heel veel mensen. Daarom is het zo belangrijk dat we hier jaarlijks op de laatste zaterdag van juni bij stil staan. Want het is nog al wat om je dierbaren achter te laten en zelf naar een onveilig gebied te vertrekken. Op Veteranendag bedankt heel Nederland haar meer dan 100.000 veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden. Daar mag iedereen bij zijn: hoe meer, hoe beter, want een bedankje is zeker op zijn plaats. Ranja en Rosé heeft een paar activiteiten in het programma uitgezocht die zeker het bezoeken waard zijn.

Het Nationaal defilé en de vliegshow beginnen zaterdag omstreeks 13.00 uur. Iedereen mag komen kijken naar  de ruim 5.000 veteranen en militairen die in de Haagse Binnenstad defileren voor de koning. In het defilé rijden ook paarden en verschillende historische en moderne militaire voertuigen mee. Dus voor zowel kinderen als ouders heel leuk om te zien. Daarnaast is er op het Malieveld gedurende de hele dag feest. Zo kun je genieten van muziek onder andere van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, lekker eten en drinken, verhalen horen van veteranen. Voor kinderen is er van alles te doen in de kids Corner en is er een vliegsimulator en een klimmuur. Voor het gehele programma en de route van het defilé zie de website van Veteranendag.

Praktisch: Bezoek Veteranendag 2018 op het Malieveld; of ga langs de route staan in de Haagse binnenstad (omstreeks 13 uur).

defile Veteranendag

Proef de zomer in de Appelstraat en de Vlierboomstraat

In het winkelgebied van de Vruchtenbuurt kun je vandaag terecht voor feest. Want hier is vandaag van allerlei leuks te doen. Kinderen kunnen genieten van een springkussenparcours, een schminckbus, je kunt ponyrijden en allerlei leuke spelletjes spelen. Maar ook voor de ouders is deze markt leuk. Want op de Proef de zomer markt vind je de mooiste producten, lekker muziek van plaatselijke artiesten en DJ’s en de lekkerste hapjes en drankjes. Kortom een feest voor iedereen.

Praktisch: Proef de Zomer is van 11-18 uur in en rond de Vlierboomstraat.

Boerenmarkt bij Molen de Roos (Delft)

Ook een leuke markt om te bezoeken is de Boerenmarkt bij Molen de Roos in Delft. Hier vind je allerlei ‘echte’ producten rechtstreeks van de boer. Je kunt er terecht voor heerlijke, verse streekproducten, er komt een imker die je inwijdt in de praktijk van het houden van bijen. Er zijn demonstraties broodbakken, klompen maken en meer. Ook zijn er pannenkoeken van eigen molenmeel. De molen, de molenwinkel en het molenaarshuis zijn de hele dag open voor bezoek, de toegang is gratis.

Praktisch: de molen en markt zijn geopend van 9 tot 14 uur.

Laatste weekend Volvo Ocean Race village (Scheveningen)

Dit is het laatste weekend dat je de schepen van de Volvo Ocean race in levende lijve kunt zien in Scheveningen. Speciaal voor de Finish van de Volvo Ocean Race bouwde de Gemeente en de organisatie achter de race het ‘Race Village’, een dorp van 50.000 m2 waar van alles te zien en te beleven is voor jong en oud. Toegang is alle dagen gratis. Maar ook bijvoorbeeld Optimist on Tour is voor kinderen een groot feest.

Praktisch: Het Volvo Ocean race dorp is te bezoeken tot en met zondag 1 juli. De toegang is gratis.

Monster Jam (de Kuip – Rotterdam)

Zaterdag komen de monstertrucks van Monster Jam naar Nederland. Vandaag (30 juni) bezoeken tien Monster Jam trucks – met spannende namen als ‘Scooby Doo’, ‘El Toro Loco’ en ‘Monster Energy’ – de Kuip in Rotterdam en gaan ze de strijd met elkaar aan in race- en freestyle competities. Vanaf 15.00 uur is de live show. Daarvoor kun je – met een Pit-party toegangskaartje – de Monster Jam trucks van dichtbij bekijken, de bestuurders ontmoeten, handtekeningen verzamelen en foto’s maken van dichtbij. Wil jij er vandaag nog naar toe? Bestel dan nog snel hier je kaartjes.

Opening nieuwe tentoonstelling Haags Historisch

Van vandaag, zaterdag 30 juni, t/m 11 november 2018 haalt het Haags Historisch Museum het strand naar de stad met de zomerse familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen. De tentoonstelling wordt vandaag (30 juni) geopend met een feestelijke familiedag. Toegang tot het museum is vandaag gratis en er zijn diverse leuke activiteiten voor jong en oud, zoals familierondleidingen, workshops en meer.

Haags_Historisch_Museum Veteranendag

Zeewaardig straattheater in de Keizerstraat

Vinden jullie straattheater ook zo leuk. Verrast worden door een grappige act of een mooi schouwspel is toch enig als je aan het winkelen bent. Daarvoor kun je vandaag terecht in de Keizerstraat, want hier is een klein straattheaterfestival.  Je zier hier o.a. de beste stuurlui aan ‘lagerwal’, zingende zoetwatermatrozen en een woeste Neptunus lopend door de Keizerstraat.

Praktisch: de optredens zijn in de namiddag tussen circa 16.00 en 20.30 uur. Toegang is gratis.

Zegels & Pegels – Een kijkje achter de schermen bij de Haagse Nutsspaarbank

De komende weken kun je een  uniek kijkje achter de schermen krijgen van de Haagse Nutsspaarbank. Het is precies tweehonderd jaar geleden dat deze bank werd opgericht. In het voormalige hoofdkantoor, Het Nutshuis kun je Zegels & Pegels bezoeken, een interactieve tentoonstelling voor de hele familie.

Eenmaal binnen krijg je de kans om ruimtes te verkennen waarin je vroeger geen stap mocht zetten. Hoe dieper je in het gebouw afdaalt, des te meer bankgeheimen er worden onthuld. Van bankstellen en bankovervallen tot en met stapels geld in zwaarbewapende kluizen en vreemde voorwerpen in publiekskluisjes.

Praktisch: Zegels en Pegels bezoek je in het Nutshuis, ma-vr alsmede op zaterdag van 11.00-16.00 uur. De toegang is gratis.

Zondag 1 juli

Slootsafari bij de Tuin van de Smid

Wij doen graag mee een aan slootsafari. Daarom vind ik deze tip ook erg leuk. Want bij de Tuin van de smid kun je zondag ontdekken wat er allemaal leeft en groeit in de sloten van Cronesteyn? Er is van alles te zien en te beleven en natuurlijk ga je aan de slag met een schepnetje. Voor kinderen vanaf 5 jaar. Samen met je (groot)ouders ga je waterdiertjes vangen. Daarna bekijk je de diertjes  met een vergrootglas of een microscoop.

Praktisch: De activiteit begint om 14 uur. Alle kinderen van 5 jaar en ouder mogen samen met een begeleider mee doen.

Home Made Market op de Fred

De Fred is natuurlijk altijd een bezoekje waard, maar zondag nog extra. Want dan kun je hier terecht voor een Home Made Market XL – dus extra groot deze keer. Een extra leuke markt met heel veel zelfgemaakte producten. Maar ook een draaimolen voor de kids zal niet ontbreken.

Praktisch: de markt is op de Frederik Hendriklaan, tussen 11-17 uur.

Vissch – proef de zee (Scheveningen)

Mijn kinderen houden erg van vis. Houden jullie ook zo van een visje eten in Scheveningen? Dan moet je zondag met de kids naar Vissch. Dit is hét visfestival van Scheveningen en misschien wel van heel Nederland. Het festival is het hele weekend, maar zondag zijn er speciale activiteiten voor de kids. Tussen 13 uur en 17 uur worden de kinderen vermaakt, terwijl jij lekker geniet van een super festival met de lekkerste visjes.

Praktisch: Je kunt Vissch zaterdag en zondag bezoeken in de Scheveningse visafslag, Visafslagweg 1 in Den Haag. Op zondag tussen 13 uur en 17 uur is het festival extra leuk voor kinderen. Aan te raden is om de tram, bus of fiets te nemen richting Scheveningen. Want met dit prachtige weekend en de Volvo Ocean Race kan het wel eens heel druk gaan worden.

VISSCH Veteranendag

Fotocredits: Naomi Schiphorst

Klusmiddag voor de zeepkistenrace

Mijn zoon wil graag een skelter bouwen. Na een beetje doorvragen kwam ik er achter dat hij een keertje mee wil doen met een zeepkistenrace. Op 7 juli is zijn kans, want dan vindt er in het Zeeheldenkwartier een echte ouderwetse zeepkistenrace plaats. Zondag zijn alle stoere jongens en meiden welkom om een zeepkist te bouwen. Dus heb je zin om een ochtend stevig te klussen, dan is dit jullie activiteit.

Praktisch: Om te klussen aan je zeepkist ben je zondag tussen 10 en 14 uur welkom op de Pastoorswarande 3 in Den Haag. De echte zeepkistenrace is pas op 7 juli en uiteraard zie je die dan langskomen in de weekendtips.

zeepkist 2

Beide dagen (zaterdag en zondag)

Zandsculpturen op het Lange Voorhout

Bouwen je kids zo nu en dan zandkastelen op het strand? Ga dan even langs op het Lange Voorhout. Begin juni zijn daar in het kader van het WK zandsculpturen bouwen – de mooiste zandkunstwerken gemaakt. Tot 19 augustus zijn ze te bewonderen.  Je zult verstelt staan wat deze kunstenaars voor prachtige zandbouwwerken weten te maken van enkel zand. Je vindt er negen grote zandkunstwerken van maar liefst 4 tot 5 meter hoog. Ga genieten en doe inspiratie op voor een eigen zandkasteel.

Praktisch: je vindt de zand kunstwerken op het Lange Voorhout in Den Haag. De toegang is gratis.

Zandsculpturen

Filmhuis Den Haag: Het ongelooflijke verhaal van de mega grote peer

In Solby, een klein en vredig havenstadje, is het leven goed voor Mitcho en Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken en komen zo al snel terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

Praktisch: een heerlijke animatiefilm, die vanaf dit weekend draait in Filmhuis Den Haag. Nederlands gesproken; Leeftijdsindicatie: 6+.

Mega grote peer

Modderdag (Delft)

In Delft kun je bij o.a. Buytendelft en kinderboerderij Tanthof (ook Delft) genieten van activiteiten rondom Modderdag. Lekker spelen met water en zand, dat wil toch elk kind? In onze posting van vrijdag lees je meer over dit leuke event. Veel plezier!

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Zomerse tips voor een zonnig weekend – 30 juni & 1 juli

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart