Bijna back to school: toffe weekendtips voor zaterdag 31 augustus en zondag 1 september

Dit weekend

Door Willemijn – Na zes – vooral zonnige –  weken komt nu toch echt een eind aan deze zomervakantie. Wat waren het fijne weken. We zijn gaan klimmen, gaan kamperen, we hebben genoten in verschillende musea, op het strand, hebben nieuwe plekken ontdekt, gespeeld in de speeltuin en we zijn lekker buiten geweest. Om deze vakantie in stijl af te sluiten heb ik weer een lijst gemaakt met toffe tips voor dit weekend. Kijk snel naar mijn selectie van fijne tips voor het laatste weekend van de zomervakantie. En o ja… maandag: veel plezier het nieuwe schooljaar!

Zaterdag en zondag

Leidse Hooidagen

Vorig jaar en twee jaar geleden zijn wij een kijkje gaan nemen bij de Leidse Hooidagen. Alleen een kijkje nemen werd een hele dag genieten. De kids vonden dit een van de leukste activiteiten van de vakantie. Tijdens de Leidse Hooidagen kun je allerlei activiteiten doen die te maken hebben met de natuur. Je kunt bouwen met bamboe, een libelle maken, een broodje bakken, op slootjessafari, ontsnappen uit een nature escaperoom, stokken versieren en nog heel veel meer.

Praktisch: De Leidse Hooidagen zijn zaterdag en zondag in Polderpark Cronesteyn, weiland tegenover Theehuis De tuin van de smid (t.h.v. Polderpad 8), 2322 LB, Leiden. Dat is dus een andere locatie dan afgelopen twee jaar. Je kunt het best met de fiets komen. Toegang kost 5 euro per persoon (vanaf 4 jaar). Alle info vind je op deze site van het Zuid-Hollands Landschap.

Laatste kans: Dwergauto’s bij Louwman Automuseum

Dit weekend is je laatste kans om in het Louwman Automuseum te kijken naar de dwergauto’s. Ieniemienie autootjes waar je met een, heel soms met twee personen in kon. Wij zijn gaan kijken en het is een leuke expositie. Dit weekend de laatste kans om hier een kijkje te nemen.

Schatzoeken tijdens een Trashure Hunt

Trashure Hunten is ‘schatzoeken’ op het strand. En dan niet met een metaaldetector zoeken naar glimmende en waardevolle spullen. Tijdens een Trashure Hunt ga je op jacht naar afval. Want allerlei dingen die mensen op het strand achterlaten kun je nog prima gebruiken als grondstof voor een kunstwerk. Of gewoon omdat het zo lekker opruimt. Immers: een schoon strand willen we toch allemaal?

Praktisch: TrashUre Hunt daagt iedereen uit om deze zomer mee te en het strand te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan een schoon strand. Er wordt elke dag gehunt: en wel bij laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in). Check deze Facebook pagina voor de tijden.

Prehistorisch weekend in Archeon

De prehistorie is vaak onderbelicht in de geschiedenis, omdat deze periode zich afspeelt voor het begin van de geschiedschrijving. We weten dus niet precies hoe mensen toen leefden, welke tradities en gewoontes ze hadden, wat ze geloofden of waarom. Maar veel dingen weten we ook weer wel, dankzij de voorwerpen en andere resten die ze hebben achtergelaten. Tijdens het Prehistorisch weekend kun je zien en beleven hoe de kenners uit Archeon denken dat mensen toen leefden.

Praktisch: Het prehistorisch weekend is zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Museumkaart is geldig.

Foto: Archeon

Festival Trek in het Westbroekpark

Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en komt dit weekend naar Den Haag. Vanaf vrijdag vind je in het Westbroekpark dit grote openluchtrestaurant. Het gaat niet alleen om eten, je kunt ook genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent. Dit gecombineerd met een divers aanbod van gerechtjes maakt het wel heel aantrekkelijk om hier het weekend te beginnen.

Praktisch: Festival TREK is gratis toegankelijk. Het is geschikt voor jong en oud. Zowel zaterdag als zondag ben je vanaf 14 uur welkom.

Zomerfeest bij Stadstuin Rusthout

Stadstuin Rusthout is een minder bekend plekje in onze regio. In Leidschendam, bij Leidschehage kun je terecht in een fijne groene stadstuin en kinderboerderij in een. Dit weekend is het hier feest. Op zaterdag kunnen kinderen tussen 4 en 10 jaar deelnemen aan een spellencircuit. Dit start om 12 uur en zal rond 15 uur weer afgelopen zijn. Zondag om 15 uur is er een poppenkast om deze feestelijke week af te sluiten.

Zaterdag

Buurtcamping De Verademing

Drie dagen lang wordt park De Verademing omgetoverd tot Buurtcamping. Alle buren, wijkbewoners en buurtkampeerders maken er een mooi weekend van!
Zaterdag zijn er in Wijkpark De Verademing (met fijne speeltuin) kraampjes, kun je sporten, knutselen en je laten schminken, meedoen met een ukkieconcert, luisteren en dansen op muziek van lokale bandjes. Geniet ook van het eten van ondernemers uit de buurt. Alles zoveel mogelijk duurzaam en biologisch.

112 Veiligheidsdag in Pijnacker

Brandweermannen en -vrouwen, Politie-agenten en Ambulance-rijders. Spannende beroepen en niet alleen voor kinderen. Daarom is een 112 Veiligheidsdag voor iedereen leuk. Je kunt kijken naar demonstraties, klimmen op een klimmuur, spuiten met water, zitten in een politie auto, kijken in een ambulance en nog veel meer. Kom daarom zaterdag naar Pijnacker, want hier is de 112 Veiligheidsdag.

Praktisch: De 112 Veiligheidsdag is aan de Nootdorpseweg 5 in Pijnacker en begint om 10 uur. Tip is om lekker op de fiets te komen, want het kan druk zijn.

Zomerfeest bij Kinderboerderij Tanthof in Delft

Het zomerfeest bij Kinderboerderij Tanthof in Delft is de moeite waard. Er is vandaag van alles te doen. Zo kun je kids springen op het springkussen, roetsjen over de stormbaan, je elektrische apparaten laten repareren in het Repair café, heel veel spelletjes spelen of verrast worden door een magisch entertainer. Verder kan je pony rijden en voor ouders zijn er een aantal kraampjes met producten en informatie en sluit je de dag af met een lekkere suikerspin.

Praktisch: Toegang tot de kinderboerderij is gratis. Om deel te nemen aan alle spellen, de stormbaan en het schminken betaal je €3. Ponyritjes en een suikerspin zijn los verkrijgbaar voor €1. Het adres van de kinderboerderij is Abtswoude 5 in Delft.
Foto: Facebookpagina Kinderboerderij Tanthof

Onswijkfeest  in Leiden

Zin in een wijkfeest? Maar heb je de pech dat je eigen wijk dit weekend niks leuks organiseert? Dan kun je gaan genieten van een wijkfeest in Leiden waar iedereen welkom is. Bij Onswijkfeest in de Leidse wijk Nieuw Leyden staat gezelligheid centraal. Natuurlijk met allemaal leuke activiteiten voor jong en oud. Zo kun je genieten van kindertheater, bewegen met Nijntje, kijken naar stoere jongens met hun zeepkist, struinen over een kleedjesmarkt en nog veel meer.

Zondag

Dag van het Paard bij Renbaan Duindigt

Renbaan Duindigt op de grens van Den Haag en Wassenaar organiseert op zondag de “Dag van het Paard”. Deze gezellige familiedag voor jong & oud zal in het teken staan van snelheid. Zo zie je hoe een stuntman met de paarden over de baan scheurt, terwijl hij met zijn team allemaal gave stunts uithaalt. Ook ontdek je hoe het Horseboard Showteam het “Wereldsnelheidsrecord” gaat proberen te verbeteren. Tijdens de pauze  kun je zelf een heuse valtraining ervaren en wandelen langs de verschillende leuke kramen op de markt. Naast deze spectaculaire shows komt er een prachtig Friezen carrousel, laten IJslanders zien hoe hard ze in telgang over de baan knallen en zijn er diverse leuke activiteiten voor kinderen. Uiteraard ontbreken de dravers en renpaarden op deze dag niet en zullen er mooie koersen plaatsvinden.

Praktisch: Deze dag op Renbaan Duindigt is voor jong en oud. Je bent vanaf 10.30 uur welkom, om 12 uur beginnen de stunts. Kaarten bestel je online.

Plastiek, een theaterwandeling in het Zuiderparktheater

Wil je de vakantie afsluiten in het Zuiderparktheater? Bestel dan kaartjes voor Plastiek. Dit is namelijk geen voorstelling, maar een echte theaterwandeling. De Dames Groen maken met hond Veronique een wandeling door het Zuiderpark. Heel gewoon en iedereen mag mee lopen. Maar onderweg komen zij vreemde dingen tegen of zijn die dingen heel gewoon? is het normaal als de groene dame ineens verdwijnt? En wat heeft al dat plastic daarmee van doen? Dit alles ontdek je tijdens deze absurdistische interactieve en duurzame theaterwandeling door het Zuiderpark voor de hele familie.

Praktisch: Deze wandeling is zondag 1 september en op zondag 15 september. De wandeling begint om 11 uur  en duurt ongeveer een uur. Kaarten zijn te koop via de website van het theater. Let op voor welke datum je een kaartje koopt. De toegang is 7,75 euro per persoon. Kom je met 4 personen dan is een familieticket goedkoper. De toegang is inclusief een consumptie. Koop je een kaartje aan de deur, dan betaal je 1 euro extra per persoon.

Kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert

De Hof van Seghwaert in Zoetermeer is een Perenboomgaard midden in de wijk Seghwaert. De plek is heerlijk voor kids, met een waterpomp, een modderkeuken, een blote voetenpad en een uitkijktoren. Zondag is hier een speciale kindermiddag voor kids tussen de 3 en 8 jaar oud. Het gaat over de Vakantie. Er wordt voorgelezen, gespeeld en er is een speciale workshop. Alle kinderen zijn van harte welkom.

Praktisch: De kindermiddag begint om 13.30 uur. Het voorlezen start om 14 uur en een half uur later gaan de workshop van start. Het adres is Gaardedreef 189 (bij Randstad Railstation Seghwaert) in Zoetermeer.

Pyjamaparty bij Filmhuis Lumen

Lekker lui in je pyjama naar de film. Dat kan dit weekend in Filmhuis Lumen in Delft. Zondag wordt hier namelijk het nieuwe seizoen kinderfilms geopend met een pyjamaparty, een ontbijt met aansluitend film. Dikkertje Dap of Manou op de Meeuwenschool.

Praktisch: Bezoekers zijn welkom op zondagochtend 1 september vanaf 10.00 uur.  Kaarten alleen in de voorverkoop voor  12.00 Euro. Je kunt zowel online als aan de kassa kaarten kopen. Maar dus niet meer zondagochtend aan de deur.

Grazy Glider Workshop bij Science Centre Delft

Bij Science Centre Delft maak je een vliegtuig. Want je weet vast zelf heel goed hoe jouw vliegtuig van de toekomst eruit ziet? Maak je eigen vliegtuigje en zorg dat deze blijft zweven. Voorzie hem van futuristische lijnen en kleuren die je zelf kan tekenen.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt gedurende de hele dag gegeven, de eerste sessie start rond 12:00 uur. De workshop kost € 3,50, bovenop de entree van het museum. Het is een workshop voor kinderen vanaf 7 jaar.

Foto: Facebookpagina Science Centre Delft

Delen:


Bekijk op kaart

Bijna back to school: toffe weekendtips voor zaterdag 31 augustus en zondag 1 september

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart