Zomerse tips voor 4 en 5 augustus

Dit weekend

Door Willemijn – De zomervakantie is inmiddels halverwege. Veel mensen zijn op vakantie, net terug of hebben nog een reisje voor de boeg. Maar of je nu in Nederland, in het buitenland of in de regio Den Haag bent, van het mooie weer genieten kunnen we allemaal. Ik ben weer op zoek gegaan naar de leukste uitjes voor dit weekend. De meeste zijn buiten, wil je liever binnen iets doen? Kijk dan is naar dit lijstje met leuke museumtips voor de zomervakantie. Lees snel verder om te zien wat voor leuks ik verzameld heb. Geniet van dit weekend en veel plezier!

Zaterdag en zondag

Bouwen in de Bouwspeelplaats

Timmeren, zagen, klussen en knutselen. Dat kan in de Bouwspeelplaats in Toverbosch (op de grens van Mariahoeve en het Bezuidenhout). Hier kunnen kinderen onder begeleiding van hun ouders, of een andere volwassene, meetimmeren aan een echt kasteel. Maar ook je eigen zeepkist kun je maken om als een coureur over het terrein te racen.

Praktisch: Je vindt de Bouwspeelplaats in het Toverbosch, het terrein achter zwembad Overbosch. De Bouwspeelplaats is, ivm het tropenrooster, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 13.00 uur. Als de temperatuur boven de 30 graden is dan sluit de speelplaats omdat het dan te warm is. Als je twijfelt over de openingstijden check dan even de site van de Bouwspeelplaats.

Bouwspeelplaats Mariahoeve (1)

Varend Corso in het Westland

Ik heb er al een blogje aan besteed deze week: Het Varend Corso in het Westland. Vandaag en morgen kun je gaan kijken in het Westland en in Delft naar tientallen boten die zijn versierd met groente, fruit en bloemen. Zo kan deze regio laten zien wat er nu allemaal groeit in dit bijzondere gebied. Lees hier snel hoe leuk dit bijzondere evenement is.

Varend Corso

Fotocredits: Varend Corso

Milan Summer Festival

Vandaag en morgen kun je in Het Zuiderpark een van de grootste multiculturele openluchtfestivals van Europa meemaken: Het Milan Summer Festival. Dit grensoverschrijdende festival slaat een brug tussen de sfeervolle culturen die ons land rijk is, van Nederlands tot Hindoestaans, van Caribisch tot Indisch. Ook dit jaar speelt de programmering in op trends binnen de culinaire wereld, muziek, dans, kunst en sport. Zo is er een internationale cooking contest, een actuele muziekline-up, programma voor de allerkleinsten én ruimte voor sport en spel. Ook aan kinderen tussen vier en twaalf jaar is gedacht in een speciaal interactief én educatief programma, waarbij ouders uiteraard ook van harte welkom zijn.

Praktisch: Voor het Milan Summer Festival kun je zowel online als aan de deur kaarten komen. Het eerste uur van de dag (zie de site voor het programma) is de toegang gratis. Om daar gebruik van de maken moet je wel online kaarten bestellen.

Trashure Hunt – Scheveningen

Vind jij het strand soms ook zo vies? En weet je wel hoe schadelijk al dat plastic is voor het leven in de zee? Tijdens een TrashUre Hunt worden kinderen bewust gemaakt van het effect van het achterlaten van rotzooi. Iedereen wordt uitgedaagd om mee te wandelen tijdens laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in) en het strand van Scheveningen te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan het verbeteren van onze leefomgeving. Na elke wandeling zal er gezelligheid zijn: knutselen, skateboarden, vissen met het sleepnet, surfen, muziek, duurzaamheid, singer-songwriters, lezingen, feesten, tango lessen, films en nog veel meer…. van duurzaamheid tot gekkigheid.

Praktisch: de hunt begint als het eb wordt. Kijk hier voor de actuele starttijd.

Verdwaal in het Maisdoolhof Bij Hoeve Bouwlust in Maasland

In Maasland, net ten Zuiden van het Westland, kun je verdwalen in een echt maisdoolhof bij Hoeve Bouwlust. De boer heeft zijn mais zo gepland dat je er tussendoor kunt lopen. Op zoek naar de uitgang. En dat is niet gemakkelijk, want mais is heel hoog.

Bloemen plukken in de Pluktuin Noordwijkerhout

Bloemen plukken is een van de uitjes die mijn dochter en ik graag doen. Niet alleen madeliefjes en paardenbloemen in het gras, maar ook hele boeketten. Dat kan bijvoorbeeld in de Pluktuin in Noordwijkerhout. Hier ga je met een mand en een stevige schaar aan de slag om je eigen boeket te plukken. Ik schreef er een blog over, dus lees snel…

Zaterdag

Figuurzagen bij Molen de Salamander in Leidschendam

Vandaag kun je in Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam meedoen met een leuke, creatieve activiteit , namelijk figuurzagen. Jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar zijn van 12.00 tot 16.00 uur welkom om onder deskundige begeleiding aan het werk te gaan met een figuurzaag. (Groot-) ouders en eventueel jongere broertjes of zusje hebben dan tijd om de molen te bezoeken. Met eenvoudige instructies kiezen de kinderen uit beschikbaar hout een leuk model om te zagen, zoals een molentje of een dierenfiguur. Materialen, zoals triplex hout, figuurzaag, schuurpapier en enkele gereedschappen zijn voldoende aanwezig. De beloning na hard werken? Een mooi voorwerp om mee naar huis te nemen of aan iemand cadeau te doen! En als je na hard werken toe bent aan een ijsje, kun je verderop bij het Sluisje deze leuke dag gezellig en lekker afsluiten.

Open dag bij Egelopvang Den Haag

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Je ziet ze zelden, want ze leven ’s nachts. Dit weekend kun je een kijkje gaan nemen in de egelopvang. Dat is echt een aanrader! Hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad niet kunnen redden. Meestal is de opvang gesloten, maar vandaag kun je een bezoekje brengen. Er worden rondleidingen gegeven en ook de winkel is geopend. Daarnaast kun je gezellig een kopje koffie drinken met een lekkere (zelfgebakken) lekkernij. Wie weet buiten in het zonnetje?

Praktisch: De opendag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Zondag

Roofvogelshow in het Zuiderparktheater

Een kennismaking met de heersers van het luchtruim? Laat je tijdens een onvergetelijke roofvogeldemonstratie zondag verrassen door de spectaculaire vrije vluchten van grote en kleine roofvogels. Het leuke aan deze demonstratie is dat je niet alleen toeschouwer bent. Met een beetje geluk ben je een van de mensen die mag komen helpen.

Praktisch: De roofvogeldemonstratie vindt plaats in het Zuiderparktheater. Je bent om 11 uur van harte welkom om te komen kijken. Kaarten zijn aan de deur te koop, maar wil je zeker zijn van een plekje bestel ze dan online op de site van het theater.

Roofvogelshow

Vegetarisch picknicken op het Newtonplein

Morgen kun je met allemaal andere, leuke Hagenaars gaan picknicken op het Newtonplein. Dit is alvast een voorproefje op het leuke Festival Circus (begin september) dat in wijkpark De Verademing plaatsvindt. Maar nu dus een middagje voorpret tijdens de picknick. Echter, picknicken is niet leuk zonder iets lekkers. Daarom wordt iedereen die mee wil eten gevraagd om iets lekkers mee te nemen, zonder vlees of vis, want de picknick is vegetarisch. Ook moet je zelf borden en bestek mee nemen en iets te drinken. De organisatie zorgt voor picknicktafels en entertainment. De picknick begint om 12.30 uur en duurt tot ca 14 uur.

picknick newtonplein

Zonnebeestje maken bij Science Centre Delft

Hoe ziet jouw zonnebeestje eruit? Hij heeft in ieder geval een klein zonnepaneeltje om hem van energie te voorzien. Mar verder mag je hem tijdens de workshop in Science Centre Delft helemaal zelf ontwerpen. En natuurlijk kun je daarna met je eigen ontwerp aan de slag om je beestje ook echt te bouwen. Zoals een echt beestje, kan deze ook lopen. Al is het dan nog wel even duimen dat de zon schijnt.

Praktisch: Het Science Centre Delft vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12.00 uur. Bijkomende kosten zijn € 6,- en het is voor kinderen vanaf 8 jaar.

 Circus ‘Zondag in het Park’ in Zoetermeer

Het Park is vandaag het toneel van verwondering, verwarring en verbazing. Van “nooit te oud om te leren”, maar ook van “don’t try this at home”. Circus Nevermind krijgt vandaag de ruimte om haar kunsten te laten zien en om jou de fijne kneepjes van het circusvak te leren. Ook kun je een circusdier beschilderen, of een coole circusfoto laten maken op een greenscreen. En natuurlijk is er weer voldoende fijne muziek en lekker eten voor een gezellige dag.

Praktisch: je kunt je komen verwonderen en verbazen in het Nicolaaspark in Zoetermeer terecht tussen 13-20 uur.

Deze weekendtips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding in dit overzicht met tips. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart