Weekendtips 4 en 5 januari: einde van de vakantie, bijna weer naar school

Dit weekend

Door Willemijn – De kerstvakantie is bijna ten einde. Wat was het leuk en fijn om even lekker vrij te zijn met zijn allen. Maandag beginnen de scholen weer. Hoewel mijn kinderen er nu nog even niet aan moeten denken, is dat natuurlijk ook weer fijn. Voordat het zover is, genieten we vandaag en morgen nog van de twee dagen vrij waarin er nog het nodige te doen is. Zo kun je naar een leuke poppentheatervoorstelling. Wat dacht je van een bezoek aan het museum? Wil je weten wat wij deze laatste vakantiedagen gaan doen, volg mij dan op Instagram. Lees hier mijn tips voor vandaag en morgen. Veel plezier. En oh ja… Succes maandag op school en/ of werk.

Zaterdag en zondag

Laatste Kans: Madurodam Winterweken (met ranja en rosé korting)

Madurodam is nu echt op zijn mooist. En heel gezellig met haardvuur, glühwein en poffertjes (tegen betaling). Je kunt extra lang gaan genieten. Want het park is alleen dit weekend nog geopend tot 20 uur. Dus lekker in het donker kijken naar meer dan 65 duizend lichtjes, genieten van de schattige kerstmarktjes en de mooie versiering op de huisjes. Wij zijn geweest en vonden het een echte Ranja en Rosé topper.

Praktisch: Het park is dit weekend geopend tot 20 uur. Bestel je online kaartjes dan krijg je 7 euro per persoon korting met de speciale Ranja en Rosé kortingscode RRlovesWinterweken19 De tickets kunnen online gekocht worden via de website van Madurodam.

Kinderescaperoom in Museon

Sommige mensen zijn er dol op: een escape room. Opgesloten in een kamer moet je allemaal opdrachten, puzzels en raadsels doen om te kunnen ontsnappen. In het Museon staat nu een escaperoom voor kinderen van 9 jaar. De kinderen gaan in een groep 45 minuten naar binnen om samen de kluis te kraken. Super spannend, maar ook heel leuk. Naast deze escaperoom zijn er ook nog andere toffe vakantieactiviteiten voor kinderen in Museon.

Praktisch: Deze escaperoom is voor kinderen vanaf 9 jaar. Deelname kost 2 euro per persoon. Er zijn elke dag twee rondes (11 uur en 14 uur). Aanmelden is alleen mogelijk bij de infobalie. Er geldt een beperkt aantal deelnemers per sessie.

Laatste kans: Kerstcircus Den Haag

Het kan je niet ontgaan zijn: op het Malieveld staat een enorme tent. Dat betekent dat het circus weer in de stad is. Het is het Chinees Nationaal Circus, dus heel veel acrobatiek en lenigheid. Als je hier klikt, dan kun je op de speciale Ranja en Rosé pagina van het circus nog kaarten bestellen met 10 euro korting.

Workshop Tegeltjes wijsheid in Museum Meermanno

Heb jij nog goede voorkomens voor het nieuwe jaar? Leg ze vast op een tegeltje om ze niet te vergeten. Kinderen kunnen vandaag in Meermanno zo’n mooi tegeltje maken. Kalligrafeer ze met prachtige krulletters, bak het tegeltje thuis in je oven en hang boven de bank. Het nieuwe jaar kan niet meer stuk (tenzij je het tegeltje op de grond laat vallen natuurlijk).

Praktisch: Deze workshop is geschikt voor: voor kinderen vanaf 7 jaar. De kosten zijn € 2,50 per persoon (excl. entreebewijs). De workshop wordt gegeven tussen 12 en 16 uur en de kinderen kunnen beginnen zodra er een plekje vrij is.

Avonturentocht in Meijendel

In Meijendel kun je even lekker een frisse neus halen door met de kinderen een leuke speurwandeling te doen. Wij liepen de wandeling en het is zeker een aanrader. De speurtocht begint bij Dunea Bezoekerscentrum De Tapuit. De Tapuit is elke dag geopend, dus ook op Nieuwjaarsdag. Hier kun je bij de balie kosteloos een speurtocht op halen. Neem wel zelf een pen mee, want die krijg je er niet bij. Vervolgens kun je buiten van start. Je loopt door de duinen en het bos van Meijendel. De route heeft een aangename lengte voor kinderen: circa 1,5 kilometer.

Avonturentocht Meijendel 2019

Toffe Workshops in Science Centre Delft

Science Centre Delft pakt uit deze vakantie. Beide dagen van het weekend zijn er toffe workshops te doen. Zo kun je zaterdag een robotworkshop doen of een leuk  winterbeest uit hout zagen met laser. Zondag maak je een winters led huisje.

Praktisch: De workshops zijn te volgen in Science Centre Delft. Voor deze workshops hoef je niet aan te melden, dat kan alleen bij de balie in het museum. Per workshop is een leeftijdindicatie. Ook wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor de materialen en de begeleiding.

CoolEvent op Scheveningen

Je kunt gaan genieten in Scheveningen van de Ice Expo met als thema Frozen Magic. Prachtige beelden gemaakt van ijs. Deze zijn te zien in een grote, en heel koude, tent naast de ingang van de Pier. Wij zijn gaan kijken en vonden het prachtig. Natuurlijk is het helemaal leuk als je het combineert met een rondje schaatsen op de ijsbaan voor het Kurhaus of op de fun-skatebaan op het strand.

Zaterdag

De Rovers (3+) in Theater aan het Spui

Een voorstelling van het theatergezelschap Meneer Monster waar nog kaarten voor beschikbaar zijn is echt uniek. Maar je hebt geluk! Want in Theater aan het Spui kun je naar de voorstelling Rovers. Drie grimmige Rovers wonen in een donkere wereld. Kleur is nog maar zeldzaam. Als ze dan ook nog eens worden bestolen, zijn de rapen gaar. De Rovers zijn vastbesloten om terug te krijgen wat ze zijn kwijtgeraakt en zetten alles op het spel om ieders leven weer wat meer kleur te geven.

Na succesvoorstellingen als De Gruffalo, de Fantastische Meneer Vos en De Waanzinnige Boomhut brengt Meneer Monster nu een nieuw visueel spektakelstuk. Op vernuftige wijze combineert Meneer Monster fysieke visuele comedy met een magische en grafische wereld. Zoals je van dit Meneer Monster gewend bent wordt alles uit de kast gehaald om een theaterbelevenis van formaat te maken.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag om 14.00 uur en om 16 uur te zien in Theater aan het Spui. Wil je hier naar toe, reserveer snel, want het is bijna uitverkocht.

Zondag

Sprookjesboom in het Zuiderstrandtheater

In het Zuiderstrandtheater kun je zondag genieten van de Sprookjesboom. In het sprookjesbos wonen bekende sprookjesfiguren zoals Assepoester, Roodkapje en Ko Kabouter. Het leven is er rustig en goed totdat de sprookjesbosbewoners een écht mens ontdekken in het sprookjesbos…. Een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als de houthakker ook nog eens de  Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet! Hoe loopt dit af?  Helpen jullie mee om het Sprookjesbos te redden?

Praktisch: De Efteling-Musical Sprookjesboom is een vrolijke, interactieve familiemusical met Roodkapje, een draak, Assepoester en vele andere Sprookjesbosbewoners. Je ziet hem zondag in het Zuiderstrandtheater. Er is een voorstelling om 13.30 uur en 16.00 uur.  Kaartjes koop je hier. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar. Veel plezier!

Onze wereld is een wonder – een theatrale rondleiding in Museon

Tijdens deze rondleiding gaan de kinderen samen met een vogel en een olifant, Ivy en Oliver, de tentoonstelling ‘One Planet’ in het Museon bekijken. Ivy en Oliver volgen Marco door de wondere wereld waarop wij leven. Wat is er veel moois te zien. Onderweg zijn ze afgeleid: Wie is toch Mijntje? En wat is rie-saai-kling? Kan ik dat dragen? Ondertussen heeft Ivy een liedje in haar hoofd. En Oliver is bang dat er wat kapot is. Als ze veel moois hebben gezien volgt tot slot een verrassing. Oh, het lijkt een wonder. En dat op onze eigen wereld.

Praktisch: Deze rondleiding is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar (en voor nieuwsgierigen ouder dan 7 jaar). De rondleiding duurt ongeveer 30 minuten. Aanmelden kan bij de balie van het museum. De rondleiding start om 11:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur. Kosten voor de rondleiding zijn 1 euro per deelnemer.

De Muziekfabriek in de Leidse Schouwburg

In Leiden staat dit weekend een muzikale voorstelling op het programma. De vijf mannen van Calefax werken in een fabriek waar heel speciale verrekijkers worden gemaakt. Hun samenwerking is zó goed op elkaar afgestemd en klinkt zó mooi, dat het lijkt alsof ze muziek maken. Als op een dag een opdracht verkeerd wordt uitgevoerd komt het werk stil te vallen. Er is paniek. Totdat de mannen ontdekken wat er allemaal met buizen mogelijk is en ze flink gaan experimenteren. Dan blijkt dat ze in staat zijn om van buizen de mooiste muziekinstrumenten te maken.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag te zien in de Leidse Schouwburg om 14.30 uur.

Kinderatelier in het Kunstmuseum

In het Kunstmuseum kunnen de kids zondagmiddag lekker knutselen. Wij namen hier laatst een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde, knutselmaterialen. Het is een kinderatelier. Dat betekent dat je kind komt knutselen. De kinderen krijgen wel hulp van ervaren museumdocenten. Zij kunnen je tips geven of technieken leren die het gebruik van het materiaal nog makkelijker maken.

Extra leuk om dit te combineren met een bezoek aan de Monet tentoonstelling of de tentoonstelling Let’s Dance.

Praktisch: Het atelier vind je in het Kunstmuseum op de begane grond. Deelname is gratis. Toegang tot het museum is voor kinderen ook gratis. Het atelier is geopend tussen 12 en 16 uur. Je kunt na deelname je zelfgemaakte kunstwerk direct meenemen.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld.

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 4 en 5 januari: einde van de vakantie, bijna weer naar school

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart