Weekendtips 5 en 6 mei 2018 – Zomerse sferen!

Dit weekend

Door Willemijn – Vandaag – zaterdag 5 mei – is het natuurlijk Bevrijdingsdag. Ook in Den Haag is er een groot bevrijdingsfestival. Maar er is veel meer leuks te doen vandaag en morgen. Ranja en Rosé geeft je graag een lijstje van leuke uitjes voor een zonnig weekend. Heel veel plezier!

Zaterdag 5 mei

Bevrijdingsfestival Den Haag (Malieveld en Tweede Kamer)

Den Haag viert de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival. Het gratis festival met activiteiten op het  Malieveld en op een podium in het gebouw van de Tweede Kamer aan de Lange Poten. Er zijn o.a. concerten, debatten, toneel, literatuur, straattheater, film, en diverse kinderactiviteiten en een festivalmarkt. Zo kun je om 11.30 naar een (gratis) voorstelling van Woezel en Pip in het gebouw van de Tweede Kamer. Hier komen diverse thema’s zoals vrijheid en vriendschap spelenderwijs aanbod.

Praktisch: Dit concert vindt plaats in het gebouw van de Tweede Kamer aan de Lange Poten. Hou rekening met extra controles en neem je ID mee.

De Libertytour in Den Haag (Centrum en Bezuidenhout)

De Liberty Tour is een optocht van Wageningen naar Den Haag, in het kader van het vieren van de vrijheid. De Tour start om 7:00 in Zwammerdam met een LibertyOntbijt. Na doorkomst in Alphen aan de Rijn (9:30) vervolgt de stoet langs de Hoorn en de Rijndijk naar de Rijneke Boulevard (11:00). Via het Levendaal arriveert de Tour bij het Rapenburg in Leiden (12:00). Via de Leidsestraatweg rijden de voertuigen Voorschoten binnen en stoppen in de Voorstraat (13:00). Via de Van Wijngaardenlaan passeert de stoet de Langstraat in Wassenaar en stopt op de Markt (14:00). Via de Schouwlaan en Marlot volgt rond 15:00 uur de intocht door de Binnenstad.

Praktisch: De tour  rijdt de stoet Den Haag in via de Bezuidenhoutseweg. Na het Tournooiveld passeert de Liberty Tour rond 15.15 uur het Spui. Na de intocht stopt de tour van 15.30 tot 17.00 uur op de Koningin Marialaan in Bezuidenhout. De voertuigen zijn dan te bekijken.

Fotocredits: Website Liberty Tour

Open Dag bij de Egelopvang

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Je ziet ze zelden, want ze leven ’s nachts. Dit weekend kun je een kijkje gaan nemen in de egelopvang. Een echte aanrader. Hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet kunnen  redden en zo af en toe mag je hier een bezoekje brengen.Er worden rondleidingen gegeven en ook de winkel is geopend. Daarnaast kun je gezellig een kopje koffie drinken met een lekkere (zelfgebakken) lekkernij. Wie weet buiten in het zonnetje?

Praktisch: De opendag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Kinderstraatspelen Oranjelust (Voorburg)

In een doodgewone straat in Voorburg is het een keer per jaar groot feest. In de Oranjelust organiseren ze namelijk elk jaar een fantastisch bevrijdingsfestival. En iedereen is welkom! De hele dag staat in het teken van leuke dingen voor kinderen en gezelligheid voor de ouders. De dag begint om 11 uur en eindigt om 17 uur.

Praktisch:  de straat heeft zelfs een eigen site waar je het gehele programma kunt vinden. 

Ga mee op Natuuravontuur bij Pluk

Mijn kinderen houden van de natuur. Maar zo probeer ik ze ook op te voeden. Wil je ook dat je kinderen de natuur als een avontuur gaan zien? Meld je dan aan voor het Natuuravontuur van de IVN. Deze middag is voor alle kinderen die wel eens in de natuur op avontuur willen, zich verbazen over beestjes die over water lopen, die wel durven graven of uilenballen willen pluizen.  Vandaag gaan IVN-natuurgidsen bij Pluk! met de kinderen op pad: zoeken, leren, speuren, bouwen, beleven!Je leert kijken met verrekijkers, gaat op natuurspeurtocht, pluist in echte uilenballen en leert heel veel over vogels!

Praktisch: Vandaag gaat het over Bijen. Je moet je even inschrijven. De excursie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het Natuuravontuur vindt plaats bij Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat 1184a, 2552AV Den Haag.

Zondag 6 mei

Sea Side Market (Scheveningen boulevard)

Zondag kun je vanaf 12 uur lekker struinen over de Sea Side Market op de boulevard van Scheveningen. Het zijn o.a. handgemaakte en of originele producten met een ‘eigen’ verhaal.

De verzorgde Picknick bij Buytendelft

Ook zondag wordt het heerlijk weer. Hoe leuk is het dan om te gaan picknicken? Dat kan bij de buitenspeeltuin van Buytendelft. Het idee is simpel. Jij neemt een kleedje mee en Buytendelft verzorgt de lekkernijen.

Praktisch: Voor 2 personen € 20,00, 3 personen € 25,00 en 4 personen € 29,00 (Incl. entree waterspeeltuin) Terwijl jij smult spelen je kids in de waterspeeltuin. Let op: op = op.

Bezoek een bunker (Scheveningen)

De eerste week van mei staat de oorlog natuurlijk iets meer centraal dan in alle andere weken van het jaar. Daarom is dit het moment om met de kinderen hier ook bij stil te staan. Aan de hand van bijvoorbeeld een bezoek aan een bunker kun je het verhaal over oorlog en vrede aan de kinderen vertellen. En in Den Haag kun je een bunker bezoeken. Het Atlantikwall museum is hét bunkermuseum in Den Haag.

Praktisch: Zondag is de bunker aan de Badhuisstraat in Scheveningen geopend van 11 tot 16 uur.

Beide dagen (zaterdag en zondag)

Marie Marché op Het Plein in Den Haag

Heerlijk genieten van de lente-achtige sferen kan vandaag ook op het Plein. Want hier vindt dit weekend Le Marie Marché plaats. Heerlijk struinen over de markt en de lekkerste en leukste (Franse) producten vinden. Dat klinkt wel aantrekkelijk. Le Marie Marché is dol op streekproducten, eigen ambacht en zelfgemaakte dingen en alles geïnspireerd op die fijne vakantiesfeer.

Praktisch: Op het Plein in  Den Haag. Toegang is gratis.

Vakantieactiviteiten COMM – Museum voor Communicatie

In COMM, het Museum voor Communicatie zijn deze meivakantie tal van leuke demonstraties en activiteiten, allemaal in het thema ‘Kraak de code’. Weet jij wat vreemde emoji’s betekenen? En wist je dat ze in de tijd van Napoleon op een wel heel creatieve manier berichten codeerden? Of wil je zelf wel eens een geheime code kraken? Het kan bij COMM.

Activiteiten in Muzee (Scheveningen)

In de meivakantie zijn er weer activiteiten voor kinderen in Muzee Scheveningen. TrashUre Hunt verzorgt de workshops Trash & Skate en Trash Art. Bij Trash & Skate krijgen de kinderen skateboardles op de stoep van Muzee (voor gevorderde kinderen is de les in het skatepark de Windvang aan de Havenkade). Tijdens de workshop Trash Art gaan de kinderen met TrashUre Hunt op pad om samen ‘schatten’ te jutten om daar vervolgens kunstwerken mee te maken.

Praktisch: Muzee ligt aan de Neptunusstraat 90-92 in Scheveningen. Voor alle workshops geldt: leeftijd vanaf 5 jaar
Prijs: 6 euro inclusief entree museum.

Fotocredits: Muzee

Japanse Tuin Clingendael

Zin om even te genieten van prachtige natuur en cultuur? Bezoek dan de Japanse tuin op Landgoed Clingendael. De hier tijdelijk opengestelde Japanse tuin is ook dit jaar weer prachtig. Echt een bezoekje waard. En ook Clingendael zelf is absoluut heerlijk.

Praktisch: toegang tot de Japanse Tuin is gratis. Je vindt de Clingendael in Benoordenhout.

Japanse Tuin

Bezoek ‘Sherlock Gnomes’ over een kabouter Kidnap – bij Pathé

Hebben jouw kids – of wellicht jijzelf ook – zin in een relaxte ochtend of middag in de bioscoop met een leuke kinderfilm. Bezoek dan eens de heerlijke kabouterfilm ‘Sherlock Gnomes’ over een spannende ‘kabouter kidnap’. Wij zagen de film deze meivakantie en vonden hem super spannend, maar ook erg grappig.

Bevrijdingsdag

Fotocredits en rechten: Universal Pictures (Nederland)

Omniversum: Great White Sharks

Zin in een overweldigende leerzame, mooie en een beetje spannende film? Bezoek dan Great White Sharks in het Omniversum. Wij gingen kijken afgelopen week en genoten ervan.

Fotocredits: Omniversum

Homemade market Kerkplein

Zowel zaterdag en zondag kun je een bezoek brengen aan de Home Made Market op het Kerkplein in Den Haag. Je vindt er (natuurlijk) veel huisgemaakte producten. Er zijn diverse muzikale optredens en je kunt er lekker eten of snacken. Zeker in het zonnetje is een glaasje rosé hier misschien wel op zijn plek. Veel plezier en geniet van je weekend.

Lekker klimmen en klauteren

En voor het geval je het echt even niet meer weet? Fiets dan met je kids naar één van deze leuke speeltuinen bij jou in de buurt. Veel plezier en geniet van je weekend!

Alle tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt voor vermelding in dit overzicht geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart