De leukste tips voor vandaag (zondag 6 augustus)

Vandaag is er weer veel te doen. Vooral in Delft, maar ook in Zoetermeer en Den Haag zijn er weer leuke activiteiten. Zo kun je lekker genieten van de helden van ADO, maak je een vliegtuig of kom je met een vol gegeten buik thuis van een van de gezellige festivals. Ranja en Rosé heeft de leukste uitjes weer voor je op een rijtje gezet.

Open dag ADO Den Haag

Ben jij een voetballer? Of heb je kleine voetballertjes thuis? Dan is vandaag jullie dag. Want vandaag kun je een kijkje gaan nemen bij ADO Den Haag. Tijdens deze jaarlijkse Open Dag  wordt in en rondom het Cars Jeans Stadion weer van alles worden georganiseerd voor jong en oud! Zo kun je kennismaken met de nieuwe selecties, want de mannen én vrouwen zullen worden gepresenteerd. Maar ook op het plein zijn leuke activiteiten. Je kunt een kijkje gaan nemen in het stadion en zelfs de thuiskleedkamer is geopend. En een dagje ADO is natuurlijk niet compleet zonder ook met jouw helden op de foto te zijn geweest.

kleedkamer ADO

Bouw een Crazy Glider (woensdag, Science Centre Delft)

Heb je altijd al willen weten waarom vliegtuigen kunnen vliegen? Kom dan naar de workshop Grazy Glider in Science Center Delft. Want in een uur maak je niet alleen je eigen zweefvliegtuig, je ontdekt ook waarom jouw vliegtuigje kan vliegen. De workshops in Science Centre Delft zijn voor alle kinderen leuk, maar is jouw kind een beetje extra geïnteresseerd in techniek dan is dit echt een museum en een workshop voor hem of haar. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kost € 3. Daarnaast moet je ook nog de toegang tot het museum betalen. Het is niet noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Je kunt dat woensdag doen bij het museum. De workshops starten om half 12, half 1, 14 uur en 15 uur.

papier vliegtuig

Brunch met Bach (6+) (Waalse Kerk, Delft)

In Delft is het Chamber Music Festival aan de gang. Een uitgebreid festival met verschillende voorstellingen, waaronder vandaag een leuke muzikale brunch voor kinderen en hun ouders. Om 11 uur kun je in de Waalse Kerk heerlijk genieten van een brunch in combinatie met een prachtig cello concert van Bach. Kaarten kun je kopen via de website van het Delft Chamber Music Festival.

De leukste films in het Filmhuis

Het Filmhuis Den Haag heeft een superleuk kinderaanbod deze zomer. En naar een mooie film gaan met het gezin is natuurlijk altijd leuk. Maar in het Filmhuis is het een echt uitje, want niet alleen de leuke kleinere zalen maken het gezellig, ook het fijne café maakt een bezoek aan het Filmhuis fijn. Vandaag kun je gaan genieten van drie leuke kinderfilms. Om 11 uur en op 13 uur zorgt Brandweerman Sam er weer voor dat Piekepolder veilig is. Daarnaast draait om 13.30 uur de Noorse hit Gilbert, over een jongen die niet tegen eieren kan en om 14 uur kun je naar de Engelse versie van Matilda, naar het gelijknamige boek van Roald Dahl.

Rrrollend

Eten, gezelligheid, drankje en hopelijk ook een zonnetje. Dat zijn de ideale ingredienten voor een foodtruckfestival. En dit weekend hebben we in Den Haag geluk, want op het Malieveld heeft Rrrollend XL zijn deuren geopend. Dus voor een feelgood gevoel en lekker eten snel naar het Malieveld.

2 en 3 augustus rrrollend

Varend Corso in Delft

Bloemen, groente en fruit zijn de belangrijkste producten die in de kassen in het Westland worden gekweekt. En normaal zie je niks van die gewassen, maar een weekend per jaar is het feest in het Westland. Dan worden de boten versierd en varen de Westlanders trots met hun ‘oogst’ door de regio. Vandaag brengt de route de boten naar Delft. En mocht je vrijdag of zaterdag nog niet naar het Varend Corso zijn gaan kijken, dan is het echt een aanrader om een plekje langs de route te zoeken en te genieten van ongeveer 50 prachtig versierde boten.

Varend Corso 2017 (2)

Fotocredits: Website Varend Corso

Zondag in ’t Park (Nicolaaspark, Zoetermeer)

Ook vandaag kun je weer genieten van een Zondag in ’t Park. Dit is een heel leuk en  vooral superkindvriendelijk festival in Zoetermeer. Naast fijne muziek, lekker eten en fijne drankjes voor de ouders is er ook een heel programma voor kinderen. Zo kunnen de kinderen een lampion versieren, is er een tekenworkshop waarin de mooiste fantasiedieren ontstaan, kunnen de kinderen genieten van poppentheater Zeezelaar of wegdromen bij de verhalen van Sjiu de verhalenuil.

Zondag in t park

Fotocredits: Zondag in het Park

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

 

 

 

Delen:


Bekijk op kaart

De leukste tips voor vandaag (zondag 6 augustus)

Cars Jeans Stadion, Haags Kwartier, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart