Wat een weekendtips voor 6 en 7 april

Dit weekend

Door Willemijn – De lente is dit weekend echt begonnen! Gisteren hebben wij al genoten van het zonnetje, we waren een dagje in de Efteling. Dat mooie weer kunnen we het hele weekend verwachten. Wat een goed vooruitzicht! Om er een fijn weekend van te maken heb ik weer heel veel leuke tips voor je verzameld. Je vindt een aantal tips om lekker buiten te zijn, maar ook een paar voorstellingen en uitjes binnen. Kijk snel want je merkt dat dit weekend het uitjes seizoen echt losbarst met een grote hoeveelheid tips. Veel plezier!

Zaterdag en zondag

Kom in de Kas

Een van de leukste events in de regio is Kom in de Kas. Zaterdag en zondag zijn verschillende kassen geopend voor het publiek. Een superleuke kans om te leren hoe tomaten groeien, bloemen bloeien en insecten gebruikt worden. En nog gratis ook! Kijk snel in mijn blog van afgelopen week voor alle informatie.

Foto: Persfoto Kom in de Kas

Loop mee met de Duinenmars

Vandaag en morgen kun je heerlijk gaan wandelen in de duinen. En dat doe je niet alleen! Want tijdens de 68e Duinenmars loop je een route van 5, 10 of nog veel meer kilometers. Dit is een van de grootste wandelevents van Den Haag. Vorig jaar heb ik met mijn zoon de 5 kilometer gelopen en het is echt een supergezellig evenement. En met de voorspellingen voor vandaag en morgen een echte aanrader.

Praktisch: De Duinenmars start om 9 uur, maar je kan ook later starten. Inschrijven via de site is niet meer mogelijk, maar inschrijven aan de start kan nog wel.  De start is te vinden in Kijkduin. Houd wel rekening met de drukte, dus kom zoveel mogelijk met de bus of de fiets.

Duinenmars

Egelopvang is twee dagen geopend

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Je ziet ze zelden, want ze leven ’s nachts. Dit weekend kun je een kijkje gaan nemen in de egelopvang. Hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden en zo af en toe mag je hier een bezoekje brengen. Dit weekend is de Egelopvang bij grote uitzondering twee dagen geopend in verband met de Duinenmars.

Praktisch:  Ook dit jaar opent Egelopvang Den Haag de deuren voor een Open Dag tijdens de Duinenmars. Je bent van harte welkom in de opvang, waar rondleidingen gegeven worden en ook de winkel is geopend. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Naar het circus in Voorburg

Hooggeëerd publiek….het circus is weer in de stad. Of eigenlijk in Voorburg. Want hier heeft Circus Maximum zijn tenten neergezet voor een spectaculaire show. Natuurlijk zijn de vaste onderdelen van een circus aanwezig. Zo kun je genieten van clowns, acrobaten en jongleurs. En als ik de website moet geloven trekken er zelfs honden, paarden en kamelen aan je neus voorbij. Zin in een middag of avond ouderwets vermaak? Dan is dit een leuke tip voor dit weekend.

Praktisch: Het Circus staat aan de Bernardlaan in Vooorburg. Zaterdag zijn er twee voorstellingen . Eentje om 15 uur en een voorstelling om 19 uur. Op zondag ben je om 12 uur welkom in de tent. Kaartjes koop je via de website van het circus. Daar vind je ook alle informatie over de voorstellingen.

Le Marie Marché op Het Plein in Den Haag

Met dit lentezonnetje is het natuurlijk heerlijk om over een fijne markt te slenteren en de lekkerste en leukste producten vinden. Dat klinkt wel aantrekkelijk. Dit weekend is je kans om alvast aan dit vakantiegevooel te ruiken. Want op Het Plein vindt vandaag en morgen de Franse markt Le Marie Marché plaats. Le Marie Marché is dol op streekproducten, eigen ambacht en zelf gemaakte dingen en alles geïnspireerd op die fijne zomerse vakantiesfeer.

Ballet door jonge dansers in Rijswijkse Schouwburg en Theater de Veste

De Junior Company van het Nationaal Ballet gaat dit seizoen op reis door het hele land en komt met ‘Unboxing Ballet’ ook naar onze regio. Vandaag kun je deze voorstelling in Rijswijk gaan zien en morgen in Delft. Het is een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen. Het belooft een prachtige voorstelling te worden. Dus ben je een balletliefhebber, dan is di teen echte aanrader.

Praktisch: Vanavond begint de voorstelling om 19.30 uur in de Rijswijkse Schouwburg. Alle informatie over de voorstelling en kaarten vind je op de website van de schouwburg. Zondag kun je in Theater de Veste om 14.30 uur genieten van deze dansvoorstelling. Kaarten en informatie vind je ook hier online. Het is een voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar met een grote interesse in ballet. De voorstelling duurt bijna 2 uur.

Zaterdag

Natuurontdekkingstocht van het IVN bij Pluk!

Zijn jullie ook dol op de natuur? Dan moet je vandaag bij Pluk zijn. Alle kinderen tussen de 6 en 9 jaar mogen mee op Natuuravontuur. Na het openingsverhaal gaan de kinderen met een gids op ontdekkingstocht, meestal door de Heemtuin. De natuurontdekkingstocht wordt georganiseerd voor het IVN en heeft vandaag het thema Lenteverschijnselen. Echt een thema dus voor dit weekend.

Praktisch: De ontdekkingstocht is van 13.30 tot 15.00 uur. De tocht is speciaal voor kinderen tussen de 6 en de 9 jaar. Voor deze ontdekkingstocht hoef je je niet in te schrijven. Vanaf13.15 uur kun je een deelnamesticker ophalen bij Pluk. Pluk! Den Haag vind je aan de Loosduinse Hoofdstraat 1184a in Den Haag. Voor de activiteit wordt een vrijwillige donatie gevraagd. Voor meer informatie kun je Max bellen op 06 1305 3114.

Kinderkledingbeurs Den Haag

Zijn jouw kinderen uit al hun zomerkleren gegroeid? Moet je opnieuw shoppen om de kasten weer te vullen? Wees niet getreurd, want dit weekend vindt de Kinderkledingbeurs Den Haag plaats. Je kunt hier terecht voor de mooiste tweedehands kleren voor je kinderen. Ik heb foto’s gezien en er hang took dit jaar weer heel veel. En heel veel moois. Zeker een kijkje waard dus.

Praktisch: De kinderkledingbeurs vindt plaats bij Café Blossom, Anna Paulownastraat 70c. De verkoop is tussen 10 en 15 uur.

Kinderkleding en speelgoedbeurs in De Lier (Westland)

Ook in het Westland kun je vandaag terecht voor nieuwe tweedehands kinderkleren. Hier hebben meer dan 200 mensen kleding ingebracht om te verkopen. Dus daar zit vast wel iets leuks voor jouw kind tussen. Ook is er speelgoed wat verkocht wordt.

Praktisch: Zaterdagmiddag tussen 13 uur en 15.30 uur is de verkoop. De beurs is in Optisport Sportcentrum, Veilingweg 16 in De Lier. Het is niet mogelijk om te pinnen, dus neem contant geld mee.

Robotlab en Repair Café bij Science Centre Delft

Als de eerste lammetjes in de wei spelen begint ook voor de kinderen het speelseizoen weer. En dan kom je nog wel eens speelgoed tegen dat een opknapbeurt kan gebruiken. Of misschien hebben opa en oma op zolder nog een fraaie driewieler staan die een tweede of derde leven gegund is? Vandaag is je kans om dit speelgoed op te knappen. De reparateurs van het Repair Café Delft helpen aanstaande zaterdag weer om alles wat niet helemaal heel is te repareren of op te knappen.

Ben je toch in Science Centre Delft? Neem dan ook een kijkje in het Robotlab. Hier krijgen kinderen de kans om een robotje te programmeren en precies te laten doen wat jij wilt dat hij doet.

Praktisch: Reparaties kunnen zonder afspraak worden aangeboden in het Repair Café tussen 11:00 en 14:00 uur. Het Robotlab is geopend van 11 tot 16 uur. Er wordt geen opslag op de entree van het museum gevraagd voor het Robotlab. Het Robotlab is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Boomklimmen met de Haagse Boomtoppers

Ken je de Haagse Boomtoppers? Zij organsiseren boomklimmen voor jong en oud. Zo af en toe is er een ‘open klim’ en kun je het dus eens komen proberen. Vandaag ben je welkom tussen 12:00 en 14:00 in de Scheveningse Bosjes. Je gaat gezekerd de boom in. Op de boom is een klimroute uitgezet, wat het klimmen wat makkelijker maakt en waardoor je op een veilige manier lekker hoog kunt komen. Nu is het heel mooi, want het bos is nog kaal, wat spectaculaire doorkijkjes oplevert. Als je de top bereikt natuurlijk…

Praktisch: Klimmen is voor iedereen van 8 jaar en ouder (maar een dappere 7-jarige mag het zeker proberen). Om de klimbomen te bereiken ga je naar de Scheveningse Bosjes op hoogte van Adriaan Goekooplaan. Volg Galgenpad (fietspad) het bos in. Na 50 meter zie je de bomen. Het kost € 7,50 per klim of minder als dat te veel voor je is. Als het druk is wordt er gewerkt met een nummertjessysteem. Je bent tussen 12 en 14 uur welkom. De ervaring leert dat het druk kan zijn en dat op tijd aanwezig zijn loont.

Veiligheidsdag op de Leyweg

Vandaag kun je op de Leyweg terecht voor een Veiligheidsdag. Tijdens deze dag maak je kennis met diverse hulpdiensten. Zo laat Brandweer Haaglanden zien hoe gevaarlijk ‘vlam in de pan’ kan zijn. Natuurlijk kunnen kinderen zich verkleden als brandweerman of -vrouw en op de foto met deze helden van de Brandweer. Veilig Verkeer Nederland laat zien hoe lang de remweg van een auto is bij verschillende snelheden. Ook kun je leren wat de  Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade doet om mensen te redden. Kinderen kunnen niet alleen echte veiligheidshelden ontmoeten. Ook kunnen ze de helden van Paw Patrol ontmoeten.

Praktisch: De veiligheidsdag is in Winkelcentrum Leyweg. Je bent welkom van 12 tot 16 uur.

De Apenbroodboom in Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater opent dit weekend weer de deuren voor de voorstelling De Apenbroodboom. Dit is een grappige voorstelling voor kinderen. Wij hebben deze voorstelling vorig jaar gezien en mijn zoon heeft zitten schateren. De Apenbroodboom gaat over Wasco de Wasbeer die de postbode helpt, want op het postkantoor is het altijd druk. Hij mag een pakje bezorgen bij Hendrik-Jan, die op de Kale Berg woont. Wasco neemt zijn tentje mee en gaat op pad. Tijdens het kamperen, ontmoet hij Max de Mol en samen reizen ze verder. Dan is het pakje opeens leeg. Weten de Apenijnen er meer van? Wasco bedenkt samen met Hendrik-Jan een plan, bouwt een machine en ontdekt waarom de Apenbroodboom zo speciaal is.

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

Levende Etalagedag in Delft

In Delft kun je als je tussen 13 en 16.30 uur lekker aan het winkelen bent opgeschikt worden door bewegende ‘etalegepoppen’. Want zaterdag vindt hier De Delftse Levende Etalage Dag plaats.  In het prachtige  Delft zijn de leukste winkels vandaag voorzien van zeer bijzondere Levendige Etalages! Het initiatief komt ook dit jaar weer van Barbara, van Something Extra. Zij heeft een van de leukste uitjes in Delft, met heerlijke verkleedkleren. Dit jaar heeft ze gekozen voor het thema Delfts Goud. Ga zelf kijken of jij de gouden etalages met de bewegende poppen weet te vinden.

Zondag

Opening waterspeeltuin Buytendelft

Bij kinderboerderij BuytenDelft in Delft kun je vanaf nu niet alleen voor de dieren terecht, maar ook om te spelen in de fijne, grote waterspeeltuin. Na de winter is de waterspeeltuin weer gereed voor een warme zomer. Om dat te vieren kunnen de kinderen zondag bootjes knutselen. De grote vraag is natuurlijk of ze blijven drijven én welke er het hardst kan!

Praktisch: BuytenDelft vind je aan de Korftlaan in Delft. Om mee te doen aan deze activiteit betaal je € 2,50 per persoon. Hiervoor mag je ook de hele dag gratis spelen in de waterspeeltuin. Abonnementhouders mogen gratis meedoen. Er zijn drie rondes: om 11 uur, om 13 uur en om 15 uur. Elke ronde duurt een uur en wordt afgesloten met een race.

Lentefair Papaver in Delft

De Papaver heeft het qua weer fantastisch gepland. Want zij organiseren zondag een duurzame Lentefair. Bedrijven kunnen hier hun duurzame en/of biologische streek- en seizoensproducten aanbieden en organisaties met duurzame initiatieven krijgen de ruimte om zich aan het publiek te presenteren. Dus als je zin hebt om naar buiten te gaan dan is een bezoekje aan De Papaver zeker een aanrader. Er zijn zeker ook leuke en leerzame activiteiten voor kids en ouders.

Prins Hendrik Lentefeest

Zondag is het feest in de Prins Hendrikstraat. Dus dat belooft weer veel goeds. Er wordt gevierd dat het lente is en dat de hele straat groen en nieuw leven ademt. Er zijn mini workshops voor jong en oud, live muziek, lekker eten en drinken, spellettjes en natuurlijk een lokale markt met alle winkels en kleine ondernemers uit het Zeeheldenkwartier.

Jongleerdag in Delft

Zondag organiseert CircusKabel, het jeugdcircus van Delft een echte Jongleerdag. Kinderen kunnen de hele middag genieten van circus: kijken, doen en beleven. Voor alle leeftijden en niveau’s zijn er workshops en activiteiten . Misschien komen er ook een aantal professionele circusartiesten een try-out of nieuwe performance laten zien. En natuurlijk zal de optreedgroep van CircusKabel aanwezig zijn om uit hun nieuwe show te spelen.

Praktisch: De Jongleerdag is zondag van 13 uur tot 17.30 uur in Sporthal De Buitenhof, Duke Ellingtonstraat 2 in Delft. Een kaartje koop je gewoon aan de deur voor maar €5. Inschrijven voor workshops kan op dag zelf. De planning vind je op de website van CircusKabel.

Spelletjesmiddag bij de Tuin van de smid

Zondag kun je bij de Tuin van de smid lekker komen buitenspelen. Hier vind namelijk een heerlijke spelletjesmiddag voor kinderen plaats. De kinderen zijn welkom voor oer-Hollandse spelletjes zoals Hollandse leeuwen of Annemaria koekoek! Maar ook tikkertje blijft altijd leuk. Een fijne middag met verschillende speletjes. De activiteit is echt voor kinderen. Ouders zijn welkom in het theehuis.

Praktisch: De tuin van de smid ligt in Polderpark Cronensteyn in Leiden. Je bent om 13 uur welkom om spelletjes te komen spelen. Om 14.30 uur is de spelletjesmiddag weer voorbij. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Het kost €5,- per deelnemer en aanmelden kan via polderbende@detuinvandesmid.nl.

Poppenkast bij Alice in Wonderland: De koning is zwanger

Bij Kinderboekwinkel Alice in Wonderland organiseren ze zondag weer een theatervoorstelling. Deze keer is het poppenkast over Koning Pavlof van Kweeniewaar. Hij wil zo graag een kindje, maar iedereen blijft maar steeds zeggen dat alleen mevrouwen een kindje kunnen krijgen. Dat vindt de koning dus heel oneerlijk. Maar dan heeft de koning ineens een heel dikke buik..zou hij dan toch een baby krijgen?

De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Stefan Wolters.Na de voorstelling te koop en de mogelijkheid tot signeren door de auteur.

Praktisch: De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. Entree is €3,50 per persoon. Reserveren is verplicht en kan via aliceinw@xs4all.nl. De voorstelling begint om 15 uur en duurt een uurtje.

De Snoepfabriek in Theater Ludens

In Theater Ludens in Voorburg staat zondag ook weer zo’n leuke voorstelling op het programma: De Snoepfabriek. De Snoepfabriek draait op volle toeren. Kwieék, kroetsj, fliep, knars! De heerlijkste snoepjes rollen van de band. De harde werkers Kay Zoet, Zoë Zout, Zacharias Zuur en Ben Bitter doen al jaren met veel plezier hun werk. Maar dan gaat het opeens niet goed. Mensen willen iets nieuws, iets fris, iets flitsends. In een ultieme poging de fabriek te redden slaan Zoet, Zout, Zuur en Bitter de handen ineen om het lekkerste snoepje ooit te fabriceren. Het is erop of eronder. Zullen zij De Snoepfabriek weten te redden van de dreigende ondergang…..

Praktisch: De Snoepfabriek is een spannende voorstelling vol muziek. De leeftijd waarvoor deze voorstelling is is tussen 4 en 8 jaar oud. De voorstelling begint om 14 uur en kaarten bestel je op de website van het theater.

Voor de genoemde voorstellingen waren bij publicatie nog kaarten verkrijgbaar. 

Delen:


Bekijk op kaart

Wat een weekendtips voor 6 en 7 april

den haag

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart