De tofste weekendtips voor 6 en 7 juli

Dit weekend

Door Willemijn – Hebben jullie ook de zomer in je bol? Wij genieten elk moment dat we kunnen van het fijne zonnetje, buiten picknicken, lekkere ijsjes en heel veel speel- en waterpret. Dit weekend is er ook weer veel te doen samen met de kids. Ik kon bijna niet kiezen welke leuke uitjes ik zou beschrijven. Daarom een lange lijst met de leukste weekendtips voor kids en ouders. Veel plezier!

Beide dagen

Zweven is Leven – de Parade in Den Haag

De Parade is een reizend theaterfestival. Al jaren staat de Parade vanaf het eerste weekend van juli tien dagen in het Westbroekpark. Een aanrader om een bezoekje te brengen. Niet alleen omdat de voorstellingen leuk zijn, maar vooral vanwege de heerlijke zomerse sfeer, de zweefmolen en al het lekkers. Wil je een kijkje nemen? Tussen 14 uur en 15 uur is de toegang gratis. Daarna betalen de volwassenen 8,50 entree. Elke dag start de Parade met een kinderparade.

Ik schreef een blog over dit toffe festival, lees hem snel voor alle informatie.

Parade 2018

Textielweekend in Archeon

Het Archeon is een leuk en leerzaam museum. Maar vooral als er extra activiteiten worden georganiseerd is het museum zeker een bezoek waard. Misschien dit weekend wel tijdens het textielweekend. In de prehistorie zie je de kunst van het leer bewerken en handweven. Ook kun je zelf een (arm)bandje weven. Bij de Romeinen leer je stofstempelen en kun je je aankleden als een echte Romeinse burger of soldaat. In de middeleeuwen worden de stoffen gladder en fijner. Tijdens het textielweekend wordt de weverij van Gravendam in vol bedrijf heropend. We zien de verwerking van vlas en wol, het spinnen van garens en natuurlijk vooral het weven. Hier ga je aan de slag en maak je een eigen stoffen buideltje!

Praktisch: Het Archeon is zaterdag en zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur. Met een museumkaart kun je kosteloos naar binnen.

Foto: website Archeon

Trashure Hunt

Trashure Hunten is ‘schatzoeken’ op het strand. En dan niet met een metaaldetector zoeken naar glimmende en waardevolle spullen. Tijdens een Trashure Hunt ga je op jacht naar afval. Want allerlei dingen die mensen op het strand achterlaten kun je nog prima gebruiken als grondstof voor een kunstwerk. Of gewoon omdat het zo lekker opruimt. Immers: een schoon strand willen we toch allemaal?

Praktisch: TrashUre Hunt daagt iedereen uit om deze zomer mee te en het strand te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan een schoon strand. Er wordt elke dag gehunt: en wel bij laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in). Check deze Facebook pagina voor de tijden..

Le Marie Marché

Nu we allemaal de zomer in ons bol hebben is Le Marie Marché op het Plein zeker een bezoekje waard. Je waant je in Frankrijk, met de fijne sfeer, leuke kraampjes met snuisterijen en lekker eten. Beide dagen kun je hier terecht.

Zandsculpturen op het Lange Voorhout

Bouwen je kids zo nu en dan zandkastelen op het strand? Ga dan even langs op het Lange Voorhout. Begin juni zijn daar mooie zandkunstwerken gemaakt. Je zult verstelt staan wat deze kunstenaars voor prachtige zandbouwwerken weten te maken van enkel zand. Je vindt er grote zandkunstwerken van maar liefst 4 tot 5 meter hoog. Ga genieten en doe inspiratie op voor een eigen zandkasteel.

Praktisch: je vindt de zandkunstwerken op het Lange Voorhout in Den Haag. De toegang is gratis.

Zaterdag

Kinderfestival Talentenfeest

Zelf vind ik dit de leukste tip voor de zaterdag. Vandaag kun je namelijk allerlei leuke dingen komen doen en ontdekken tijdens het Talentenfeest. Op dit festival voor kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn allerlei toffe, leerzame activiteiten te doen. Kinderen ontdekken en verbeteren spelenderwijs hun talenten. Je kunt proefjes doen, muziek maken, portrettekenen, knutselen, het heelal ontdekken, circusacts oefenen, maar ook leren samenwerken, fantaseren en zelf onderzoeken. Kortom een super toffee dag voor de kids.

Praktisch: Het talentenfeest is een gratis kinderfestival voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar oud. Je bent tussen 13 uur en 16 welkom in het Piramide College, Steenwijklaan 30 in Den Haag.

Natuuravontuur op het strand

Deze keer een bijzondere editie ven het Natuuravontuur: Natuuravontuur op het strand. Omdat het voorlopig de laatste editie is (in de zomervakantie vervalt het Natuuravontuur) gaat de excursie naar het strand. Na een spannend verhaal loop je samen met de ezels Tukker en Igor door de duinen naar het strand. Daar gaan de kinderen afval rapen, schelpen zoeken en een walvisspel doen.

Praktisch: Iedereen is welkom om deel te nemen. Het Natuuravontuur is gericht op kinderen vanaf 6 jaar, maar deze speciale editie zijn ook ouders en broertjes of zusjes welkom. Het avontuur start om 13.30 uur bij de Strandopgang 2A aan de Machiel Vrijenhoeklaan. Bij het startpunt staan de ezels Tukker en Igor op de kinderen te wachten.

Circus Miloco bij de Tuin van de Smid

Bij De Tuin van de Smid staat dit weekend een circustent. En dat is niet voor niets. Want Circus Miloco houdt hier haar voorstellingen. Circus Miloco is een jeugd circusschool uit Leiden. Dus de artiesten zijn kinderen die lang geoefend hebben om een mooie show neer te zetten. Dus kom dat zien! Hooggeeerd Publiek! Iedereen is welkom om te genieten van een echte show.

Praktisch: Er zijn 5 voorstellingen per dag. Elke voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. In het toegangskaartje zit één consumptie inbegrepen. Je kunt kaartjes kopen op de website van Circus Miloco.

Proef de zomer in de Vruchtenbuurt

In de Vruchtenbuurt rond de Appelstraat is het feest vandaag. Want hier kun je naar Proef de Zomer. Zelf zegt de organisatie dat dit een van de gezelligste zomermarkten in Den Haag is. Een kijkje waard dus. Je vindt op dit festival foodtrucks, live muziek, een markt en leuke spelletjes.

Molendag in Leidschendam en Voorburg

In Leidschendam staat houtzaagmolen De Salamander en in Voorburg is een poldermolen De Vlieger te vinden. Samen organiseren ze een molendag vandaag. Dit jaar met als thema ‘Muziek in de Molen’. In beide molens zijn rondleidingen en extra activiteiten voor kinderen. De molens zijn geopend van 11.00 tot 16.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

Cultureel festival met Parade

Vandaag vindt in Den Haag een cultureel festival plaats op het Huijgenspark. Het hoogtepunt van dit festival is de Culturele Parade. Dit is een fantastische kleurrijke en muzikale stoet die door de straten van het centrum trekt. Je wordt verrast door mensen in prachtige traditionele kleding uit hun land of cultuur, maar ook met veel muziek en een aantal brassbands. De Parade gaat om het vieren van onze diversiteit, verbinden, plezier hebben met elkaar en leren van elkaar.

Praktisch: De Parade begint op om 14.40 uur op het Huijgenspark en zal rond 16.20 uur daar terugkeren. Voor de route kijk je even op deze site.

Theater en feest in Natuurspeeltuin Voorschoten

Vandaag is het feest in de Natuurspeeltuin Voorschoten. Natuurlijk kun je lekker komen spelen, maar je bent ook welkom om vanaf 11 uur te komen springen op het springkussen, vanaf 11.30 uur te genieten van een voorstelling over Rembrandt en aansluitend met elkaar te picknicken. Na de lunch wordt de bijenstal geopend en kun je bloemenbommen komen maken en de leukste naam verzinnen voor het bijenvolkje.

Praktisch: deze feestelijke dag is voor iedereen. Je betaalt 4 euro entree per persoon. De natuurspeeltuin vind je achter het Van der Valk Hotel aan de Veurseweg in Voorschoten.

Foto: Website Natuurspeeltuin Voorschoten

Opendag Egelopvang

Ook dít weekend kun je weer genieten van de egels in de opvang. Want wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven? Met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. Daarom is de open dag van de Egelopvang zo interessant. Want hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden.

Praktisch: De open dag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Robotlab in Science Centre Delft

Vandaag krijg je de kans om in het Robotlab van Science Centre Delft te leren programmeren. In de workshop gaan de kinderen aan de slag met een Ozobotje. Samen met het robotje ontdek je je een robotje precies kan laten doen wat jij wilt.

Praktisch: Het Robotlab is gratis bij een bezoek aan het Science Centre Delft. Aanmelden voor deze workshop is niet nodig en ook niet mogelijk. Deze workshop is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Search and Rescue event in Katwijk

In Katwijk vindt vandaag een van de grootste reddingsbrigade dagen van Nederland plaats. En ondanks dat Katwijk wel even rijden is vanuit Den Haag is deze tip wel een echte aanrader. Je wordt namelijk de hele dag vermaakt met de mooiste shows en demonstraties. Gedurende de hele dag (van 10:00 – 16:00 uur) worden er diverse demonstraties gegeven op het demonstratieterrein op de Boulevard en het demonstratieterrein op strand. Op het heliplatform aan het einde van de Zuid-Boulevard zullen gedurende de dag diverse vliegbewegingen plaatsvinden. Ook ben je welkom om de hulpdiensten en hulpverleners te ontmoeten.

Praktisch: De SAR Katwijk is tussen 10 en 16 uur op het strand en de boulevard van Katwijk. Voor het programma kijk je op de website van het evenement.

Zondag

Bekijk de Oranje Leeuwinnen Live in Madurodam

Laatst beschreef ik al de vernieuwde attractie van Madurodam: Zo groot is Oranje. Vandaag zendt Madurodam de finale van de Oranje Leeuwinnen live uit in de tribunezaal van deze oranje attractie. Bezoekers zijn vanaf 16.45 welkom in de attractie, natuurlijk uitgedost in oranje. Bij winst is het een feestje en verliezen de dames, dan is het in ieder geval een gezellig dagje Madurodam.

Praktisch: De wedstrijd is te zien in de attractie Zo groot is Oranje. Wil je hier bij zijn? Dan moet je een normaal entreekaartje kopen voor Madurodam. En de dresscode is natuurlijk Oranje.

zo groot is oranje

Muzee Excursie

In Muzee is momenteel een tentoonstelling over hoe wij de Oceanen vervuilen. Heel interessant. Maar minstens zo interessant is de echte zee. Daarom is deelnamen aan de strandexcursie die Muzee samen met IVN organiseert een aanradenr. Tijdens deze excursie loop je met een gids langs de waterlijn op zoek naar schelpen en andere strandvondsten. Samen bestudeer je het havenhoofd, bekijk je de wieren en schelpdieren op de stenen en de begroeiing in de havenkom. Het leukste deel van de excursie is het korren. Dan ga je met een professioneel garnalennet het water in en ontdek je wat er zoal in de zee leeft.

Praktisch: De excursie start om 13 uur en duurt ongeveer 2 uur. De start is bij Jojo de Bultrugwalvis op het strand bij TrashUre Hunt, Strandnoord 15a ter hoogte van de Keizerstraat. De excursie is voor jong en oud. Deelname kost 3 euro per persoon en aanmelden kan via de website van Muzee.

Modderdag bij De Tanthof

Bij kinderboerderij Tnthof in Delft kun je zondag lekker komen spelen met water en modder. Ze bouwen hier zondag een toffe baan om lekker te kunnen buikschuiven en roetsjen. Wat een kinderpret zal dit zijn.

Praktisch: De modderdag bij Boerderij Tanthof is zondag van 12 tot 16 uur. De kinderboerderij vind je op Abtswoude 5 in Delft. Reken er maar op dat de kinderen vies en nat worden. Dus droge en warme kleding meenemen in heel verstandig.

Expeditie Afrika bij de Botanische tuin Delft

Zondag mogen kinderen (met ouders) in de Botanische Tuin in Delft op expeditie door Afrika.Een speciale dag voor kinderen. Bij de entree ontvangt elk kind een paspoort om door de tuin te ‘reizen’. Wie durft het gevaarlijke regenwoud in te gaan? En hoe werd in Egypte van planten papier gemaakt? In de hele tuin zijn activiteiten rondom dieren en planten in Afrika. En jij kunt ze ontdekken!

Praktisch: De Expeditie door Afrika is een leuke ‘doe’ dag voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. De excursie is tussen 12:00 – 17:00 (laatste entree 16:30). Toegang kinderen (inclusief paspoort-stempelkaart) is € 6. Op deze dag is de Museumjaarkaart voor kinderen niet geldig. Volwassenen betalen ook 6 euro, maar mogen met museumkaart wel gratis naar binnen.

Voordekids Museumverteltheater met workshop in Zoetermeer

In Zoetermeer organiseert Museum De Voorde deze zondag de allereerste editie van Voordekids Museumverteltheater. Deze middag kun je terecht voor een voorstelling over Dromen. Wat voor geheimen verbergt een sleutelgat? En welke dromen bewaart een kussensloop? Na het verhaal kunnen kinderen deelnemen aan een workshop en maken ze (alleen of samen met hun ouders) een voorwerp uit het verhaal.

Praktisch: De vertelvoorstelling begint om 14 uur. Een kaartje voor Voordekids Museumtheater kost €5. Om zeker te weten dat er plek voor je is raad ik aan even te bellen met het museum. Dat kan op 079-3164735. Het adres van het museum is Zuidwaarts 2 in Zoetermeer.

Deze tip[s zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

De tofste weekendtips voor 6 en 7 juli

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart