Top tips voor 7 en 8 oktober – Den Haag en omgeving

weekend 7 en 8 oktober
Dit weekend

Door Willemijn – Het is kinderboekenweek en dat is te merken. Want de tips van dit weekend zijn vaak griezelend eng… Maar heb je geen zin in een griezelmiddag, dan is er nog veel meer te doen. We hebben ook tips met een ‘luchtje’… Zo kun je in Scheveningen terecht voor een vis-festival, kun je lekker shoppen op een kinderkledingbeurs of ga je in Delft of Voorburg fijn naar het theater. Deze en nog veel meer tips heeft Ranja en Rosé voor je op een rijtje gezet.

Festival VISSCH – zaterdag en zondag in Scheveningen

Wat mogen we in Den Haag blij zijn dat we aan het strand wonen. En dat we dus ook een echte, grote vissershaven hebben. Elke dag verse vis! Het culinaire visfestival VISSCH laat bezoekers ervaren wat Scheveningse vis is; de bereiding en het proeven zijn uitgangspunten tijdens dit festival waarin visserij, horeca en consument elkaar ontmoeten in de Scheveningse visafslag. VISSCH is een soort foodtruckfestival voor visliefhebbers. Je kunt hier zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en restaurants allemaal te bieden heeft. En kinderen worden niet vergeten. Want het hele weekend kunnen de kinderen zich vermaken bij allerlei kinderactiviteiten. Ga dus lekker met het hele gezin ‘een visje eten’ bij VISSCH. En ben je in Scheveningen en heb je tijd voor nog een ander uitje? Bekijk dan hier eens onze Scheveningen top 5 voor deze fijne badplaats..

Visch - Scheveningen

Fotocredit: Sacha Grootjans

Kinderkledingbeurs Den Haag

Zijn jouw kinderen uit al hun winterkleren gegroeid? Wees niet getreurd, want dit weekend vindt de kinderkledingbeurs Den Haag plaats. Je kunt hier terecht voor de mooiste tweedehands kleren voor je kinderen.

Praktisch: De kinderkledingbeurs vindt plaats bij Café Blossom, Anna Paulownastraat 70c.

Voorlezen door de Voorleesexpress – Boekhandel van Stockum in Den Haag

Houden jullie ook zo van voorlezen. Gezellig met de kinderen op de bank of in bed de spannendste verhalen lezen. Dan kun je vandaag genieten bij Boekhandel Van Stockum, want daar komen Heleen en Floor van de Voorleesexpress voorlezen! En als je voorleest voor de voorleesexpress dan ben je een super voorlezer. Daarom is dit niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook leerzaam voor de ouders. Want je doet zeker inspiratie op voor jullie eigen voorleesuurtjes. En natuurlijk lezen ze nu het kinderboekenweek is iets heel spannends voor.

Praktisch: Je kunt van het voorlezen genieten zaterdagochtend tussen 11 en 12 uur bij Boekhandel Van Stockum. Je vindt de boekhandel op Spui 40 in Den Haag. En kijk ook eens naar onze andere top tips voor leuke Haagse kinderboekenwinkels.

Voorlezen oma + logo voorlees express

Grrriezelbieb – zaterdag bij DOK Delft

In Delft vind je DOK Delft. Dit is een heerlijke bibliotheek waar je vooral met kinderen fantastisch kunt genieten. En helemaal vandaag. Want je kunt lekker gaan griezelen bij de Grrriezelbieb! In de bibliotheek worden verschillende enge verhalen voorgelezen. Na elk stukje mogen de kinderen een spannende opdracht doen. En voeren de kinderen de opdrachten goed uit? Dan worden zij lid van het illustere Griezelgilde. Vind je het iets te eng om mee te doen? Dan kun je je tussen 13 uur en 15 uur lekker laten schminken.

Praktisch: De Griezelbieb start voor kinderen van 4 t/m 7 jaar om 11 uur ’s ochtends. Kinderen van 8 t/m 12 jaar zijn van harte welkom om te komen griezelen om 15 uur. Je vindt DOK Delft aan het Vesteplein 100 in Delft.

DOK Delft

Wiebeltand – zaterdag bij Paagman in het Centrum

Schrijfster Isabelle de Ridder komt samen met een gitarist naar Paagman voor een leuke kennismaking met Pleuntje en Joep, de hoofdpersonen uit het boek ‘Wiebeltand’. Het verhaal Wiebeltand zal verteld worden op muziek. Aan het eind van de vertelling tekent een illustrator mee.

Wiebeltand is het volgende voorleesboek in de vrolijke serie over Pleuntje en haar vriendje Joep. Pleuntje heeft een wiebeltand. Maar als ze een appel eet, is de tand opeens weg. ‘Vanavond kun je je tand onder je kussen leggen,’ zegt mama. ‘Dan komt de tandenfee misschien. Zij haalt je tand weg en legt er een muntje voor in de plaats.’ Dat wil Pleuntje wel! Maar de volgende morgen tilt Pleuntje het kussen omhoog en daar ligt… gewoon nog haar tand! Hoe kan dat nou?

Praktisch: Wiebeltand begint om 14 uur bij Paagman in het centrum. De leeftijdsindicatie is vanaf 5 jaar. De toegang gratis, maar Paagman vindt het wel fijn als je je even aanmeldt. Het adres is Lange Poten 41 in Den Haag.

wiebeltand-paagman

Vleermuizentocht (19 uur) in Zoeterwoude

Deze activiteit is ook heel spannend, maar heeft niets met de Kinderboekenweek te maken. Je kunt namelijk in Zoeterwoude vanavond deelnemen aan een vleermuizentocht. De avond begint met een korte uitleg en daarna ga je op zoek naar vleermuizen. Dat doe je niet op het blote oog, maar met een echte bat-detector.

Praktisch: De Vleermuizentocht wordt georganiseerd door IVN Leiden. De tocht begint om 19 uur vanaf Toeristisch OverstapPunt (TOP) Zoeterwoude, Groene Hartplein 4 in Zoeterwoude. Dit is bij de afslag A4 Zoeterwoude. Aanmelden is niet verplicht, maar de organisatie vindt het wel fijn. Kijk snel hoe je je kunt aanmelden.

Vleermuizen

Open dag Egelopvang – zaterdag in Den Haag

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Maar aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. Daarom is de opendag van de Egelopvang zo interessant. Want hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden.

Praktisch: De opendag is tussen 12 en 17 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

weekend 7 en 8 oktober

Open dag Dierenasiel – zaterdag in Leiden

Ook een dierentip, maar dan in Leiden. Op zaterdag houdt dierenasiel Stevenshage open dag. De Open Asieldag is de gelegenheid bij uitstek om achter de schermen van het asiel te komen kijken. Zo kun je genieten van spectaculaire demonstraties van speurhonden en pakwerkers, kun je een kijkje nemen in de kamer van de dierenarts, zie je de hondenkennels, kun je een kijkje nemen in het hondenbos en zijn er natuurlijk voldoende dieren.

Praktisch: De toegang is gratis. Iedereen is van 11:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom. Je vindt het asiel op de Kenauweg 1 in Leiden.

Golden retriever

Generation Discover Festival – zaterdag en zondag op het Malieveld

Generation Discover is het Festival waar kinderen iets over techniek kunnen leren. Shell heeft het Malieveld omgetoverd tot een ontdekparadijs voor kinderen. Zo kun je de stad van de toekomst ontwerpen, mag je zelf een cybercrime oplossen, kun je natuurkundige en scheikundige proefjes doen en mag je een rondje draaien in het reuzenrad. Kijk snel in de blog die ik eerder deze week schreef over dit festival.

Generation Discover

Enkeltje Mars – zaterdag bij Theater Ins Blau in Leiden

In Theater Ins Blau in Leiden kunnen kinderen vanaf 8 jaar naar de voorstelling Enkeltje Mars. Dit is een voorstelling die je meeneemt op een van de eerste missies naar Mars. Want waarom ou je ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Zonder familie, zonder vrienden en zonder blauwe lucht. Het lijkt niet meteen aantrekkelijk en tóch zijn er mensen die best een enkele reis naar Mars willen maken. Omdat hun drang naar avontuur nou eenmaal ontzaglijk groot is.

Praktisch: De voorstelling begint om 15 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het theater vind je aan de Haagweg 6 in Leiden.

Enkeltje Mars

Fotocredit: Het Filiaal Theatermakers.

Weekend van de Wetenschap

Het hele weekend staat de wetenschap centraal. En daar worden heel veel activieteiten voor georganiseerd. Zo kun je genieten van GIF in de Hortus in Leiden of leren over boekenwormen in de Koninklijke Bibliotheek. Kijk snel hier voor 7 tips die Ranja en Rosé heeft voor Weekend van de Wetenschap.

Kids science

Zelluf! – zondag in  Theater Ludens in Voorburg

In Theater Ludens in Voorburg kun je met kinderen vanaf 3 jaar genieten van de dansvoorstelling Zelluf! In de voorstelling raakt Lotte haar knuffel kwijt. Is hij weggelopen? Kan dat? Of is hij misschien door Iris verstopt? De twee meiden krijgen ruzie en opeens is de vriendschap ver te zoeken. Ze gaan ieder hun eigen weg… Hoe maken ze het weer goed?

Zelluf! is een interactieve dansvoorstelling en gaat over fantasie, samen spelen en samen delen. Aan het eind van deze voorstelling mogen de kinderen onder leiding van de twee danseressen op het podium zelf dansen en krijgen zij een korte workshop.

Praktisch: Theater Ludens vind je op het Burgemeester Feithplein 95 in Voorburg. De voorstelling begint om 11 uur. Kaarten zijn online te koop op de site van het theater.

Dikkertje Dap – zaterdag en zondag, diverse bioscopen

Wij hebben vorige week genoten van Dikkertje Dap. De nieuwste Nederlandse kinderfilm die momenteel in heel veel bioscopen draait. Mocht het nu wat minder mooi weer zijn en je hebt zin in een vermakelijke middag voor kinderen en voor jezelf. Neem ze dan lekker mee naar Dikkertje Dap, want wij vonden het een echte aanrader.

Dikkertje Dap

Niet vergeten (7+) – zondag in Theater de Veste

In Delft kunnen kinderen van 7 jaar en ouder vanmiddag lekker naar het theater. En omdat het Kinderboekenweek is, is dit een luisterboekvoorstelling. Op jouw koptelefoon hoor je een stem. Deze spoort je aan mee te zoeken, te voelen, te ruiken of te onthouden. Want om herinneringen niet te laten vervliegen, moet je ze regelmatig oppoetsen. In ‘niet vergeten’ delven we herinneringen op én dingen die je liever vergeet en zie je een familievoorstelling om niet meer te vergeten.

Praktisch: De voorstelling begint om 14.30 uur in Theater de Veste in Delft. Kaarten kun je online bestellen.

De Veste Delft

Kinderboekenfestival in Stadshart Zoetermeer

Wil je dat jouw kids hun kinderboekenhelden nu eens in het écht ontmoeten? Ga dan zondag a.s. rond 12.00 uur naar het centrum van Zoetermeer. Ontmoet  daar Nijntje en Boris & Barbara, kom kijken naar de voorstelling van Kikker of ga mee op avontuur met Pim & Pom. Let op: vor het bijwonen van sommige activiteiten is een (gratis) Stadshart klantenkaart verplicht.

weekend 7 en 8 oktober

Griezelfeest – zondag bij Paagman (13 uur)

Bij Paagman kun je vandaag terecht voor een griezelige middag. Vanaf 13 uur kun je hier griezelig verkleed allerlei spelletjes komen doen. Zo kun je slijm maken, oogbal schieten, in het spookhuis, griezelig knutselen en verschrikkelijk verkleden.
Praktisch: Het feest vindt plaats bij Paagman op de Fred. De toegang is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via de site van Paagman.

Kinderen eten zonsdagavond gratis bij De Lof der Zotheid in Voorburg

Wil je gezellig eten met de kinderen? Reserveer dan een tafeltje bij De Lof der Zotheid in Voorburg. Hier zijn kinderen namelijk heel welkom. En reserveer je online of telefonisch een tafel voor zondag tussen 17 en 19 uur onder vermelding van ‘Ranja en Rosé’ dan eten de kinderen zondag gratis mee. Kijk snel in mijn eerdere blog over De Lof der Zotheid hoe lekker wij hebben gegeten en wat de voorwaarden zijn van de actie.

Bezoek ‘Ridders en Kastelen’ in Museon

Ben jij al bij ‘Ridders en Kastelen‘ geweest in het Museon. Ranja en Rosé bezocht deze gloednieuwe expositie al vorige week en vond het een ware belevenis. Als jij thuis een ‘kleine ridder’ of ‘jonkvrouwe’ rond hebt lopen, dan is deze interactieve tentoonstelling zeker de moeite waard. En sluit je bezoek dan af met een bezoek aan Brasserie Berlage.  Veel plezier en een fijn weekend!

museon Ridder en Kastelen

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart