Weekendtips 7 en 8 maart: waar blijft het lentezonnetje?

Dit weekend

Door Willemijn – Dit weekend is het weer niet echt lekker. Het regent zo nu en dan en ook waait het geregeld. Daar moet ik zelf weer even aan wennen, na een paar fijne lenteachtige dagen in de voorjaarsvakantie. Hopelijk keert het mooie lenteweer volgende week terug. Tot die tijd maken we er natuurlijk het beste van.  Daarom hieronder diverse leuke en fijne tips voor binnen. En heb je toch zin in een buiten-uitje? Ook dan vind je hieronder inspiratie. Maak er een fijn weekend van!

Zaterdag 7 maart

Lammetjes kijken op Boerderij Nellesteijn

Het is weer maart, dus dat betekent dat je op Boerderij Nellesteijn in Wassenaar weer welkom bent om de lammetjes te bekijken. De eerste lammetjes zijn er al, zo lief en klein nog.  Op deze bezoekboerderij ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het is een melkveehouderij (er zijn dus koeien), maar ze hebben ook schapen. In de winkel kun je kaas kopen die van de eigen melk gemaakt is.

Praktisch: De stallen zijn geopend op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Het adres van de boerderij is Maaldrift 6 in Wassenaar.

Ruilmiddag van Krijg de Kleertjes

Heb je nog een big shopper met goede, gewassen en niet kapotte kinderkleding staan en wil je die omruilen voor nieuwe, tweedehands kleren? Dan is de ruilmiddag van Krijg de Kleertjes vandaag een evenement voor jou. Want vandaag vindt er in weer zo’n middag plaats, speciaal voor voorjaars- en zomerkleren. Tijdens een ruilmiddag breng je een big shopper met kinderkleding (voor de lente en de zomer) in en mag je de inhoud ‘omruilen’ voor een nieuwe big shopper met kinderkleding. Natuurlijk bepaal je zelf welke kleren je weer mee terug naar huis neemt.

Praktisch: Je bent tussen 13 uur en 16 uur welkom aan de Thomas Schwenckestraat 28 – 30 in Den Haag. Alle informatie vind je hier.

Reptielenshow van Sterrin bij Van Stockum

Sterrin Smalbrugge laat in Het Grote Reptielenboek zien dat reptielen waanzinnig fascinerend zijn. In gezelschap van haar ‘grote vriend’ komt ze bij boekhandel de Vries van Stockum vertellen over reptielen – over hoe belangrijk ze zijn voor de natuur en hoe fascinerend ze zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de koningscobra de enige slang ter wereld is die een nest voor haar kinderen maakt? En dat de Gekko is een ware Spiderman is? Of dat er van het gif van een Gila monster een medicijn tegen diabetes type 2 wordt gemaakt?

Praktisch:  Zaterdag van je tussen 15 uur en 16 uur welkom voor deze lezing. De toegang is gratis. Deze middag is bij Boekhandel De Vries Van Stockum, Spui 40 in Den Haag. Aanmelden kan door te mailen naar spui@devriesvanstockum.nl of gebruik te maken van het formulier op de website van deze boekhandel.

Le Marie Marché

Lekker struinen op de Franse markt Le Marie Marché kan dit weekend weer. Op het Plein in Den Haag kun je genieten van zelfgemaakte lekkernijen, leuke brocante, mooie kleding of gewoon van de gezelligheid. Ook op zondag ben je van harte welkom.

Zoek! bij In De Wolken

Wij hebben het boek ZOEK! laatst voor de kinderen gekocht. Mijn jongste vindt het een heerlijk zoekboek vol honden in alle soorten en maten. In dit boek (met alleen maar mooie, beetje grappige platen) graven twee honden in het park. Hun botten zijn weg! Samen gaan ze op zoek. Steeds meer honden volgen hen. Je volgt de verschillende honden door de winkelstraat vol hondvriendelijke winkels: van hondentrimsalon tot slager, door het atelier van de hondenfotograaf, langs de bios waar alleen maar hondenfilms draaien, dwars door de hondenshow, langs de galerie vol hondenkunst, door het hondenhotel, over de brug, naar een speelveldje…

Zaterdag kun je de tekenaar van dit boek ontmoeten bij In de Wolken in Voorburg. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven en mee te tekenen.

Praktisch: Deze middag is bedoeld voor alle hondenliefhebbers en/of tekenaars vanaf 3 tot 99 jaar. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar In de Wolken vindt het wel fijn als je je even inschrijft via info@indewolken.nl. De middag begint om 10 uur en de winkel vind je in de Herenstraat in Voorburg.

Open dag Egelopvang

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Maar aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. Daarom is de opendag van de Egelopvang zo interessant. Want hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden.

Praktisch: De opendag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Apenbroodboom bij Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater opent dit weekend weer de deuren voor de voorstelling De Apenbroodboom. Dit is een grappige voorstelling voor kinderen. Wij hebben deze voorstelling vorig jaar gezien en mijn zoon heeft zitten schateren. De Apenbroodboom gaat over Wasco de Wasbeer die de postbode helpt, want op het postkantoor is het altijd druk. Hij mag een pakje bezorgen bij Hendrik-Jan, die op de Kale Berg woont. Wasco neemt zijn tentje mee en gaat op pad. Tijdens het kamperen, ontmoet hij Max de Mol en samen reizen ze verder. Dan is het pakje opeens leeg. Weten de Apenijnen er meer van? Wasco bedenkt samen met Hendrik-Jan een plan, bouwt een machine en ontdekt waarom de Apenbroodboom zo speciaal is.

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

Tulpen plukken in de kas bij Annemieke’s Pluktuin in Hillegom

Met kinderen bloemen plukken is zó leuk. Maar helaas is het in de natuur veelal verboden. Daarom deze tip. In Hillegom kun je namelijk in een kas je eigen tulpen plukken. Je betaalt 25 cent per stengel en mag zo veel plukken als je wilt.

Praktisch: De pluktuin is geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Je vindt Annemieke’s Pluktuin aan de Haarlemmerstraat 15a in Hillegom. Let op: op zondag gesloten.

Zondag 8 maart

City-Pier-City (CPC)

Ga je Den Haag in? Ga dan een kijkje bij de City Pier City nemen. Je ziet de lopers de hele ochtend en een deel van de middag door de stad rennen richting strand en terug. Het betreft de 45e editie. Er worden (tien)duizenden bezoekers verwacht, dus het is er druk. Natuurlijk kun je gewoon lekker gaan kijken en de sporters aanmoedigen. Ook kun je met je eigen zoon of dochter meelopen aan de Jeugdloop: deze is 2,5 kilometer. let op: vooraf inschrijven is verplicht.

Fotocredit: NN CPC Loop

Optimist on Tour  in Voorburg

Dit weekend is er – net als vorig jaar – weer een Optimist On Tour, niet buiten, maar binnen in het zwembad bij sportfondsenbad Forum Kwadraat in Voorburg. Zondag a.s. doen wij mee met deze natte uitdaging.Praktisch: er zijn 4 ronden van een uur; je doet aan 1 ronde mee. Om je op te geven en voor meer info kijk je hier.

Foto: Optimist on tour

Wandel door een echte bunker

Vanaf vorige week is het Atlantikwall Museum weer elke zondag open. Ervaar hoe het leven in deze bunker was in de 2e wereldoorlog middels een rondleiding van één van de bevlogen vrijwillige gidsen. Leuk en leerzaam. Wel raad ik je aan om heel kleine kinderen niet mee te nemen. Het is namelijk best wel een heftig uitje.

Praktisch: Zondag is de bunker aan de Badhuisstraat geopend van 11 tot 16 uur. Hier vind je alle info over dit interessante museum.

Stip en Vlek – een film voor peuters en kleuters in Voorschoten

In Filmtheater Voorschoten kun je met peuters en kleuters genieten van een leuke kinderfilm en passende activiteit. Op zondagmorgen 11.00 uur is er een voorstelling voor jongere kinderen, met een korte film.  Het licht in de zaal blijft een beetje aan en het geluid is niet te hard. Na de film mogen de kinderen een leuke kleurplaat kleuren en/of knutselen en spelen met licht. Daarbij krijgen ze limonade en iets lekkers…

Deze week staat Stip en Vlek klaar om getoond te worden. Stip is gestipt en Vlek is gevlekt. Precies zoals het hoort. Stilzitten kunnen ze niet. Ze buitelen van het ene avontuur in het andere. Ze houden van picknicken, de kamer behangen, stempels maken en piraat spelen. Bruisend van energie bezorgen ze het allerjongste publiek een echt filmfeest.

Kinderatelier in het Kunstmuseum

In het Kunstmuseum kunnen de kids zondagmiddag lekker knutselen. Wij namen hier laatst een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde, knutselmaterialen. Het is een kinderatelier. Dat betekent dat je kind komt knutselen. De kinderen krijgen wel hulp van ervaren museumdocenten. Zij kunnen je tips geven of technieken leren die het gebruik van het materiaal nog makkelijker maken.

Forumkids in Zoetermeer

Deze zondagochtend is er iets leuks, creatiefs, digitaals en spannends te beleven in de bibliotheek van Zoetermeer (het Forum) tijdens ForumKids Zondagfun. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd met boeken, spelletjes, koekjes bakken in het café, programmeren, robotjes of je eigen game maken.

Praktisch: Forumkids is zondag van 10:30 tot 12:00 uur. Je bent welkom in Forum Café & Podium. Dat is te vinden op Stadhuisplein 1 in Zoetermeer

Maak een speedbootje in Science Centre Delft

Maak vandaag een Speedbootje bij Science Centre Delft. Ontdek dat je met vuur kan bewegen over water. Misschien kun je bij droog weer de bootjes testen in de binnentuin.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt gedurende de hele dag gegeven, de eerste sessie start rond 12:00 uur. De workshop kost € 3,50, mits je in het bezit bent van een geldig entreebewijs en het is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Winterfeest bij Kinderboerderij Weidemolen

In Zoetermeer laten ze zich bij Kinderboerderij Weidemolen niet afschrikken door de kou. Want hier is een winterfeest voor de 10 jarige verjaardag van de kinderboerderij. Je kunt lekker rond het vuur marshmallow bakken. Er is een winterse spelletjesmarkt, een schaatsbaan, winterse foodtruck en live band. Als je het te koud krijgt, is er binnen een winterse film en warme koffie of chocomel. Je kunt een pindaketting maken voor de vogels om thuis in de tuin of op het balkon te hangen. Ook kun je een winters knutselwerk maken of ijspegels vangen. En wat dacht je ervan om op de foto te gaan met ijskoningin Elsa of een sneeuwman?

Praktisch: Op zondag van 13 tot 16 uur is het Winterfeest op Stadsboerderij de Weidemolen. Toegang tot de Stadsboerderij is gratis. Een spelletjeskaart kost maar 3 euro.

Van Mij in Theater Ludens

Flo heeft een huisje. Een huisje waarin alles van haar is. Van de kast tot aan de spijker in de muur. Alles is van haar. En delen… daar doet Flo niet aan. Dan krijgt ze onverwachts bezoek van Alex en haar koffer. Wat komt Alex eigenlijk doen? En waarom heeft ze die koffer bij zich? En hoezo mag Flo niet heel even kijken wat er in de koffer zit? ‘Van mij!’ is een humoristische voorstelling over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag te zien in Theater Ludens in Voorburg. De voorstelling begint om 14 uur. Kaarten koop je online op de website van het theater.

Foto: Joep van Aert

Voorjaarswandeling door de polder – Zoeterwoude

In Zoeterwoude kun je meewandelen met een voorjaarswandeling speciaal voor volwassenen en kinderen vanaf ca 6 jaar. Voor kinderen is het heel leuk omdat er tijdens de wandeling wel 15 hekjes overgeklommen moeten worden.

Praktisch: Neem als het kan een verrekijker mee voor deze IVN Wandeling. Aanmelden (niet verplicht wel gewenst) bij: marliekespijker@hotmail.com. De wandeling start om 14 uur. Verzameld wordt bij het Toeristisch OverstapPunt (TOP) Zoeterwoude, Groene Hartplein 4, bij afslag A4 Zoeterwoude.

Circusvoorstelling in Theater de Veste

CircusKabel, Delft’s eigen jeugdcircus, bestaat in 2020 alweer 10 jaar. Om dat te vieren spelen alle artiesten een grote jubileumshow in Theater de Veste. Voor de pauze spelen alle artiesten mee, na de pauze de artiesten van de speciale optreedgroep. Vanaf 13.30 kan het publiek in de foyer terecht om alvast in de stemming te komen: er kan bijvoorbeeld al lekker geoefend worden bij de circusspeelplaats.

Winterwandeling van Schemer naar Duister in Wassenaar

Zondag eind van de middag begint er een avondwinterwandeling door de duinen en langs het strand. Als het een beetje helder weer is kun je genieten van het laatste licht van de zon en daarna van het licht van de sterren. In deze excursie ervaar je het vallen van de duisternis, de kleuren van de avondlucht, de verandering van de luchtvochtigheid, de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Hopelijk zie je bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Met een beetje geluk zie je ook nog vossen, bosuilen of reeën.

Praktisch: Er wordt verzameld om 18.00 uur op het parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26, Wassenaar). De wandeling duurt 2 uur. Opgeven kan via want.ivnleiden@gmail.com Deze wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar met een grote interesse in de natuur en de duinen.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding in dit overzicht van weekendtips.

Voor alle genoemde voorstellingen waren nog kaarten beschikbaar. 

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 7 en 8 maart: waar blijft het lentezonnetje?

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart