Zó veel weekendtips – voor iedereen iets leuks – 7 en 8 september

Dit weekend

Door Willemijn – De eerste schoolweek hebben we achter de rug, de eerste speelafspraken zijn geweest en de eerste zwemles hebben we ook weer gehad deze week. Dit weekend tijd voor ontspanning, want ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel weer wennen vind het begin van het schooljaar. Gelukkig is het dit weekend niet nodig om je te vervelen. Ik heb namelijk een lange lijst met heel veel leuke dingen weten te verzamelen. Lees snel verder voor de beste weekendtips voor 7 en 8 september. Veel plezier.

Zaterdag

Festival Chaos in de Badhuisstraat

Vandaag wordt het chaos in de Badhuisstraat! Daar vindt namelijk het festival CHAOS plaats. Hier kun je namelijk tussen 11 en 16 uur genieten van een verkleedfeestje (kom zelf ook verkleed!), een gratis springkussenfestival en een kindervrijmarkt. Ook live muziek en lekker eten.

2018 09 08 CHAOS in de BHS 006

Fotocredit: Chaos in de Badhuisstraat

Boerendag in Zoetermeer

In Zoetermeer staat de boer centraal. Hier vindt vanaf 11 uur in de Dorpsstraat de Boerendag plaats. Na de officiële opening om 11.00 uur volgen demonstraties oude ambachten, is er een Kinderboerderij van ’t Geertje, zijn er proeverijen en kun je een klompje versieren bij de Klompopleukerij. Ook de boer en boerin van Van Alle Markten Thuis kan men tegenkomen deze dag. Tevens is het genieten van een Hollandse suikerspin, kunnen de kids terecht bij de ‘Lekkere workshop’ en kunnen ze kruipend door de ‘kruipdoor sluipdoor Regenboogrups’. Verder zijn er nog meer attracties, zoals een touwslagerij en een schminkstand.

Fotocredits: Zoetermeer Bruist

Theaterfestival ‘Ook van Jou’ bij Theater Dakota

Vandaag kun je vanaf 15 uur gratis naar het Ook van Jou Festival bij Theater Dakota. Dit belooft een erg leuke dag te worden om de opening van het nieuwe theaterseizoen te vieren. Vanaf 15 uur kunnen kinderen meedoen met diverse workshops, zijn er kindervoorstellingen en kun je luisteren naar mooie verhalen. Maar er is nog veel meer, dus kijk snel in het programma. Er zijn allerlei lekkere hapjes van ondernemers uit de buurt, diverse optredens en heel veel gezelligheid. Let op! Omdat de weersvoorspellingen niet zo goed zijn wordt het festival, anders dan voorgaande edities, binnen in het theater gehouden. Maar volgens mij wordt het nog steeds een heerlijk festival om een kijkje te gaan nemen.

Embassy Festival op het Lange Voorhout

In Den Haag kun je op het Lange Voorhout gaan genieten van het Embassy Festival. Tijdens dit festival kun je genieten van allerlei culturele optredens en lekkere buitenlandse hapjes. Van Thaise hapjes tot Ierse dans, je vindt echt allerlei landen die zich op een hun eigen manier presenteren. Kinderen kunnen zich vermaken bij de kinderwerkplaats.

Festival Kunst en Cultuur op Scheveningen

Vandaag (zaterdag) is het ‘Kunst & Cultuut Festival op Scheveningen. Het evenement is in en rond de Oude Kerk in Scheveningen.  Er is popcorn, limo, koffie, poffertjes en een uitgebreid programma met o.a. workshops, klassieke muziek, Shantykoor Scheveningen, twee gratis kindervoorstellingen en nog veel meer! Ook kunnen je kids meedoen aan Treasure Hunt en knutselen met de gevonden materialen.

Praktisch: het festival vindt plaats in de Oude Kerk in de Keizerstraat. Van 12 -17 uur zijn er exposities, dans en theatervoorstellingen, live muziek en leuke workshops voor kinderen. Entree is gratis.

Robotlab in Science Centre Delft

Vandaag krijg je de kans om in het Robotlab van Science Centre Delft te leren programmeren. In de workshop gaan de kinderen aan de slag met een Ozobotje. Samen met het robotje ontdek je je een robotje precies kan laten doen wat jij wilt.

Praktisch: Het Robotlab is gratis bij een bezoek aan het Science Centre Delft. Aanmelden voor deze workshop is niet nodig en ook niet mogelijk. Deze workshop is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Robot, Metalen, Kunstmatige Intelligentie, Androïde, Ai

Open dag Egelopvang

Ook dít weekend kun je weer genieten van de egels in de opvang. Want wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven? Met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. Daarom is de open dag van de Egelopvang zo interessant. Want hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden.

Praktisch: De open dag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Egel Kind, Jonge Egel, Egel, Dierlijke, Uitloper

Trias Try out – toffe creatieve workshops

Twijfel je nog of jouw kind klaar is voor muziekles? Of wil je zeker weten welk instrument passend is voor jouw kind? Liever musicalles of een theatercursus proberen? Dat kan vandaag tijdens de Trias Try Out in Rijswijk. Hier kun je een proefles volgen van een half uur. En er zijn veel lessen. Ik heb even gekeken en ik zag onder andere viool, saxofoon, gitaar en piano, maar ook een tekenworkshop, een urbandansproefles, zang of musical. Echt voor elk kind zit er wel iets bij.

Praktisch: Je bent vandaag welkom tussen 10.00-13.00 uur op de Trias locatie in Rijswijk op de Cor Ruysstraat 2. Er zijn gratis proeflessen van de disciplines musical, nieuwe media, dans, muziek en beeldend. Proeflessen duren 30 minuten. Entree is gratis en aanmelden is niet nodig.

Afbeeldingsresultaat voor trias voorburg

Fotocredits: Stichting Trias

Avondwandeling door Solleveld

In Monster wordt door Dunea een avond-duinwandeling georganiseerd voor iedereen die interesse heeft in de natuur. Je kunt samen met duinwachter Leo gaan wandelen in Solleveld. In dit afgesloten gebied zie je prachtige natuur. Verken deze duinen met een kenner en je ziet veel meer.

Praktisch: deze excursie is zaterdag om 19 uur. De wandeling duurt anderhalf uur. De kosten zijn voor kinderen tot 12 jaar € 2,50 en voor volwassenen € 5,00 per persoon Het startpunt is de Haagweg 80 in Monster. Informatie en aanmelden kan via de website van Dunea.

Duinlandschap, Duinen Huis, Duinen, Zandduinen, Zand

Open dag Koomans Poppentheater

Vandaag is het open dag bij Kooman’s Poppentheater. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van dit kleine Haagse theater. Wij komen graag bij Kooman’s voor een spannende en meestal grappige voorstelling. Zittend op de houten banken vraag ik mij geregeld af hoeveel ruimte meneer Kooman eigenlijk heeft om te spelen, hoe hij daar achter zit, hoe het nu precies zit met dat ieniemienie kassahokje en waar de poppen vandaan komen. Vandaag kun je het allemaal zelf zien.

Praktisch: De open dag is van 14.15 – 17.00 uur. Kinderen kunnen op de foto met poppen, je kunt een kijkje achter de schermen nemen én in het atelier waar de poppen worden gemaakt is ook te bezichtigen. Ook kun je met korting kaartjes voor een woensdagmiddagvoorstelling naar keuze kopen.  De entree is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Zondag

Het UIT-Festival

Natuurlijk kun je Ranja en Rosé zondag treffen op het Lange Voorhout. Want hier kun je kennis maken met het culturele aanbod in en om Den Haag. Voor een blogger over Haagse uitjes is dit natuurlijk een walhalla aan informatie. Je vindt hier een markt waar iedereen die iets cultureels of creatiefs aan te bieden heeft zich mag presenteren. Maar er zijn ook diverse optredens. Dus wil je alvast een voorproefje van leuke voorstellingen? Of ben je op zoek naar een creatieve workshop voor jezelf of je kids? Dan ben je zondag vanaf 13 uur op het UIT Festival aan het juiste adres. Kijk snel in het programma als je de leukste voorstellingen niet wilt missen. Wil je het voor de kinderen extra leuk maken? Kom dan om 13.00 uur of om 14,45 uur naar de stand van het Residentie Orkest. Dan kunnen de kinderen meedoen aan een workshop van Percossa. De workshop duurt ca. 30 minuten.

Afbeeldingsresultaat voor cultuurmarkt den haag

Gratis naar de film in het Filmhuis Den Haag

Vroeg in de ochtend (10.30 uur) kun je gratis naar de film Lotte van Uitvindersdorp. Dit is een kleurrijke animatiefilm over de avonturen van het kleine hondje Lotte. Lotte leeft in een dorp waar iedereen dol is op uitvinden. De allerbelangrijkste dag van het jaar is dan ook de dag van de uitvinderswedstrijd.

Fotocredits: Filmhuis Den Haag

’s Middags (15.00 uur) kunnen oudere kinderen naar de film Dolfje Weerwolfje. Bij het licht van de volle maan holt Dolfje, verandert als een pluizig weerwolfje, door het park en en jaagt achter kippen aan. Maar Dolfje wil helemaal niet anders zijn. Hij wil koste wat kost zijn geheim bewaren. Dat is alleen niet zo makkelijk, want het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan….

Praktisch: Deze films zijn gratis te bezoeken, maar je hebt wel een gratis filmticket nodig. De kaartjes zijn alleen zondagochtend op te halen aan de kassa van het Filmhuis. Deze kan je op de dag zelf ophalen aan onze kassa. De kassa gaat om 10 uur open.

Kindertheaterfestival in Theater aan het Spui

In Theater aan het Spui staan kinderen en kindervoorstellingen de hele dag centraal. Hier kun je genieten van de leukste kindervoorstellingen die je in het komende seizoen ook kan zien in het theater. De dag start om 11 uur met een gezamenlijk ontbijt (of lunch voor ouders van jonge kinderen). Daarna staat er een heel programma klaar. Zo kun je gaan kijken naar Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie een voorstelling voor kinderen vanaf ca 10 jaar over helden van nu gespeeld door HNTjong. Ook kun je met kinderen vanaf ca 8 jaar genieten van een muzikale voorstelling Back to Oz. Voor jongere kids (5+) staat Once upon a time – Kerst in het Wilde Westen, de familievoorstelling van Jeugdtheaterschool Rabarber op het programma. Eind van de middag zie je dans in de voorstelling De Donkere Dagen (6+). En de dag is niet compleet zonder dat je in de toffe workshop (4+) hebt geleerd hoe je vriendschap sluit met een robot. Aan het eind van de dag ga je nog nagenietend van al het leuks en happend aan een lekkere suikerspin vol inspiratie naar huis.

Praktisch: Deze toffe theatermiddag is gratis voor iedereen. Je bent vanaf 11 uur welkom in Theater aan het Spui. Je krijgt niet de hele voorstelling te zien, maar stukken uit de voorstelling. Voor het programma en de tijden kijk je op deze site van Het Nationale Theater. Tijdens deze middag kun je ook al, soms met korting, kaarten kopen voor de voorstellingen.

Solderen in Science Centre Delft

Vond jij solderen vroeger ook zo leuk? Wil je dat de kinderen dat ook ervaren? Ga dan zondag een kijkje nemen in Science Centre Delft. Hier kunnen de kinderen zelf aan de slag gaan en leren ze solderen tijdens de workshop van vandaag. Daarnaast leren de kinderen ook nog iets over een elektrische schakeling en ontdek je hoe snel je al een lampje kan laten knipperen.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00 uur. Bijkomende kosten zijn € 6,50 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

Open kinderatelier in Gemeentemuseum

In het Gemeentemuseum kunnen de kids zondagmiddag lekker knutselen. Wij namen hier laatst een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde, knutselmaterialen. Het is een kinderatelier, het is dus de bedoeling dat je kind komt knutselen. De kinderen worden begeleid door ervaren museumdocenten.

Praktisch: Het kinderatelier vind je in het Gemeentemuseum op de begane grond. Deelname is gratis. Toegang tot het museum is voor kinderen ook gratis. Het atelier is geopend tussen 12 en 16 uur. Je kunt na deelname je zelfgemaakte kunstwerk direct meenemen.

Kunstenaar, Schilder, Kleuren, Kunsten, Schilderen

Superloeser – in het Openluchttheater Leidse Hout

In Leiden hebben ze ook een Openluchttheater. De gehele zomer hadden ze hier voorstellingen voor volwassenen, maar dit weekend kunnen de kinderen hier genieten. De voorstelling deze zondag is Superloeser! Superloeser is een spannend en komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de talenten die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstorm. Zo kan Joyce knakworsten uit haar polsen schieten. Maar daar ga je de wereld natuurlijk niet mee redden. Of toch wel?

Praktisch: De voorstelling is zondag om 15 uur in het Openluchttheater Leidse Hout. Om te komen kijken wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De voorstelling is voor kinderen van 6 jaar en ouder. Aangeraden wordt om een kleedje mee te nemen om lekker op te zitten.

Fotocredits: Nicoline Rodenburg – Bureau Bannink

Kleine Beestjes Safari in Polderpark Cronesteyn

In Polderpark Cronesteyn kun je met IVN gaan speuren naar spinnen, insecten en bodemdiertjes. Sommige van de kleine beestjes zijn opvallend aanwezig, zoals libellen op jacht of de kruispinnen in hun vangweb. Maar voor andere soorten moet er goed gezocht worden in de bladeren, in het gras of tussen rottend hout op de bodem. Daarvoor worden bij de speurtocht allerlei gewone én bijzondere veldmaterialen gebruikt. Onder leiding van de gidsen kan zo iedereen zelf op zoek gaan naar al die verborgen insecten, spinnen en andere kleine diertjes. De gidsen verduidelijken de verschillen tussen de soorten, hoe ze leven en wat ze eten.

Speeltuin Mariahof

Praktisch: de workshop begint om 14 uur en duurt tot 15.45 uur. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Begeleiding van een volwassene is verplicht. De start is bij De tuin van de smid.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Zó veel weekendtips – voor iedereen iets leuks – 7 en 8 september

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart