De tofste tips voor dit weekend – 8 en 9 september

Openingsfoto
Dit weekend

Door Willemijn – Gelukkig ziet het er naar uit dat we weer een weekend krijgen met veel zon, een enkele wolk en weinig regen. En dat is maar goed ook, want er is ook deze zaterdag en zondag veel leuks te doen. En omdat we stiekem nog een beetje de zomer in de bol hebben, is het meeste buiten. Natuurlijk is Open Monumentendag een aanrader. Maar ook zijn er weer toffe (foodtruck) festivals. Liever naar het museum? Lees ook dan verder voor een leuke familiedag. Kortom ik heb weer een lange lijst weten te verzamelen met de tofste tips voor dit weekend. Veel plezier!

Zaterdag en zondag

Open Monumentendag

Vandaag kun je genieten van bijna 4000 monumenten in Nederland die geopend zijn voor publiek. Zo om je nog eens op plekken waar je normaal niet naar binnen mag. Breng eens een bezoekje aan Kasteel Duivenvoorden, het Huygens’ Hofwijk, Molen de Salamander of Hotel de Indes. Voor meer inspiratie check de blog die ik gisteren over Open Monumentendag schreef.

Salamander

Het Circus in Wijkpark De Verademing

Het Circus in Wijkpark De Verademing is een van de leukste Haagse Festivals. Als je van de sfeer van de Parade houdt, graag een festival bezoekt en lekker buiten wilt zijn is dit dé plek om dit weekend te bezoeken. Dit festival is opgezet om duurzaamheid meer aandacht te geven. Hier is ook nu nog veel over te zien en te horen, maar het programma bevat meer. Zo zijn er acts, zijn er toffe optredens, kun je iets eten of drinken, mooie dingen kopen, een workshop volgen, lekker creatief zijn of gewoon slenteren en genieten. Wij zijn de laatste twee jaar een kijkje gaan nemen en zullen dit weekend ook zeker langsfietsen. Want dit festival wil je eigenlijk niet missen.

Praktisch: Het Circus is een festival voor en door bewoners in de omgeving van Wijkpark De Verademing. Iedereen is echter welkom. De toegang is gratis. Op het terrein zijn heel veel activiteiten om gratis aan deel te nemen, maar sommige dingen vragen een kleine vergoeding. Daar kun je een strippenkaart voor kopen. Wil je het gehele programma zien, kijk dan hier.

De Verademing

Foodtruckfestival Trek

In het Westbroekpark vindt een van de leukste Foodtruckfestivals plaats, namelijk Trek. Niet te groot en heel relaxed in het park. Met een beetje geluk geniet je in het nazomerzonnetje van lekker eten, een fijn drankje en veel gezelligheid. Maar vooral van bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Haags muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om op de bühne de sterren van de hemel te spelen. Een theaterkaravaan trekt door het park te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor het grootste plezier.

Open Dag op de Druivenkwekerij Nieuw Tuinzicht in Den Hoorn

Op de Westlandse Druivenkwekerij Nieuw Tuinzicht is het dit weekend Open dag. En tijdens de Open dagen wordt de druivenoogst gevierd. Zo hangen de druivenbomen nu vol met prachtige, volle druiventrossen tussen de druivenbladeren. Je kunt in de druivenschuur aan een grote proeftafel de verschillende druiven proeven, de druivenwinkel is geopend, je kunt een druivenspeurtocht doen voor jong en oud en wordt er Druivenpop gespeeld. Kom dus voor een leerzame én lekkere dag naar deze druivenkwekerij.

TOOST Foodtruckfestival in Zoetermeer

Toost is een klein foodtruckfestival. En deze week staat dit festival in Zoetermeer. In een sfeer van een intiem, ongedwongen dorpsfeest, met de nadruk op food, kun je heerlijk gaan genieten van allerlei lekkers. Maar dit festival is niet alleen leuk voor grote mensen, maar vooral voor kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende workshops voor een unieke creatieve beleving (wel allemaal buiten). Natuurlijk is er ook allerlei lekkers waar de kids van zullen smullen.

Praktisch: Wil je nog even lekker genieten van de nazomer? Toost vind je in het Nicolaaspark in Zoetermeer.

Strandwalfestival in Rijswijk

In Rijswijk is het dit weekend feest. Hier vieren ze namelijk het Strandwalfestival. Zowel zaterdag als zondag kun je hier genieten van muziek, markt en verschillende podia. Kinderen kunnen zich als dier laten schminken, een eigen lampion in elkaar knutselen, op de foto gaan als sportheld of virtual reality ervaren.  Op zondag staat het Strandwalfestival in het teken van kinderen. Een extra leuke dag in Rijswijk met allerlei leuks voor de kids. Zo kun je diverse activiteiten van de scouting ervaren, is er een kindervrijmarkt bij kinderboerderij Het Akkertjes of leer je alles over planten en bloemen bij Groei&Bloei. Op het podium vinden weer te gekke optredens plaats van Rijswijks talent. Een dag vol activiteiten en gezelligheid voor het hele gezin!

De Kermis staat weer op het Malieveld

Vanaf vrijdag en dus ook dit weekend staat de Kermis weer op het Malieveld. Je houdt er van of je hebt er minder mee op. Ik ben iemand van de laatste categorie, maar mijn kinderen vinden de kermis heel leuk. Dus als ik dan toch in de stad ben gaan we wel even een rondje lopen en genieten van een rondje in de draaimolen en een suikerspin.

Zaterdag

Chaos in de Badhuisstraat

Vandaag wordt het chaos in de Badhuisstraat! Daar vindt namelijk het festival CHAOS plaats. Iedereen is hier verkleed, van prinses tot de kerstman en van piraat tot draak. Ook wordt er in de Badhuisstraat geschminkt om de kinderen om te toveren tot prinses, prins, piraat, spiderman, of wie zij maar willen zijn. En ben je helemaal omgetoverd tot een waar sprookjesfiguur vergeet dan niet deel te nemen aan de fotowedstrijd ‘Best verklede bezoeker’.

Hand Made Market Weissenbruchstraat

De Weissenbruchstraat wordt steeds leuker. En vandaag vindt hier de Hand Made Market plaats. Diverse kraampjes met allerlei (zelfgemaakt) leuks en lekkers. Ook voor de kids allerlei leuks, zoals een springkasteel en schminken. Maar dit is een uitgelezen kans om eens kennis te maken met deze winkelstraat. En vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de twee kindvriendelijke zaken The UPSIDE Café of cadeauwinkel 3 & 60.

Streetparade Taptoe Delft

Dit weekend bruist Delft van de muziek. Hier vindt namelijk zaterdag een streetparade plaats van wel 19 muziekkorpsen. In het centrum laten zij hun muziek en show horen en zien. Dit belooft een geweldige optocht te worden, dus als je de kans hebt om Delft te bezoeken zou ik dat zeker niet laten.

Praktisch: De parade, die vanmiddag om klokslag 12:00 uur start, is gratis te bezoeken. Alle informatie over de taptoe en de route vind je op deze site.

Fotocredits: Website Taptoe Delft

Zondag

Drummers aan zee

Een extreem cool evenement met heel veel geluid tref je zondag in Scheveningen. Hier komen 2000 Drummers bij elkaar om samen muziek te maken. Op allerhande slagwerkinstrumenten zoals drumstellen, Japanse daiko’s, Afrikaanse djembé’s, Braziliaanse surdo’s, Cubaanse conga’s, Schotse snaredrumsen nog veel meer. Daarnaast zijn er speciale acts te zien van onder meer Percossa, de Drumbassadors en Drum Demons (een nieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk).

Praktisch: Dit evenement start zondag om 16 uur. Burgemeester Krikke zal het concert openen. Daarna is er ongeveer 2 uur vermaak. Iedereen is welkom en toegang is gratis. Wel is het verstandig om met het OV of op de fiets te komen. Het kan namelijk, helemaal met mooi weer, moeilijk parkeren zijn in Scheveningen.

Familiedag Groeten uit Scheveningen – Haags Historisch Museum

In het Haags Historisch Museum kun je ook naar het strand. Hier staat namelijk de zomerse familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen. In deze tentoonstelling ga je mee op reis door de 200-jarige geschiedenis van Scheveningen. De tentoonstelling zit vol leuke doe-activiteiten voor jong en oud: maak een quiz, verstuur een ouderwetse ansichtkaart en ga op de foto in badkleding van vroeger. Bijzondere affiches, foto’s, badmode en schilderijen leren je op speelse wijze hoe Scheveningen zich in de loop der jaren ontwikkelde tot de drukbezochte badplaats die het nu is. Zondag is een bezoekje extra leuk. Het is namelijk een speciale familiedag. Zo kun je meedoen met een speciale familierondleiding, kun je je laten fotograferen in historische badmode, geniet je om 15 uur van de poppentheatervoorstelling ‘Ga je mee naar de zee?’ of maak je een mooie knutsel. Naast deze leuke activiteiten staat gratis koffie, thee en limo klaar in het museumcafé.

Praktisch: De familiedag is van 12 tot 17 uur. Iedereen is vandaag welkom en de toegang tot het museum is gratis. Alle informatie vind je op deze site van het Haags Historisch Museum.

Pijl en boog maken bij Buytendelft

Bij kinderboerderij Buytendelft kun je vandaag meedoen met een knutselworkshop Pijl en Boog maken. Natuurlijk is er na het knutselen ook ruim de gelegenheid om je zelfgemaakte pijl en boog te testen. Ben je bij Buytendelft, bezoek dan ook eens de Papaver aan de overkant van de weg voor een leuke speurtocht of om met een afvalprikker aan de slag te gaan.

Praktisch: De workshop wordt gegeven van 11 en 12.30 uur. Dan is er een korte pauze en om 14 uur tot 16.30 uur is er ook een ronde. Om deel te nemen betaal je twee euro per deelnemer.

Kunst & Kids Café bestaat 1 jaar

Vorig jaar zijn wij een kijkje gaan nemen bij het Kunst & Kids Café. Toen ik met het maken van de tips zag dat dit leuke initiatief al een jaar bestaat, kon ik het bijna niet geloven. Het Kunst & Kids Café is een heel fijn initiatief om kleine kinderen kennis te laten maken met kunst en ouders een fijne ontmoetingsplek te geven. Vandaag is het hier tussen 10 en 16 uur feest om te vieren dat ze 1 jaar bestaan. Zo kun je gaan kijken naar een peutervoorstelling (Job en Keetje om 11.30 en 14.15 uur of Koninklijke sprookjes  om 12.45, 13.45 of 15.30 uur). Maar ook zijn er cupcakejes om te versieren, kun je knutselen, is er een proeflesje muziek op schoot of peutertheater, kan er gesprongen worden en komt de fietsende kapper langs voor veertjes en vlechtjes.

Ranja en rosé ontvangt voor vermelding in deze weekendtips geen geld of vergoeding. De tips zijn dus objectief gekozen. 

 

 

 

Delen:


Bekijk op kaart

De tofste tips voor dit weekend – 8 en 9 september

Centrum, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart