De tofste tips voor een stormachtig weekend! Zaterdag 8 en zondag 9 februari.

Dit weekend

Door Willemijn – Er staat ons een stormachtig weekend te wachten. Zaterdag met regen en al wat wind. Zondag wordt het echt ‘menens’. Dan klopt ‘Ciara’ op onze deur. Als ik de weermannen moet geloven wordt het bar en boos. Al dat stormachtige weer maakt dat zondag misschien op zoek gaan naar een leuke voorstelling binnen? Of wellicht een museum bezoek? Of ga jij de wind trotseren en genieten van de schuimkragen en windstoten op het Scheveningse strand? Wat je weekendplannen ook zijn, maak er een leuke (stormachtige) zaterdag en zondag van.

Zaterdag 8 februari

Het Bakbeest in Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is voor kinderen vanaf 5 jaar een leuke, maar ook spannende activiteit. Vandaag speelt Het Bakbeest. In deze voorstelling moet bakker Bram een groot verjaardagskrentenbrood voor de Koning bakken. Een eervolle opdracht en de bakker heeft dan ook erg zijn best gedaan. ’s Nachts komt een Bakbeest de winkel binnen en steelt het brood. Maar Wasco de Wasbeer komt de dief op het spoor met de hulp van Bianca het Witte Wief en Pepijn het Moeraskonijn Hij sluit vriendschap met het Bakbeest en bezorgt hem een toepasselijk baantje!

Praktisch: Wil je hier naartoe, ga dan snel naar de site van Kooman’s Poppentheater om je kaarten te bestellen. Kooman’s poppentheater vind je op de Frankenstraat 66 in Den Haag.

Rovers (3+) in Theater Ins Blau

Een voorstelling van het theatergezelschap Meneer Monster is actief en een beetje gek. In Theater Ins Blau in Leiden kun je naar de voorstelling Rovers. Drie grimmige Rovers wonen in een donkere wereld. Kleur is nog maar zeldzaam. Als ze dan ook nog eens worden bestolen, zijn de rapen gaar. De Rovers zijn vastbesloten om terug te krijgen wat ze zijn kwijtgeraakt en zetten alles op het spel om ieders leven weer wat meer kleur te geven.

Na succesvoorstellingen als De Gruffalo, de Fantastische Meneer Vos en De Waanzinnige Boomhut brengt Meneer Monster nu een nieuw visueel spektakelstuk. Op vernuftige wijze combineert Meneer Monster fysieke visuele comedy met een magische en grafische wereld. Zoals je van dit Meneer Monster gewend bent wordt alles uit de kast gehaald om een theaterbelevenis van formaat te maken.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag om 13 uur en om 15 uur te zien in Theater Ins Blau. Wil je hier naar toe, reserveer snel.

De Mopperwolk

In Bibliotheek Escamp kun je met je peuter of kleuter gaan genieten van een leuke muziekvoorstelling. De Mopperwolk is een interactieve voorstelling. We beleven een dag op de boerderij en kruipen letterlijk in de huid van de dieren. Haan kraait een lied, Haas en Schildpad spelen een spel en Geit maakt gekke grappen, maar Eend laat zich niet opvrolijken. Soms is het wel even fijn een moppereend te zijn! Iedereen is welkom om lekker te komen mopperen, zingen en dansen.

Praktisch: Om mee te kunnen doen reserveer je snel een plekje. Deelname is gratis. De voorstelling begint om 14.30 uur en duurt ongeveer driekwartier. Reserveren kan door te bellen met de bibliotheek op nummer 070-3538030

Meet and Greet met Tamara Seur

Voor oudere kinderen, ik denk vanaf een jaar of 8-10, en voor volwassenen is er vandaag een meet & greet met journaliste Tamara Seur over haar boek De wereld in witte pakken. Zij vertelt je alles over de geheimen van de forensische onderzoek in Nederland en kun je haar ‘DNA’ in de vorm van een handtekening in het boek vragen. Vragen zoals ‘Wat maakt een deurklink zo’n slechte plek om vingerafdrukken te vinden?’, ‘Waarom zeggen kleine spetters bloed soms meer dan grote plassen?’ ‘Hoe kook je de hand van een lijk voor identificatie?’, en ‘Hoe verwerk je duizend doden in één loopbaan?’ In het kat-en-muisspel tussen criminelen en politie spelen de mensen in witte pakken een steeds belangrijker rol. Seur gaat mee tot ver voorbij het rood-witte lint en weet precies de juiste vragen te stellen. Schokkend en onthullend. Hét kijkje achter de schermen voor doorgewinterde CSI-fanaten en alle anderen die alles willen weten van de forensische opsporing.

Praktisch: Tamara Seur komt zaterdag tussen 14 en 15 uur bij De Vries Van Stockum, Spui 40 in Den Haag. De toegang is gratis en aanmelden in niet nodig.

Wandelexcursie in Meijendel

In Meijendel kun je vandaag, onder leiding van een gids van het IVN een winterwandeling maken. je leert over de natuur in de winter. Wat leeft er nu in de duinen? Kun je ook in de winter dieren zien? Welke planten voelen al een beetje de lente? Of welke vogels kun je in dit seizoen horen?

Praktisch: De excursie is voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur. Het duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en de wandeling begint om 11 uur.

Avonturentocht Meijendel 2019

Zondag 9 februari

Woest (4+) in Theater de Veste

In Theater de Veste in Delft kun je gaan kijken naar de voorstelling Woest. Dit is een voorstelling over onstuimige woedeaanvallen. Een jongen van gescheiden ouders reageert zich af op alles en iedereen. Maar onder zijn boosheid schuilt een dieper verlangen: in zijn eigenzinnige wereld vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans probeert hij alles te laten zijn zoals het was…
‘In je keel bonst je hart, je benen trillen en je loopt rood aan. Het borrelt diep van binnen en is onstuitbaar. Het moet eruit…KWAAAAAAK…Pas op, de driftkikker is los. Hij is Woest!’

Praktisch: De voorstelling Woest is een dansvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Je kunt om 14.30 uur naar de voorstelling. Kaarten zijn online te koop.

Winterfeest bij Kinderboerderij Weidemolen

In Zoetermeer laten ze zich bij Kinderboerderij Weidemolen niet afschrikken door de kou. Want hier is een winterfeest voor de 10 jarige verjaardag van de kinderboerderij. Je kunt lekker rond het vuur marshmallow bakken. Er is een winterse spelletjesmarkt, een schaatsbaan, winterse foodtruck en live band. Als je het te koud krijgt, is er binnen een winterse film en warme koffie of chocomel. Je kunt een pindaketting maken voor de vogels om thuis in de tuin of op het balkon te hangen. Ook kun je een winters knutselwerk maken of ijspegels vangen. En wat dacht je ervan om op de foto te gaan met ijskoningin Elsa of een sneeuwman?

Praktisch: Op zondag van 13 tot 16 uur is het Winterfeest op Stadsboerderij de Weidemolen. Toegang tot de Stadsboerderij is gratis. Een spelletjeskaart kost maar 3 euro.

Ernst Bobby en de rest in Stadstheater Zoetermeer

In Stadstheater Zoetermeer kun je naar de nieuwste Ernst en Bobbie familieshow. Ernst en Bobbie staan zoals gewoonlijk garant voor grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen. Ernst en Bobbie krijgen een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis. Samen met de hulp van de kinderen uit de zaal loopt ook dit avontuur toch weer goed af. Een doldwaas en muzikaal avontuur waarin heel veel te lachen valt voor kinderen en minstens zo veel voor de ouders.

Praktisch: De Voorstelling Ernst Bobby en de rest is zondag te zien in Stadstheater Zoetermeer. De voorstelling begint om 13.30 uur en duurt bijna 2 uur. De leeftijdsindicatie is 3 jaar en ouder.

Ernst, Bobbie en de Rest - Geklungel in de Jungle 3+

Aladdin (4+) in het Diamant Theater

In het Diamant Theater, in de Haagse wijk Mariahoeve kun je naar de poppenvoorstelling Aladdin. Deze voorstelling gaat over Moes. Hij droomt ervan om prins te zijn en om iedereen in zijn land gelukkig te maken. Op een dag klopt er een man aan, die beweert zijn oom te zijn en wensen te kunnen vervullen. Hij neemt Aladdin mee op een vliegend tapijt naar het verre Oosten. Een spannend avontuur begint waarbij Aladdin samen met de Djinn en de prinses alles op alles moet zetten om de wonderlamp te vinden en Djafar de tovenaar te verslaan.

Praktisch: De voorstelling Aladdin is zondag te zien in het Diamant Theater. Dit theater vind je in de Diamanthorst 183 in Den Haag. Kaarten koop je online op de website van het theater. De voorstelling begint om 14.30 uur.

Space Academy met André Kuipers (Leiden)

Dit is echt een supertip. De show Space Academy Live met André Kuipers is een aanrader. Ik zag hem twee keer met mijn zoon en vindt de show super.  Op een leuke, leerzame, snelle en afwisselende manier leer je alles wat je moet weten om astronaut te worden. je leert over G krachten, leven in ISS, gewichtsloosheid, de maan, de aarde en over andere planeten. Wij zijn, in Amersfoort, gaan kijken, wil je dus weten wat je kunt verwachten, lees dan mijn uitgebreide blog.

Praktisch: Space Academy Live is zondag te zien om 13.30 uur uur in de Leidse Schouwburg. Het is bijna uitverkocht, maar wil je hier naartoe, bestel dan snel kaarten. Veel plezier!

Space Academy Live

Kleuterbios in Pathé

De Kleuterbios van deze maand staat in het teken van Nick Jr. Deze filmvoorstelling zit boordevol leuke avonturen! De kadetten van Top Wing helpen Timmy met het vinden van zijn goudvis en ze doen mee aan een ballonnenrace. Gaat het ze lukken om te winnen? In de PAW Patrol special Klaar, Racen, Redden gaan de pups naar de Avonturenbaai 500, waar ze verwikkeld raken in een spannende race.

Praktisch: De Kleuterbios is een speciale filmochtend voor kinderen vanaf ca 3 jaar. De kinderen worden verwend met iets lekkers, de ouders krijgen koffie of thee. Tijdens de film wordt het niet helemaal donker in de zaal en is het geluid wat minder hard. De kleuterbios is in alle Pathézalen om 10.30 uur.

Nick Jr. Voorjaarsbios 2020

Kruimeltje

Deze week ging de de nieuwste kinderfilm over (mijn jeugdheld) Kruimeltje in première. Ik zag hem afgelopen week tijdens de lancering en genoot van deze nieuwe leuke familiefilm. ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn‘ is spannend, grappig maar heeft (helaas) niet zoveel meer te maken met de originele Kruimeltje, een straatschoffie dat zich staande moet houden.

Praktisch: de ziet Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ in verschillende bioscopen in Den Haag.

Kruimeltje

Winterse Piepschuim workshop in Science Centre Delft

Zet jij een 2D vorm om in een 3D model? Ga zelf aan de slag met piepschuim en geef je creativiteit de ruimte in Science Centre Delft. Je maakt hier vandaag je eigen stukje kunst. Laat je inspireren door de wintermaanden en maak je eigen sneeuwvlok of sneeuwpop uit piepschuim.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt de hele dag door gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. De workshop kost €3,50, mits je een geldig entreebewijs hebt. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Gluren bij de Buren Den Haag

Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival in Den Haag waarbij je bij mensen thuis kunt komen genieten. Het vloerkleed is het podium en de bank is de tribune. De huiskamers van Den Haag veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. De meeste voorstellingen zijn voor volwassenen, maar er zijn ook een aantal huiskamers geopend voor een voorstelling die geschikt is voor kids. Zo kunnen de kinderen onder andere genieten van een kindvriendelijk optreden met clowns en is er een vertelvoorstelling.

Praktisch: Op de site van Gluren bij de Buren vind je de voorstellingen. Als je een stad aan vinkt en vervolgens het programma opent kunt je selecteren op ‘leuk voor kinderen’. De acts spelen tussen 12:00 en 17:00 uur meerdere optredens van 30 minuten welke je gratis kunt bezoeken.

Afbeeldingsresultaat voor gluren bij de buren

VR Experience in Museon

Heb jij wel eens een VR bril geprobeerd? Dat kan zondag in Museon. Hier kun je meedoen aan de archeologische VR experience en neem je een kijkje in de tijd van Ötzi. De afdeling archeologie van de Gemeente Den Haag is al jaren bezig om archeologische gegevens door middel van VR tastbaarder te maken voor een groter publiek. Het nieuwe VR project is gebaseerd op het onderzoek rondom Ötzi en de gelijktijdige Haagse opgraving bij de Wateringse Binnentuinen. Je kunt met een VR bril 5 min rondlopen in de tijd van Ötzi en zijn Haagse tijdgenoten en zo proeven hoe het toen geweest moet zijn.

Praktisch: Deze VR experience is zondag tussen 11.30 uur en 13 uur en tussen 14 en 6 uur te beleven in Museon. Deelname is gratis en voor alle leeftijden. Je moet wel een geldig entreebewijs voor het Museon hebben.

Kinderatelier in het Kunstmuseum

In het Kunstmuseum kunnen de kids zondagmiddag lekker knutselen. Wij namen hier laatst een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde, knutselmaterialen. Het is een kinderatelier. Dat betekent dat je kind komt knutselen. De kinderen krijgen wel hulp van ervaren museumdocenten. Zij kunnen je tips geven of technieken leren die het gebruik van het materiaal nog makkelijker maken.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld.

Voor genoemde voorstellingen waren bij publicatie van dit artikel nog kaartjes te koop.

Delen:


Bekijk op kaart

De tofste tips voor een stormachtig weekend! Zaterdag 8 en zondag 9 februari.

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart