Heel veel tips voor zaterdag 9 en zondag 10 december

Dit weekend

Door Willemijn – De Sint is het land nog niet uit of de kerstbomen worden verlicht, de kerstmarkten worden opgetuigd en de warme winterse gezelligheid gaan gewoon weer verder rondom het andere december thema. En dat is duidelijk te zien aan deze tips. Want er zijn veel kerstmarkten en kerstevenementen. Ik heb een lijstje gemaakt met tips die ik het leukst vond. En dat zijn naast de kersttips ook weer heel veel leuke tips die niets met kerst te maken hebben.

Zaterdag en zondag

Madurodam Winterweken

In Madurodam schijnen meer dan 60.000 lichtjes. De kleine huisjes zijn prachtig verlicht, het water is bevroren en de Elfstedentocht ‘Giet Oan’. Wil je genieten van kerst in heel Nederland? Dan ben je in Madurodam aan het juiste adres. En met de gratis Hofpas (ook aan te vragen als je niet in Den Haag woont) krijgt je 20% korting op toegangskaartjes die je bij de kassa koopt.

Madurodam Winterweken

Graaf zelf je Kerstboom uit

Heb je nog geen kerstboom staan? Maar ben je wel van plan om er dit weekend eentje te gaan kopen? Dan kun er ook voor kiezen om er zelf eentje uit te graven. Bij Kasteel Duivenvoorde bieden ze die mogelijkheid. Super romantisch natuurlijk om met het hele gezin samen te werken om jullie kerstboom uit de grond te halen.

Praktisch: Je kunt zaterdag en zondag komen graven tussen 10 en zonsondergang (ca 16.30 uur). Je kunt de bomen niet pinnen, dus neem contant geld mee. Kasteel Duivenvoorde vind je aan de Laan van Duivenvoorde 4 in Voorschoten.

Cool Event Scheveningen

Schaatsen, glijden en ijssculpturen? Met het koude weer dit weekend is dit wel een echt winteruitje. Wij zijn laatst gaan schaatsen en dat was echt heel leuk. Misschien zie je ons dit weekend wel bij de ijsbeelden.

Roetsj

Schaatsen in Delft en Leiden

In Den Haag is de ijsbaan al geopend, zowel op Scheveningen als in Leidschenhage. Maar in Delft en Leiden kun je dit weekend voor het eerst de ijzers onderbinden.

Nostalgische Kermis Leiden

Klein maar fijn is de nostalgische kermis in Leiden. Een ouderwets winters sprookje op het stadhuisplein . Het winterse sprookje is helemaal compleet met ook dit jaar weer een mini nostalgische kermis! Hier is namelijk een aantal prachtige nostalgische attracties speciaal voor kinderen neergezet om een dagje Leiden nog leuker te maken.

Kerstmarkt bij de Tuin van de smid

Op het mooiste plekje van Leiden, namelijk de Tuin van de smid, kun je dit weekend genieten van de jaarlijkse kerstmarkt. Je bent van harte welkom in De tuin tussen 12 en 17.00, waar je kunt genieten van de fijne kerstsfeer, lekkere of mooie spulletjes kunt kopen, glühwein en warme choco kunt drinken, kunt luisteren naar live muziek, je handen kunt warmen bij het vuur en nog veel meer. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen.

Praktisch: De tuin van de smid is te vinden in Park Cronesteyn in Leiden. Het adres is Polderpad 8 in Leiden. Je kunt hier niet parkeren. Dus voor de route kijk hier.

Zaterdag

Storm Troopers bij Alice in Wonderland

Bij Kinderboekwinkel Alice in Wonderland beginnen zaterdag de Star Wars leesdagen. Daarom kun je hier vandaag vanaf 13 uur terecht om échte storm troopers te ontmoeten en mee op de foto te gaan. Daarnaast is er een grote collectie aan Star wars spullen te koop, zoals gave boeken en mooie figuurtjes.

Praktisch: Alice in Wonderland ligt aan de Piet Heinstraat 2, Den Haag. Vanaf 13 uur zijn kinderen en ouders welkom voor de aftrap van de Star Wars Leesdagen.

Koeskoes bij Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is een weekendje dicht geweest. Maar vandaag is er weer een fijne voorstelling. Je kunt met de kinderen gaan kijken naar Koeskoes. In deze voorstelling woont het Het klimbuideldier Koeskoes eenzaam in het Rietland. Op een dag komt Wasco de Wasbeer voorbij in een bootje en samen doen ze mee aan de kookwedstrijd! Je kan gouden munten winnen! De culinaire vogel Guy de Lepelaer ziet er op toe dat niemand vals speelt. Een grote kikker wil de hoofdprijs winnen en gooit roet in het eten. Maar Koeskoes en Wasco kunnen écht lekker koken… Wie zal de wedstrijd winnen?

Praktisch: De voorstelling in Kooman’s Poppentheater begint vandaag om 14.30 uur. Kaarten zijn het best online te bestellen. Het theater vind je aan de Frankenstraat 66 in Den Haag

koomans

Paddington 2 in Theater Dakota

In Theater Dakota kun je lekker gaan genieten van de film Paddington 2. In deze film is Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy.

Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet.

Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.

Praktisch: De film begint om 16 uur. Om een plekje te reserveren kun je bellen met de kassa van Theater Dakota 070-3265509. Het theater vind je aan de Zuidlarenstraat 57 in Den Haag

Copyright Weinstein Company

Copyright Weinstein Company

NK Kerstdorpje bouwen in ’s Gravenzande

In ’s Gravenzande kun je een kijkje gaan nemen bij het meest originele kerstevenement. Bij tuincentrum De Carlton vindt vandaag het Nederlands Kampioenschap Kerstdorpen Bouwen plaats. Een kerstdorp is zo’n idyllische dorpje, ergens in de bergen met een beetje sneeuw, mooie versiering, maar vooral heel veel mooie lichtjes. Wil je zien hoe bijna professionele bouwers uit heel Nederland (en twee teams uit het Westland) hun dorpje bouwen, ga dan een kijkje nemen bij dit bijzondere evenement.

Praktisch: Het tuincentrum waar dit evenement plaatsvindt is tuincentrum De Carlton aan de Naaldwijkseweg 257 in ’s-Gravenzande. Je bent de hele dag welkom om te komen kijken.

Kerstdorp

 

Talents  With Discipline in Theater Dakota

Zitten jullie aan de buis gekluisterd bij Holland’s Got Talent? Dan is deze voorstelling een tip. Want vanavond in Theater Dakota komen de kandidaten die dit jaar hebben deelgenomen aan dit populaire programma.  Na het TV-programma zien zij dit als een vervolg om Nederland te blijven inspireren met hun bijzondere disciplines. Talents With Discipline is dé theatershow met geweldige acts. En wat is er nu mooier om het spektakel LIVE mee te maken? Een spetterende show voor de hele familie. In Den Haag alleen in Dakota te zien.

Praktisch: De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn online te bestellen. Het theater vind je aan de Zuidlarenstraat 57 in Den Haag

Talents

Fotocredits: Talents with Discipline

Zondag

Kerstmarkt Reinkenstraat

De kerstmarkt in de Reinkenstraat is op en top ‘kerst’! Natuurlijk komt de kerstman langs die gezellig met iedereen op de foto gaat, zingen verschillende kerstkoren de mooiste kerstliedjes en is er een levende kerststal. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. Zo kunnen ze een speurtocht doen, zijn er springkussens, een levende kerststal en marshmellows roosteren boven een van de vele vuurkorven. En als de kinderen zich lekker vermaken kunnen de ouders genieten van de markt, cadeautjes shoppen,  ideeën opdoen voor het kerstdiner of genieten van een glaasje glühwein.

Praktisch: Deze Kerstmarkt is tussen 12.00 en 18.00 uur, uiteraard in de Reinkenstraat.

Voorstelling Ludens

In Theater Ludens kun je zondag terecht voor een mooie poppenvoorstelling voor de kleintjes. Voor kinderen van 2 jaar en ouder speelt hier de voorstelling  Roeptoeters & Blaaskaken. Het bijzondere is dat dit een multimediale voorstelling is waarin zowel analoog als digitaal poppenspel gebruikt wordt. In de voorstelling is er een poppenspeler op het podium en een speler achter zijn laptop die de projecties live kan manipuleren. Dit theatergezelschap staat bekend om mooi beeldend figurentheater met de beleveniswereld van het jonge kind als uitgangspunt. Het belooft dus een vernieuwende en mooie voorstelling te worden.

Praktisch: Theater Ludens is het theater van Voorburg, aan het Burgemeester Feithplein. De voorstelling begint om 11 uur. Kaarten zijn online te koop.

Fotocredit: Laros & de Jong Beeldenmakerij

The Academy of Vocal Arts

Wil je genieten van mooie kerstmuziek? Dan is de uitvoering The Sound of Christmas door de Academy of Vocal Arts aan te raden. De mooiste melodieën uit het internationale kerstrepertoire passeren de revue tijdens dit kerstconcert. Met medewerking van het Haags Kinderkoor, Musicanti en het Young Men’s Chorus.

Praktisch: Deze uitvoering is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar die van sfeervolle kerstmuziek houdt. Je bent om 16 uur welkom in de Agneskerk, Beeklaan 188 in Den Haag. Kaarten zijn online te koop.

Academy of vocal arts

Fotocredits: Facebookpagina Academy of Vocal Arts

Kerst bij het Geertje

Bij Boerderij ’t Geertje wordt morgen Kerst gevierd. De boerderij is gehuld in winterse sfeer en is er allerlei winterse kost te koop. Ook  mogen de kinderen ravotten in de hooiklimbaan, glijden als de kerstman door de schoorsteen en pakjes door de schoorsteen gooien. Natuurlijk rijden ook de pony’s hun ritjes en kun je ook de geiten bix geven. Maar wil je liever een creatieve activiteit, dan kun je zelf een kerstbal versieren en maak je een eigen kerststuk.

Praktisch: De Kerstdag is van 11 tot 17 uur. Voor de creatieve activiteiten kan een vergoeding gevraagd worden. Boerderij ’t Geertje vind je op de Geerweg 7 in Zoeterwoude.

Geit

Kerstmarkt Emma’s Hof

Emma’s Hof is de mooiste tuin van Den Haag. En juist daar vindt morgen een heel fijne Kerstmarkt plaats. Buurtbewoners verkopen de mooiste zelfgemaakte kerstspullen, zoals kerstballen, lekkernijen en kerstkaarten. Maar er is ook een leuke poppenkastvoorstelling voor jong en oud, je kunt je eigen kerststukje maken en je kunt samen met de kinderen kastanjes poffen. Een zeer gezellige kerstmarkt!

Emma's hof

Enkeltje Mars (8+) – Theater de Veste

In Delft kun je terecht voor een Enkeltje Mars (8+). Dit is muziektheater over de rode planeet mars. Want waarom zou je ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Geen familie, geen vrienden, geen blauwe lucht. Toch zijn er mensen die best een enkele reis naar Mars willen maken, omdat het avontuur ze nu eenmaal in het bloed zit. Maar hoe voelt het eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? En waarom zou je je opofferen voor een groter doel? Is dat moedig of eigenlijk een beetje dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het voor je uit! Compleet met miniatuurplaneten, filosofische overwegingen, meerstemmige zang, live videobeelden en plantaardige muziek.

Praktisch: De voorstelling Enkeltje Mars is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De voorstelling begint om 14.30 uur in Theater de Veste, Vesteplein in Delft. Kaarten zijn online verkrijgbaar.

Mars

Fotocredits: Theater de Veste

Dummie de Mummiedag in RMO

Zijn jullie Dummie de Mummie fan? Worden deze leuke boeken bij jullie thuis verslonden. Ga dan naar Leiden, want hier vindt morgen de Dummie de Mummiedag plaats. Deze dag staat helemaal in het teken van het gloednieuwe boek Dummie de mummie en het geheim van Toemsa. In dit alweer negende boek over Dummie, de grappige, levende oude mummie uit Egypte, probeert hij met zijn vriendje Goos en krokodillenverzorger Hamid de tamme krokodil Toemsa te redden, en te voorkomen dat die moet verhuizen naar een andere dierentuin. Het boek is morgen voor het eerst te koop! Schrijfster Tosca Menten en Dummie zelf komen naar het museum en natuurlijk signeert Tosca de Dummieboeken die je meeneemt of koopt in de Museumshop. Je kunt bovendien mummiekleurplaten en een Dummiespeurtocht maken.

Praktisch: Het Rijksmuseum van Oudheden vind je op het Rapenburg in Leiden. Voor het ochtenprogramma zijn nog plekjes, de middag is al uitverkocht. Wil jij hier bij zijn kijk dan snel op de site. Toegang is de normale prijs voor het museum (4 euro per kind).

Fotocredits: Rijksmuseum voor Oudheden, Leiden

Kerstmarkt in Wateringen bij Boerderij Dichtbij

Bij Boerderij Dichtbij kun je kleinschalig, maar super gezellig gaan genieten van de Kerst. Zo is er een kerstmarkt, een kerstman, en midwinterhoornblazers. Maar je kunt in een skihut gezellig op de foto met het hele gezin. Of ga je liever genieten van warme chocomelk en oliebollen terwijl de kinderen springen op het springkussen. Kortom een gezellige kerstmarkt voor iedereen.

Praktisch: Je bent welkom vanaf 12.00 uur. De toegang is gratis. Boerderij Dichtbij is te vinden aan de Zwetkade Noord 3 in Wateringen.

Alle tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Voor alle genoemde voorstellingen waren bij het publiceren van dit artikel nog kaarten beschikbaar.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart