Boekids: festival voor kinderen over literatuur – Tweede Pinksterdag (10 juni) – Den Haag

Door Willemijn – heb jij thuis boekenwurmen? Kids die `graag lezen en interesse hebben in jeugdliteratuur? Dan móet je dit Pinksterweekend naar Boekids, hét festival dat kinderen in contact brengt met literatuur. Wij waren er vorig jaar en gaan dit jaar weer. Boekids belooft ook dit jaar namelijk weer ontzettend leuk te worden.

Veel beroemde kinderboekenschrijvers

Boekids vindt plaats op maandag 10 juni (tweede Pinksterdag) in theater de Nieuwe Regentes. Het programma is groots en divers. Natuurlijk zijn er diverse Nederlandse schrijvers. Zo komt Jozua Douglas (‘De Nederlandse Roald Dahl’), bekend van o.a. ‘De Gruwelijke Generaal’ en ‘Operatie Pisang’. Ook komt Annet Schaap, schrijfster van het prachtige kinderboek ‘Lampje’. Annet Schaap presenteert een muzikale vertel voorstelling over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt in de vuurtoren om het licht aan te steken… Ook zie je op Boekids Sterrin Smalbrugge, schrijfster van het grote Reptielenboek. Bioloog Sterrin ken je misschien wel van haar vele TV optredens. Tijdens Boekids vertelt ze meer over haar geliefde reptielen en haar avonturen. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden.

Jozua Douglas

Sterrin Smalbrugge

Boeken, beeldende kunst, muziek en meer

Naast kinderboekenschrijvers, is er op Boekids nog veel meer leuks te beleven. Er zijn tal van leuke binnen- en buitenactiviteiten. Wat dacht je van een echte ‘menselijke grijpmachine’. Je kent de mechanische grijper van de kermis. In deze menselijke versie is de mechanische grijparm vervangen door échte armen met bokshandschoenen aan… Je werpt er een muntje in, drukt op de knoppen en dan, ga je naar huis met een grote prijs of blijf je achter met lege handen? Ook kun je naar een workshop striptekenen, of een workshop gedichten schrijven. Of wat dacht je van luisteren naar een verhaal vanuit een echte zweefmolen? Of doe mee aan de training ‘demonstreren kun je leren!’, bezoek het luistertheater; etc. Dit en nog heel veel meer activiteiten beleef je maandag tijdens Boekids.

Praktisch

Boekids vindt maandag plaats van 12-17 uur in Theater de Nieuwe Regentes. Kaartjes bestel je hier. Voor gezinnen is er een aantrekkelijk geprijsd Groepsticket. Veel plezier!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Voor Boekids waren bij publicatie van deze posting nog voldoende kaartjes te koop.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Boekids: festival voor kinderen over literatuur – Tweede Pinksterdag (10 juni) – Den Haag

Theater De Nieuwe Regentes, Weimarstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart